Dodaj do ulubionych

zly lekarz czy co??

30.10.08, 16:18
witajcie dzis bylam u lekarza rodzinnego opisalam moje objawy ktore sie
nasilaja wmowila mi grype skoro ja sie nie czuje chora na grype i nerwice
wyslal do psychiatry juz nie wiem co mam robic doradzcie wiem ze to nie jest
to psuje mi sie wzrok mam kolatania serca i wiele innych objawow doradzcie co
zrobic mecze sie sratsznie a nigdzie nie moge dostac pomocy
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: zly lekarz czy co?? 30.10.08, 16:35
      moze i dobry, ale na boreliozie to sie nie zna.
      • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 30.10.08, 16:41
        artur737 napisał:

> moze i dobry, ale na boreliozie to sie nie zna.
        dobrze to w takim razie co zrobic do szpiatalnej przychodni musze miec chyba
        skierowanie tak?
        • stachenka Re: zly lekarz czy co?? 30.10.08, 17:07
          Tam też się nie znają.

Jeśli chcesz sprawdzić czy masz boreliozę, to przeczytaj FAQ (link na pierwszej
          stronie forum) i zrób badanie Western Blot lub real-time PCR.
          • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 30.10.08, 21:40
            tak ale to badanie chyba kosztuje a ja nie mam kasy wiem ze lekarz moze
            skierowac na badania krwii a mi tylko wmawia grype i nerwice jak tak nie jest
            jak to zrobic?
            • tomiro_999 Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 08:22
              lekarz oczywiscie moze przepisac skerowania na badanie ale w tym wypadku bedzie
              to bezwartosciowy test elisa... robiac go rownie dobrze mozesz rzucic sobie
              moneta, niestety za badania trzeba zaplacic i nie sa one tanie
            • fikemola Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 15:35
              agapolesie, czy pamiętasz kleszcza? Czy miałaś rumień po ugryzieniu? Jeśli tak
              to nie musisz robić badań, masz boreliozę. Jeśli nie to masz 2 wyjścia:, zrobić
              badania i (jeśli są dodatnie) leczyć boreliozę lub nie robić badań i męczyć się
              dalej.

pozdrawiam smile
              • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 17:46
                mialam niejednego kleszcza kiedys mialam cos w pepku wydrapalam to mamteraz od
                tamtej pory takie krostki ktore swedza i jest to nabrzmiale lekarz stwierdzil ze
                jestem uczulona na blache i od tego ale nigdy tak nie mialam tez nosilam takie
                spodnie i to momi ze nosze spodnie raz jest mniejsze raz wieksze i bardziej
                szczypie piecze swedzi ale nie wiem czy to akurat jest rumien aha i nigdy nie
                bylam uczulona na metalk
      • hopekk Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 17:04
        No chyba jednak nie dobry skoro nie potrafi rozroznic chorob nerwicy od boreliozy czy tez grypy. Nie wiem co on leczy jak nawet na grypie sie nie zna.
    • samojolka Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 03:55
      Możesz bliżej opisać te objawy? Wówczas łatwiej będzie Ci doradzić do jakiego
      specjalisty powinnaś się udać.Z Twojego opisu niewiele wynika.
      Jeśli napiszesz o szczegółach na pewno znajdą się ludzie, którzy wskażą Ci
      właściwą drogę.
      Pozdrawiam serdecznie( nie daj się złym lekarzom- można znaleźć i dobrych)smile
      • lastszogun Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 14:56
        lepiej zebys miała kasę
        bo wydatki na badania to poczatek, leczenie jest długie i kosztowne i nie mozna
        liczyć na NFZ

ale zawsze jest nadzieja ze to nie borelioza....

pamietasz moze kleszcza??

borelioza a raczej jej objawy sa tak niespecyficzne ze równie dobrze mozesz
        miec inne paskudztwo w sobie
      • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 17:35
        dobrze wiec wymieniam moje objawty jest ich troche;pogorsznie wzroku straszne ze
        juz czasem nie poznaje znajomych z daleka,kolatanie serca,podwyzszona
        tempertatura,bole stawowe jak rowniez miesniowe jeden dzien boli kark kregoslub
        nogi miesnie rece tez,bole glowy,klopoty z pamiecia,czeste zaniki
        swiadomosci,plytki sen,bole zoladka z niewiadomych przyczyn,utrata sily w
        mrekach i nogach czasami,niechec do zycia,trzesenie sie rak i tak jakby mi cialo
        drzalo,nie czuje sie tak jak kiedys jest tak ze pare dni jest w miare a
        nadchodza te fatalne ze jest bardzo ciezko.3lata temu mialam cos w brzchu w
        pepku dokladnie wydrapalam to od tej pory na pepku mam takie krostki ktore
        bardzo swedza i to jest jakby nabrzmiale a kleszczy to mialam duzo szczegolnie w
        ciagu ostatnich 3lat gdzie prawie co weekend bylam na wsi
        • artur737 Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 17:47
          Istnieja tez leczenia tansze, nie musza byc od razu drogie.

Np Biseptol+doksycyklina+amoksycylina wyjdzie wzglednie tanio.

Ale tak czy inaczej musisz pewnie gdzies dojecha do jakiegos lekarza co
          borelioze zna, i albo dostaniesz zalecenie zrobienia badan, albo moze klinika
          wystarczy. Moze twoj rodzinny ci przepisze recepty na bezplatne. Cuda sie czasem
          zdarzaja.

Te wibracje ktore opisujesz sa bardzo charakterystyczne dla boreliozy wiec chyba
          jestes na dobrym forum.
          • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 17:56
            no tak a z roklu na rok jest coraz gorzej mecze sie juz z tym ponad dwa lata i
            czekam na cud ze moze przejdzie ale niestety jest gorzej
            • artur737 Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 18:55
              poniewaz klinicznie masz chyba jednak borelioze to mozesz zrobic sobie ten
              oszukany test, ktory moze ci zlecic kazdy lekarz jak powiesz, ze cie pogryzl
              kleszcz i sie teraz zle czujesz. Kazdy ... z wyjatkiem zupelnych konowalow,
              ktorzy wszakze gdzie niegdzie sie paletaja.

Przeczyaj FAQ - bez tego nie wolno pisac na forum.
              • artur737 Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 18:59
                Jezeli przypadkiem ci wyjdzie dodatnio ten oszukany test to przynajmniej
                dostaniesz krotkie leczenie abxem. Zapewnie niewiele to zmieni, bo krotkie
                leczenie dopiero zaczyna nadgryzac problem.

• agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 21:38
                bede starala sie zrobic wszystko co w mojej mocy zeby sobie pomoc bo powoli
                trace sily czasem am wrazenie ze niedlugo nie wstane z lozka bede polamana i
                strace calkiem pamiec
                • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 12.11.08, 22:35
                  no bylam dzis w szpitalu mam wyznaczona wizyte za miesiac jak tu przetrwac hmm
                  pomozcie
                  • anyx27 Re: zly lekarz czy co?? 13.11.08, 00:06
                    Ale co przetrwac? jedyna szansa na przetrwanie to udanie sie do
                    lekarza znajacego sie na boreliozie. a z tego co piszesz wynika, ze
                    takiego jeszcze nie zaczelas szukac. skad jestes?
                    • agapolesie Re: zly lekarz czy co?? 14.11.08, 17:14
                      wizyte do tego lekarza mam wlasnie wyznaczona za miesiac narazie biore tabletki
                      przeciwbolowe jesli mam juz uciazliwe bole miesni karku stawow ale czasem
                      samopoczucie jest zle bardzo a jestem z lodzi
                      • marzena1963 Re: zly lekarz czy co?? 15.11.08, 09:15
                        Rozumiem cię doskonale i współczuję. Mnie leczenie od razu pomogło. I to zdecydowanie!
                        A finanse... zrezygnowałam z remontu, nie kupiłam wielu rzeczy, które wydawały mi się niezbędne, wzięłam kredyt...
                        Dotarłam w tej chorobie do takiego miejsca, że nie miałam odwrotu.
                        Wszystkie przedmioty stają się zbędne, gdy pazożyty przejmują dowodzenie nad mózgiem.
                        Po kuracji, gdy nabiorę sił kredyty spłacę...
                        A może w międzyczasie moje banki padną i nic nie będę musiała spłacać smile
        • dobbiaco Re: zly lekarz czy co?? 31.10.08, 18:01
          Biedaczko!Witaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka