krzycho1252 Re: Budowa kina 20 tydzień 06.08.07, 09:45 Co tam na budowie? Pozdrawiam obserwujących i obserwowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Budowa kina 20 tydzień 08.08.07, 00:33 kolejne ściany się pojawiają. A co więcej chyba niektórzy przygotowują grunt pod trawniki. I słusznie bo ładnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina 20 tydzień 16.08.07, 09:31 > przygotowują grunt pod trawniki. I słusznie bo ładnie będzie. Żeby te trawniki nie były najładniejsze z tego wszystkiego. Odpukać. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Budowa kina 20 tydzień 16.08.07, 10:17 krzycho1252 napisał: > Żeby te trawniki nie były najładniejsze z tego wszystkiego. >Odpukać. Jeśli architekt i wykonawcy nie będą notorycznie w stanie podwyższonej świadomości, to może bedzie pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 23 TK, było nie było! 22.08.07, 20:31 Jakoś zapał naszych samorzutnych wysłanników osłabł. Ani zdjęć, ani najmniejszej relacji. Czyżby budowa zamarła? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: 23 TK, było nie było! 22.08.07, 20:33 > Czyżby budowa zamarła? Ależ skąd? Pierwsza kondygnacja wymurowana. Stawiają zbrojenia na drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: 23 TK, było nie było! 22.08.07, 21:01 To może "naszym" ludziom okna zamurowali? Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: 23 TK, było nie było! 22.08.07, 21:11 HOHO wypadałoby docenić ciężką pracę "poduszkowców", że chce się nam jeszcze wyglądać z okien i ten "elegancki" bunkier oglądać ;) A dla niedowiarków postaram się jutro zdjęcia zrobić, dziś niestety ciemności opadły na nasz multipleks... I widzę, że bydlaq chyba skapitulował i się gdzieś oddalił ;) Pozdrowienia K Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: 23 TK, było nie było! 22.08.07, 21:15 Serdeczne dzięki "za manie oka na" bunkier. No bo wiadomo, co z oczu, to i z serca, a wtedy licho wie, co się tam będzie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re:obecny 23.08.07, 00:09 Jezdem ;) obecny... Fakt faktem conieco się dzieje Ujednoliciły się koloru kasków robotniczych co ewidentnie na coś wskazuje nie wiem na co więc nie dyskutuję. Po drugie secundo :] zdecydowanie pracujący na budowie wyszli z ziemi i pną się w górę. Pierwsze piętro już niedługo będzie sterczało n.p.m. i świeciło przykładem (nie mylić ze sterczeniem) I ciągle, mimo próśb do "obserwowanych", nie wiem, w którą stronę będzie ekran... Kurcze - zakładać rolety czy nie zakładać.... Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch No to foto... 23.08.07, 19:09 fotoforum.gazeta.pl/3,0,819497,2,3.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,819499,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,819498,2,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: No to foto... 24.08.07, 03:26 No widzisz, Ty to przynajmniej widzisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: No to foto... 28.08.07, 15:40 Pojawiła się konstrukcja drugiej kondygnacji. Pierwsza już jest pięknie wylane betonem. Pnie się w górę całość z każdym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: No to foto... 04.09.07, 12:04 Kinguch dawaj fotki bo nam wątek spada coraz niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: No to foto... 04.09.07, 14:29 spokojnie budowa idzie pełna parą, zdjecia sie napewno pokażą wtm momęcie robią drugą kondygnacje Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 26 TK - jesień nadciąga, potem zima .... 10.09.07, 20:43 Lato chyba powoli umyka, a do zamknięcia stanu surowego budynku jeszcze sporo do zrobienia. Oby zdążyli przed zimą, bo jeżeli nie, to roboty wykończeniowe może zatrzymać zima. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: 28 albo 29TK - jesień 26.09.07, 19:22 Chciałem pochwalić, że obserwowani robią po zmroku a tu masz.... Ten kurz z Wiszniewskiego zwala ich z rusztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: 28 albo 29TK - jesień 01.10.07, 00:12 niech się mury pna do góry,........... robota wrze aby zdążyli do zimy Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens 29-ty tydzień budowy 01.10.07, 17:33 dzawno nie byłem w okolicy budowy. Jeżeli ktoś widzi budowę, niech napisze, co przybyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: 29-ty tydzień budowy 01.10.07, 17:37 klemens.klemens napisał: > dzawno nie byłem w okolicy budowy. Jeżeli ktoś widzi budowę, niech > napisze, co przybyło. to wejdź na stronę główną (link niżej) tam są 4 zdjęcia z 29.09.07r. -- mpppm www.markopm.za.pl/zwiedzanie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: 29-ty tydzień budowy 01.10.07, 19:43 Z zewnątrz rosną ściany tak lepiej www.markopm.za.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: 29-ty tydzień budowy 18.10.07, 11:39 Wątek nieco zaniedbany z przyczyn oczywistych. Niemniej chciałbym powiedzieć, że rano gdy niektórzy jeszcze śpią panowie na budowie pracują dzielnie. Mają przygotowane specjalne oświetlenie i działają i działają. Podobnie wieczorem. W chwili obecne pojawia się już kolejne piętro budynku. Można śmiało powiedzieć, że się nie odpuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Weszliśmy w 32-gi tydzień budowy 22.10.07, 22:06 Teatr wyborczy się skończył, wracamy do kina. Co nowego na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Weszliśmy w 32-gi tydzień budowy 23.10.07, 10:03 Pracują i powiem szczerze, że nieźle im to wychodzi. Widać zdecydowane działania. Rano włączone są halogeny i nieźle to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Weszliśmy w 32-gi tydzień budowy 23.10.07, 15:32 Mają szansę nakryć to dachem przed pierwszym śniegiem? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana 33 tydzień zawitał na budowie 29.10.07, 08:44 Czas leci jak szalony. Budowa wkroczyła w dziewiąty miesiąc. Kiedy się oczekiwane kino narodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: 33 tydzień zawitał na budowie 29.10.07, 09:33 Kiedy ostatecznie się pojawi w całej okazałości tego nie wiem. Ale chciałbym zwrócić uwagę na jeden dosyć ciekawy element. Być może część czytających pamięta rozmowę o wyższości żółtych kasków nad białymi czy też wydajności pracowników w tych kaskach. Otóż od pewnego czasu dodatkowo pojawili się pracownicy w zielonych kaskach. Raczej nie ekolodzy. Ale sporo ich jest. Pracują równo i zawzięcie z pozostałymi. A zmiana czasu podziałała na wszystkich dosyć dobrze bo już od wczesnego poranka ostra praca. Niemniej wzcoraj podczas niedzielnego spaceru z rodziną rzuciło mi się w oczy, że wejście (nazwijmy je głównym) będzie od ul. Wiszniewskiego. Przynajmniej tak mi się wydaje. www.maxfilm.com.pl/index.php?id=26 niestety nie ma wizualizacji naszego kina. Ale pierwszy seans ma być w maju 2008r. Przynajmniej tak piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Na budowie zawitał 35 tydzień 13.11.07, 10:40 Miną już 35 tydzień budowy siedleckiego multikina. Budowa idzie pełną parą, chodź dziś spadł pierwszy śnieg chyba nie zdążą z dachem przed zimą ( mamy już prazie połowę Listopada) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Na budowie zawitał 39 tydzień 12.12.07, 17:44 ...miech się mury pną do góry.... śniegu niema, pewnie spadnie pod koniec tygodnia, a na budowie robota wre. Moim skromnym zdaniem chyba ni zdążą z dahem przed świetami i trzeba będzie poczekać do wiosny kontynłowaniem budowy pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Budowa kina - relacja z okna 12.12.07, 00:15 A kino nadal się buduje, panowie dzielnie o różnych porach i przy różnej pogodzie, robią ten nasz multiplet ;) Szkoda tylko że założyciel wątku zapomniał o nim… Więc wzywam do zdania relacji, bo cos nam wątek umiera… Pozdrowienia K Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - relacja z okna 14.12.07, 09:44 Budują. Autor może się przeprowadził? Miał widok na łąkę a to wyrasta takie kanciaste. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Budowa kina - relacja z okna 17.12.07, 14:15 Jestem jestem Niestety zajęcia niepozwalają na aż tak częste obserwowanie i zdawanie relacji. Codziennie rano zaraz po 7.00 panowie dzielnie rozpoczynają swoje prace. O wiele ważniejsze jest to, że zmniejszył się ruch na ul. Wiszniewskiego. Otwarcie ronda odciążyło ulicę. A kino pnie się w górę i już teraz każdy może odlądać z poziomu ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Budowa kina - relacja z okna 18.12.07, 14:51 A jeśli chodzi o pracę to panowie pojawiają się na budowie przed 7.00 Bo o siódmej zaczynają pracę. Podoba mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Budowa kina - relacja z okna 19.12.07, 15:07 We fragmencie od strony Wiszniewskiego chyba już doszli do poziomu dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Nowe pomysły... 03.01.08, 23:24 www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=4973&idk=1&arch=0&start_id=0&PHPSESSID=d909329d169c63639c1a ae222de579f3 A ten ostatni pomysł z Fabryką Trzciny cudo po prostu, choć czy nasze miasto jest na to gotowe… Liczę że tak, ale pewności nie mam… Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nowe pomysły... 04.01.08, 08:35 i zakończą na przełomie maja i czerwca. Tam w prawdziwej, starej fabryce a u nas mogłoby być w lokomotywowni, w Karo, w Polmosie www.fabrykatrzciny.pl/o_fabryce.php Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Foto z dziś - 7.01.2008 07.01.08, 13:30 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1020836,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1020837,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1020836,2,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Budowa kina - relacja z okna 25.01.08, 00:05 Już kino nabiera kształtów, zaczynają 3 piętro. Aby do czerwca/ lipca na oficjalne otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Budowa kina - relacja z okna 26.01.08, 11:07 Im wyższe mury, tym mniej widać. Ale tak to z kinem już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - relacja z okna 26.01.08, 13:17 Od strony szkoły ten mur jest przygniatający. Może faktura wykończenia i dach coś zmienią? Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Budowa kina - relacja z okna 30.03.08, 14:17 Wstawiają już pierwsze okna, zarówno od strony parkuru, jak i Starowiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Budowa kina - relacja z okna 30.03.08, 14:41 www.markopm.za.pl/kino.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - na Dzień Dziecka 02.04.08, 08:12 www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=6074&idk=1&PHPSESSID=ce463639923ffc7c3c3e954974ce699b Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześni 10.04.08, 21:02 W TV Siedlce. Otwarcie kina przesunięte na wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześn 10.04.08, 21:06 A co, czerwiec to brzydki miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześn 17.04.08, 09:38 Czerwiec ładny jest. Tylko ulica Wiszniewskiego "termin zakończenia do dnia: 31.07.2008 r."* .... Chyba nie chcesz, żeby goście co licznie zjadą na otwarcie taplali się w błocie, lub ginęli w kurzu. Zdjęcia muszą być ostre. A poza tym latem rzdziej się chodzi do kina. Od września to co innego, frekwencję mogą poprawić wycieczki szkolne. * www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=113861 Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześn 17.04.08, 14:07 > Zdjęcia muszą być ostre. ?????????????????? >frekwencję mogą poprawić wycieczki > szkolne. jak wybudują kino, to radni uchwalą, że każda klasa ze szkół siedleckich musi 2 razy w tygodniu iść do kina? ciekawe czy będzie można z to przerobić na szpital lub na tak oczekiwaną bibliotekę miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześn 17.04.08, 16:49 > przerobić na szpital lub na tak > oczekiwaną bibliotekę miejską. Szpitali u nas dostatek. "Max-Film prowadzi też rozmowy co do wykorzystania powierzchni komercyjnej. Do zapowiadanego już wcześniej salonu fitness dojdzie jeszcze przedstawicielstwo jednego z banków i prawdopodobnie również filia warszawskiej Fabryki Trzciny. Fabryka Trzciny to prywatne centrum artystyczno-edukacyjne, znane z wielu ciekawych imprez kulturalnych." www.radiopodlasie.pl/index.php? m=135&idw=6301&idk=1&PHPSESSID=e83eaf682038cb7e4fbfc34b447fded7 Jeszcze filia MOKu się zmieści bo u nich tyle imprez, że pod Podlasiem kostkę położyli aby samochody miały gdzie parkować. W końcu dyrektorów dwóch... Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Budowa kina - relacja Nasze Miasto- do wrześn 20.04.08, 22:10 Siedlce Max Film Miejsce: MAX FILM 1 piętro Adres: ul. Wiszniewskiego Kontakt: Termin otwarcia: III kwartał 2008 Forma: Klub koedukacyjny www.gymnasion.pl/nowekluby.php?klub=10 info: www.gymnasion.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - kanały wentylacyjne 05.05.08, 12:48 Na dachu ułożone kanały wentylacyjno-klimatyzacyjne. Trzciny nie zwożą. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Budowa kina - kanały wentylacyjne 05.05.08, 12:58 > Trzciny nie zwożą. I słusznie. Skoro ma tam być fabryka, to wyprodukują. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Głosowanie na nazwe kina 19.05.08, 21:02 Kino w Siedlcach Pierwszy seans - maj 2008 r. 4-salowe kino w Siedlcach powstanie w budynku wybudowanym przez "MAX-FILM" S.A. w atrakcyjnym rejonie miasta. Oprócz kina będzie w nim także powierzchnia handlowo - usługowo - gastronomiczna. Sale kinowe pomieszczą łącznie ponad 880 widzów. ABY ODDAĆ GŁOS KLIKNIJ W PONIŻSZY LINK: www.maxfilm.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Głosowanie na nazwe kina 19.05.08, 21:07 nowe kino nie powinno nosić nazwy "Podlasie". Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Głosowanie na nazwe kina 19.05.08, 21:21 Ta nazwa jest zastrzeżona, jak sądzę. Może za to nazywać się "Muchawka" Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Głosowanie na nazwe kina 19.05.08, 21:31 A dla mnie najlepsza nazwa to Nove Kino Siedlce pozdr. ........ www.dnisiedlec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Głosowanie na nazwe kina 19.05.08, 21:42 klemens.klemens napisał: > Ta nazwa jest zastrzeżona, jak sądzę. > > Może za to nazywać się "Muchawka" Nie jest zastrzeżona. Kino "Podlasie", które nie jest jeszcze wspomnieniem bo jeszcze stoi i można zobaczyć jego nazwę, jeszcze chyba nie "powiedziało" ostatniego słowa. PS. Nie wierzę w żadne konkursy i głosowania tego typu. Przykład, konkurs na nazwę pociągu. Mogły być różne, pod warunkiem, że to będzie "flirt". Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Ocieplają 25.06.08, 12:28 Widzę, że wątek spadł nisko, więc odświeżam. Od strony "siódemki" kino już obłożone styropianem. Trwa obkładanie od strony Starowiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Ocieplają 25.06.08, 14:25 doszła do mnie plotka, że i w kinie ma być Mc donald`s, w dodatku rozmówca był w stanie się o to założyć; czy może ktoś jest w stanie to potwierdzić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_lantern Re: Ocieplają 25.06.08, 16:04 nash_bridges napisał: > doszła do mnie plotka, że i w kinie ma być Mc donald`s, w dodatku rozmówca był > w > stanie się o to założyć; czy może ktoś jest w stanie to potwierdzić ??? Może lepiej nie pytaj, bo zaraz obrońcy zdrowego żywienia odsądzą cię od czci i wiary ;) PS>> Też coś takiego słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Ocieplają 18.07.08, 16:22 O McDonaldsie nic nie wiem, za to kilka dni temu po wielu miesiącach negocjacji MaxFilm dogadał się wreszcie z facetem, który w Warszawie prowadzi "Fabrykę Trzciny". Ma zrobić w siedleckim kinie swoją knajpę - taką z artystycznymi ambicjami. Ponoć dopracowują jeszcze zasady współpracy i wzajemnej promocji organizowanych w tejże knajpie imprez kulturalnych. Z innych kinowych wieści - zła jest taka, że będzie kolejny miesiąc obsuwy w otwarciu. Nic wam, drogie dziateczki, nie osłodzi końca wakacji - kino będzie dopiero na początek października. Z kolei dobra wiadomość jest taka, że nie jedna, ale dwie z czterech sal będą miały cyfrowe projektory (i w związku z tym możliwość wyświetlania nowości bez czekania miesiąca czasu na szpulę z filmem), z czego jeden będzie wyświetlał obraz 3D. 200 par specjalnych okularów już ponoć zamówione. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: Ocieplają 19.07.08, 10:13 Co do tego Mcdonaldsa to raczej wątpię żeby im się opłacało budować dwa Mc w tak małym miescie, chociaż z drugiej strony na pewno byłaby to dogodna lokalizacja. Pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
stadlerek nie nie lipoec nie sierpień ale październik 24.07.08, 09:38 Lokalne media podają ze otwarcie dopiero w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: nie nie lipoec nie sierpień ale październik 24.07.08, 09:58 stadlerek napisał: > Lokalne media podają ze otwarcie dopiero w październiku. A czy podają również w którym roku ten październik będzie taki radosny dla kinomanów, bo póki co poza styropianową elewacją na budowie nic się nie dzieje. Ponoć MaxFilm finansowo jest mięciutki, choć PR, to trzeba przyznać, mają znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: nie nie lipoec nie sierpień ale październik 24.07.08, 11:20 ito25ms napisał: > Ponoć MaxFilm finansowo jest mięciutki, choć PR, to trzeba przyznać, > mają znakomity. Jaki tam znakomity. Obcęgami z nich trzeba strzępy informacji wyciągać. > póki co poza styropianową elewacją na > budowie nic się nie dzieje. Czy jesteś pewien, że nic się nie dzieje w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: nie nie lipoec nie sierpień ale listopad 12.09.08, 13:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12222&w=84213831 w plocku tez im ciężko idzie z siepnia też im przełożyli na listopad, tylko oni są w nico lepszej sytuacji bo niedługo otworzą u nich Helios-a i Multikino. Za Autor-em: igal4 Nie rak dawno obstawiałem połowę listopada. Teraz to już doprawdy niema znaczenia. Za dwa miesiące będziemy mieć Heliosa i po temacie. Gdyby nie budowa Wisły na finiszu to co innego. Ja i tak coś przeczuwałem, że się do sierpnia nie wyrobią. W lipcu jak GW podawał, że dopiero niebawem zaczną poszukiwać pracowników, było dla mnie jasne, że najwcześniej październik wchodzi w grę. Na połowę listopada też nie liczę, zawsze dochodzą odbiory techniczne i inne wypadki losowe. Na Święta pewnie już będziemy mieć dwa kina, a do tego czasu Multikino :) Także oni są w lepszej sytuacji od nas, nawet niedługo będą mieli media markt :). Pamietam jak kiedyś ktoś z żądzących powiedział że dążymy do poziomu Płocka (chodziło chyba o niewielką różnice ludności my 77 tys oni 130 tys.), ale chyba z tych planów nici. PS. Nawet mają 2 Empik-i, a trzeci w budowie, a i do MC'd nie muszą jeździc na wieś bo maja na miejscu w centrum, no nic trzeba równac do rozwoju najlepszych (np. Warszawa), a nie do poziomu np. Łosic (do których nic nie mam) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: nie nie lipoec nie sierpień ale listopad 12.09.08, 14:44 efaster napisał: Także oni są w lepszej sytuacji od nas, nawet niedługo będą mieli > media markt :). Pamietam jak kiedyś ktoś z żądzących powiedział że > dążymy do poziomu Płocka (chodziło chyba o niewielką różnice > ludności my 77 tys oni 130 tys.), ale chyba z tych planów nici. Oni mają Orlen (ze wszystkimi spółkami-córkami), my niestety nie. Ale swoją drogą to nie wiem czy wszystkie płockie mulitkina (w liczbie 3) utrzymają sie na lokalnym rynku. Może tak ale inwestorzy sporo ryzykują. Sam Płock jest b.bogaty ale okolice już niekoniecznie. To jednak niestety nie nasz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: nie nie lipoec nie sierpień ale listopad 12.09.08, 16:11 Siedleckie kino też się nie utrzyma. Już to pisałem. Nie pomoże nawet wyświęcanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekonto-0 Re: nie nie lipoec nie sierpień ale listopad 12.09.08, 16:39 a kiedy to otwarcie ? jest planowane? wiem że jak wybudujątylko kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: nie nie lipoec nie sierpień ale listopad 12.09.08, 17:43 mojekonto-0 napisała: > a kiedy to otwarcie jest planowane? > wiem że jak wybudują, tylko kiedy za ofic. str. novekino.pl: Planowane oddanie obiektu to koniec listopada 2008 roku. www.novekino.pl/kina/siedlce/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Co dalej z tym kinem? 13.10.08, 08:44 Niby się buduje, z opóźnieniem, ale czarne chmury nad Max-Filmem coraz większe. Czyżby kino, które jeszcze nie ruszyło, wystawione będzie na sprzedaż? Czyją własnością jest działka, miasta czy Max-Filmu? Max-Film sprzeda kino, a miasto działke? A może jeszcze inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
clik33 Re: Co dalej z tym kinem? 13.10.08, 09:24 klemens.klemens napisał: > Niby się buduje, z opóźnieniem, ale czarne chmury nad Max-Filmem > coraz większe. > Czyżby kino, które jeszcze nie ruszyło, wystawione będzie na > sprzedaż? > Czyją własnością jest działka, miasta czy Max-Filmu? > Max-Film sprzeda kino, a miasto działke? moim zdaniem jak max film upadnie to calosc nalezy do max filmu i to syndyk tej spolki sprzeda wszystko, miasto oddalo te dzialke na konkretny cel tj. kino i ktokolwiek kupi od max i bedzie kino moim zdaniem ciezko sadownie bedzie odebrac bo cel jest zrealizowany. byl kiedys pomysl wniesienia do spolki aportem tej dzialki za akcje w max iflmie ale nie wiem czy tak bylo. po 3 max film nie padnie bo to spolka panstwowa i maja sporo majatku w wcentrum warszawy do opchniecie i sporo stolkow do obsadzenia przez marszalka mazowieckiego i PO. Toz to spolka prawie panstwowa wiec mala dotacja i bedzie ok, marszalek struzik ma u nich swoje biuro na pradze w budynku kina wiec gdzie sie wyniesie???? > A może jeszcze inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
cameel28 Re: Co dalej z tym kinem? 13.10.08, 23:17 Max FIlm nie jest spolka panstwowa - jej wlascicielem nie jest Minister Skarbu Panstwa ale Wojeodztwo Mazowieckie - 100% udzialow. Czy max film padnie? A niby dlaczego mialby - poki co prowadzi udana dzialanosc biznesowa - handluje kinami w Wawie, zarabia kaske za dzialki w ekstra lokalizacjach i wszystko przejada. I zgadzam sie - jesli faktycznie spolka mialaby problemy finansowe dostanie szybka dotacje o Struzika and Co. - za duzo stolkow do stracenia. Jesli chodzi o siedleckie kino - o rentownosc bym sie nie martwil - zero konkurencji w promieniu 80 km - widownia bedzie zjezdzac i z Sokolowa i z Lukowa no i seanse dla szkol. Po drugie - budynek spory wiec sporo kasy firma zarobi z wynajmu powierzchni - knajpka jedna lub dwie, klub fitness, etc. (za sama powierzchnie uslugowa beda mieli co najmniej 20-30 tys pln miesiecznie - ostrozne szacunki) Ja tam wraz z lepsza polowa mamy zamiar dotowac ich zakupem biletu co najmniej 2 razy w miesiacu - no chyba ze repertuar bedzie kijowy choc przy 4 salach zawsze powinno byc cos wartego wydania paru zlotych. Tak czy inaczej, z opoznieniem dluzszym czy krotszym, fajnie ze taki obiekt w koncu bedzie w Siedlcach - ja sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Co dalej z tym kinem? 15.10.08, 07:44 cameel28 napisał: > Tak czy > inaczej, z opoznieniem dluzszym czy krotszym, fajnie ze taki > obiekt w koncu bedzie w Siedlcach - ja sie ciesze. Ja też się cieszę. Powstał przy okazji duży parking i ulica Wiszniewskiego stała się przejezdna od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wasabi00 Re: No co z tym kinem?? 22.10.08, 19:43 McDonaldsa zdążyli postawić i otworzyć, Na Warszawskiej lada dzień otwarcie supermarkeru, a kino nadal puste... A pierwsze zaczęło sie budować. Są w ogóle jakieś szanse na ruszenie tego obiektu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: No co z tym kinem?? 22.10.08, 21:18 Budowla jest. Kawałek miasta, przynajmiej od strony miasta coś zyskał. Od strony szkoły nr 7 wielka betonowa ściana. ... w końcu film można wyświetlać na ścianie. Tamte firmy coś wymienił to prywatne są a maxfim jest marszałka Struzika. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: No co z tym kinem?? 23.10.08, 08:53 myślę, że jeszcze sporo czasu trzeba będzie się wybierać do kinoteki albo atlantica, a przy okazji w stolicy człowiek praktycznie co weekend może trafić na dodatkowe wydarzenia kulturalne; PS najlepszym komentarzem do tego co się dzieję będzie coś takiego: ostatnio widziałem, że po wieczornym seansie z Naszego zacnego kina centrum wychodziło poniżej 30 osób :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: No co z tym kinem?? 23.10.08, 11:21 I nie ma się co dziwić ludzie w domach mają lepsze nagłośnienie niz zacne kino centrum które zatrzymało się chyba na latach 90-tych. W końcu do kina idzie się po to by oprócz obrazu poczuć dźwięk przestrzenny a nie usłyszeć trzeszczące głośniczki jednego z kanałów stereo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: No co z tym kinem?? 23.10.08, 11:51 moze i tak, ale myslisz ze nawet jesli otworza Novekino, to raptem wszyscy zaczna tlumnie chodzic do kina? z początku moze i tak, ale z czasem , moze juz nie byc tak kolorowo, choc kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: No co z tym kinem?? 23.10.08, 13:45 Znam ludzi którzy zadowalają się jakimiś screen ripami :/. Tłumnie chodzić nie muszą bo szelest popkornu i czipsów zagłusza film :) wystarczy aby chodzili w ilości zapeniającej zysk. Ja zamierzam chodzić regularnie choć nie koniecznie w pierwszej fali (nie lubie tłumów w kinie) Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: No co z tym kinem?? 23.10.08, 13:48 a i rachunek dla mnie jest korzystniejszy bo zamiast jednego filmu w Warszawie będe mógł obejrzeć 2 w siedlcach. Odpadają koszty dojazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: otwiera się w Płocku 20.12.08, 10:56 NoveKino Przedwiośnie zaprasza na wielkie otwarcie 1 stycznia 2009 !!! Pierwszy seans już o godz. 12:00 za str. Nove Kino.pl: www.novekino.pl/kina/przedwiosnie/index.php PS. Czyli i unas pewnie niedługo otworzą :) OBY ???!!! ### Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: otwiera się w Płocku 20.12.08, 13:50 Mówią że wiara czyni cuda.... A tak serio, to nawet nie ma jeszcze na stronie MaxFilmu ogłoszenia o naborze pracowników do naszego kina (w Płocku poszukiwania trwają zdaje się od dwóch miesięcy). To chyba najlepiej świadczy że inwestycja jest w głębokim lesie. Jak to kiedyś dla KRP rzekł był przedstawiciel inwestora "trwają poszukiwania rozwiązań mających zapewnić dochodowość inwestycji" i pewnie jeszcze trochę potrwają (znając tempo działań MF) Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: otwiera się w Płocku 21.12.08, 16:01 Nabór pracowników ma ruszyć w styczniu. Przewidywane zatrudnienie 20 do 25 osób. Będą szukać zarówno operatorów projektorów, jak i kasjerów, ludzi do baru itd. Kierownika też, w razie jakby ktoś z forumowiczów był zainteresowany :-) Jeśli chodzi o zaawansowanie budowy - z faktur wychodzi ponoć 86 procent. Jeszcze przed końcem roku mają przywieźć fotele i projektory. Przewidywany termin otwarcia - przełom lutego i marca przyszłego roku. Ale miejscowi podwykonawcy dają półgębkiem do zrozumienia, że bardziej prawdopodobny jest koniec marca. Wspomniane otwarcie dotyczy tylko części kinowej. Część usługowo-handlowa jest nadal wielką niewiadomą. Gimnasion się wycofał. Fabryka Trzciny, która miała być dogadana jeszcze wiosną, wciąż nie podpisała umowy. Wygląda na to, że Max-Film ma zaporowe ceny najmu. Jakby tego było mało, potwierdzają się krążące po mieście plotki o planach umieszczenia tam delegatury urzędu marszałkowskiego (sic!). Co prawda nie ma jeszcze nic na papierze, ale przymiarki są. Na tle wcześniejszych szumnych zapowiedzi, że kino będzie częścią całego kompleksu kulturalno-rozrywkowego, umieszczenie w nim urzędu zakrawa na kiepski żart. Mam nadzieję, że ktoś się jeszcze zreflektuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: otwiera się w Płocku 21.12.08, 20:02 Jakby tego było mało, potwierdzają się krążące po > mieście plotki o planach umieszczenia tam delegatury urzędu marszałkowskiego > (sic!). Ja wiem, że to zabrzmi okrutnie, ale to może być, niestety, jedyna formuła zapewnienia dochodowości tego całego interesu. Obiekt formalnie jest własnością MaxFilmu, więc Urząd Marszałkowski będzie płacił żywą gotówką za najem. Z tego co wiem tak jest w Wawie przy Jagielońskiej, gdzie jest i kino i siedziba marszałka. Straszne to ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:nie mamy kina...i żyjemy 21.12.08, 21:24 W dużym mieście nie ma kina i nic. Może kino, jako kino już się skończyło? Mają zlikwidować delegaturę wojewódzką, to ten budynek stanie się własnością Skarbu Państwa a wtedy miasto się upomni, jak o PKS i co? Urząd Miejski się rozrośnie? Będzie najcenniejszym budynkiem na wschód od Wisły do wynajęcia. Ale kasa się szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Wystarczy spuścić z oka ... 17.02.09, 18:50 Wystarczy spuścić z oka inwestycję, a przedsięwzięcie utyka, roboty się zacinają, inwestor opada w swoim zapale i ... końca nie widać. Przypomnę: gdy bacznie obserwowaliśmy z okna życie budowy, roboty z opóżnieniem co prawda, ale za to potem wartko się toczyły. Nawet budowlańcy wypowiadali się okazyjne o swojej robocie. Przestaliśmy regularnie śledzić i fotografować i mamy co mamy: marazm, zastój, zatracenie celu, kręcenie się w kółko, mataczenie i wykręcanie się sianem. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Wystarczy spuścić z oka ... 18.02.09, 08:56 klemens.klemens napisał: Przestaliśmy regularnie śledzić i fotografować i mamy co mamy: > marazm, zastój, zatracenie celu, kręcenie się w kółko, mataczenie > i wykręcanie się sianem. Moim skromnym zdaniem ten pozorny ruch na budowie można wytłumaczyć tylko w jeden sposób - MaxFilmowi nie zależy na szybkim otwarciu kina. Może jest tak, że do czasu otwarcia spłacają bankowi tylko odsetki od kredytu, a z uwagi na wielce prawdopodobny brak dochodowości tej inwestycji chcą jak najdłużej odwlec moment spłaty kwoty głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
mision Nie przesadzajcie-będzie dobrze a kino całkiem OK! 21.02.09, 21:05 Witam,w Płocku też były opóźnienia-zamiat w sierpniu 2008 kino zostało otwarte w pierwszym dniu roku 2009. I cieszy się powodzeniem- mimo iż w mieście istnieje inne konkurencyjne kino kilkusalowe sieci Helios. Poczekalnia,kasy i materiały wykończeniowe,toalety-pierwsza klasa wzornictwa i wykonania-nie oszczędzano na materiałach i architekcie wnętrz. Same sale też z bardzo dobrym nagłośnieniem i wykończeniem. Warto poczekać do otwarcia tego kina-odniesie ono sukces w Siedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Nie przesadzamy - jakie będzie kino zobaczymy 23.02.09, 22:24 Jest drobna różnica. Płock jest pod osobistym nadzorem marszałka województwa, a Siedlce nie. Płock to Mazowsze, a Siedle są tylko w województwie mazowieckim. W Płocku rozpoczęto i skończono inwestycję, a w Siedlcach udało się tylko rozpocząć, a końca nie widać. > Poczekalnia,kasy i materiały wykończeniowe,toalety-pierwsza > klasa wzornictwa i wykonania-nie oszczędzano na materiałach i > architekcie wnętrz. Same sale też z bardzo dobrym nagłośnieniem. To się dopiero okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Nie przesadzamy - jakie będzie kino zobaczymy 24.02.09, 15:01 brat_szczepana napisał: W Płocku rozpoczęto i skończono > inwestycję, a w Siedlcach udało się tylko rozpocząć, a końca nie > widać. Zdaje się nawet, że Płock miał jakiś poślizg na starcie i w początkowym okresie budowa u nas przebiegała sprawniej a jednak ekipa MaxFilmu stanęła na głowie żeby kino wystartowało w Płocku z nowym rokiem. W Siedlcach nie zaczął się nawet nabór pracowników choć niektórzy zapowiadali go już na styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Nie przesadzamy - jakie będzie kino zobaczymy 24.02.09, 15:42 I to jest ta mała subtelna różnica pomiędzy Płockiem i Siedlcami. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Może ktoś ma aktualne zdjęcia ... 27.03.09, 17:46 Może ktoś ma aktualne zdjęcia tego, co się tam dzieje. Jednak zobaczyć, to nie to samo, co tylko przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
fakkof Re: Budowa kina - relacja z okna 27.03.09, 19:37 Kino umarło. XXI wiek to już w 100% kicz. Po co budować nowe obiekty? Dla tańczących idiotów "kochaj i tańcz". Skoro pokolenie vivy/mtv (tanecznej słodkiej papki, hiphopolo - dawniej disco-polo) interesuje się tańcem, to robimy o tym film. Dodajemy oczyiwście chwytliwy dla nastolatków temat miłości i zarabiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: Budowa kina - relacja z okna 30.03.09, 08:56 Niewiem czy Kino umarło czy nie ale wczoraj przejeżdzając Starowiejską zobaczyłem dwa duże napisy z logo Nove Kino Siedlce więc coś idzie jednak do przodu miejmy nadzieje ze w kwietniu moze w maju wreszcie bedzie czynny ten przybytek a propos Kochaj i Tańcz to się nie wybieram a w Nowym kinie to już chyba go niezagrają A gdzie są zdjęcia mpppm??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 30.03.09, 13:10 "Toteż entuzjazm publiczności rósł. W maju 1903 roku w Siedlcach kilkutysięczny tłum, dla którego zabrakło biletów, wtargnął na scenę i trzeba było uzyskać zgodę gubernatora, aby "porządek następnych seansów omówić dokładnie z policmajstrem; " www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=51678 Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 30.03.09, 16:38 Byłem dzisiaj pod kinem, latające nad nim bociany to coś zwiastują. Chodniki przed kinem ukończone. W środku od ztrony wybiegu dla koni, za szyb widać rusztowania pod sam dach. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 31.03.09, 22:00 już niedługo, rekrytacja trwa www.tygodnik.siedlecki.pl/t4785-kierownik.juz.jest.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 31.03.09, 23:03 Brawo dla Jacka, już się nie martwię, że będzie tam burdel ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 01.04.09, 09:45 Powiem wam, że w Płocku Novekino wewnątrz wygląda nieźle, a że są to podobne projekty, końcowy efekt może się Wam spodobać. Życzę cierpliwości i dobrej zabawy w nowym kinie w Siedlcach. Pozdrawiania z Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Budowa kina - chyba tak nie będzie? 01.05.09, 23:28 21.03.2007 początek budowy. A teraz: NoveKino Siedlce: ... i ja tam byłem popcorn, cole, jadłem i piłem. Myślę, że wątek dotyczący :budowy kina staje się "nieaktualny". Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę www.novekino.pl/kina/siedlce/index.php i do osobistego odwiedzenia kina. W innych wątkach bezpośrednio dotyczących samego wystroju, jakości dźwięku obrazu oraz siedzenia powiedziano już wiele. Cieszę się, że tak wiele osób uczestniczyło w pojawianiu się wątku "budującego się" kina. Teraz pozostało czerpać z nowości kinowych. pozdrawiam. bydlaq. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: szukają najemców na lokale 05.09.09, 01:25 Instytucja Filmowa MAX- FILM S.A. informuje, że posiada wolne powierzchnie użytkowe w budynku NOVEKINO "Siedlce" w Siedlcach przy ul. Wiszniewskiego 4 składającej się z pomieszczeń biurowo- usługowych znajdujących się na II piętrze budynku o powierzchni: - 51,57m² powierzchni biurowej + powierzchnia wspólna - 48,14m² powierzchni biurowej + powierzchnia wspólna - 53,08m² powierzchni biurowej + powierzchnia wspólna - 51,35m² powierzchni biurowej + powierzchnia wspólna - 104,10m² powierzchni biurowej + powierzchnia wspólna Wszystkie pomieszczenia są do zasiedlenia. Aranżacja i adaptacja pomieszczeń jest po stronie Najemcy. Budynek jest wyposażony w instalację strukturalną, elektryczną, wodno- kanalizacyjną, centralne ogrzewanie, klimatyzację oraz monitoring www.maxfilm.com.pl/index.php?id=36 Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Budowa kina - relacja z okna 25.08.10, 00:55 bydlaq napisał: > nawiązując do znanej rubryki w jednym z papierowych nośników informacji > pragnę zapoczątkować nową tradycję. Relacja z placu budowy multikina. > > Start. > > 21.03.07 dzień pierwszy. Dziś mamy 25.08.10 i co tak z ręką na sercu warto było czekać ??? Bo moim zdaniem nie bardzo, owszem may "holiwoodzie premiery" na wyciągnięcie ręki, ale iloś sal i jakoś obsługi w porówaniu np. z Cinema City, Multikinem czy Heliosem. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Budowa kina - relacja z okna 25.08.10, 10:46 No cóż rewelki nie ma, ale mam nadzieję, że po wybudowaniu galerii handlowej może jakaś sieciówka otworzy swoje kino i w ten sposób konkurencja zrobi swoje :) PS Obecnie najlizszym kinem na poziomie (w stosunku do siedleckiego) jest w Promenadzie, więc mozna powiedzieć że konkurecji nie ma. Warto nadmienić, że kino w promenadzie jesdnym z najroższych w wwie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.michael Re: Budowa kina - relacja z okna 25.08.10, 11:40 - ponad 400.000 sprzedanych biletów od początku funkcjonowania - nowości w dniu premiery (np Anioły i Demony pokaz w dniu premiery o 00:01) - klimatyzowane sale o różnej wielkości - zróżnicowana cena biletów np. środowe po 14zł - możliwość zakupu biletów grupowych (nawet rodziny i sąsiedzi mogą się umówić) - możliwość zakupy biletów po niższej cenie dla zakładów pracy Malkontenci. Marudzicie czy mi się wydaje? PS wyprzedzam pytania, insynuacje i sugestie: nie jestem, nie byłem pracownikiem kina. Po prostu korzystam z kina i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Budowa kina - relacja z okna 25.08.10, 12:32 efaster napisał: > > Dziś mamy 25.08.10 i co tak z ręką na sercu warto było czekać ??? Bo > moim zdaniem nie bardzo, tak z ręka na sercu warto było czekać, bo jakość jest porównywalna z dużymi sieciówkami, które przywołujesz, a repertuar bardzo zbliżony. W Cinema City, podobnie jak w Novym kinie zobaczysz niemal wyłącznie kasowe, hollywoodzkie kino. Twój wpis odbieram wyłącznie jako nieuzasadnione marudzenie. Szczególnie rozbawiła mnie uwaga dotycząca małej ilości sal...:-))) Według mnie ilość sal jest adekwatna do potrezb miasteczka takiego jak Siedlce. owszem may "holiwoodzie premiery" na > wyciągnięcie ręki, ale iloś sal i jakoś obsługi w porówaniu np. z > Cinema City, Multikinem czy Heliosem. > Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Nasze kino jest OK 25.08.10, 13:19 Z perspektywy wielomiesięcznego działania kina generalnie można być zadowolonym. Owszem, czytamy o zatargach dotyczących ulgowych biletów, nie jest to super, jednak kino jak każda instytucja ma prawo ustalać regulamin swojego działania i - co ważne - zmieniać i poprawiać, jeżeli coś jest nie tak. Sam budynek jest zgrabnym obiektem, sale przyjemne, fotele wygodne, nagłośnienie bez zarzutu. Repertuar mniej mnie cieszy. Są premiery, ale tylko filmów w tzw. szerokim rozpowszechnianiu. Bardziej ambitne filmy nie docierają. Czekałem niestety na próżno np. na film Jessiki Hausner "Lourdes", albo na film Jacka Koprowicza "Mistyfikacja" (poświęcony Stanisławowi Ignacemu Witkiewiczowi). Jednak ogólnie kino bardzo mi się podoba, bardzo miłe panie są w kasach, dobra kawa w barku. Ważne: duży, wygodny parking!!! Nieśmiało rozwija się gastronomia (Boollywood). Z przyjemnością chodzę teraz do kina z rodziną i przyjaciółmi, co wcześniej z uwagi na prymitywne warunki oglądania działo się niezwykle rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś