kacperek111 04.01.06, 08:16 mam pytanie dawno u Was nie byłem jak tam trzyma sie komuna po wyborach w Siedlcach ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
razowiec Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 08:17 Na dobrą sprawę nigdy tu twardej komuny nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 08:50 razowiec napisał: > Na dobrą sprawę nigdy tu twardej komuny nie było. Byli sami dobrzy komuniści? Chodzili do kościoła i z PZPR nie mieli nic wspólnego oprócz legitymacji.Rozgrzeszyłeś? W Siedlcach większe wpływy ma chyba partia Borowskiego. SLD skłócona ale po oczekiwanych zmianach w Urzedzie Wojewódzkim, Delegaturach (jeśli zostaną) zaczną się jednoczyć przed wyborami samorządowymi. Dla chleba. Tylko dla chleba. Jeden będzie widoczny w najbliższą niedzielę w WOŚP. On z komunizmem nie miał nic wspólnego.Pracował podobno w SB ale to przecież też nie było UB i z komunizmem nie miało nic wspólnego. W Siedlcach i UB nie było twarde? Tych 16- stu rozrzuconych po rogatkach miasta to tylko wypadek przy pracy? Po co pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 08:56 krzycho1252 napisał: > Byli sami dobrzy komuniści? Chodzili do kościoła i z PZPR nie mieli nic > wspólnego oprócz legitymacji.Rozgrzeszyłeś? > W Siedlcach większe wpływy ma chyba partia Borowskiego. SLD skłócona ale po > oczekiwanych zmianach w Urzedzie Wojewódzkim, Delegaturach (jeśli zostaną) > zaczną się jednoczyć przed wyborami samorządowymi. Dla chleba. Tylko dla chleba > . > Jeden będzie widoczny w najbliższą niedzielę w WOŚP. On z komunizmem nie miał > nic wspólnego.Pracował podobno w SB ale to przecież też nie było UB i z > komunizmem nie miało nic wspólnego. W Siedlcach i UB nie było twarde? Tych 16- > stu rozrzuconych po rogatkach miasta to tylko wypadek przy pracy? > Po co pytam? Jeden niedługo wróci do Mrozów, bo go wyleją z NFZ, ale on taki komunista jak z koziej dupy trąba... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 09:11 krzysztofus napisał; > Jeden niedługo wróci do Mrozów, bo go wyleją z NFZ, ale on taki komunista jak >z koziej dupy trąba... Czyli nie był "twardym" komunistą? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 09:23 ja na ten przykład nie wiem, kto był w siedlcach komunistą, a kto zwykłą mendą lub karirowiczem bezz większych skrupółów. podejrzewam, że podobnie jak gdzie indziej i unas było prawdziwych komunistów bardzo mało albo wcale. dlatego drażni mnie trochę nazywanie ludzi biorących czynny udział w budowaniu systemu najpierw totalitarnego a później monopartyjnego komunistami, bo idea komunizmy jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa. poza tym myślę, że ludzie którzy mieli zbrukane ręce w PRL-u nie muszą koniecznie sprawować jakiś ważnych funkcji w Polsce. Tylko jak określać kto i w jakim stopniu je sobie pobrudził? Od jakiego stopnia zaangaażowania w stary system jest się be a do jakiego cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:23 Człowieku, zainteresuj się trochę historią kraju w którym żyjesz. Co ty pleciesz? 1. Nie można rozdzielać komunistów na "nieświadomych" i "świadomych". To był system totalitarny, dający przywileje sukinsynom i zabijający niewygodnych. Wszycy o tym wiedzieli. A ci "dobrzy" popierali go w pełni i korzystali na tym. No więc jacy z nich "dobrzy"? 2.Idea "czysta"? A może uważasz, że tę piękną ideę jest sens wprowadzić znowu w życie? No bo jak taka "dobra" jak piszesz i "piękna" to czemu nie? 3. "Mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa". Kuriozum. Nie tylko ze względu na abnegację i brak rozsądku oraz moralności, ale i to, że ta idea w dzisiejszych czasach nie ma racji bytu. Nie ma już klasy robotniczej po prostu, i nie ma kapitalistycznego wyzysku. I to sformułowanie "mieszanie z błotwm to...pomyłka d z i e j o w a". (!) Wiesz czym jest pomyłka dziejowa? 4.Każdy kto należał do komuny organizacyjnie powinien być odsunięty od polityki. 5. Drogi emektb, widzę, że usiłujesz mieć jakieś poglądy, ale nie mając o niczym pojęcia wydajesz nawet sądy. To nadużycie. System hitlerowski też miał początkowo piękną ideę: odbudowanie gospodarcze Niemiec znajdujących się w kryzysie i poprawę doli najuboższych. Co z tego wynikło, wiadomo, ale idea przecież była dobra, a może nawet "piękna"? 6. Kłopot w tym, że niedouczeni, a w dodatku dziennikarze (!!!!) bagatelizują zamordowanie polskiej inteligencji przez Ruskich, likwidację ziemiaństwa, przesiedlenia, masowe mordowanie żołnierzy AK itd. To nic nie znaczy, "idea była dobra i piękna". Jak ty się nie wstydzisz? I ty chcesz robić karierę polityczną? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:42 horus8 napisał: och witaj ponownie mój ty chory z nienawiści horusku > Człowieku, zainteresuj się trochę historią kraju w którym żyjesz. Co ty plecies > z? dobra wezmę to sobie do serca. > > 1. Nie można rozdzielać komunistów na "nieświadomych" i "świadomych". To był > system totalitarny, dający przywileje sukinsynom i zabijający niewygodnych. > Wszycy o tym wiedzieli. A ci "dobrzy" popierali go w pełni i korzystali na tym. > No więc jacy z nich "dobrzy"? > horusku lecz się. nie wiem dlaczego przekręcasz moje słowa. czyżbyś oślepł już z nienawiści? > 2.Idea "czysta"? A może uważasz, że tę piękną ideę jest sens wprowadzić znowu w > życie? No bo jak taka "dobra" jak piszesz i "piękna" to czemu nie? > kiedyś sama wejdzie w życie. może za tysiąc lat:) > 3. "Mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa". Kuriozum. Nie tylko ze > względu na abnegację i brak rozsądku oraz moralności, ale i to, że ta idea w > dzisiejszych czasach nie ma racji bytu. Nie ma już klasy robotniczej po prostu, > i nie ma kapitalistycznego wyzysku. to dobrze, że nie ma już klasy robotniczej i kapitalistów. ty naprawdę tak uważasz? chłopie przechodzisz sam siebie:)) > I to sformułowanie "mieszanie z błotwm to...pomyłka d z i e j o w a". (!) Wies > z > czym jest pomyłka dziejowa? może spróbuj mi wytłumaczyć > > 4.Każdy kto należał do komuny organizacyjnie powinien być odsunięty od polityki > . ogranizacyjnie? a o którą organizację ci chodzi miły horusku? > > 5. Drogi emektb, widzę, że usiłujesz mieć jakieś poglądy, ale nie mając o niczy > m > pojęcia wydajesz nawet sądy. To nadużycie. dobrze, że na tym forum goszczą tak mądrzy ludzie jak ty horusie. inaczej byłoby z nami, idiotami krucho. na szczęście ty możesz sądy wydawać. jak na katolika przystało System hitlerowski też miał > początkowo piękną ideę: odbudowanie gospodarcze Niemiec znajdujących się w > kryzysie i poprawę doli najuboższych. Co z tego wynikło, wiadomo, ale idea > przecież była dobra, a może nawet "piękna"? i ty mówisz o manipulacji horusku? jeśli będziesz chciał dyskutować ze mną o doktrynach politycznych to trochę się do tego przygotuj. > > 6. Kłopot w tym, że niedouczeni, a w dodatku dziennikarze (!!!!) bagatelizują > zamordowanie polskiej inteligencji przez Ruskich, likwidację ziemiaństwa, > przesiedlenia, masowe mordowanie żołnierzy AK itd. > To nic nie znaczy, "idea była dobra i piękna". widzisz horusku nie bardzo wiem co ma piernik do wiatraka, ale co tam. mój ty manipulanciku > > Jak ty się nie wstydzisz? I ty chcesz robić karierę polityczną? horusku wstydzić nie mam się czego. każdemu mogę spojrzeć w twarz. mam nadzieję, że i ty możesz o sobie to samo powiedzieć. nie horusku ja nie chcę i nie chciałem nigdy robić żadnej kariery politycznej bo ogólnie w dupie mam kariery, a już na pewno polityczne. no i podpisz się imienie i nazwiskiem horusku w końcu. nalegam tfuj emil Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:51 Ot prawy człowiek. Normalnie ręce i nogi opadają. Najbardziej podobało mi się: > 4.Każdy kto należał do komuny organizacyjnie powinien być odsunięty od polityki Tylko jak ich odsuniesz to kto pozostanie ? Chyba tylko MW i paru niedobitków Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:57 Nie jestem za poprawnością polityczną ale horusie8 nie przesadzaj z odjazdami osobistymi. Wątek na temat "komuniści w Siedlcach" zamieni się w kłótnie. SLD jest w Siedlcach czy nie ma? W Radzie Miasta jest 5-ciu z SLD ale oni też nic z komuną nie mieli wspólnego. Jest A.Bobryk z PPS z opozycyjnym życiorysem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 18:08 horus8 masz 100% racji. emektb troche chrzani bo ma pewnie mało lat (a jak nie to tym gorzej) i mało wie, a dobrobyt komunizmu widział pewnie w poprzednim wcieleniu jak moze był I sekretarzem KC. (dobra rada dla emektb: nie wypowiadaj sie juz o polityce) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 18:35 > a dobrobyt komunizmu problemy z czytaniem czy jak ? gdzie tak napisal ? emetb pisze o idei komunistycznej, i pisze o teoriach systemów politycznych (swoją drogą ciekawy watek na dyskusje ale przy poziomie niektórych forumowiczów przerodzilby się w szambo) a nie o ich realizacji. Pomimo tego ze nie zgadzam sie z tym co pisze, nie jest to powod do obrażania go. W ten sam sposob mozna napisac ze w poprzednim wcieleniu byłeś afrykańskim wodzem w Zambii i co ? i nic - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:46 emektb napisał: "ja na ten przykład nie wiem, kto był w siedlcach komunistą, a kto zwykłą mendą bo idea komunizmy jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa." Miałeś na myśli komunizm utopijny? Szkoda, że na utopi się nie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 15:46 emektb napisał: "ja na ten przykład nie wiem, kto był w siedlcach komunistą, a kto zwykłą mendą bo idea komunizmy jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa." Miałeś na myśli komunizm utopijny? Szkoda, że na utopi się nie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 16:04 krzycho jak zwykle wie:) tak o utopijny, bo innego tak naprawdę nigdy nie było. no może z wyjątkiem pierwszych komun chrześcijańskich Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 16:17 emektb napisał: > ja na ten przykład nie wiem, kto był w siedlcach komunistą, a kto zwykłą mendą > lub karirowiczem bezz większych skrupółów. podejrzewam, że podobnie jak gdzie > indziej i unas było prawdziwych komunistów bardzo mało albo wcale. dlatego > drażni mnie trochę nazywanie ludzi biorących czynny udział w budowaniu systemu > najpierw totalitarnego a później monopartyjnego komunistami, bo idea komunizmy > jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka > dziejowa. Być może, z tym, że w tej chwili komunizm stał się już synonimem menelstwa i sk.urwysyństwa, i właśnie przeciętny, logicznie myślący - w moim mniemaniu rzecz jasna - człowiek kojarzyć będzie komunizm z bandytyzmem bez względu na genezę historyczną tego badź co bądź durnego systemu nie mającego logiki nawet w książkowych teoriach Marksa. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 16:39 Ciekawa hipoteza, ze komunizm wnosił coś dobrego? Bedę wdzieczny jeśli podasz choć jeden przykład na to. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 16:55 siedlczanin napisał: > Ciekawa hipoteza, ze komunizm wnosił coś dobrego? Bedę wdzieczny jeśli podasz > choć jeden przykład na to. czy możesz sprecyzować do kogo jest skierowane to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 18:08 Generalnie do Wszystkich, a posrednio do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 18:24 siedlczanin napisał: > Generalnie do Wszystkich, a posrednio do Ciebie Zatem napisałeś: Ciekawa hipoteza, ze komunizm wnosił coś dobrego? Bedę wdzieczny jeśli podasz choć jeden przykład na to. Wskaż mi teraz miejsce, w którym postawiłem taką hipotezę, albo ładnie przeproś, za swoją wybujałą fantazję, która w sposób mało odpowiedzialny powoduje puszczanie w świat informacji wyssanych z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 14:04 gdyby nie ten "zbrodniczy" ustruj - kozy byś pasł a nie w siedlcach mieszkał - tak jak wielu ... Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 14:06 no dobra chodziło mi o ustrój :) Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 17:58 brawo melisa!! i tatusio nie kupiliby im w mieście mieszkania, albo nie wybudowaliby chałupy - och te biedne chłopy. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 14:24 melisa333 napisał: > gdyby nie ten "zbrodniczy" ustruj - kozy byś pasł a nie w siedlcach mieszkał - > tak jak wielu ... fenomenalna teoria :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 14:28 cieszę się że ci się podoba. Ale tak jest - przypominam że rozkwit Siedlec przypadł nie na czasy sanacji czy rządów ministra Tchórzewskiego ... tylko kiedy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 16:47 melisa333 napisał: > cieszę się że ci się podoba. > Ale tak jest - przypominam że rozkwit Siedlec przypadł nie na czasy sanacji cz > y > rządów ministra Tchórzewskiego ... tylko kiedy ??? Nieśmiało spytam...za czasów Towarzyszki Ogińskiej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 19:48 powiedzcie mi gdzie wprowadzono system komunistyczny? i czy ja na boga napisałem gdzieś że beton peerelowski łącznie z różnymi ubekami mają nie ponosić kary? nie napisałem otóz. jednak moim zdaniem trzeba im wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 21:27 A ja znam wielu porządnych (w całym tego słowa znaczeniu, niektórych nawet wyrzuconych z PZPR) ludzi z b.PZPR. Czy uważali i uważają się za komunistów tego nie wiem. Horusowi i innym piszącym bredie (że wszyscy to łobuzy i zdrajcy) życzyłabym aby byli tacy jak niektórzy z tych których odsądzają od czci i wiary. Horus - stawiaj szubiennice - pomyleńcu. Dla mnie np (nie byłam w PZPR) generał, K. który uciekł do USA był po prostu zdrajcą, a dla ciebie pewnie bohaterem. Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 22:01 pigula5 napisała: > A ja znam wielu porządnych (w całym tego słowa znaczeniu, niektórych nawet > wyrzuconych z PZPR) ludzi z b.PZPR. Horus - stawiaj szubiennice - pomyleńcu. Ot i dyskusja.Kto ma inne zdanie to pomyleniec.Szubiennice... Bali się stawiać szubienic.Zamordować po cichu, w lochu czy w kazamatach to ich specjalność. Księdza utopić w worku. I to tak niedawno. Porządni bili brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Komuniści w Siedlcach 04.01.06, 22:34 krzycho, jezeli wypowiedz horusa uważasz za odmienne zdanie, to gratuluję. Uważałam Cię za rozsądniejszego. On by postawił szubiennice. Cóż pozory mogą mylić. Podobno Niemcom wybaczyliśmy, a swoim nie potraficie. Ot katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 01:26 Jest jeszcze ten komuch z Mrozów w NFZ, czy już go powieźli? Odpowiedz Link Zgłoś
kzbyszynski Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 02:00 obserwator.2236 napisała: > Jest jeszcze ten komuch z Mrozów w NFZ, czy już go powieźli? Jaki z niego komuch, miał dwie knajpy, które splajtowały i jakiś zakład odzieżowy Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 08:02 Ludzie ale daliście wykład, ja zapytałem chyba o prostą sprawę i myślałem że czegoś się dowiem a ty nic. Chciałem się przekonać jak cują sie po wyborach oststnich (mocne nazwiska) związane z Siedleckim SLD, toż niekturzy sprawowali najwyższe funkcje zarówno w UW ,ARiMR, NFOSiGW i trochę innych NFZ ZUS wiecie cos czy będziecie się kłócić nadal. PS Jakiś ten emektb dobrze mówi KOMUNIZM w swei ideii to najlepszy ustrój ja też tak myślę. No a wy oczywiście zaślepieni jakimiś wartościami mylicie to z Polskim ustrojem przed 89r Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 08:10 HORUS pisze: To był system totalitarny, dający przywileje sukinsynom i zabijający niewygodnych. Człowieku a myślisz że twoja IV RP to co nie bedzie przywilejów oczywiście że będą tylko dla innej grupy osób. Spójrz na ludzi tych tak głośno krzyczących na komunizm do których i Ty sie pewnie zaliczasz. Tych z tzw Solidarności skąd mają takie majątki, domu pod chmury konta wypchane forsą, no chyba nie powiesz że zarobili ciężką pracą( chociaż kilku pewnie tak) oczywiście krzycząć na komunizm sami go okradali ale oczywiście powiesz że okradanie komunizmu to słuszna sprawa. Sam przemyśl pewne fakty a niektórych nie wypaczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 08:43 Zapomnieliscie chyba jeszcze o kuratorium oświaty które chyba jest najtrwalszym ośrodkiem tj. "pozostałością lat minionych" tam to trzeba "przewietrzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 08:24 W delegaturze UW nic się nie zmieniło bo nie mamy dalej nowego wojewody. W pozostałych instytucjach na razie też żadnych zmian nie było. Z tym ps pozwolę sobie się nie zgodzić. "PS Jakiś ten emektb dobrze mówi KOMUNIZM w swei ideii to najlepszy ustrój ja też tak myślę. No a wy oczywiście zaślepieni jakimiś wartościami mylicie to z Polskim ustrojem przed 89r" Do komunizmu jeszcze niedoszliśmy na szczęście ale budowaliśmy socjalizm. A który komunizm ci się podoba? Wojenny, dyktatura proletariatu, czy utopijny? Idea?- piszesz. Tylko dlaczego testowali tą "piękną" ideę na milionach ludzi? Powiesz,że błędy i wypaczenia, że walka klas, internacjonalizm... I nie zgadzam się ze stwierdzeniem ..."jakiś tam emektb"....Jakiś? Po prostu emektb. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 10:06 Droga piguło po pierwsze nie generał ale pułkownik. To dzieki niemu dowiedzielismy się że najwiekszy polski zdrajca, wierny syn Moskwy Jaruzelski przeznaczył Polskę do zniszczenia w planowanym przez ZSRR konflikcie atomowym. Tak słonko historia nie kłamie - taka ich była doktryna wojenna - planowali uderzyć pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 17:52 widocznie nie słyszałeś, że chcą go pośmiertnie awansować. To dzięki niemu nasi wrogowie (wtedy, a dziś sprzymierzeńcy:)))wiedzieli gdzie między innymi są rozlokowane polskie wojska, składy, a nawet Twój dom. Czyli pokazał jak zniszczyć najszybciej Polskę. Dlaczego ci dobrzy Amerykanie nie zawiadomili wcześniej "S" o terminie wprowadzenia stanu wojennego, skoro ten szpieg ich poinformował? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 10:53 i własnie dlatego, ze duzo osob w tym kraju ma takie poglądy jak pigula, bambii, emektb.... to mamy taki syf i bałagan kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
bppieronek Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 11:07 i zapomniałes jeszcze wymienić: żydów, cyklistów i goździkową a tak w ogóle to w usa to murzynów biją !!! i z powodu pogladów niektórych typów to topnieja lodowce !!! i pojawia się coraz więcej plam na ksiezycu !!! mam tego już dosyć !!! parówkowym skrytożercom mówie stanowcze NIE !!! postanowiłem dołaczyć do grona odpowiadających od czapki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 12:43 U nas też biją murzynów...przepraszam afroamerykanów i kibiców Widzewa. Ty ekselencjo jesteś chyba biskupem "księży patriotów" ? Odpowiedz Link Zgłoś
bppieronek Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 14:12 oj cięzki to temat z tymi patriotycznymi duchownymi w swietle statystyk o współpracy z organami i kto to są ci patrioci ? rydzyk - patriota ? jankowski - patriota ? jakoś tak pod tym sztandarem patriotyzmu wielu fanatyków różnej maści się zbiera Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 11:45 > to mamy taki syf i bałaga przeczytaj jeszcze raz co napisalem bo naprawde skladanie literek to nie to samo co czytanie ze zrozumeiniem. Przypomne uwazam ze : 1. Ideowo komunizm jest budowany na błędnych zalozeniach co spowodowalo wynaturzenie go i przyjecie formy jak w ZSSR 2. Wynaturzenia nie dotycza tylko momunizku ale rowniez kapializumu, przypomne warunki pracy na poczatku XX w. Jestem przeciwnikiem (rowniez ideowo) komunizmu, proponuje czytac uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 12:47 bambii napisał: > > to mamy taki syf i bałaga > Jestem przeciwnikiem (rowniez ideowo) komunizmu, proponuje czytac uwaznie. > To prawda. Dla czystości problemu muszę to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komuniści w Siedlcach 05.01.06, 20:30 Najwiekszym przyjacielem komuny jest szef siedleckiego NFZ i jego kumpel ( pzrejściowo w PiS-ie) niejaki Leon z MM Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Re: Komuniści w Siedlcach 09.01.06, 12:01 emektb napisał: > bo idea komunizmy jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z błotem to lekka pomyłka dziejowa.> Tak, a wszędzie gdzie jakaś banda próbowała go wprowadzić w życie lała się krew i płynęły łzy. Wrogów ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Komuniści w Siedlcach 09.01.06, 12:32 wiesz wcześniej już prosiłem innych o czytanie ze zrozumieniem. gdybyś się trochę postarał, to też pewnie przyjdzie ci to bez większego trudu. dla ułatwienia podam ci, że pisałem o ideach Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Komuniści w Siedlcach 09.01.06, 23:26 demolca napisał: > emektb napisał: > > > bo idea komunizmy jest ze wszech miar czysta i piękna i mieszanie jej z b > łotem > to lekka pomyłka dziejowa.> > Tak, a wszędzie gdzie jakaś banda próbowała go wprowadzić w życie lała się krew > i płynęły łzy. Wrogów ludu. Jakoś temu Stasiowi Sz nie popłynęły mimo, że przejechał człowieka, aż mu buty spadły...> > > > Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komuniści w Siedlcach 10.01.06, 07:04 obserwator.2236 napisała: Jakoś temu Stasiowi Sz nie popłynęły mimo, że przejechał człowieka, aż mu buty spadły... On płacze wyłącznie nad sobą i wtedy, kiedy mu jego partię obrażają... Odpowiedz Link Zgłoś
ewimus Re: Komuniści w Siedlcach 11.01.06, 06:59 krzysztofus napisał: On płacze wyłącznie nad sobą i wtedy, kiedy mu jego partię obrażają... a mój zbynio płacze za mną i jest prawdziwym kochanym komuszkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas24 Re: Komuniści w Siedlcach 11.01.06, 07:09 ewimus napisała: a mój zbynio płacze za mną i jest prawdziwym kochanym komuszkiem! brrrrrrrrrrrrrrrrr7, pardon 6, znam tego typa! Odpowiedz Link Zgłoś
xrafix Re: Komuniści w Siedlcach 11.01.06, 16:18 a jakiego człowieka przejechał stasio Sz. bo o tym nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komuniści w Siedlcach 12.01.06, 00:23 xrafix napisała: > a jakiego człowieka przejechał stasio Sz. bo o tym nie słyszałem... przejechał "nie na śmierć" - poczytaj sobie w "Bez znieczulenia", sąsiada z Mrozów, który od tamtego wypadku to praktycznie "warzywko", a Szepiet nie odwiedził go ani razu i jeszcze kłamał do dziennikarki, że łaskawie "umorzył" postępowanie, bo to jakiś menel zniszczył mu lusterko. Tyle w "tym widzie" zapamiętał... Odpowiedz Link Zgłoś
ewimus Re: Komuniści w Siedlcach 15.01.06, 23:41 krzysztofus napisał: > xrafix napisała: > > > a jakiego człowieka przejechał stasio Sz. bo o tym nie słyszałem... > przejechał "nie na śmierć" - poczytaj sobie w "Bez znieczulenia", sąsiada z > Mrozów, który od tamtego wypadku to praktycznie "warzywko", a Szepiet nie > odwiedził go ani razu i jeszcze kłamał do dziennikarki, że łaskawie "umorzył" > postępowanie, bo to jakiś menel zniszczył mu lusterko. Tyle w "tym widzie" > zapamiętał... nie dam zbynia mojego komuszka nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Stara komunistko 16.01.06, 08:52 ewimus napisała: nie dam zbynia mojego komuszka nikomu! Ty się lepiej zajmij - stara komunistko tym piratem drogowym Stasiem Sz., bo mozesz być mu potrzebna, wszystko mu się wali... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Komuniści w Siedlcach 16.01.06, 15:26 Mamy w Siedlcach szczęście, że u nas komunistów nie ma i nie było. W Minsku i okolicach aż się roi od czerwonych mrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: Komuniści w Siedlcach 16.01.06, 15:29 szkoda tylko że w siedlcach aż tyle moheru ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komuniści w Siedlcach 17.01.06, 02:01 melisa333 napisał: > szkoda tylko że w siedlcach aż tyle moheru ... każdy ma swojego mola Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komunistyczne desanty w Siedlcach 17.01.06, 02:01 krzycho1252 napisał: > Mamy w Siedlcach szczęście, że u nas komunistów nie ma i nie było. W Minsku i > okolicach aż się roi od czerwonych mrówek. Dlatego ten desant komuszka z ?Co słychać?" zupełnie mu sie nie udał, a inny desant Szepietowski juz odpływa Odpowiedz Link Zgłoś
ostromus23 Re: Komunistyczne desanty w Siedlcach 17.01.06, 02:35 > krzycho1252 napisał: > > > Mamy w Siedlcach szczęście, że u nas komunistów nie ma i nie było. W Mins > ku i > > okolicach aż się roi od czerwonych mrówek. Mylisz sie synku byli, są i będą jakem pułkownik Ostro Odpowiedz Link Zgłoś
ewimus Re: Komunistyczne desanty w Siedlcach 18.01.06, 08:14 ostromus23 napisał: > Mylisz sie synku byli, są i będą jakem pułkownik Ostro Jesteś pułkownik Gowno mogę, a nie żadne Ostro, mojemu zbyniowi nawet nie podskoczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Komunistyczne desanty w Siedlcach 19.01.06, 02:53 ewimus napisała: Jesteś pułkownik Gowno mogę, a nie żadne Ostro, mojemu zbyniowi nawet nie > podskoczysz! Trudno podskoczyć leżącemu w łajnie po same uszy! Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas24 Re: Stasio już nie straszy w NFZ 19.01.06, 03:17 krzysztofus napisał: Trudno podskoczyć leżącemu w łajnie po same uszy! Ale jeden z jego "uciśnionych" właśnie, jak podał TS wyleciał z dyrektorskiego stołka w NFZ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Stasio już nie straszy w NFZ 19.01.06, 22:41 mecenas24 napisał: Ale jeden z jego "uciśnionych" właśnie, jak podał TS wyleciał z dyrektorskiego > stołka w NFZ... I o to chodziło jeszcze go z kilku rad nadzorczych won i po stasiulku! Odpowiedz Link Zgłoś
leleputjzp Re: Stasio już nie straszy w NFZ 19.01.06, 23:05 krzysztofus napisał: I o to chodziło jeszcze go z kilku rad nadzorczych won i po stasiulku! Taka szkoda, to był taki men i utrzymywał mnie co nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas24 Re: Stasio już nie straszy w NFZ 19.01.06, 23:35 leleputjzp napisał: Taka szkoda, to był taki men i utrzymywał mnie co nieco... Dał ci trochę pod stołem za te swoje "niewyborcze" wypociny... Odpowiedz Link Zgłoś
ostromus23 Re: Stasio już nie straszy w NFZ 20.01.06, 00:53 mecenas24 napisał: > Dał ci trochę pod stołem za te swoje "niewyborcze" wypociny... Nie tylko on, jeszcze był taki Walas na wójta dał pod stolem 7 oatoli i dal pupci w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Stasio już nie straszy w NFZ 20.01.06, 07:11 ostromus23 napisał: > Nie tylko on, jeszcze był taki Walas na wójta dał pod stolem 7 oatoli i dal > pupci w wyborach Niemożliwe żeby Stasio coś dawał pod stołem, on wyłącznie brał... Odpowiedz Link Zgłoś
kunegundzia Re: Stasio już nie straszy w NFZ 20.01.06, 18:13 krzysztofus napisał: > Niemożliwe żeby Stasio coś dawał pod stołem, on wyłącznie brał... nie tylko pod stołem na szczęście wypier...lili go 13 stycznia a w dzisiejszej Trybunie strasznie skamle Odpowiedz Link Zgłoś