Dodaj do ulubionych

prosze o wyjasnienie

23.07.09, 16:20
Jestem chora na borelioze, mam rumien(od maja). Przez 6 tygodni bralam doksycyline. 2 tygodnie po skonczeniu brania antybiotyku zrobilam badania: Western Blot IGG ujemne, IGM dodatnie, PCR RT w Poznaniu dodatnie 1000 kopii , i koinfekcje w Lublinie: mykoplazma IGG +25, IGM graniczne, bartonella IGG +64. Mam pytanie robilam caly panel na koinfekcje w Lublinie i na bartonelle mam tylko IGG. Czy w przypadku bartonelli tez sa 2 klasy Igg i Igm tak jak w boreliozie? CZy ktos z Was tez mial tak? CZy te 1000 kopii to duzo? DZiekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • doxycyklina Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 16:26
      wszystkie przeciwciala maja klase igg i igm,
      1000 kopi to bardzo duzo, znaczy ze masz aktywna chorobę.

skontaktuj sie szybko z lekarzem z forum i wlacz dobra antybiotykoterapie, zanim bedziesz miala takie problemy zdrowotne jak 90% z nas, w twoim przypadku istnieje duza szansa szybkiego wyleczenia, (wielu z nas leczy sie ponad rok)

pozdrawiam
      doxy
      • doxycyklina Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 16:27
        chyba ze te kopie dna pochodza od martwych bakterii, ale nie ludzilbym sie,
        • difda Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 16:56
          Obecnie biore Duomox 2x2, Azitrox 1x1, Aulin 2x1, Nystatycyna 2x1, tini 2x1 co
          2-gi dzien, hepatil 2x1 plus probiotyki. Czekalam tylko na wyniki koinfekcji
          troche to moj blad bo nie spojrzalam i myslalam , ze jak robie caly panel to
          jesli sa w 2 klasach to w Igm bartonella bedzie. A tu niestety pomylilam sie.
          Problem w tym, ze mieszkam za granica a tam jakos nie wierze tym laboratoriom i
          lekarzom.Bylam niedawno w Polsce wiec teraz nie polece.
          Jesli mam bartonelle w Igg to moze to byc "stara" choroba choc Igg na borelioze
          mam ujemny? A jakies 10 lat temu tez ugryzl mnie kleszcz.Nie robilam wtedy badan.
          • klematis7 Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 17:42
            1. za malo duomoxu
            2. duomox bierze sie w trzech dawkach dziennie, poniewaz utrzymuje sie we krwi
            tylko 8 godzin
            3. jak cie kiedys, moze w dziecinstwie, podrapal kot, to mogl sie zarazic
            bartonella. Jaka bartonelle badalas?
            • swigonka Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 18:30
              ilość kopii dna nie ma znaczenia- ważne że są.
              • doxycyklina Re: prosze o wyjasnienie 23.07.09, 21:25
                1. mysle ze ilosc kopi DNA ma znaczenie, ale rzeczywiscie wazne ze w ogole sa,
                2. Niestety testy nie sa idealne i czesto daja bledne wyniki negatywne czy pozytywne,
                3. Czesto dostaje w zestawie z azitromycyna takze duomox 2x2,
                4. Napisz w jakim kraju jestes, moze uda mi sie pomoc i znalezc namiary na lepsze lab/lekarza od bb
                • difda Re: prosze o wyjasnienie 24.07.09, 08:55
                  Jestem w Irlandii w Dublinie, podjelam leczenie w Polsce w Lublinie u lekarza,
                  ktory tez leczy metoda niestandardowa ale chyba tutaj musze gdzies zrobic IGM na
                  bartonelle.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka