grupatrzymajacawladze1 31.01.06, 12:23 180.000 od Miasta Siedlce (taki mały prezencik) co sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 12:31 no jak na opiekę nad 30 nosami rocznie to chyba mało, a może nie 180.000 /12 mcy/30 nosów = to po 500zł na osobe to co krzyczycie Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 14:45 grupatrzymajacawladze1 napisał: > 180.000 od Miasta Siedlce (taki mały prezencik) co sądzicie Sprostowanie - do 180 tyś. Kwota zalezy od ilości osób będących pod opieką CIS. Odpowiedz Link Zgłoś
nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 09:56 mariano d nie mijaj się z prawdą (czwartkowa poprwka do budżetu ) 180tyś dla caritasu Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 13:06 nos12 napisał: > mariano d nie mijaj się z prawdą (czwartkowa poprwka do budżetu ) 180tyś dla > caritasu Nos12 nie zarzucaj mi klamstwa skoro brakuje ci wiedzy. Zgodnie z uchwałą Rady Miasta Caritas MOżE wykorzystać kwotę do 180 tyś. złotych. Mogę być teraz nieco mniej ścisły - maksymalne wykorzystanie kwoty będzie możliwe wtedy, gdy co miesiąc z pomocy Caritasu będzie korzystało 68 osób. Jeżeli liczba podopiecznych bedzie mniejsza, to i kwota którą wykorzysta Caritas będzie mniejsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 19:44 Dawno temu się zaczeło. Dlatego przypominam,że emektb pilnował. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=33493070&a=33927102 myślę, że dzisiaj to już działa? Odpowiedz Link Zgłoś
grupatrzymajacawladze1 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 10:10 wczoraj na sesji rady miasta jednak klepnięto 180.000 zł z miejskiej kasy , wcześniej wszyscy kręcili , że taka kwota to wymysł radnych lewicy , trwało to od listopada, teraz wyszło szydło ....... Odpowiedz Link Zgłoś
bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 16:32 Na co ten "prezencik" możesz sprawdzic www.caritas.siedlce.pl, czy uważasz, że 11 zł dziennie na osobe w Centrum Integracji Społecznej to "prezencik"? Inni jakoś nie byli chętni by ludzi wyciągać z biedy i usamodzielniać? Jeżeli tak uważasz, trzeba się było samemu starać , możebys taki "prezencik" dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 23:08 Bolku o staranie się by być podopiecznym CIS zadbały dla siedlczan wszystkie formacje powstałe po 89 r. Co robiłeś poza braniem kasy wcześniej przed inicjatywą Caritasu , przecież to TY byłeś pełnomocnikiem Prezydenta ds zwalczania alkoholizmu (na etacie kasy miasta Siedlce ) Odpowiedz Link Zgłoś
bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 07:55 siedlczaninie 13 - nie bądź złosliwy - co zrobiłem, możesz sprawdzic, corocznie składałem sprawozdania z mojej działalnosci. Nie byłem rzecznikiem do spraw bezrobotnych, a możliwosci powstania CIS reguluje ustawa z 2003 roku. Jak wiesz Caritas zainteresował się problemem w ubiegłym roku i od 1 stycznia mógł zacząć działać i to zrobił. Nie ejstem Pełnomocnikiem do "zwalczania alkoholizmu", od zwalczania jest wojsko a nie urzędnicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 08:31 to ty chłopioe do czego jesteś pełnomocnikiem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
samson202 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 09:02 Dziwię sie Panu, Panie Bolesławie!!!Psycholog, człowiek z takim doświadczeniem i pewnie można powiedzieć: większym lub mniejszyn autorytetem społecznym bawi się w to patologiczne forum. Już dawno to chciałem Panu powiedzieć, widząc Pana zaangażowanie i publiczne autorytatywne stawienie forum -przez Pana na wielu spotkaniach- jako sondażysty opinii publicznej. Na tym forum nawet z Chrystusa zrobiono by złoczyńcę i oszusta. Jak Panu nie szkoda zdrowia psychicznego i fizycznego to niech Pan się dalej tak tym pasjonuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 10:23 Nie rozumiem, jakie może to mieć znaczenie, czy psycholog, czy ktoś inny. Jakoś innym zdrowia psychicznego nie brakuje, skoro tu siedzą i piszą. Inna sprawa, że jak ktoś pracuje na posadzie państwowej lub jakiegoś użytku publicznego, to automatycznie staje się podejrzany, że coś tam albo na lewo robi, albo nic nie robi i udaje, że robi, więc cżłowiek uczciwy i z zamiarami zrobienia czegoś dobrego rzeczywiście może stracić zdrowie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 11:03 podobno to jednak solidarność zainteresowała caritas możliwością utworzenia cis. Odpowiedz Link Zgłoś
bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 12:26 Zgadza się, robią to wspólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 03.02.06, 17:51 solidarność + Caritas to brakuje tylko samoobrony . taki trend. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 03.02.06, 19:58 No mój imienniku po nicku błysnełeś intelektem w swoim poście. Ciekawe skąd w Tobie tyle zawiści, że komuś (nieważne kto to jest) udaje się zrobić coś dobrego z pozytkiem dla innych. Znam trochę historię powstawania CIS i szczerze podziwiam tych ludzi którzy go załozyli, za determinację i poświęcenie i to dotego całkowiecie bezinteresownie Odpowiedz Link Zgłoś