Dodaj do ulubionych

Spadek bezrobocia

18.11.14, 14:59
Ludzi piszą że w Siedlcach nie ma do czego wracaą ( ich dzieci ) że Mostostal pada itp.. Proszę zobaczyć na stronie urzędu pracy jak systematycznie spada stopa bezrobocia - pomimo jesieni - brawa!!!
Obserwuj wątek
    • z_siedlec Re: Spadek bezrobocia 18.11.14, 19:24
      www.praca.siedlce.pl/statystyki/statystyki_graficzne_pro.html
      • xaveri Re: Spadek bezrobocia 19.11.14, 19:47
        Liczba zarejestrowanych spada bo wykreślają. Zmieniły się zasady i teraz trzeba "się meldować" co 2 miesiące a nie co 4. Niektórzy o tym nie wiedzą i wypadają z listy bezrobotnych. Kreatywna księgowość urzędników i tyle... no i emigracja ta mała i ta wielka. Brawo!
        • przyjemny_gosc Re: Spadek bezrobocia 19.11.14, 23:09
          Metodologia powinna być inna. Liczyć tych co pracują (łatwe, bo rozliczają się z ZUS/KRUS), dodawać emerytów, rencistów, dzieci i odejmować od ogólnej liczby społeczeństwa.
          • test0101 Re: Spadek bezrobocia 23.11.14, 22:09
            Hehe tylko wtedy urzędasom nie będą się tabelki zgadzały bo bezrobocie będzie za wysokie :)
        • nika1205 Re: Spadek bezrobocia 21.01.15, 22:54
          Zgadzam się z Tobą. Co dwa miesiące chodzę na spotkania. Pracy jak nie mam, tak nie mam nadal. I nie dlatego, że wolę siedzieć na zasiłku:(
      • tarabl.anka Re: Spadek bezrobocia 13.03.15, 17:44
        Chyba z_siedlec nie jest z Siedlec, albo jest urzędnikiem nie widzącym wiele spoza własnego biurka. Do rzetelnej opinii na temat wzrostu czy spadku bezrobocia w mieście nie wystarczy spojrzenie na jedną tabelkę urzędnika. Tak jak do rzetelnej oceny sytuacji politycznej czy gospodarczej w Polsce nie wystarczy słuchać tylko polityków jednej strony (np. rządzącej), bo wtedy faktycznie wyszłoby, że wszystko jest super: np. "zielona wyspa" według premiera Tuska czy złoty okres rozwoju gospodarczego i znaczenia w świecie według prezydenta Komorowskiego. Trzeba się nauczyć analizować informacje z różnych źródeł i dobrze, że kilka osób zareagowało na tę entuzjastyczną statystykę bezrobocia w Sdl. Dzięki za te uwagi, bo to utwierdza mnie w przekonaniu, że na fora społeczne wchodzą ludzie inteligentni.
      • z_siedlec Re: Spadek bezrobocia 18.04.15, 15:16
        No proszę znowu spadło bezrobocie w Siedlcach - mocno BRAWO!!!
        www.praca.siedlce.pl/statystyki/statystyki_graficzne_pro.html
        • sppam Re: Spadek bezrobocia 13.05.15, 14:10
          Czuję, że znów spadnie bezrobocie w Siedlcach, ponieważ zaczną się prace sezonowe i zauważyłem, że więcej ludzi jeździ pociągami do Warszawy. To ma być niby sukces??? Siedlczanin musi jeździć za chlebem do stolicy kosztem rodziny, a propaganda sukcesu siana przez "z_siedlec" i Kudelskiego trwa :-)
    • tramwajsiedlecki Ilu bezrobotnych na jedną ofertę pracy 13.03.15, 15:58
      Najlepsze miasta na znalezienie pracy: Wrocław oraz Poznań
      - średnio na każdą ofertę pracy przypada tam mniej niż jedna osoba bezrobotna (współczynnik odpowiednio 0.76 oraz 0.78).
      Na kolejnych miejscach: Katowice (1.36) oraz Kraków (1.41).
      Warszawa na siódmej pozycji (2.09).

Najgorsze miasta na znalezienie pracy: Radom (29,20).
      Kolejne miasta w tej kategorii:
      Włocławek (27.60), Płock (26.98), Inowrocław (26.27), oraz Siedlce (24.63).

Publikacja z 11 marca 2015 .
      www.pulshr.pl/rekrutacja/ponad-dziewieciu-bezrobotnych-na-jedna-oferte-pracy-polska-w-ogonie-europy,25044.html
      • kaowiec81 Re: Ilu bezrobotnych na jedną ofertę pracy 13.03.15, 20:27
        Ja pitole. Jak wiemy, excel czy inna tabelka przyjmie wszystko. To i bezrobocie spada. Ludzie kochani, Obudźcie się!!! Jest wielka zapaść. Ludzie w Siedlcach nie mają pracy. (Przykład-ochrona w Galerii pracuje za 6 pln brutto). O czym my Kuźwa mówimy. Ofert pracy nie ma!!! Ludzie wyszkoleni z doświadczeniem wyjeżdżają z Siedlec. Jaka to kuźwa jest władza, która nie potrafi zorganizować dla naszych mieszkańców stanowisk pracy. Obudźmy się!!! Jest fatalnie w naszym mieście.
        • rwijpapucie Re: Ilu bezrobotnych na jedną ofertę pracy 13.03.15, 20:34
          krasc krasc krasc i jeszcze raz krasc jedyne co zostalo w tym zawszonym miescie. Praca? jaka praca? gdzie? za 5 zł? na 1 h? ,,Zatrudnimy na podstawie dzialanosci gospodarczej.. a po miesiacu wypie...j i plac sam ZUS.Co pozostało?
          uciekac z tego miasta a najlepiej uczyc się jezyka obcego i wypie...c z tego syfu. Nawet kapustty nie oplaca się sprzedawac :(
      • przyjemny_gosc Re: Ilu bezrobotnych na jedną ofertę pracy 13.03.15, 22:18
        Mowa o 1 ofercie pracy i X osób bezrobotnych. To też nie oddaje problemu. Jest dużo osób, które nie rejestrują się jako bezrobotne, a szukają pracy.
    • anty-antoni Re: Spadek bezrobocia 17.03.15, 00:23
      chyba zes z PUPy sie wzial, spadla liczba zarejestrowanych w PUP, bo ludzie nie widza sensu sie tam rejestrowac, jesli maja tylko ubezpieczenie z innego zrodla, albo nie maja za co tam dojezdzac i zostaja skresleni
    • test0101 Re: Spadek bezrobocia 18.03.15, 22:21
      Ten urząd PUP powinni zlikwidować. Ja nigdy nie otrzymałem stamtąd sensownej oferty pracy(z reguły nie mamy dla pana ofert) . A chętnie skreślą i już bezrobocie spadło bo nie ma ciebie w statystykach. Albo szkolenie jak szukać pracy hahaha koń by się uśmiał. Jakby była to by człowiek nie musiał jej długo szukać. Dla kogo jest ten urząd. Dla urzędasów w nim pracujących.
      • rwijpapucie Re: Spadek bezrobocia 18.04.15, 16:08
        amerykę odkryles
    • aro333 Re: Spadek bezrobocia 29.06.15, 20:48
      W Polsce, w Siedlcach? Hmmm na tzw śmieciowke pewnie zawsze albo za tysiac pincet sto dziewiecet rowniez. Nie licz na to. Dopoki bedzie mozliwosc zawierania umow o prace tak jak teraz to tu w miescie nie licz na dobra prace albo na prace dobrze platna. Ba ostatno milo posluchac o 40 latach pracy i koniec. Fakt mile tylko jak tu uzbierac te 40 lat przy obecnym systemie. Dla mnie to taki chwyt marketingowo polityczny. Niby cieszy ale po glebszym zastanowieniu..... Pokolenie sredniakow moze na tym skorzysta bo ma juz na paierze cos kolo 20 lat pracy ale tacy 30 latkowie ktorzy pracuja na smieciowkach? Jak?
      Nadal uwazam , ze nasz kraj to kraj straconych szans, niewykorzystanych a raczej zniszczonych w zarodku inwencji gospodarczych.
    • educationonline Re: Spadek bezrobocia 30.06.15, 11:05
      Dzisiaj ludzie chcą więcej niż tylko pracę za najniższą krajową, no bo co to za pieniądze jeśli paliwo kosztuje 5 zł, inflacja co roku w górę, wszystko drożeje a wartość nabywcza pieniądza stoi w miejscu albo spada? Jeśli dzisiaj w Siedlcach ktoś zarobi 1600 zł do ręki to za 5 lat będzie miał 1800 zł. Czy za takie pieniądze można żyć? Chyba tylko na garnuszku u rodziców albo żyć w nędzy jak większość w tym kraju. Jeśli ktoś ma ambicje to praca tylko za granicą pozwoli coś w życiu osiągnąć. W Polsce długo nic się nie zmieni na lepsze dlatego nie ma co się łudzić i żaden spadek bezrobocia nie zachęci do osiedlania się w Siedlcach.
    • mjunhy Re: Spadek bezrobocia 07.11.15, 08:09
      Mamy młodych zdrowych 45 letnich emerytów, mamy ZUS, KRUS i jeszcze 6 branżowych odłamów ubezpieczeniowych jedni płacą ZUS inni nie płacą a jeszcze inni ciężko pracują na śmieciówkach i emerytury nie dostaną a reszta ma pracować do 67 lat, mamy totalny brak prawdziwych reform a młodzi nam uciekają z tego bałaganu. Ja poczekam sobie na obiecane 12 złotych na godzinę bo szkoda mmi życia na wolontariat z którego nie będzie nawet złamanego grosza emerytury. Wypisali mnie ze statusu bezrobotnego bo nie zgodziłem się przyjąć pracy za 5 złotych na godzinę umowa zlecenie pełny etat w firmie na produkcji. Jak mam pracować za takie marne grosze to wolę zrobić trzy włamania, ukraść i sprzedać radia z aut albo coś innego i bez pracy mam tyle samo albo i więcej.
      • przyjemny_gosc Re: Spadek bezrobocia 07.11.15, 21:39
        Zapomniałeś dodać, że mamy za słaby kodeks karny, bo w normalnym państwie prawa bałbyś się wyciągnąć łapsko po cudzą własność.
        Mam prostą zasadę - nie moje więc nie ruszam. Nawet gdyby to był przepiękny rower, wart 3 tys zł, który ktoś postawił przed sklepem i zapomniał przypiąć łańcuchem.

A Ty jesteś leniem, który wyciąga łapy po socjal.
        Ulica Daszyńskiego jest pełna takich jak Ty. Obserwuję ich sobie. Godzina 10, chłopy 40 letnie wracają ze sklepu z piwem w ręku, siadają na ławeczce i narzekają na państwo. Nie widzą, że sami są pasożytami i nierobami, do tego alkoholikami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka