tomiro_999 08.04.09, 10:07 jakie macie wyniki prob watrobowych? ja do tej pory mialem je na granicy normy, dzisiaj alt 87 przy normie 15-45 zastanawiam sie gdzie jest granica bezpieczenstwa? moze ktos wie jak mozna jej troszke pomoc? biore essentiale i hepatil Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borelka46 Re: watroba... 08.04.09, 10:36 Mnie bardzo pomógł na rocznej antybiotykoterapii preparat betuliny z brzozy.Powoduje produkcję żółci i oczyszczanie wątroby,oprócz tego tłucze też bakterie boreliozy.Produkuje u nas w Polsce w Stobiernej chyba mała fabryczka,dopuszczone na rynek opinie z badań można dostać w sklepach ze zdrowa żywnością. Nie brałam nic oprócz tego na wątrobę.Wyniki miałam b. dobre. Słoiczek wystarcza na ok. 2 tygodnie przy dawce na bb,podawany też przez lekarzy przy raku ale dawki większe.Cena była u producenta 60 zł w slepach 70zł, pogrzeb w necie producent ma swoją stronę. Odpowiedz Link
reni5553 Re: watroba... 08.04.09, 10:46 ja przy problemach z wątrobą ratowałam się essentiale forte hepatil wit E. 200 mg/dzień(wchłania się z tłuszczami) Odpowiedz Link
dx771 Re: watroba... 08.04.09, 10:58 Tez taki wynik miałem zejście do normy zajeło mi 5 miesięcy a stosowałem cały zestaw: sylimarol, hepatil, esseliv, ecomer, millgama, E. A czy przypadkiem nie bierzesz od jakiegos czasu (1-2 msc.) nowych leków? Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: watroba... 08.04.09, 11:48 koncze pierwszy miesiac na nowym zestawie(unidox, klabax, zamur, tini) a czemu pytasz? Odpowiedz Link
dx771 Re: watroba... 08.04.09, 14:33 tomiro_999 napisał: > koncze pierwszy miesiac na nowym zestawie(unidox, klabax, zamur, tini) a czemu > pytasz? Moze leki dobrze działają na chorobę i watroba ma co robić? Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: watroba... 08.04.09, 15:17 no oby ale tak powaznie to ostatnio czuje sie bardzo dobrze, mysle ze to moje ostatnie chwile z abx no i tym bardziej szkoda watroby za malo o nia dbalem ehh madry czlowiek... po szkodzie no nic kupie sobie witamine e, bede bral regularnie essentiale, hepatil i po swietach zobaczymy czy sie lepiej ma watrobka Odpowiedz Link
dx771 Re: watroba... 08.04.09, 15:42 Mi przez 5 miesięcy ten wynik 81 nawet nie drgnął i dopiero potem bęc i był dobry więc nie licz że po świętach już coś się poprawi. Pamiętaj o okresie bezpieczeństwa przed końcem leczenia. Niestety znam kilka przypadków szybkich nawrotów choć nie wiem czy dłuższy margines bezobjawowy by pomógł. Odpowiedz Link
doxycyklina Re: watroba... 08.04.09, 16:54 moje najgorsze to 150/250 nagle sie sypnelo, odstawilem wiekszosc lekow i zostalem na tetracyklinie i szybko spadło, pewnie u ciebie problemem jest nowy zestaw leków, szybkie nawroty moga byc zwiazane z bartonella - tak mowi burascano Odpowiedz Link
fatal_error Re: watroba... 08.04.09, 19:36 Niestety u mnie po 5 miesiącach unidoxu + 3 miesiącach Tinidazolu Alat = 123 GGTP = 109. Cały czas biorę heparegen i liv52 w maksymalnych dawkach. U mnie włączenie Tinidazolu spowodował skok prób wątrobowych. Liczę się z możliwością przerwania antybiotyków. Odpowiedz Link
hedwig1 Re: watroba... 08.04.09, 20:14 ja tez w czasie leczenia miałam bardzo wysokie proby watrobowe -nawet musiałam na 2 tygodnie przerwac antybiotyki ,ale brałam esentiale forte i lif -52 i proby watrobowe wrociły do normy . podobno na watroba jak balsam działa rowniez propolis-kit pszczeli Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: watroba... 09.04.09, 10:32 fatal_error probuj essentiale lub tanszy esseliv czy jak to sie tam pisze, mi przy pierwszym wyskoku prob watrobowych jego regularne branie obnizylo proby do normy, pozniej zaniedbalem sie troszke jesli chodzi o leki watrobowe no i teraz niestety taki wiekszy skok ale mam nadizeje ze dam sobie rade Odpowiedz Link
fatal_error Re: watroba... 09.04.09, 14:50 Nie napisałem, że przed antybiotykoterapią miałem ALT 60 i ggtp ok 120, w zasadzie przez wiele miesięcy próbowałem essentiale forte i bez efektu w próbach wątrobowych. Przed rozpoczęciem antybiotyków przyjmowałem heparegen przez 3 miesiące i po nim nastąpił wydajny spadek prób wątrobowych GGTP - w normie ALAT - na granicy normy. Ale niestety po włączeniu tinidazolu, wszystko poszło w górę mimo stosowania heparegen i liv52 w maksymalnych dawkach. Niestety tinidazol bardzo obciąża wątrobę, a co gorsza nie ma leku alternatywnego. AID liv - spróbuję jeszcze tego jak skończą mi się zapasy liv52 i heparegen. Nie wiem jakie są bezpieczne granice ALT, jeśli nie ma innych dolegliwości. Do pewnego stopnia wątroba ma właściwości samonaprawcze - później niestety już nie. Nieraz mój znajomy demonstruje mi swoją wątrobę po miesiącu picia alkoholu i trzeba przyznać jest wtedy okazała. Reasumując ważne jest robienie badań co 3,4 tygodnie. Odpowiedz Link