Dodaj do ulubionych

Smalczyk & Lubczyk

22.08.14, 15:51
Przy Czerwonego Krzyża 2, po prawej stronie od Świrskiego.
Oryginalna restauracyjka. Zapowiada się nieźle.
Obserwuj wątek
    • avepawcio666 Re: Smalczyk & Lubczyk 22.08.14, 19:57
      Powie że d... nie urywa. Bylismy ostatnio i na danie dnia czekaliśmy z zegarkiem w ręku 20m. Był zurek ale jakis taki nie zurkowy wodnisty. Na drugipapryczka z mieloym mięsem i dosłownie pięć malutkich kartofelków pieczonych. Jednym słowem więcej tam nie pójdę za to sama cenę da się lepiej zjeść w naszym mieście.
      • news_1 Re: Smalczyk & Lubczyk 22.08.14, 20:12
        To znaczy, za ile? :)
        • freesowa Re: Smalczyk & Lubczyk 21.09.14, 19:27
          byłam ze znajomymi w tej restauracji i jesteśmy BARDZO zadowoleni. dania naprawdę pyszne: makaron z ragu, makrela z warzywami, kaczka, zeberka.....porcje duze i naprawde można spróbować wreszcie Polskiej kuchni. w końcu normalna restauracja która nie proponuje pizzy i kebaba!!! ufff!... tego trzeba było. polecamy, napewno tam wrócimy
          • dirt_black Re: Smalczyk & Lubczyk 22.09.14, 08:17
            jasne, i wszystko na raz zjadłaś ...
            • freesowa Re: Smalczyk & Lubczyk 02.10.14, 10:55
              czytaj ze zrozumieniem sieroto!!! : " byłam ze znajomymi"
          • 123ro-bson Re: Smalczyk & Lubczyk 22.09.14, 12:27
            i weszłas na to forum tylko po to żeby nam o tym powiedzieć.Trochę to słabe ,bardziej ufam starym użytkownikom piszącym w tym wątku.
            • avepawcio666 Re: Smalczyk & Lubczyk 22.09.14, 18:32
              Co się czepiacie może dziewczyna lubi dużo zjeść i zjadła na raz a tak nawiasem mówiąc chodzę tamtędy często i tłumów tam nie widać.
              • marka33 Re: Smalczyk & Lubczyk 23.09.14, 08:53
                A w której siedleckiej knajpie widzisz tłumy?
            • freesowa Re: Smalczyk & Lubczyk 02.10.14, 10:58
              właśnie tak... wcześniej szukałam opinii na temat tej knajpy a że nic nie znalazłam to dopisałam swoje zdanie.... nie rozumiem was ludzie...
              • fajnababka2 Re: Smalczyk & Lubczyk 04.10.14, 14:18
                my Ciebie też
      • gazetowicz0 Re: Smalczyk & Lubczyk 07.10.14, 14:09
        Każdy ma prawo mieć swoje zdanie może jej się nie podobało wnętrze ale o jedzeniu nic nie pisała to chyba smakowało a w restauracji to jest najważniejsze. Nie ma co robić takiej afery o ten post inne restauracje takie też dostają i to jest normalne od zawsze tak było i będzie. Ja tamtędy czasami przechodzę i jest ok a kwiatki niektórym kojarzą się tak a niektórym inaczej. Moim zdaniem jest ok :) Szefowa właścicielka (chyba to to samo) lokalu miała fajny pomysł na restauracje jest to coś innego :) Postaram się kiedyś wpaść i na pewno czegoś spróbuje. :)
    • siedlczanka4 Re: Smalczyk & Lubczyk 04.10.14, 17:52
      Byłam ze znajomymi i czuliśmy sie nie zbyt dobrze szefowa siedziała przy stoliku z synem i karmiła go, co chwila wchodziła na kuchnie to miejsce nie wygląda jak restauracja tylko jak bar bo inaczej nie da się tego nazwać, moim zdaniem w restauracji na stołach powinny być rozstawione sztuce talerze i obrusy a tu tego nie ma. Bar jest zastawiony jakimiś domkami dla ptaszków i stoją na nim chryzantemy które każdemu kojarzą się z kwiatem typowo na grób i do tego jeszcze jakieś sztuczne liście a na żyrandolu i kinkietach wisi sucha jarzębina. Nie polecam tego miejsca.
      • pannanikt87 Re: Smalczyk & Lubczyk 07.10.14, 08:26
        Ależ wy się czepiacie,otóż moim skromnym zdaniem każdy ma tak jak lubi czy to w domu czy też we własnej firmie.Jest to świetny pomysł,że mają tam coś innego niż wszedzie(a kwiaty to symbol raczej jesieni aniżeli grobów),natomiast czepiacie się że -waszym zdaniem-szefowa -choć ładniej zabrzmiało by właścicielka -karmiła syna,świadczy to o tym,że atmosfera jest tam rodzinna.Przestańcie się przypinać swoimi opiniami,znam dużo miejs w naszym mieście gdzie jest beznadziejnie.Byłam z mężem tam w sumie tylko jeden raz ale było sympatycznie,intymnie,mi osobiście bardzo się podobało i smakowało.
        PS.Restauracji życzę powodzenia .
        • rwijpapucie Re: Smalczyk & Lubczyk 07.10.14, 14:52
          Po pierwsze gimbaza rządzi, a to oznacza, że dostęp do internetu mają dzieci w wieku 16 lat podobnie jak facebook.
          Po drugie Siedlce to komuna podobnie jak ludzie tutaj żyjący ludzie pozytywnie nastawieni do świata już dawno wyjechali.
          Po trzecie czytając fora o Siedlcach czy od ludzi z siedlec niczego mądrego nie wyczytacie tylko jedną wielką Zazdrość, chciwość i fuuuuu jakie to nie dobre fuuu jakie to paskudne fuuu jakie to małe fuuu jakie to drogie.
          Powiem tak: zamknąć i usunąć tą stronę a was wszystkich rozstrzelać pod ścianą bo może chodź chwila przeżytku za czasów II wojny światowej nauczyłaby was chodź trochę pokory. Chcecie się wypowiadać macie dużo możliwości chociażby fora na temat siedlec, smieją się znas wszystkich wszyscy w wiadomościach w telewizji w gazetach a jeśli kiedykolwiek ktoś was zapyta ,,skąd,, to radze nie odpowiadać bo ryja obiją. Co do Siedlec 100% potwierdzam jacy tam ludzie zyją i jaki ogólny ład tam panuje. ZAMKNĄC TE PIERDOLONE RYJE I DO ROBOTY bo już świnie w oborze lepiej się zachowują niż te żydostwo.
          • avepawcio666 Re: Smalczyk & Lubczyk 07.10.14, 20:56
            Ale teraz dojeb.... Taki kraj że tylko narzekać potrafią. Z tym rozstrzelaniem to jakiś sens jest :) Ale z żydostwem to chyba przesadziłeś.
            • mpppm Re: Smalczyk & Lubczyk 07.10.14, 21:41
              Zaczynacie działać przed Marszem Niepodległości czy po? Domyślam się, że "sprzęt" potrzebny już macie.
              Uważajcie by was nie odstrzelili.
              • rwijpapucie Re: Smalczyk & Lubczyk 08.10.14, 11:25
                pawcio proponuję cofnąć się o te kilkanaście lat wstecz i poczytać kto żył i żyje w Siedlcach przed wojną i po wojnie.
                P.S mpppm typowy polaczek zbieraczek, cebulaczek i właśnie przez takie cioty komputerowe ludzie z nas się śmieją.
          • jakuba78 Re: Smalczyk & Lubczyk 12.10.14, 18:41
            Zmień natychmiast lekarza!!!!!!!!
    • 1asia61 Re: Smalczyk & Lubczyk 12.10.14, 18:08
      Ta cała restauracja to totalna porażka. Jedzenie baardzo niesmaczne, wręcz nie do zjedzenia. Będę omijać z daleka i wszystkim radzę tak samo.
    • klemens.klemens Re: Smalczyk & Lubczyk 13.10.14, 09:01
      Mam bardzo dobre wrażenia z bytności w tej restauracyjce. Jedzenie niby tradycyjne, a jednak inne - z polotem i smakiem.
      Na pewno nie jest to miejsce dla miłośników kebabów, tłustych hamburgerów, uzależnionych od fast-food'ów, zapychaczy brzuchów byle czym, byle to było dużo, z byle czego i polane gęstymi sosami .

Dlatego nie dziwią mnie wcześniejsze głosy krytyczne, bo ludzie ci prawdopodobnie nie potrafią odróżnić budki z zapiekankami od miejsca, gdzie jada się spokojnie, doceniając subtelne smaki. Oczywiście, nie każdemu wszystko smakuje, i nie ma w tym nic dziwnego.

Jest wmieście kilka miejsc, gdzie nieźle się jada np. Palce lizać, Zaścianek, (przy Asłanowicza), Villa Park, Kochanówka, Teatralna, Tawerna (Broszków), Green Bar, rzecz jasna Janusz - w tych najczęściej bywam i mogę oceniać.
      Lubczyk wpisuje się na tę listę i wart jest polecenia.
      pl-pl.facebook.com/pages/Restauracja-Smalczyk-I-Lubczyk/601504329962225
      smalczykilubczyk.pl/menu/

• rwijpapucie Re: Smalczyk & Lubczyk 13.10.14, 15:10
        ta strona dawno nie aktywna barbarosy juz dawno nie ma, a glosujacy to dzieci w wieku 16-17 lat z 12 zlotami w kieszeni. Za 12 zl to kiszki na PKP nie kupią. JEdzenie fuu smierdzi kupą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka