Dodaj do ulubionych

oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego

26.09.10, 20:29
proszę o pomoc /link/ w zlokalizowaniu oświadczenia majątkowego,
z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • ygd Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 26.09.10, 20:52
      Jest razem z oświadczeniami Radnych: www.bip.siedlce.pl/public/?id=92231
      • emektb Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 27.09.10, 18:54
        da się żyć za pół benieczki rocznie :)) tylko pozazdrościć.

a pan symanowicz to chyba o jakimś hoteliku zapomniał w górach...
        • kubob Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 28.09.10, 10:02
          symanowicz: ,,gospodarstwo 22ha o wartości 60000zł''
          - to ja kupuje dam mu nawet 70000
          • bambii Kryzys służy prezydentowi .... 28.09.10, 20:22
            dochód rodziny Kudelskich wg oświadczenia w 2006 248919 zł 90 gr, wg oświadczenia w 2010 473828 zł 35 gr. Różnica w ciągu czterech lat dochodów wyniosła 224908 zł 45 gr, a więc prawie o drugie tyle wzrosły dochody rodziny. Pani Kudelska zarobiła o 88855 zł 50 gr więcej (nagły skok jakości ?).
            I na koniec - podane kwoty to kwoty netto (!).
            Ciekawy jestem jak na wysokość dochodów wpłynął kryzys i zastój na rynku nieruchomości
            • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.09.10, 09:08
              czy ktoś pokusi się o wyjaśnienie mi skąd taka duża różnica się bierze ?
              • wrogrowerow Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.09.10, 15:17
                bambii, czy masz tyle uczciwości i odwagi aby zamieścić w internecie swoje zeznanie podatkowe, a może poprosisz inych notariuszy siedleckich, albo radców prawnych czy lekarzy, a może jakiegoś swojego kolegę prowadzącego prywatny interes np warsztat samochodowy aby i oni zamieścili swoje oświadczenia. Domagasz sie jawności to daj dobry przykład.
                • emektb Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.09.10, 16:38
                  tylko wiesz bambi żadnych funkcji publicznych nie pełni, więc o czym ty ględzisz?
                  jak ktoś rwie się do koryta to musi się liczyć z tym, że jego oświadczenie będzie upublicznione. na siłę nikt nikogo do władzy nie pcha.
                • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.09.10, 21:17
                  > bambii, czy masz tyle uczciwości i odwagi aby zamieścić w internecie swoje zezn
                  > anie podatkowe,

wiesz co , nie chciałbym aby tylko dlatego ze objąłem stanowisko prezydenta dochody mojej zony tak znaczaco wzrosły wiesz z jakiej przyczyny ? ano z takiej że strasznie to smierdzi wykorzystywaniem stanowiska ocierające się o korpucję!!.

ale zamiast ataku na mnie (osoba prywatna) uzasadnij skad bierze sie tak znaczacy wzrost dochodow szczególnie w okresie znaczącego spadku na rynku nieruchomosci ! he ?

P.S.
                  Obiecuje ze jak zostane prezydentem to opublikuje zeznanie swoje i zeznanie mojej zony i tescia dorzuce na dokładke :)
                  • efaster Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.09.10, 23:45
                    Sory, może nie powinienem się wtrącać, ale może powinniśmy zakończyć ten wątek, oświadczenie majątkowe jest dostępne oficjalnie na stronie bip UM, prezydent zarabia dużo, ale ma też odpowiedzialne stanowisko i w cale go nie bronię, tylko wiem, że jest jakieś ustawowe minimum i nie może zarabiać mniej niż te minimum, zresztą wysokość zarobków ustala w głosowaniu (jawnym, na sesji) rada miasta. Co do zarobków żony prezydenta i zarazem notariusza to pozostawię bez komentaża, bo co mam powiedzieć, notariusze, radcy prawni zarabiają duże pieniądze, dla przeciętnego "zjadacza chleba" są wprost ogromne. Dlatego też ich liczba jest stosunkowo mała, z uwagi na niechęć całego środowiska do nowych, który mogliby obniżyć stawki i zarazem zarobki. Słowem temat rzeka, ale każdy wie, o co chodzi. Reasumując oboje (prezydent i jego żona) nie łamią (albo inaczej nie mamy dowodów, że łamią) prawa, zarabiają owszem dużo, ale legalnie. A to czy pani Kudelska odsługuje notarialnie inwestycje Strusa i czy to jest etyczne zostawię jej własnemu sumieniu. Jeśli uważa, ze jest to ok. i nie widzi w tym nic złego to ja nie ma nic w tek kwestii więcej do powiedzenia.
                    • piraniasiedlecka Re: Kryzys służy prezydentowi .... 01.10.10, 07:19
                      Gdyby obsługiwała notarialnie inwestycje Strusa to nie byłoby nic do mówienia. Ale obsługuje także transakcje komunalne - Urzędu Miasta i spółek. A to już chyba nieco inna bajka.
                    • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 01.10.10, 09:00
                      Nie zrozumiałes nie chodzi tutaj o prezydenta ale o zonę. Ktoś już tutaj pisał iz przy zawieraniu aktów kierowani byli do konkretnej kancelarii (przypadek?).
                      Nie bez powodu powstał slogan że "zona cezara powinna byc poza wszelkimi podejrzeniami" a tutaj mamy ich iż aż naddto i nie jest to kwestia tylko oceny moralnej ....
                      Przypomne że roznica to 224 908 zł 45 gr (jaka zmiana ? został prezdentem)

Mysle że człowiek który nie jest w stanie wywiązać się ze swoich obietnic ("nie będę kandydował na kolejna kadencję") nie będzie miał skrupułów aby równiez w innych sprawach zachowywac się nie moralnie bo jak pisze Ewangelia : "Kto w drobnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny (Łk 16, 10). "
                      • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 02.10.10, 15:22
                        "Kto w dro
                        > bnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny (Łk 16, 10). "

wycieło mi najwazniejszy kawałek tej ewangelii :
                        "a kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie."
                        • vamis Re: Kryzys służy prezydentowi .... 05.10.10, 21:00
                          jesli obsługuje spółki miejskie to jest to mocno nieetyczne i wręcz niesmaczne ... wstyd

generalnie dzisiaj usłyszałem wtvp info od prezydenta że swój program wyborczy zrealizował w 200% ... dobre co ...

• bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 28.10.10, 18:48
                            > jesli obsługuje spółki miejskie to jest to mocno nieetyczne i wręcz niesmaczne
                            > ... wstyd

pecunia non olet :)
            • gin11 Re: Kryzys służy prezydentowi .... 25.10.10, 23:49
              Jaki jest dochod innych kandydatow na prezydentaa? I z jakich zrodel dochodow korzystaja? Bo mamy chyba kilku kandydatow. A piszecie tylko o Kudelskim.
              • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 26.10.10, 18:39
                a czytac to kolega nie umi ? jest oswiadczenie powieszone na stronie UJM, pokazac jak sie myszka poslugiwac ?
                • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 27.10.10, 10:21
                  sprawdziłeś ?
                • gin11 Re: Kryzys służy prezydentowi .... 28.10.10, 20:19
                  Mam tu dziennikarza sledczego co sledzi nawet w niedziele. Wiec licze ze jego obiektywizm obywatelski spowoduje ze napisze nam solidny tekst o dochodach wszystkich kandydatow na prezydenta ich zrodlach i to z kilku lat. Ja nie mam na to czasu bo podbno siedze w sztabie pis. Do roboty nasz sherloku. Nie migaj sie. A moze boisz sie dokotra lotsona. Odwagi. Prosze cie tez naucz mnie jak poslugiwac sie komputerem i internetem Bo to dla niewyksztalconego z malego miasta za trudne. A mysz gdzie to wstretne zwierze. Bambi ja i cale forum liczymy na ciebie i twoj obiektywizm obywatelski. Bambi odwagi.
                  • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 28.10.10, 21:03
                    jakby tu powiedzieć ... sarkazm ci nie wyszedł , ale staraj się dalej :)
                    Dla przypomnienia to nie ja miałem problem ze znalezieniem oswiadczen majątkowych tylko TY , więc pytam grzecznie czy udalo ci sie znalezc ?
                    • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 29.10.10, 18:46
                      widze ze bede musial za ciebie zrobic zestawienie zarobkow kandydatow oraz ich mazlonek :) - to bardzo ciekawe zestawienie bo bedziesz mial okazdje zobaczyc kto zgarnia kase teraz i jaka to byla zmiana w stosunku do poprzednich 4 lat :)
                      • gin11 Re: Kryzys służy prezydentowi .... 30.10.10, 22:49
                        Bambi czekamy. Obysmy nieczeklai na zakonczeie wyborow. A jeszcze uzupelnij z jakich zrodel zarabiaja bo to moze byc ciekawe.
                        • bambii Re: Kryzys służy prezydentowi .... 03.11.10, 22:06
                          Anna Sochacka :
                          w 2010 76 372,58
                          www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=179787
                          w 2006 3 006,00 miesięcznie , ca 36 072 *
                          www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=79889
                          * tylko dochody radnej , obliczenie wykonano zakladajac taka sama kwote zarobkow w 2006

Wojciech Kudelski :
                          w 2010 473 827,00
                          www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=179779
                          w 2006 : 248 985,90
                          www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=76446

CDN
                          • bambii Re: Pisać dalej ? 04.11.10, 12:37
                            gin i co mam pisac dalej ? bo dalej juz nikt nie podkoczy z kasą obecnemu prezydentowi :) co zreszta widac na placu Sikorskiego ciekawe ile ta samowola budowlana kosztowala z tym zaglem :)
                            • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 20:32
                              Maciej Drabio :
                              w 2006 : 41 000,00 *
                              www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=79873
                              w 2010 : 143 932,5 *
                              www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=179772
                              *dotyczy tylko pensji M.Drabio

Wojciech Kudelski :
                              w 2010 473 827,00
                              • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 20:45
                                Dziwię się, że nikt dotąd nie zwrócił na to uwagi. Dochody prezydenta podajesz w zsumowaniu z jegi żoną, a pozostałych tylko ich osobiste. Czy takie postępowanie to nie nazywa się przypadkiem manipulacją?
                                • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 20:50
                                  po pierwsze dodalem informacje na ten temat, po drugie jakbys zadal sobie trud sprawdzenia to wiedzialbys ze tak jest wpisane w oswiadczeniu wiec nie wyczaruje ci tych danych bo ich nie ma. Z tego co przejrzalem to jeszcze Dobijanski podał łacznie z malzonką
                                  Zanim rzuci sie oskarzenie moze warto najpierw sprawdzic he ?
                                  • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:07
                                    Dochody samego p.W.K. też są tam wyszczególnione - ok. 172 000 zł. Ale oczywiście
                                    473 827 zł łącznie z żoną lepiej wygląda przy 143 985,90 zł p. Maćka i znacznie lepiej pasują do twojej tezy o nagłym wzbogaceniu się prezydenta.
                                    • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:19
                                      teza jest w tym watku inna przeczytaj go uwaznie
                                      • sliver_1 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:24
                                        Teza jest jedna i świetnie o tym wiesz - zgnoić konkurencję p. Mariusza :)
                                        • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:31
                                          czy uwazasz ze podane liczby moga kogos zgnoić ? jeskli tak to dlaczego tak uwazasz ?
                                      • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:28
                                        Czytam go od początku i wiem o co ci chodzi ale nie chce mi się już sprzeczać przed snem ;)
                                      • bambii Re: M.Dobijański vs W.Kudelski 04.11.10, 21:44
                                        Mariusz Dobijański
                                        w 2010 : 241 029,39
                                        www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=179771
                                        w 2006 : 96 160,00
                                        www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=90921
                                        Wojciech Kudelski :
                                        w 2010 :473 827,00

tutaj nikt nie zarzuci ze zarobki nie sa porownywalne bo w obu przypadkach sa uwzględnione zarobki żony.
                                        uzupelnie tylko zona Dobijańskiego w 2006 : 25 066 zł w 2010 uwzglednione wspólnie brak mozliwosci dekompozycji.
                                        Zostało juz niewielu kandydatów L.Szymanski i kandydatka PSL chyba nie musi skladac oswiadczenia (?)
                                        • kerac32 Re: M.Dobijański vs W.Kudelski 04.11.10, 21:52
                                          Ale chyba nie zaprzeczysz, że te prawie pół miliona musi robić na przypadkowym czytelniku- wyborcy znacznie bardzie wstrząsające wrażenie niż "marne" 172 tys. :)
                                          • bambii Re: M.Dobijański vs W.Kudelski 04.11.10, 21:53
                                            no i ? popatrz na wzrosty netto :)
                                  • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:41
                                    Jakie to ma znaczenie, że M.D. podał wspólnie z żoną, jakoś nie widzę abyś podał linka do jego oświadczenia. Do prezydenckiego podajesz przy każdej okazj. Zdajesz się zapominać, że dochody jego żony są prawie dwa razy większe.
                                    • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 04.11.10, 21:50
                                      > Jakie to ma znaczenie, że M.D. podał wspólnie z żoną, jakoś nie widzę abyś poda
                                      > ł linka do jego oświadczenia

wybacz , wszystko jest na BIP co ja jakas zegarynka jestem ? ale niech ci bedzie wstawilem bo chce i tak wszystkich podac (chyba bez kandydatki PSL bo tam nie bedzie danych nie ma skad wziac):
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,262,116910308,118343258,Re_M_Dobijanski_vs_W_Kudelski.html
                                      Zda
                                      > jesz się zapominać, że dochody jego żony są prawie dwa razy większe.

no i ?
                                      • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 14:08
                                        > no i ?

Nie umiesz odpowiedzieć normalnie? Twoja maniera odpowiadania pytaniem na pytanie jest już irytująca. W moim odczuciu założyłeś ten wątek aby "udowodnić", że tak znaczny wzrost dochodów żony prezydenta ma ścisły związek z piastowaną funkcją przez tego ostatniego. Mówiąc wprost, sugerujesz, że śmierdzi to korupcją. Pamiętam, że ktoś tu wcześniej pisał, że biuro notarialne p. prezydentowej od dawna już nie obsługuje spółek miejskich, ani "pierwszego" siedleckiego budowniczego. Nie mam na ten temat wiedzy więc nie będę wyrokował jak jest naprawdę. Jestem przekonany jednak, że któryś z was tu, jeśli nie kłamie, to przynajmniej wprowadza publikę w błąd. Może zechcesz mi to wyjaśnić? W moim przekonaniu nikt nie ma obowiązku udowadniać, że nie jest wielbłądem, a kwestia udowodnienia winy leży w obowiązku oskarżyciela. Jak na razie we wszystkim co tu robisz jesteś dla mnie całkowicie niewiarygodny, zwłaszcza w deklaracjach bezinteresowności odnośnie prowadzenia kampanii wyborczej na rzecz p. Dobijańskiego.

• bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 14:49
                                          Twoja maniera odpowiadania pytaniem na pytan
                                          > ie jest już irytująca.

no pytam sie jaki ma to związek czekam na rozwiniecie mysli - bo jesli to jest wspólne gospodarstwo domowe to chyba warto podac dochody współmałżonki no chyba ze jest rozdzielność majątkowa , wiec co z tego ze małżonka zarabia dwa razy wiecej czy to zmienia dochody gospodarstwa domowego ? Szczegolnie w konekscie innych watkow gdzie to Dobijanski zalatwil prace swojej zonie (swaj droga fucha ze ho ho w 2006 zarobiła całe 2000 zł miesiecznie brutto - szalenstwo normalnie)

>Mówiąc wprost, sugerujesz, że śmierdzi to korupcją.

to ty napisałeś

> Pamiętam, że ktoś tu wcześniej pisał, że biuro notarialne p. prezydentowej od d
                                          > awna już nie obsługuje spółek miejskich,

odpowiedz mi na pytanie (znowu pytanie :) ) czy w ciagu tego czasu nie bylo zadnych aktow podpisywanych dla spolek miasta ktorych wlascicielem jest miasto ? wiesz zona cezara ....

to jest mistrzoswtwo rozumowania bo piszesz :

Jak na razie we wszystkim co tu robisz jeste
                                          > ś dla mnie całkowicie niewiarygodny

a obok :

>Nie mam na ten temat wiedzy więc nie będę wyrokował jak jest naprawdę

to moze poprzestanmy na tym ze nie wiesz :)

nie zauwazyles (znowu) jeszcze jednej rzeczy , zarobki malzonki prezydenta podane sa NETTO sprobuj to "ubruttowić" zgodnie ze skalą podatkowa zobaczysz jaka ci wyjdzie kwota

P.S.
                                          Sokratesa za ciagle zadawanie pytan otruli :)
                                          • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 17:11
                                            wiec co z tego ze małżonka zarabia dwa razy w
                                            > iecej czy to zmienia dochody gospodarstwa domowego ?

Co to ma do rzeczy? Ja się pytałem jaki twoim zdaniem jest związek między wzrostem dochodów małżonki w kontekście sprawowanego stanowiska przez jej mężaa. Wyjaśnisz mi to?

Szczegolnie w konekscie in
                                            > nych watkow gdzie to Dobijanski zalatwil prace swojej zonie

A gdzie ja o czymś podobnym pisałem? Pokaż mi to.

> to ty napisałeś

Nie odwracaj kota ogonem, świetnie wiesz co mam na myśli. Piszesz teksty wyraźnie sugerujące korupcję na lini prezydent - jego małżonka i "dziwisz" się, że jako ich czytelnik odnoszę takie, zgodne, zdaje się, z twoją intencją wrażenie. Ciekawe czy w przypadku innych forumowiczów było inaczej?

czy w ciagu tego czasu nie bylo zad
                                            > nych aktow podpisywanych dla spolek miasta ktorych wlascicielem jest miasto ?

A skąd ja to mogę wiedzieć, czy ja coś na ten temat pisałem. Jak masz w tym względzie jakieś uzasadnione podejrzenia to podziel się tu nimi z nami.

> to jest mistrzoswtwo rozumowania bo piszesz :
                                            >
                                            > Jak na razie we wszystkim co tu robisz jeste
                                            > > ś dla mnie całkowicie niewiarygodny
                                            >
                                            > a obok :
                                            >
                                            > >Nie mam na ten temat wiedzy więc nie będę wyrokował jak jest naprawdę
                                            >
                                            > to moze poprzestanmy na tym ze nie wiesz :)

I potwierdzam to jeszce raz: jesteś dla mnie niewiarygodny, robisz sugestie na temat korupcji najważniejszego urzędnika w mieście i nie popierasz tego żadnymi wiarygodnymi dowodami. Nie twierdziłem, że coś wiem na ten temat, ale chciałbym się dowiedzieć. Oświeć mnie i przekonaj, że to ty masz rację, a ja się mylę co do ciebie. Udowodnij to.

> nie zauwazyles (znowu) jeszcze jednej rzeczy , zarobki malzonki prezydenta poda
                                            > ne sa NETTO sprobuj to "ubruttowić" zgodnie ze skalą podatkowa zobaczys
                                            > z jaka ci wyjdzie kwota

Widzę, że próbujesz zagrać na najniższych ludzkich emocjach - zawiści :) Przyznaję sumka smaczna, ale to przecież nie oznacza, że mamy tu do czynienia z jakimś przekrętem.
                                            Przecież prezydent nie ustala wysokości swoich poborów z tytułu sprawowania swojej funkcji, tylko decydują o tym radni.
                                            • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 17:27
                                              Wyj
                                              > aśnisz mi to?

dlaczego ja mam ci wszystko wyjasniac co ? sam nie mozesz znalezc oswiadczenia na BIP i chcesz zebym ci wyjasnil , zobacz wzrosty i tendencje i wyciagnij wnioski sam , wybacz pewne rzeczy trzeba zrobic samemu

> A gdzie ja o czymś podobnym pisałem?

czytanie ze zrozumieneim - gdzie napisalem ze to twoje ?

> Piszesz teksty wyraźn
                                              > ie sugerujące korupcję na lini prezydent

to brzmi kuriozalnie w domu korupcja na linii mąż zona ? normalnie nic nie kojarzysz

> I potwierdzam to jeszce raz: jesteś dla mnie niewiarygodny

wybacz ty dla mnie tez , sam napisaleś :

>Nie mam na ten temat wiedzy więc nie będę wyrokował jak jest naprawd

i chyba nie mam ochoty dalej tego wątku ciągnąć , pokaż wszystko palcem , wytłumacz
                                              • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 18:11
                                                > dlaczego ja mam ci wszystko wyjasniac co ?

Nie wszystko. Tylko jaki jest związek między wzrostem dochodów p. Kudelskiej w kontekście sprawowanego stanowiska przez jej męża.

> czytanie ze zrozumieneim - gdzie napisalem ze to twoje ?

Zacznij od siebie :) Piszesz mi o wątkach dotyczących państwa Dobijańskich, o których wspominał kto inny i w innym kontekście. Oni nie mają nic wspólnego ze sprawą , o wyjaśnienie mi której proszę cię już któryś raz z kolei.

> to brzmi kuriozalnie w domu korupcja na linii mąż zona ? normalnie nic nie koja
                                                > rzysz

Nie zgrywaj teraz nic niekojarzącego naiwniaka :) Wiesz świetnie, że chodziło mi o linię prezydent - biuro notarialne.

> wybacz ty dla mnie tez

Masz do tego pełne prawo, tylko jaki to ma związek ze mną? Ja nie piszę tu, żadnych "rewelacji" o czyichś podejrzanie wysokich wzrostach dochodów. Ty to czynisz. Ja się tylko pytam o dowody, bo bez nich jesteś dla mnie nadal NIEWIARYGODNY.
                                                • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 20:59
                                                  > Zacznij od siebie :) Piszesz mi o wątkach dotyczących państwa Dobijańskich, o k
                                                  > tórych wspominał kto inny i w innym kontekście.

jak najbardziej w tym koteksice , po co sie "załatwia" prace ? zeby pracowac charytatywnie ? wiec warto wiedziec jakie to kokosy i czy moglo dojsc do korupcji na linii maz zona w tym układzie :)

> Nie zgrywaj teraz nic niekojarzącego naiwniaka

naprawde nie będe ci tłumaczył jesli do tej pory nie zrozumiałeś , zreszta ten temat ujął nowy nick wiec jestem gotowy odszczekac tylko czy bede mial co ? :
                                                  forum.gazeta.pl/forum/w,262,116910308,118376249,Re_M_Drabio_vs_W_Kudelski.html
                                                  zacytuje :
                                                  "jeśli nie było podpisanych aktów notarialnych dla spółek miasta w ciągu 4 lat przez małżonkę prezydenta to powineneś odszczekać co napisałeś, jeśli były to znaczy że miało miejsce niestosowne zachowanie prezydenta i jego małżonki ale nie można tego nazwać korupcją ! "

mysle ze odpowiedz na pierwsza czesc pytania da ci jakis slad :)

> Masz do tego pełne prawo, tylko jaki to ma związek ze mną?

piszesz ze nie znasz tematu ale zaciekle sie wypowiadasz w temacie , ciekawe nie ? (znowu pytanie)

nie chce mi sie pisac wiecej i tlumaczyc ci gdzie sa oswiadczenia , co z czym ma związek itd. szukam oswiadczenia L.Szymanskiego :)
                                                  • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 21:48
                                                    Dobrze, napiszę tak "w pigułce" o co mi chodzi i odpowiedz tylko na to jedno pytanie.
                                                    Jaki ma związek wzrost dochodów żony p.Kudelskiego z tytułu prowadzenia biura notarialnego do faktu iż ten pan akurat jest prezydentem naszego miasta?

Ps. Uwagi jednopostowców mnie nnie obchodzą, zwłaszcza jeśli nie są skierowane do mnie.
                                                  • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 22:23
                                                    odpowiem ci w pigulce

forum.gazeta.pl/forum/w,262,116910308,118383030,Re_M_Drabio_vs_W_Kudelski.html
                                                  • bambii Re: M.Drabio vs W.Kudelski 08.11.10, 14:28
                                                    mysle ze w tym watku juz znadziesz odpowiedz na dreczace Cie pytania :)
                                                  • kerac32 Re: M.Drabio vs W.Kudelski 08.11.10, 17:53
                                                    No nie wiem.... Napisane było zbyt ogólnikowo. Może jakieś szczegóły? :)
                                                  • vamis Re: M.Drabio vs W.Kudelski 08.11.10, 19:38
                                                    własności komunalnej ? może coś bliżej ?
                                                  • notariuuszz Re: M.Drabio vs W.Kudelski 09.11.10, 10:18
                                                    DOKUMENTY SĄ W URZĘDZIE MIASTA
                                          • blasy Re: M.Drabio vs W.Kudelski 05.11.10, 18:18
                                            jeśli nie było podpisanych aktów notarialnych dla spółek miasta w ciągu 4 lat przez małżonkę prezydenta to powineneś odszczekać co napisałeś, jeśli były to znaczy że miało miejsce niestosowne zachowanie prezydenta i jego małżonki ale nie można tego nazwać korupcją !
                                            • notariuuszz Re: M.Drabio vs W.Kudelski 07.11.10, 14:22
                                              PODPISYWAŁA AKTY NOTARIALNE DOTYCZĄCE WŁASNOŚCI KOMUNALNEJ !!
                                              • orzel_siedlecki Re: M.Drabio vs W.Kudelski 07.11.10, 20:25
                                                no karac32 teraz chyba znalazłeś odpowiedź hahaha to jest cały PIS
                              • bambii Re: L.Szymański vs W.Kudelski 07.11.10, 09:40
                                Leszek Szymański
                                2006 : 144 509,19
                                www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=80195
                                2010 : tu jest problem bo podaje przychód a potem dochód który trudno jest odnieść bo są niezrealizowane umowy - tak napisano w oświadczeniu)

Wojciech Kudelski :
                                w 2010 473 827,00
      • jkfoo koryciaże 26.10.10, 03:45
        Blachary-określenie dziewczyn ,które zakochując się w chłopaku nie mogąc oderwać wzroku' od samochodu swojego wybranka.Koryciarze -samorządowcy, którzy poświęcają się w słusznej sprawie nie mogąc ...Czekam na propozycje dokończenia zdania.i
        • endruuu Re: koryciaże 26.10.10, 07:54
          Z tego wpisu rozumiem że albo nikt nie powinien startowac w wyborach
          ewentualnie kandydaci których Ty popierasz?
          Ktoś musi wykonywać władzę w mieście
          Ale jeżeli ktoś ma 21 lat (chyba) nikt nikomu nie broni startowac w wyborach
          powodzenia
          • mwpienkowski Re: koryciaże 26.10.10, 12:01
            W wyborach do organów uchwałodawczych wystarczy nawet 18 lat. 21 dopiero w wyborach parlamentarnych do sejmu.
    • bambii Re: jak to źle być prezydentem 24.10.10, 08:01
      w Radmiu

radom.gazeta.pl/radom/1,35219,7855395,Jak_to_zle_byc_prezydentem_miasta.html
    • jablkobananmalina Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 24.10.10, 13:46
      mnie natomiast zastanawia, czy wartość nieruchomości pana m. symanowicza nie zostala zanizona...
      dom 150m2 - 100 000zl?
      mieszkanie 84 m2 - 150 000zł?
      gospodarstwo 22 ha - 60 000zł?
      ciekawe ciekawe...
      Panie Mirku chetnie odkupie te nieruchomosci nawet za 400 000zl

• vamis Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 24.10.10, 14:10
        widać wartość mogła nie być aktualizowana od wielu lat i tylko przepisywana z poprzednich oświadczeń ...

• bambii Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 25.10.10, 19:10
        a nie ma przepisu dot jak nalezy podawac wartość w oswiadczeniu ? (moze to ktos sprawdzic?)
        • bambii Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 30.10.10, 22:29
          ktos wie ?
          • hana125 Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 02.11.10, 10:16
            Bambi jeżeli interesują Cię dochody żona kandydatów na Prezydentów to żona kandydata pelo pracuje w Spółce Miasta Siedlce (czy to etyczne), natomiast żona kandydata PIS-u wykonuje wolny zawód, w którym inny zarabiają porównywalne pieniadze, mimo że 4 lata temu zrezygnowała z obsługi Spółek Miasta Siedlce i nie sporządza aktów wymienionemu przez Bambi przedsiębiorcy. Dlatego też Bambi proszę Cię nie szkaluj i nie kłam!!!!!! mimo, że jesteś głównym agitatorem kandydata pelo. Twoja zajadłość i brak obiektywizmu zdenerwowały mnie i skłaoniły do zabrania głosu w dyskusji.
            • vamis Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 02.11.10, 21:25
              jakby nie mieli żon to byłoby z pewnością mniej wątpliwości niż obecnie
              żona Prezydenta powinna być jak żona ... ja to ktoś ładnie napisał wcześniej
            • bambii Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 03.11.10, 09:35
              > Bambi jeżeli interesują Cię dochody żona kandydatów na Prezydentów to żona kand
              > ydata pelo pracuje w Spółce Miasta Siedlce (czy to etyczne),

ok , rozwinmy ten temat , odpowiedz na pytania : od kiedy pracuje i ile zarabia :)

> ze, mimo że 4 lata temu zrezygnowała z obsługi Spółek Miasta Siedlce

rozumiem ze przez 4 lata nie został podpisany zadny akt notarialny w którym występowała społka Miasta Siedlce ?

Twoja zajadłość i brak obiektywizmu zdenerwowały mnie i skłaoniły do zabran
              > ia głosu w dyskusji.

mam nadzieje ze ta sama motywacja skloni do odpowiedzi na powyższe :)
              • bambii Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 03.11.10, 21:41
                czekam
                • neutron6 Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 04.11.10, 20:47
                  Co tam prezydent. Niektórzy radni to tacy biedacy, że gdyby nie byli w radzie (diety ok 1400zł/m-c) to pewnie musieliby prosić o pomoc MOPR i to przy prowadzeniu działalności gospodarczej. Podejrzewam, że aby być na pierwszym miejscu na liście wyborczej, to musieli brać pożyczki?
                  • jkfoo Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 05.11.10, 10:49
                    polityka to biznes,biznes to polityka.Jeśli ktoś w to wątpi to niech się obudzi jeszcze raz.Swoją drogą są kraje gdie zamożność człowieka jest mu poczytywana na jego korzyść.Ale u nas w Polsze nie.Wręcz odwrotnie jest powodem zazdrości,zawiści itp.Jeszcze przez długi czas to się nie zmieni,ponieważ mamy zbyt wiele negatywnych przykładów no to w jaki sposób do tego dochodzi.Amen.
                    • wacek41.2 Re: oświadczenie majątkowe Prezydenta Kudelskiego 05.11.10, 20:25
                      Pokaż u nas prawdziwego polityka. A prawdziwych biznesmenów można policzyć na palcach jednej ręki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka