Dodaj do ulubionych

Moja historia - pedro_x

05.01.07, 23:14
Witam

Wszystko zaczęło się na przełomie kwietnia – maja. W maju 2006r. Przeziębienie, bardzo bolało mnie gardło, bóle nerek, suchy kaszel.
Kupiłem sobie jakieś specyfiki z apteki. Przeziębienie nie ustępowało. Lekarz rodzinny przepisał antybiotyki (roxiratio). W czasie brania antybiotyków wystąpiło kłucie w klatce piersiowej ( splot słoneczny ) ból ustępował po 2 -3h Przeszło mi na około tydzień, ale po tygodniu powrócił mocny kaszel, mocne kłucie w klatce piersiowej. Wizyta na pogotowiu wyniki w normie. Podwyższona bilirubina (1,8mg). Czerwiec 2006r. Wizyta na oddziale kardiologicznym, stwierdzona tachykardia. Wyniki w normie, bilirubina (2,3mg)/
Sierpień – gastroskopia, pozytywny test na H.P. Lekarz przepisał antybiotyki – Dumox 2g na dzień i Fromilid 1g. Cala kuracja trwała 7dni W 3-4 dniu brania abx nastąpiło wybudzające mrowienie, drętwienie palców ze snu, szybki puls w spoczynku 140 mimo że biorę leki na serce. Ogólne rozbicie i totalna bezsenność. Po skończeniu abx przeszło. Za to od tamtego czasu mam silne mrowienie rąk, palców i czasem stóp. Wybudzające ze snu. Wrzesień oddział neurologia. Punkcja, rezonans głowy itp. Wykluczono SM i Borelioze, Elisa ujemna. A ordynator oddziału stwierdził że podczas brania abx na H.P Bakteria ucieka do rak palców . Nie znam się na tym.
Wyniki ok. tylko bilirubina 1,4mg. Stwierdzona zespół Gilberta. Zasugerowano mi wizytę u psychologa.
Listopad - badania na wzw (B) i (C) wykluczono.
Wymaz z gardła (Staphylococcus aureus) Borelioza ujemne test Elisa. Zasugerowano mi wizytę w przychodni chorób zakaźnych.
Grudzień – WB ujemne - wszystkie paski(-)( czekałem na próbkę prawie 3tyg ).
Test głodówkowy Bilirubina z 3,3mg na 2,2mg. Potwierdzenie zespołu Gilberta
Prywatne badanie na Candida ablicans dodatnia
Zresztą przelewanie i swędzenie miejsc intymnych mówi samo za siebie + obłożony język.
Może to głupie ale na pośladkach mam podłużne linie, cos jak rozstępy, Cos takiego jak na tych zdjęciach. długości 3-4cm

www.lymediseaseassociation.org/PhotoAlbum_RashBart.html

Pozbyłem sie 3 miesiecznego kaszlu. Prawdopoodbnie spowodowane przez H.P

Moje symptomy dalej nie ustępują a i doszło parę nowych
( wszystko trwa 8 miesięcy)

- drętwienie i mrowienie palców rąk ( od jakiegoś czasu zmniejszyło się )
- czasem bóle kości potylicznej
- bóle w klatce piersiowej rozlane, czasem ustępują,
- sporadyczne bóle głowy
- zmęczenie, brak energii
- problemy ze snem
- temperatura 36 – 37,2
- bolące gardło, ale to pewnie sprawka (Staphylococcus aureus)
- tachykardia - czasem jak by pieczenie serca, trudno to wytłumaczyć.
- niskie ciśnienie 70/30
- zkaczące mięśnie, Brałem magnez przez 2 miesiące miesiące trochę się
uspokoiło
- zaparcia, biegunki.
- rózne dziwne wysypki kropki na rękach u brzuchu, czasem układają się w linie.
- Czasem mi cos strzeli w kościach lub szyi, ale zdrowemu człowiekowi chyba tez.
Ogólnie nie mam bóli mięśni , stawów.
Wyniki na bb mam ujemne. Jestem seronegatywny. Ale czy to bb to tego nie wiem.
Lekarz u którego byłem przepisał mi abx
Tetracyklina 1,5g na dzień, Zamur 1g ( Cefuroximum), do tego Tinidazolum 1g przez 5dni,
i 100mg amantadyny Do tego dieta i suplementy na grzyba. Abx biore 8 dzien, Skończyłem tini 2dni temu. Nie doświadczyłem jak na razie tzw herxów. Za to mam trochę wiecęj energii. Kuracje mam na 6dni i następną na 2 tyg. tymi samymi abx.
Nie wiem czy to bb może bart. A może sobie to wszystko ubzdurałem. W co nie bardzo wieże, potrafiłem na rowerze przejechać 50Km i na drugi dzień dalej mogłem jeździć z nowym zapasem energii. A teraz to przejdę 500m i mam dosyć.
Sam już nie wiem co to może być. Na bb naprowadziły mnie abxy brane na H.P. Chciałem dodać że Candide miałem już w Czerwcu i brałemn nia cały czas citrosept +dieta i rozne suplementy.
W 100% nie jestem przekonany że to bb. Pani dr. B tez. Chciałem podziękować Pani dr. B ze mimo seronegatywnosci podjęła się leczenia, jeszcze raz dziękuję
Przepraszam za chaotyczny opis.
Pozdrawiam Piotr

Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Moja historia - pedro_x 05.01.07, 23:34
      <Wyniki ok. tylko bilirubina 1,4mg. Stwierdzona zespół Gilberta.>

Nie, to wcale nie musi byc zespol Gilberta. Zeby potwierdzic jego obecnosc musisz miec biopsje watroby. Jest to jedyny pewny sposob diagnostyki - wszelkie inne sposoby to slabe domniemania z duzym procentem bledu.
      A biopsji sie na ogol nie robi bo od czasu do czasu biopsja watroby powoduje krwotok, ktorego nie mozna zatrzymac. Za duze ryzyko tylko po to by wyjasnic odrobine podwyzszona bilirubine.

Wiec moze masz Gilberta a moze masz borelioze z koinfekcjami.

Bilirubina bywa podwyzszona zarowno w Bartonellozie jak i w Babeszjozie.
      • artur737 Re: Moja historia - pedro_x 06.01.07, 00:08
        A tak w ogole to obraz kliniczny jest bardzo typowy dla boreliozy.
        • artur737 Re: Moja historia - pedro_x 06.01.07, 00:17
          PCR z bioptatu z zaczerwienionej skory moze dac odpowiedz czy jest to borelioza.

Moze dasz rade zrobic testy na Bartonelle w PZH.

Jak nie to leczenie w ciemno. np na Bartonelle.
          Rozwaz z lekarzem:
          Debecylina 2 zastrzyki tygodniowo + 600 g/dz Rifampicyna + 400 mg/dz Trimetoprim (lub biseptol 2*1 tabletka)
          • szympek88 Re: Moja historia - pedro_x 06.01.07, 07:27
            Szczególnie te wysypki układające sie w linie mocno sugerują ze to bartonella.
            • iiana1 Re: Moja historia - pedro_x 07.01.07, 01:06
              Z Twojego opisu objawow wyglada to na bartonelle ( borelioza tez
              niewykluczona, albo obie na raz).
              Oprocz wysypek na ciele ,dosc charakterystyczne dla bartonelli sa problemy z
              plucami, sercem ( tachycardia), oraz sprawy miesniowe.Podwyzszona bilirubina
              jak najbardziejpasuje do bartonelli ( tez w babesji)
              Podpisuje sie pod Arturem , zebys na razie zapomnial o biopsji watroby ( bo
              po co ?-jest ryzykowna). Dobre badanie usg powinno pokazac ew powiekszenie
              trzustki, sledziony i /lub watroby- dosc czesto sie pojawia przy bartonelli.
              Powtorz : badania na borelioze (Western blot ) oraz zrob koniecznie badania
              na bartonelle (PCR i serodiagnostyka bartonelli).
              • szympek88 Re: Moja historia - pedro_x 07.01.07, 09:09
                Iiana1, znasz moze jeszcze jakies inne objawy które sugerują bartonelle oprócz
                tych ktore podałas? bede wdzieczny za odpowiedz.
                • iiana1 Re: Moja historia - pedro_x 07.01.07, 15:19
                  ok, Szympek,wpisze to na watek o koinfekcjach, zeby tez innym forumowiczom
                  latwiej bylo szukac tematu bartonelli.
    • niko161 Re: Moja historia - pedro_x 10.01.07, 15:54
      Mam pytanie - gzdieś na forum znalazłam że nie ma sensu łączenie tetracykliny z
      amantadyną, ze owo zakwaszanie ma sens w przypadku makrolidów - to jak to
      jest????
    • niko161 Re: Moja historia - pedro_x 10.01.07, 16:23
      a przepisany mam ten sam zestaw leków co pedro_x - nie chcę sobie zaszkodzic tą
      amantadyną - czuję sie prawie noramlnie i szkoda byłoby mi zaprzepaścić
      dotychczasowe leczenie...
      • pedro_x Re: Upgrade historii 07.03.07, 18:18
        Zaczynam trzeci miesiąc leczenia. Biorę caly czas ten sam zestaw leków.
        Samopoczucie dobre, objawy które miałem w większości ustąpiły.
        Zostały ból w nadbrzuszu i temp 36,3 – 37 stopni.
        Spie 7-8h wstaje w miarę wypoczęty. Nie odczuwam zmęczenia, które bardzo mi
        dokuczało. Problemem było wyjście do sklepu itp… Nie biorę leków na serce,
        znacznie się uspokoiło. Ogólnie nie mam Herxów, także same plusy.
        Życzę wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
        Pozdrawiam Piotr.
        • mile13 Re: Upgrade historii 07.03.07, 19:26
          Witaj
          Czy dalej łączysz te leki z amantadyną? czy ona nie zakwasza ? Ja też biore te
          same leki i mam unikac wit C i wit B, to jak to w końcu jest ? Myśle że jeden
          sposób jest dobry tylko który ?
          • pedro_x Re: Upgrade historii 07.03.07, 20:20
            Czesc
            Amantadyne biore od początku leczenia. Nie biore witamin, czasem wezme Magnez.
            Staram się pic duzo wody 3-5 litrow dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka