jolunia01 06.12.06, 21:45 Zimy, co prawda, na razie nie widać, ale gdyby przyszła... Kto wie, gdzie w Siedlcach mozna naostrzyć łyżwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bppieronek Re: ŁYŻWY 07.12.06, 00:54 na czerwonego krzyża :) prawie naprzeciwko browarnej jest bardzo zacny i stary zakład ślusarski polecam Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 09:28 Warsztat rodziny Świtalskich w starej zabytkowej kamieniczce niemożebnie zniszczonej. Czy nowa rada zadba o zabytki i spowoduje, że to co warte zachowania nie rozpadnie się w gruzy? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 09:33 > Czy nowa rada zadba ja widzę że oczekiwania masz duże , lodowisko, aquapark, remont wszystkich kamienic , taki 'Rzym' w jeden dzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 09:49 Oczekiwania mam wielkie. W jeden dzień nie da się tego zrobić. Aby jednak móc to robic przez 4 - 8 - 12 lat trzeba sie tym zająć, stworzyć warunki inwestowania tym, którzy pojedyńcze obiekty będą budować, remontować itp. Gdyby miało być inaczej, to stara rada była wystarczająca na nic nie robienie poza utarczkami na sesjach. Nowa rada to lepsi radni. Czyżbyś uważał inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 09:55 >Nowa rada to lepsi radni. nie kategoryzuje w ten sposób , na pewno są inni, choć ostatnie posunięcia przyznam są dla mnie conajmniej dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:03 A ja łudzę się, że lepsi, chociaż obecność niektórych gwarantuje hamowanie wszelkiego postępu w Siedlcach. Mimo to łudzę się, że jednak umożliwią, stworzą warunki do inwestowania w nowe budynki i remontowania starych kamieniczek przez 4 - 8 - 12 lat i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:05 > A ja łudzę się, że lepsi, moim zdaniem o sile intelektualnej oprócz sprawności samego radnego, decyduje środowisko i ludzie jacy za takim radnym stoją, bo to właśnie ci ludzie wpływają na radnych i sposób ich postępowania. Zgodnie z przysłowiem lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć, może to jest przyczyną ostatniej przegranej ? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:24 Jednak nie tylko ja się łudzę. > moim zdaniem o sile intelektualnej oprócz sprawności samego radnego, decyduje > środowisko i ludzie jacy za takim radnym stoją, bo to właśnie ci ludzie > wpływają na radnych i sposób ich postępowania. Zgodnie z przysłowiem lepiej > z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć, może to jest przyczyną ostatniej > przegranej ? "środowisko i ludzie jacy za takim radnym stoją" - za radnym nikt nie stoi, bo po pierwsze połowa społeczeństwa nie wybiera, ci co wybierają są w znacznej części są rozczarowani wynikiem wyborów, radny po wyborze nie ma potrzeby przed nikim i niczym się tłumaczyć ze swojego podnoszenia ręki za lub przeciw, więcej - większości ludzi nawet to nie obchodzi. Jedno jest pewne: wszyscy będą narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:27 > za radnym nikt nie stoi, zawsze ktoś stoi, rodzina, sąsiedzi, przyjaciele, znajomi to oni kształtują poglądy w taki czy inny sposób. > Jedno jest pewne: wszyscy będą narzekać. dość kategoryczne stwierdzenie ale zrobiliśmy offtopa :) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:36 Nie robimy żadnego offtopa, każdy może tu wtrącić swoje uwagi. Tylko jak widzisz, inni mają to w poważaniu. Ani rodziny, sąsiadów, przyjaciół, znajomych to nie interesuje i nie zamierzają kształtować w taki czy inny sposób ani naszych poglądów ani poglądy radnych. Poza tym, że rodzina to jest siła. Kategoryczne stwierdzenie? Prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:46 > każdy może tu wtrącić swoje uwagi. to może teraz coś o łyżwach ? ;) > Ani rodziny, sąsiadów, przyjaciół, znajomych to nie interesuje i nie zamierzają > kształtować oj klemens.klemens jak dziecku muszę tłumaczyć, kształtują , zawsze kształtują. Spotkając się z kimś wymieniając poglądy kształtujesz jego poglądy i na odwrót nawet wówczas gdy się z nimi nie zgadzasz, poznajesz inny punkt widzenia. I o tym pisałem że radni maja poglądy a wynikają one z wypadkowej ludzi najbliższych. Im wyższej "jakości" tym wypadkowa lepsza, Einstein pisał ze spotkanie z ludźmi mądrymi rozwija, dlatego warto się z nimi spotykać. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 10:58 No to gratuluję Ci rodziny. U mnie na spotkaniach rodzinnych czy to w S. czy w innych miastach panie na wstępi kategorycznie zapowiadają: żadnej polityki przy stole! Łyżwy? To dobry tytuł. Polityka, również lokalna, jest rzeczą śliską. Trzeba dobrego figuranta lodowego, aby nie wywinął orła. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 11:02 > żadnej > polityki przy stole! czy poglądy mogą być polityczne ? czy pogląd na budowę aquaparku jest poglądem politycznym ? open your mind ;) > aby nie wywinął orła. czy to o naszym lokalnym dyrygencie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 11:08 > czy poglądy mogą być polityczne ? czy poglądy mogą NIE być polityczne ? - zabrakło 'nie' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 09.12.06, 11:09 > czy to o naszym lokalnym dyrygencie ? ;) Nie, to nie o naszym lokalnym dyrygencie. Na razie nie mam powodów tak twierdzić. > czy poglądy mogą być polityczne ? czy pogląd na budowę aquaparku jest poglądem > politycznym ? open your mind ;) Tak, jeżeli dyskutuje się nie o samym przedsięwzięciu, realności jego sfinansowania i utrzymania potem przy życiu, ryzykach, znaczenia dla jakości zycia w mieście itp. - tylko o autorze pomysłu w stylu: kto za nim stoi, na pewno coś kręci, wchodzi w układ, jak taki mądry, to niech tylko on ryzykuje, a w ogóle jest wstrętny i po co się wychyla. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 09.12.06, 18:16 > Tak, no to sory, strasznie 'wąskie' masz poglądy ja tam przy stole dyskutuje o poglądach i niekoniecznie politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: ŁYŻWY 10.12.06, 10:28 Już taki wąskokątny widocznie jestem, za co przepraszam. Poza tym wyraźnie napisałem: na życzenie pań. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 10.12.06, 10:43 nie ma co przepraszać ale wymieniać poglądy niepolityczne może być przy stole nawet :) Odpowiedz Link Zgłoś
vaders1 Re: ŁYŻWY 10.12.06, 18:53 Ah! A miało być o łyżwach!!! A wy znowu swoje wywody - dajcie juz spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ŁYŻWY 10.12.06, 19:11 miało i było potem się rozeszło ale bez takich dyskusji forum by umarło Odpowiedz Link Zgłoś