niunianiu 04.10.06, 12:31 pusto na forum przy środzie czy to pogoda, czy może ostro pracujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:12 pizza i coca-cola . . . żartowałam ;-) 1 danie - pomidorowa z kluseczkami - świderkami 2.danie - scha-bo-wy (bo dawno nie było) z ziemniaczkami i micha sałatki: ogórek, pomidorek, sałatka, rzodkiewka i cebulka w sosie sałatkowym bez nazwy po co reklama, do tego dzban kompociku z truskawek i wiśni (mrożone tegoroczne) i jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pusto 04.10.06, 15:13 nio nieźle nieźle , to gdzie mam podjechać bo się zaśliniłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:15 ojej mam tylko 4 obtoczone w bułeczce mięska, no ale podzielę się z Tobą skoro nie ma Cię kto dokarmić ;-) nie ma?? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pusto 04.10.06, 15:17 no popatrz jakie pytanie podchwytliwe ;), nie wiesz ze mądre dziecko dwoje matek ssie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:25 oż Ty Ty Ty Robaczku no ale pogadać o fajerwerkach i ciepłych obiadkach zawsze można, oby tylko "poklikać" jak to mówi mój ślubny Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pusto 04.10.06, 15:34 > oby > tylko "poklikać" jak myszka ładna to aż się chce klikać ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:38 bambii napisał: > jak myszka ładna to aż się chce klikać ;)))) e no!!! racja ale ja klikam tylko do 16:00 bo mąż ukochany wraca, więc trzeba dać papu (dzieciom też)no a potem z nim "poklikać" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pusto 04.10.06, 15:42 no i widze kochana ze wiesz o co chodzi :), tylko uwaga na fajerwerki bo chałupa pójdzie z dymem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:31 widzisz przyszpilony wątek?? wpisz się, a co!! Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: pusto 04.10.06, 15:32 no to jaki sosik salatkowy? pytanie w stylu- jestes ze mna, czy przeciwko mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 04.10.06, 15:44 raks5 napisał: > no to jaki sosik salatkowy? > > pytanie w stylu- jestes ze mna, czy przeciwko mnie? bardzo smaczny w połączeniu z zamieszczonymi w jadłospisie warzywami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: pusto 04.10.06, 14:20 Miesiąc się skończył wszyscy pewnie "tworzą" raporty Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Stawiam, że to wina pogody jednak 04.10.06, 15:37 Jakoś się tak płaczliwie za oknem zrobiło. Stąd i niemoc TFUrcza wielu na forum dosiegła. Mi powoli udaje się z tego stanu wyłazić dzieki ukochanej muzyczce, zupie jarzynowej (prozaiczne, a ile może :)) i kawie z ciastem z jabłakmi , które udało mi się stworzyć. Rozpaliłam ogienek i super. Moge tworzyc już w pełni sił. Choć jednocześnie zastanawiam się czy do sweterka, który szyję nie doczepic jakiegoś futrzanego kołnierza (sztuczne futro, to na wypadek ukrytych "zielonych":)), bo juz chyba powyzej 15-stu stopni temperatura nie podskoczy :(( Jednym słowem zima już za progiem, prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pusto 05.10.06, 08:46 pusto i przy czwartku, no to wyłączam kompa i ... nie wiem co porobię... może coś wymyślę cześć Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: pusto 05.10.06, 08:48 Może się rozkręci? :) Nie przekreślaj nas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: obiadek 05.10.06, 09:07 nie mam pomysłu na obiad, moze mi Bambi coś podpowiesz nie przekreślam, dzieciaki oglądają bajki, mieszkanko nie potrzebuje szmatki i odkurzacza więc posiedzę z wami chwilkę, tylko chwilkę bo wielkimi krokami zbliża się wizyta teściowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: obiadek 05.10.06, 09:14 Tylko swojemu gościowi nie wspominaj, ze nie masz pomyslu na obiadek :) Róznie może na to zareagowac. No chyba, ze masz szczescie i tesciowa=człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: obiadek 05.10.06, 09:20 teściowa + teść= człowieki ;-) ale ja czekam na pomysł od B. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 dzis tez jestem n/t 05.10.06, 09:23 choc bede rzadziej, bo dzis przy recepcji rozdaja probki nowosci mojej firmy. Wiec tak kolo czternastej to juz tylko do gory brzuchem bede lezal, tak sie najjem i napije Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: dzis tez jestem n/t 05.10.06, 09:25 raks5 napisał: > tak sie najjem i napije czego??? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: dzis tez jestem 05.10.06, 09:52 8:30 – 9:30 koło recepcji będzie można spróbować kawę CARO oraz KITKAT Hazelnut i zabrać Porcję Warzyw WINIARY na późniejsza przekąskę od 12:00 zapraszamy do restauracji SodexHo na dwie nowe Zupy z błonnikiem i Sosy majonezowe WINIARY (za te nowości nie płacisz) 14:00 – 17:00 koło recepcji będą do spróbowania lodowe nowości: Gibek i CORTINA Advocat oraz trochę słodkości: PRINCESSA Wiśniowa i Czekolada NESTLE NOIR Przez cały dzień, do wyczerpania zapasów, będą dostępne: woda AQUAREL brzoskwiniowa i JOJO nadziewane. A do tego rozdaja jeszce chipsy buraczane, pomidorowe i pomaranczowe. i jak mam dzis pracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: obiadek 05.10.06, 10:13 Ja to tradycjonalista jestem , wiec dzisiaj zaproppnowałbym kluski śląskie z sosem mięsnym i do tego ogórek kiszony, takie proste ale ja to lubie od czasu do czasu. Ale caly czas w pamieci mam tą lasagnię ;) Moge ew. podac przepis na spagetii. Przepis otrzymany od włoszki podczas pobytu u znajomych włochów. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:29 Wpadam na chwilę, by rozproszyć pustkę, bo za kilka minut ważne spotkanie. Pomysł na mój ulubiony obiad: zupa krupnik (z koperkiem) placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym kisiel z żurawinami Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:32 może te placuchy to nie taki zły pomysł pomyślę dawno nie jedliśmy a do tego mleko i obiadek gotowy co Ty na to Bambii? Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:34 Alternatywnie mogą być racuszki lub nawet naleśnikize ze szpinakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:35 westwind2 napisał: > Alternatywnie mogą być racuszki mogą > lub nawet naleśnikize ze szpinakiem. tylko nie ze szpinakiem!!! dokonałeś właśnie zbrodni na naleśnikach aaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:44 Wybacz, ale jestem raczej roślinnożerny. Jako gałązke oliwną proponuję naleśniki z powidłami śliwkowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 09:52 o tak to mi pasuje wiesz chyba zostanę przy naleśnikach (placki ziem. przy innej okazji, może gdzieś w spiżarce znajda się powidła śliwkowe ;-) a co do Bambiego chyba poszedł po książkę kucharską i szuka dla mię czegoś smacznego, co Bambii? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Człowiek w człowieka uśmiechem 05.10.06, 14:21 niunianiu napisała: > a co do Bambiego chyba poszedł po książkę kucharską i szuka dla mię czegoś > smacznego, co Bambii? Ma on dobry smak i gust. Mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Przepis : ragu bolognese by Bambii 05.10.06, 14:43 no i podaję (włoski przepis przedstawiony w oryginalnej postaci :) ): "400gr. miesa wolowego chudego 100gr. miesa wieprzowego chudego 1 dusa cebula 2 marchewki seler rosmarin 200gr. Maslo olej slonecznikowy przecier pomidorowy (lub swieze pomidory przyp. autora) pieprz (duzo) sol wlozyc wszystkie skladniki mielone do garnka zalac woda i gotowac 3,5 godz." podawać z makaronem typu spagetti po podaniu posypać tartym serem startym na tarce (niestety nie wiem jaki do tego ser dodają bo tego mi nie napisała ;) ) Bon Apetit P.S. > Ma on dobry smak i gust. Mimo wszystko. a kolega skąd to wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Przepis : ragu bolognese by Bambii 05.10.06, 21:03 bambii napisał: > (niestety nie wiem jaki do tego ser dodają bo tego mi nie napisała ;) ) kto to ta ona?? > Bon Apetit grazie mille Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Przepis : ragu bolognese by Bambii 05.10.06, 21:15 > kto to ta ona?? no to ta włoszka któa uzyczyla tego przepisu : Christina jej było :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Przepis : ragu bolognese by Bambii 05.10.06, 21:46 to dla owej Italiana też grazie mille Odpowiedz Link Zgłoś