islanbora 09.02.09, 14:34 Czy ktos z was jest z pomorskich okolic? W Gdyni jest Instytut Medycyny Tropikalnej i Pasozytniczej. Czy ktos z was leczy sie w tym osrodku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdag20 Re: Trojmiasto 09.02.09, 14:48 tak,bardzo wielu z nas jest z Trójmiasta-nawet niektórzy próbowali się tam ratować,ale to jest strata czasu i zdrowia-ostatecznie wybraliśmy jednego z naszych forumowych lekarzy i na tym się skupiamy-nie polecam Medycyny Tropikalnej w Gdyni-choć sama przekazałam tam lekarzowi M do obejrzenia film o boreliozie-był zainteresowany, mam nadizeje ze obejżał-co do dr K nie mam złudzeń,że kiedykolwiek to włączy. Odpowiedz Link
islanbora Re: Trojmiasto 09.02.09, 14:59 Ja wlasnie jestem tam skierowana na rozpoznanie (chociaz po kilku latach ''tulaczki'' i czytaniu tego forum, jestem niemal pewna swojego schorzenia..) i do doktora M. O jakim lekarzu mowisz, jesli oczywiscie nie jest to tajemnica dla scislego grona? Odpowiedz Link
greta32 Re: Trojmiasto 09.02.09, 15:30 Potwierdzam to co napisała wczesniej Madzia, szkoda czasu. Leżałam tam m-c na rozpoznaniu, liczyłam na cud leczenia. odpoczęłam, to fakt ale nic wiecej. Pomimo dodatnich wszystkich testów( elis,wb,pcr) nie chcieli mnie leczyć bo: nie miałam np paralizu twarzy oraz leczyłam sie już wczesniej wiec miałam obowiazek byc zdrowa. Nie polecam, a szkoda bo tak fajnie brzmi-specjalistycznie)) Odpowiedz Link
islanbora Re: Trojmiasto 09.02.09, 15:46 Jakich w takim razie mozecie polecic lekarzy na terenie Trojmiasta? Odpowiedz Link
greta32 Re: Trojmiasto 09.02.09, 15:52 Ja w trójmieście nie znam zadnego, który by leczył bardziej agresywnie. Ewentualnie dopóki nie znajdziesz innego rozwiązania mozesz spróbować w przychodni szpitala zakażnego w gdańsku. lekarz sympatyczny i ma spora wiedzę, ale musi sie trzymac wytycznych bo leczy panstwowo. Mała dawki leków no i max 3-4 m-ce. na wiecej liczyc nie możesz. My wszyscy, z trójmiasta, leczylismy sie u lekarzy w Polsce. Namiary znajdziesz w watkach tu na forum, ja nie jestem na bieżąco. <ewcia> Odpowiedz Link
islanbora Re: Trojmiasto 09.02.09, 15:54 Dziekuje, chociaz ja ''wierzylam'' w ten Instytut ech...niemniej i tak pojde tam, zeby chociaz dostac skierowania na badania.. Odpowiedz Link
renia.rek Re: Trojmiasto 09.02.09, 18:54 Myślę że masz rację,darmowe badania się przydadzą.Może będziesz miła szczęście i coś w nich wyjdzie.Pamiętaj,żeby po wizycie od razu zapisać się na na następną(niestety kolejki jak wszędzie). Odpowiedz Link
fionka21 Re: Trojmiasto 09.02.09, 15:54 Lekarzy leczących skutecznie jest w Polsce 6, wszyscy na południu Skontaktuj się ze Stowarzyszeniem chorych (www.borelioza.org), jest punkt informacyjny w Trójmieście. Odpowiedz Link
magdag20 Re: Trojmiasto 09.02.09, 20:54 no coż pan dr M jest bardzo sympatyczny i nawet nieźle się z nim gada,ale o boreliozie nie ma dużego pojęcia,bo zajmuje się zawodowo raczej Tropikami-jakbyś miała amebę,lamblię czy np toxo-albo nawet tak jak my dodatkowo aspergillusa to byłoby mu nieco łatwiej-w każdym bądź razie zna forumowe leczenie,bo widział jak się leczył mój mąż,ale nie wszystko mu się w tym leczeniu podobało i sam takiego nigdy by nie zalecił-na badania pewnie wyśle.Powodzenia Odpowiedz Link
islanbora Re: Trojmiasto 10.02.09, 08:33 Dziekuje bardzo wszystkim za odpowiedzi i napisze jak bede blizej ''prawdy'' pozdrawiam! Odpowiedz Link