Dodaj do ulubionych

PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:01
info.onet.pl/985050,11,item.html
Obserwuj wątek
    • razowiec Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 13:07
      To na pewno wymyślił nasz nadczelnik Antoni (ten od przystanku Boze Ciało).
      • izaza szkoda gadać... 27.09.04, 13:27
        na temat PKP szkoda w ogole sie odzywac. Juz zalilam sie tutaj na forum.
        Niedawno kiladzisiat osob, czekajacych na pociag z Warszawy Srodmiescie do
        Siedlec nie moglo kupic biletu na pociag. Na dworcu kilometrowa kolejka i jedna
        kasa czynna. Nawet ci, ktorzy stali pol godziny nie zdazyli, pozostalo kupic
        bilet u kierownika pociagu. W pierwszym wagonie tlok, kolejka po bilety, nie ma
        gdzie usiasc, a za wypisanie u kolejerza 4 zl. Placisz nie z wlasnej winy, nie
        mowiac o tych, ktorzy wysiadali po drodze, normalnie za bilet 2 zl, a teraz +
        4zl dla kolei. Paranoja!
      • Gość: sindbad Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:19
        > To na pewno wymyślił nasz nadczelnik Antoni (ten od przystanku Boze Ciało).

Chrześcijańskie miłosierdzie rulez!!!

• emektb Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 16:44
      Trzeba przyznać, że kolej może zwalić z nóg. Takiego idiotyzmu nie powstydziłby
      się Monty Python
      • j.b102 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 17:34
        Co ma wspólnego PKP Siedlce i Wyszków. Aż taki duży region ma pod sobą PKP
        • Gość: walec Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 17:55
          Eh, to jakaś pomyłka, no nie?
          • j.b102 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 18:00
            A jeśli nie to znowu będzie że Siedlce to jakś dziura. targ w centrum miasta i
            do tego ździercy bo nakazują płacić biednemu poszkodowanemu. gdzie radny G
            Trzeba to wyprostować Najlepiej w Polsacie.
            • Gość: walec Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 18:04
              Jaka dziura? W końcu to stolica Podlasia. To, że się pewnym ludziom rozum
              lasuje, nie ma nic do miasta. Siedlce is the best!!!
              • Gość: Rallye Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:24
                Jakiego Podlasia? Jesteśmy na wschodnim Mazowszu.
                • muchawka Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 19:30
                  Tak dla porządku, jesteśmy na wschodzie woj. mazowieckiego, a nie Mazowsza.
                  Mazowsze kończy się w okolicach Kałuszyna.
                  • j.b102 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 20:31
                    Najwspanialsze na naszej maie geograficznej jest to: Sokołów Podlaski w woj.
                    mazowieckim i Wysokie Mazowieckie w woj. Podlaskim. Nie sądzicie?
                  • Gość: Rallye Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:20
                    A skąd masz takie dane?
                    Ja rozmawiałem z kilkoma historykami, każdy zgodnie twierdzi, że jesteśmy w
                    mazowieckim jeszcze!
                    • Gość: Pawełek Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.bci.net.pl 28.09.04, 08:58
                      Gość portalu: Rallye napisał(a):

> A skąd masz takie dane?
                      > Ja rozmawiałem z kilkoma historykami, każdy zgodnie twierdzi, że jesteśmy w
                      > mazowieckim jeszcze!

Nie trzeba być historykiem, żeby zgodnie twierdzić, że Siedlce są w mazowieckim
                      jeszcze (województwie). Historycznie i geograficznie jednak Siedlce z Mazowszem
                      mają niewiele wspólnego...ja przynajmniej z Podlasia jestem.
                      • Gość: Rallye Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:01
                        Siedlce to wschodnie Mazowsze, to co... z Mazowsza jestem!
                        • Gość: Pawełek Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.bci.net.pl 28.09.04, 13:08

> Siedlce to wschodnie Mazowsze

To plotki i pomówienia, niepotrzebnie opierasz swoje informacje na rosyjskich
                          mediach ;-)))
                          • tramwajsiedlecki Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 28.09.04, 13:15
                            Wroga propaganda. Pochodzisz z Siedlec, które leżą na Podlasiu (południowym) we
                            wschodniej części województwa mazowieckiego.
                            • Gość: Rallye Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:01
                              Ja akurat pochodzę w Warszawy :)))))
                              I nadal się będę upierał, że mieszkam na wschodnim Mazowszu, nie na południowym
                              Podlasiu.
                              • Gość: Pawełek Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.bci.net.pl 30.09.04, 09:16

> Ja akurat pochodzę w Warszawy :)))))
                                > I nadal się będę upierał, że mieszkam na wschodnim Mazowszu, nie na
                                południowym
                                >
                                > Podlasiu.

jak dla mnie to możesz nawet upierać się, że pochodzisz z Warszawy w
                                południowej Andaluzji :-)))
          • aro333 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 27.09.04, 23:32
            Nie to nie pomylka, to jest Polska wlasnie.Szkoda gadac , dorzucic do tego
            jeszcze sprawe produkcji tych pociagow co niby mialy byc to w bardzo zlym
            swietle stawia siedlecki wezel.A moze to tylko plotka z utrata lokalizacji w
            Siedlcach?Zima idzie to pewnie za moment znowu beda protesty ogolnopolskie
            kolejarzy i tak w kolko Macieju . Tylko ile jeszcze czasu ta Polska a moze
            my ,wytrzymamy ten balagan .
            • tramwajsiedlecki Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 28.09.04, 11:12
              Panowie i Panie podział administracyjny, a regiony naturalne czy tradycyjne to
              dwie różne rzeczy. Krew się we mnie burzy, gdy słyszę Siedlce albo Sokołów
              Podl. albo Łosice albo Węgrów na Mazowszu!
              To zwykłe niechlujstwo myślowo-językowe. Fakt, ze województwo nazywa się
              mazowieckie, nie oznacza, że całe terytorium województwa jest Mazowszem.
              Podobnie woj. podlaskie nie całe jest Podlasiem. Już lepiej z lubelskim,
              chociaż tam też jest kawał Podlasia - Biała P., Łuków, Radzyń Podl., Międzyrzec
              Podl., Leśna Podl.

A PKP powinna przeprosić chłopaka i nie robić z siebie durnia.
              • emenemki Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 29.09.04, 13:07
                tramwajsiedlecki napisał:

Już lepiej z lubelskim,
                > chociaż tam też jest kawał Podlasia - Biała P., Łuków, Radzyń Podl., Międzyrzec
                >
                > Podl., Leśna Podl.

A wiesz skąd wzięły się te nazwy? Wcale nie od nazwy regionu, ale od sztucznie
                utworzonego kiedyś województwa podlaskiego ze stolicą w Siedlcach. Województwo
                dostało nazwę Podlaskie, to trzeba było dostosować rzeczywistość do
                nomenklatury. I tyle.
                • moler1 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 29.09.04, 15:18
                  emenemki napisał:

> tramwajsiedlecki napisał:
                  >
                  > Już lepiej z lubelskim,
                  > > chociaż tam też jest kawał Podlasia - Biała P., Łuków, Radzyń Podl., Międ
                  > zyrzec
                  > >
                  > > Podl., Leśna Podl.
                  >
                  > A wiesz skąd wzięły się te nazwy? Wcale nie od nazwy regionu, ale od sztucznie
                  > utworzonego kiedyś województwa podlaskiego ze stolicą w Siedlcach. Województwo
                  > dostało nazwę Podlaskie, to trzeba było dostosować rzeczywistość do
                  > nomenklatury. I tyle.

Czym kierujesz się wypisując takie bzdury?
                  >
                • aro333 Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 30.09.04, 00:55
                  Sugerujesz iz np.Sokołów kiedyś był Sokołowem a nie Sokołowem Podlaskim?
                  Chyba cos to nie tak?
                  • emenemki Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 01.10.04, 20:49
                    aro333 napisał:

> Sugerujesz iz np.Sokołów kiedyś był Sokołowem a nie Sokołowem Podlaskim?
                    > Chyba cos to nie tak?
                    Nie jestem pewien Sokołowa, ale Radzynia, to prawie na 100%. Informacje pochodzą
                    z jakiejś konferencji prasowej, kilka lat temu zorganizowanej przez AP. O ile
                    oczywiście mnie pamięć nie myli. Ale te akurat szczegóły jakoś w niej utkwiły,
                    bo całe życie myślałem, że mieszkam na Podlasiu.

moler napisał:
                    > Czym kierujesz się wypisując takie bzdury?
                    Odpowiedź powyżej, chyba, że sugerujesz mi spiskową teorię dziejów i szerzenie
                    fermentu na forum. Jeżeli tak, to dyskusja nie ma sensu.
                    BTW. Jeżeli są to rzeczywiście bzdury, to powiedz dlaczego, zamiast rzucać durne
                    docinki.
    • Gość: Pawełek Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... IP: *.bci.net.pl 28.09.04, 16:00
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2308062.html
      • muchawka Re: PKP Siedlce powodem do wielkiego wstydu.... 28.09.04, 16:47
        Nareszcie, tak powinni od razu postąpić. Na szczęście na linku nie ma już teraz
        mowy o Siedlcach.
    • Gość: Westwind PKP a podlaskość IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 09:11
      Sprawa się zakończyła i chwała wszystkim, którzy się do happy endu przyczynili.

Na boku rozwinęła się jednak dyskusja m.in. o podlaskości Sokołowa. Proponuję
      przeczytać tekst pt. "Pierwsza lokacja miejska na Podlasiu (Sokołów Podlaski -
      1424 r.)" na poniższym linku:

powiatowa.pl/312/lokacja.php
      • Gość: Westwind Re: PKP a podlaskość IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 09:21
        >Gość: Rallye 30.09.2004 09:01 odpowiedz na list
        >Ja akurat pochodzę w Warszawy :)))))I nadal się będę upierał, że mieszkam na
        >wschodnim Mazowszu, nie na >południowym Podlasiu.

Na upór nie ma rady. Jedyna siła, ktora moze to zmienić, to siła rozumu.
        Jako warszawiak masz prawo czuć się mazowszaniniem rzuconym na wschodnie kresy
        woj. mazowieckiego, czyli na południowe Podlasie.
        Pozdr.
    • Gość: Westwind Do emenemki IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.04, 11:02
      powiatowa.pl/312/lokacja.php
      • e.w.u.n.i.a malutka poprawka;) 02.10.04, 13:16
        To nie jest ta emenemka,tylko to SA te EMENEMKI:)) pzdr:)
        • razowiec Malutki przyczynek :) 02.10.04, 15:19
          Jeszcze jeden przyczynek do historii Podlasia
          monika.univ.gda.pl/~literat/glogre/0036.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka