miasto_we_mnie 09.07.10, 11:07 Czy możecie podzielić się opinią o zakładach fotograficznych na terenie Siedlec? Nie mam jakiś szczególnych wymagań, ale po tym, co zrobili mi ostatnio z twarzą u Mioduszewskiego, wolę nie strzelać w ciemno. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brat_szczepana Re: zdjęcia do dokumentów 09.07.10, 11:47 Trudno się obrażać na własną twarz. Akurat zakład Mioduszewskiego zalicza się do z nalepszych. Inna sprawa,że wymogi co do fotografii paszportowych i podobnych, są przerażające. Zdjęcie wykonane zgodnie z przepisami zdecydowanie pozbawia nas złudzeń do własnego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_we_mnie Re: zdjęcia do dokumentów 09.07.10, 13:36 Pytanie, czy po ich obróbce to ciągle była moja twarz? Samo ustawienie, światło, itp. bardzo sobie chwalę. Kiedyś stosowali subtelniejsze poprawki, ostatnio wyprasowali mi twarz. A może po prostu trafiłam na gorszega 'grafika'? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: zdjęcia do dokumentów 09.07.10, 14:03 Dowcip polega na tym, że kiedyś fotogtafowano bardziej naturalnie. Tak trochę z profila, nawet z lekką głębią i nienacznym uśmiechem. Obecnie zdjęcie musi być "na płask", w dużym zbliżeniu, w nierucho- mym utkwieniu i możliwie bezosobowe, za to z dobrze widocznymi mniej czy bardziej wydatnymi znakami szczególnymi. Innego zdjęcia nie przyjmą w urzędzie. Do albumu można robić nadal zdjęcia w starym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_we_mnie Re: zdjęcia do dokumentów 09.07.10, 14:20 Ale ja nie piszę o zdjęciu paszportowym. Do zdjęć dowodowych, legitymacyjnych, itp. nadal można się uśmiechać:) Zdjęcie, które robiłam ostatnio u Mioduszewskiego i z którego obróbki jestem niezadowolona, to zdjęcie dyplomowe. Mojej fotografii w paszporcie nie mam wiele do zarzucenia (nie powiem, żebym wyszła na niej szczególnie pieknie;), ale jest w porządku). Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: zdjęcia do dokumentów 09.07.10, 14:04 Ostatnio robiłam u Maliszewskiego koło garnizonu i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś