fellnet 11.12.12, 15:53 www.gazetasiedlecka.pl/gry/item/1477-gmina-siedlce-wsrod-drzew-i-pol "Wieś Rakowiec zyskała nowe ulice." "Redaktory", mimo, że święta, nawał pracy, ogarnijcie się trochę, nie piszcie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytanbrytan Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 11.12.12, 17:34 www.gminasiedlce.pl/uploads/2012/11/19/Uchwa%C5%82a.Projekt.%20ulice%20Rakowiec.pdf Co bzdurnego widzisz w tej uchwale? Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 11.12.12, 17:37 Czytaj, czytaj, czytaj. Nie chodzi o uchwałę tylko artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
brytanbrytan Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 11.12.12, 17:41 A Ty przeczytałeś cały artykuł? Jak rozumiem, czepiasz się dwuznacznego leadu - że niby ulice już tam były. Autor to wie, dlatego napisał też: "Decyzję w sprawie przekształcenia dróg w tej wsi w ulice gminni radni podjęli jednogłośnie". Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 11.12.12, 17:57 Dla mnie ta uchwała jest nieprzemyślana. Graniczące z Siedlcami wioski w bliższej lub dalszej przyszłości zostaną wchłonięte przez miasto. Nadawane ich ulicom nazwy mają już swoje siedleckie odpowiedniki. Efekt tej radosnej, nazewniczej twórczości będzie taki, że w ciągu kilku-, kilkunastu lat będziemy mieli w Siedlcach po kilka ulic o takich samych nazwach. Wyobrażacie sobie ten nieuchronny przyszły bałagan i koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
jupi30 Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 11.12.12, 20:17 Z tym przyszłym bałaganem to akurat święta racja. Ale kto tam nieuchronną przyszłością się przejmuje... A na gminnej sesji chyba były ciekawsze wątki niż pierdoły o nadaniu nazw ulic w jakiejś wioseczce. Ot choćby: www.zyciesiedleckie.pl/z-regionu/4690-miasto-stosuje-dumping Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 12.12.12, 13:31 Trudno znaleźć celniejszy komentarz do twórczości fellneta na tym forum. Śmiesznie i coraz śmieszniej. No i trochę straszno... Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 12.12.12, 14:05 Napisałaś ten artykulik, musisz się wypowiedzieć? Nie chcę być niegrzeczny więc na tym zakończę. Odpowiedz Link Zgłoś
brytanbrytan Re: śmiesznie i coraz śmieszniej 12.12.12, 14:23 Ale o co chodzi? Jeśli jeden forumowicz może bez wytłumaczenia obrazić dziennikarza, to dlaczego drugi nie może napisać, że to go śmieszy, bo od od razu dostanie się temu dziennikarzowi? Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet coraz śmieszniej 13.12.12, 13:47 siedlce24.pl/?id=Informacje&x=753 Ciastko - symbolem Siedlec Będą "przesłuchania", w sprawie ciastek. Może miasto umieści je, to ciastko, na herbie miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet jeszcze śmieszniej 13.12.12, 18:46 Dzisiaj na samochodzie widziałem reklamę: "Kleje drewniane " Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 20:05 Mnie się to podoba. Dlaczego nie ciastko lub inny wypiek? Sympatyczny i smaczny (mam nadzieję) pomysł. W-wa ma wuzetkę, Kraków precle, Kazimierz n/W cebularze i drożdżowe koguty, Toruń pierniki, Poznań marcińskie rogale, Wadowice kremówkę, Białystok białysy, Biłgoraj pierogi itp. itd. Pomysł niezły, ale wymyśleć coś oryginalnego i dobrego nie będzie łatwo. Następny etap to wdrożenie do produkcji w ciastkarniach i/lub piekarniach (niezmienna receptura, cena, prawa autorskie) wypromowanie produktu i zdobycie uznania klientów. Ale, jak to się mówi, kto nie próbuje, ten w kozie nie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 20:14 Proszę, jakie to proste i łatwe. Wybiorą ciacho, nazwą go OLKĄ, Jackiem i symbol gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 20:53 Otóż nie, to nie jest takie łatwe. Wybrać można, nazwać można, ale zdobyć uznanie klientów, to ciężka harówa. Od ciacha do symbolu droga daleka. Jednak można próbować. A tak à propos - czy kojarzy Ci się jakikolwiek wyrób lub przedmiot z Siedlcami? Coś, co może uchodzić w regionie, a nawet szerzej w kraju, ze swego rodzaju "symbol" miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 21:45 Ciastko tortowe w sklepie-cukierni Osińskiego. Krem w kawiarni DOROTKA i KOLOROWA. MiŚ ze Sp-ni Miś gdzie Pracowałem nawet. Na zlot młodzieży w Berlinie Pojechał chyba 1,5 m wzrostu. Chleb z iekarni Rytla czy Sikorskiego (ul. Joselewicz i obecna Świrskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 21:51 Mam jeszcze zdjęcie tego Misia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 21:51 " Na dworze królewskim w r. 1590 byli według rachun- ków podskarbiego Jana Firleja piekarze: Kończ i Grab- ski, którzy pobierali rocznych zasług pierwszy G6 złt. drugi 40 złt. Adam Jarzemski, ^rauzyk Władysława IV, opisując Warszawę za swoich czasów, pisze, że należałoby piekarzy warszawskich posłać do Gdańska, aby się tam piec nauczyli, widać że wówczas gdańskie pieczywo sławne być musiało, natomiast warszawskie nie odznaczało się szczególną dobro- cią. Z początku tego wieku sławne były bułki siedleckie, wy- piekane w Siedlcach na Podlasiu, które ogromny pokup miały ; ale piekarz, który je robił, przeniósł się dla większego zysku do Warszawy i tu wyrabiał bułki doskonałej jakości i bia- łości po 5 ówczesnych groszy, którym żadne inne pieczywo nie wyrównało. (Wójcicki: Warszawa)." www.archive.org/stream/wiadomocityczce00kogoog/wiadomocityczce00kogoog_djvu.txt (Strona 133) a i Sienkiewicz coś wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 22:33 Podane przykłady są bardzo trafne. Z łakoci czasów dzieciństwa, właśnie ciastka tortowe utkwiły mi najbardziej w pamięci, a z okresu późniejszego, wspomniany krem, a ściślej krem "sułtański", z pokruszonymi orzechami i czekoladą :) Bułki, nawet po 4 wiekach, szczególnie te rodem z PSS-u były b. dobre. Dzisiaj też ta piekarnia robi nie najgorsze, jednak do tych sprzed kilkudziesięciu lat, sporo im już brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Atlas na słodko albo wytrawnie 13.12.12, 22:49 Też uważam, że symbolu, tradycji nie można zrobić przez miesiąc bo kilka ozób sobie tak wydumało. Nie będzie nawet wtedy gdy organizatorzy na nagrodę przeznaczą nawet 100000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
fellnet Wiecha, galeria S 14.12.12, 17:48 Słuchać głos Pana MO. "Poproszę o fanfary" i na scenę wchodzi MO. Brawo tak trzymać. Dobrze by było by przed Panem MO zawsze chodzili ludzie z ........... Odpowiedz Link Zgłoś
diapanazy.nibek F. i fanfary 15.12.12, 12:57 Daj znać na priv zanim coś napiszesz,coś zrobię żebys poczuł się dowartościowany, czerowny dywan,fanfary,szpaler żołnierzy z uniesionymi szablami,hostessy,kwiaty.Może wtedy poczujesz się dowartościowany. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka_siedlce Re: F. i fanfary 16.12.12, 22:08 Dziwnym trafem tego samego dnia zdjęcia z tego wydarzenia ukazują się na stronie naszego wioskowego fotografa od dziur i nowych budów. Powiedzmy sobie szczerze: po zdjęciach widać, że byli tam nieliczni. Więc czy to kolejny przypadek czy fellnet się powoli ujawnia? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: F. i fanfary 16.12.12, 22:30 Już kiedyś komuś napisałem odnośnie zdjęć "wioskowego fotografa". Jeśli się nie podobają, otwórz stronę adres jak niżej, i pluj ile ci się podoba. Oglądaj inne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka_siedlce Re: F. i fanfary 16.12.12, 22:35 "Idę sobie przez "wieś"" - tak niedawno napisałeś na swojej stronie, więc "wioskowy" fotograf nie powinno być uważane przez Pana za przytyk, skoro sam Pan tak pisze o Siedlcach. Co do zdjęć: o jakości się nie wypowiadam, bo się nie znam, natomiast muszę przyznać, że to, że pojawiają się one w takiej częstotliwości i że my mieszkańcy możemy sobie je pooglądać zasługuje na jakieś, mniejsze-większe, uznanie. Wracając do poprzedniego wątku. Nawet ten sposób formułowania zdań podobny. Ja nie pluję, ja piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
hcemis tu robi się wesołó 16.12.12, 21:48 www.spin.siedlce.pl/2012/07/29/kaszynski-zrezygnowalem-z-podwyzki-i-nagrody-rocznej-rozmowa/ 29 lipca 2012 „Temat zadłużenia szpitala jest dość żywo komentowany przez siedlczan. Przypomnijmy jak to się stało, że jesteście około 11 milionów pod kreską?” www.spin.siedlce.pl/2012/12/16/pracownicy-szpitala-wojewodzkiego-beda-protestowac-w-warszawie/ 16 grudnia 2012 Jedna z większych placówek zdrowia w regionie znalazła się na skraju bankructwa. Na miesiąc październik strata szpitala wojewódzkiego wynosiła łącznie 29 mln złotych (11 mln rok 2011 i 18 mln rok 2012). Odpowiedz Link Zgłoś