Dodaj do ulubionych

Centrum Integracji Społecznej CARITAS

31.01.06, 12:23
180.000 od Miasta Siedlce (taki mały prezencik) co sądzicie
Obserwuj wątek
    • nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 12:31
      no jak na opiekę nad 30 nosami rocznie to chyba mało, a może nie 180.000 /12
      mcy/30 nosów = to po 500zł na osobe to co krzyczycie
    • mariano_d Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 14:45
      grupatrzymajacawladze1 napisał:

> 180.000 od Miasta Siedlce (taki mały prezencik) co sądzicie
      Sprostowanie - do 180 tyś. Kwota zalezy od ilości osób będących pod opieką CIS.
      • nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 09:56
        mariano d nie mijaj się z prawdą (czwartkowa poprwka do budżetu ) 180tyś dla
        caritasu
        • mariano_d Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 13:06
          nos12 napisał:

> mariano d nie mijaj się z prawdą (czwartkowa poprwka do budżetu ) 180tyś dla
          > caritasu
          Nos12 nie zarzucaj mi klamstwa skoro brakuje ci wiedzy.
          Zgodnie z uchwałą Rady Miasta Caritas MOżE wykorzystać kwotę do 180 tyś.
          złotych. Mogę być teraz nieco mniej ścisły - maksymalne wykorzystanie kwoty
          będzie możliwe wtedy, gdy co miesiąc z pomocy Caritasu będzie korzystało 68
          osób. Jeżeli liczba podopiecznych bedzie mniejsza, to i kwota którą wykorzysta
          Caritas będzie mniejsza.
          Pozdrawiam
    • krzycho1252 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 31.01.06, 19:44
      Dawno temu się zaczeło. Dlatego przypominam,że emektb pilnował.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=33493070&a=33927102
      myślę, że dzisiaj to już działa?
      • grupatrzymajacawladze1 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 10:10
        wczoraj na sesji rady miasta jednak klepnięto 180.000 zł z miejskiej kasy ,
        wcześniej wszyscy kręcili , że taka kwota to wymysł radnych lewicy , trwało to
        od listopada, teraz wyszło szydło .......
        • bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 16:32
          Na co ten "prezencik" możesz sprawdzic www.caritas.siedlce.pl, czy uważasz, że
          11 zł dziennie na osobe w Centrum Integracji Społecznej to "prezencik"? Inni
          jakoś nie byli chętni by ludzi wyciągać z biedy i usamodzielniać? Jeżeli tak
          uważasz, trzeba się było samemu starać , możebys taki "prezencik" dostał.
          • siedlczanin13 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 01.02.06, 23:08
            Bolku o staranie się by być podopiecznym CIS zadbały dla siedlczan wszystkie
            formacje powstałe po 89 r. Co robiłeś poza braniem kasy wcześniej przed
            inicjatywą Caritasu , przecież to TY byłeś pełnomocnikiem Prezydenta ds
            zwalczania alkoholizmu (na etacie kasy miasta Siedlce )
            • bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 07:55
              siedlczaninie 13 - nie bądź złosliwy - co zrobiłem, możesz sprawdzic, corocznie
              składałem sprawozdania z mojej działalnosci. Nie byłem rzecznikiem do spraw
              bezrobotnych, a możliwosci powstania CIS reguluje ustawa z 2003 roku. Jak wiesz
              Caritas zainteresował się problemem w ubiegłym roku i od 1 stycznia mógł zacząć
              działać i to zrobił. Nie ejstem Pełnomocnikiem do "zwalczania alkoholizmu", od
              zwalczania jest wojsko a nie urzędnicy. Pozdrawiam.
              • nos12 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 08:31
                to ty chłopioe do czego jesteś pełnomocnikiem ??
              • samson202 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 09:02
                Dziwię sie Panu, Panie Bolesławie!!!Psycholog, człowiek z takim doświadczeniem
                i pewnie można powiedzieć: większym lub mniejszyn autorytetem społecznym bawi
                się w to patologiczne forum.
                Już dawno to chciałem Panu powiedzieć, widząc Pana zaangażowanie i publiczne
                autorytatywne stawienie forum -przez Pana na wielu spotkaniach- jako sondażysty
                opinii publicznej.
                Na tym forum nawet z Chrystusa zrobiono by złoczyńcę i oszusta.
                Jak Panu nie szkoda zdrowia psychicznego i fizycznego to niech Pan się dalej
                tak tym pasjonuje.
                Pozdrawiam.
                • misinka81 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 10:23
                  Nie rozumiem, jakie może to mieć znaczenie, czy psycholog, czy ktoś inny. Jakoś
                  innym zdrowia psychicznego nie brakuje, skoro tu siedzą i piszą.
                  Inna sprawa, że jak ktoś pracuje na posadzie państwowej lub jakiegoś użytku
                  publicznego, to automatycznie staje się podejrzany, że coś tam albo na lewo
                  robi, albo nic nie robi i udaje, że robi, więc cżłowiek uczciwy i z zamiarami
                  zrobienia czegoś dobrego rzeczywiście może stracić zdrowie psychiczne.
              • emektb Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 11:03
                podobno to jednak solidarność zainteresowała caritas możliwością utworzenia
                cis.
                • bialas.bolek Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 02.02.06, 12:26
                  Zgadza się, robią to wspólnie.
                • siedlczanin13 Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 03.02.06, 17:51
                  solidarność + Caritas to brakuje tylko samoobrony . taki trend.
                  • siedlczanin Re: Centrum Integracji Społecznej CARITAS 03.02.06, 19:58
                    No mój imienniku po nicku błysnełeś intelektem w swoim poście. Ciekawe skąd w
                    Tobie tyle zawiści, że komuś (nieważne kto to jest) udaje się zrobić coś
                    dobrego z pozytkiem dla innych. Znam trochę historię powstawania CIS i szczerze
                    podziwiam tych ludzi którzy go załozyli, za determinację i poświęcenie i to
                    dotego całkowiecie bezinteresownie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka