iffa4 15.03.06, 17:51 Czy mozecie polecic jakas sensowna silownie dla tlustej poczatkujacej osoby? Taka, w ktorej instruktor wytlumaczy, jak i co cwiczyc - a nie zostawi sam na sam z przyrzadami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teofano1 Re: silownia 15.03.06, 22:01 Ile kosztuje wejścówka. I dokładny adres. Może być na pocztę gazetową. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
chili_p Re: silownia 17.03.06, 22:28 Droga teofano siłownia ,,na mieszka,, ma następujący adres i tel.602 615 178 lub 025/632 17 17 ul.Mieszka 24 właściciel Radosław Boguszewski Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: silownia 15.03.06, 23:11 iffa4 napisała: > Czy mozecie polecic jakas sensowna silownie dla tlustej poczatkujacej osoby? > Taka, w ktorej instruktor wytlumaczy, jak i co cwiczyc - a nie zostawi sam na > sam z przyrzadami? Nie wiem czy jestes on czy ona:),ale bez wzgledu na plec z uwagi na duża jak napisalas/es nadwage zdecydowanie na poczatku odradzam silownie,gdyż duza masa wlasna ciala + zle (czytaj za duze) dobrane ciezary moga spowodowac wiecej szkod niz pozytku.Na poczatek polecalbym tzw. aeroby,czyli zwykle bieganie,fittnes czy basen.Podzwon po silowniach (telefony znajdziesz chocby w panoramie firm) i spytaj o instruktora fitnesu,wzglednie trenera od modelowania sylwetki. W kazdej wiekszej silowni bez problemu taki bedzie.Umow z nim, wytlumacz czego oczekujesz (zchudniecia,nabrania odpowiedniej sylwetki itd) i dalej pozostaje zyczyc tylko wytrwalosci :) Aha nie zapominaj ze najwazniejszą rzeczą jest odpowiednie ODZYWIANIE.Znakomitą stroną gdzie znajdziesz wszystko co Cie interesuje jest www.sfd.pl PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: silownia 16.03.06, 08:59 > czyli > zwykle bieganie dla osób z duza nadwaga bieganie nie jest wskazane, jeśli już to rowerek. A pływanie oczywiscie najlepsze rozwiązanie :). Po zrzuceniu paru kg i wzmocnieniu nóg mozna próbować biegać. Ale jak mówi mój znajomy, główna zasada to MŻ :) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: silownia 16.03.06, 09:52 Mi zaś chodzi o siłownię, bo wszystkie mięśnie mi falują. Mało przyjemnie. nie mylic z tłuszczem ;) Stąd siłownia była by jak bardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: silownia 16.03.06, 11:59 bambii napisał: > dla osób z duza nadwaga bieganie nie jest wskazane Zgadza sie,szczegolnie zaszkodzić mozna swoim stawom kolanowym,ale zeby odradzac bieganie (moze to byc rowniez marszobieg) musi to byc naprawde duuuuuza nadwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: silownia 18.03.06, 21:50 Dzieki wszystkim. Na pewno zastosuje sie do rad - zwlaszcza do ostatniej (sex ... mniaaam :))) ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: silownia 18.03.06, 21:56 Ponoc godzina wypala 750 kalorii.Do tego sportu zalecany jest współpartner w troszku lepszej kondycji niż średnia statystyczna. Bo inaczej z walki z nadwaga.;)) Odpowiedz Link Zgłoś