5-roma 14.09.07, 11:11 Czy ktoś z Was ma wykrytą ( test IgG) boreliozę i nie ma zadnych objawów. Co to oznacza i czy nalezy sie leczyć. Mój lekarz rodzinny twierdzi że nie. A później się dowiem że jest za późno? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geodeta_31 Re: Borelioza bez objawów? 14.09.07, 15:53 Test pozytywny bez rumienia i bez objawów - nie leczyłbym Test pozytywny z objawami - leczyłbym Test negatywny z objawami - leczyłbym Rumień bez testu i bez innych objawów - leczyłbym Problem polega na tym, że nie jestem lekarzem... Geo Odpowiedz Link
fir Re: Borelioza bez objawów? 14.09.07, 15:58 geodeta_31 napisał: > Test pozytywny bez rumienia i bez objawów - nie leczyłbym > Test pozytywny z objawami - leczyłbym > Test negatywny z objawami - leczyłbym > Rumień bez testu i bez innych objawów - leczyłbym > > Problem polega na tym, że nie jestem lekarzem... > Pytanie tez co nazywasz przez test a zwlaszcza co przez objawy - bo goraczka silne bole stawow czy cos takiego to sa obiawy ale deprecha subtelne klucia czy dretwienia to nie wiem czy moge zaliczyc sobie na kozysc objawów - czy hipochondri / sezon js > Geo Odpowiedz Link
nataszkam Re: Borelioza bez objawów? 14.09.07, 17:35 geodeta_31 napisał: > Test pozytywny bez rumienia i bez objawów - nie leczyłbym A ja przeleczyłabym przez 4-6 tygodni i w razie braku reakcji zakończyłabym abaxy. Zrobiłabym to dlatego, aby któregoś razu nie obudzić się z niedowładami, niedowidzeniem czy wylewem... Zrobiłabym to też dlatego, że pewnych sytuacji w życiu się nie przewidzi (np. podanie sterydów w ratowaniu życia, mega stres itp.)i lepiej wtedy nie nosić w sobie odbezpieczonego granatu(a). Odpowiedz Link
3pawel1 Re: Borelioza bez objawów? 14.02.08, 07:53 do 5-roma a dlaczego robiłaś sobie testy gdy nie masz objawów?skad Ci przyszedł do głowy taki pomysł? co było powodem? Odpowiedz Link