Dodaj do ulubionych

Jezyk francuski w Siedlcach

29.04.07, 15:01
Ostatnimi czasy b.czesto da sie slyszec na terenie naszego miasta ten język.Czy tylko ja mam takie szczescie ze spotykam ludzi wladajacych tym jezykiem czy moze to szwajcarzy ze stadlera juz zjechali,a moze francuzy z mostostalu?
Obserwuj wątek
    • lukasz57-90 Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 19:46
      a ja nie spotkałem jeszcze...

sex francuski z francuska BEZCENNY :D
      • muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 22:59
        Trudno winić Stadlera za francuski na ulicach miasta, bo Stadler wywodzi się ze
        Szwajcarii niemieckojęzycznej. Może szykuje sie w Siedlcach inwestycja
        Carfourra lub Leclerca? Jeszcze TP jest w rękach Francuzów. W Stokrotce
        (Galeria S) widziałem nastoletnich chłopców mówiących po włosku i w koszulkach
        z napisem Italia. Może jakies zawody sportowe?
        • emti1 Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 23:08
          muchawka napisał:

> Trudno winić Stadlera za francuski na ulicach miasta, bo Stadler wywodzi się ze Szwajcarii niemieckojęzycznej.
          OK tego nie wiedzialem.

Na chlopcow raczej Ci ludzie ktorych widzialem nie wygladali.Raczej ludzie w srednim wieku.Pamietam ze jeden taki troche "podpalany",moze z jakiejs bylej kolonii?
          W Championie jest jakas powazny remont,zmieniaja wystroj itd.Moze przyjechala jakas brygada nadzorująca.

Temat moze i dla niektorych głupi ale frapuje mnie to francuskie świergolenie gdziekolowiek bym sie nie ruszyl :)
          • muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 23:13
            > W Championie jest jakas powazny remont

To by pasowało, bo Championa + Globi + Geant przejęła grupa Carfourra. To może
            tłumaczyć obecność Francuzów. Ciekawe, w której z siedleckich knajpek jadają.
            • emti1 Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 23:24
              Jest remont ale nowy wystroj zupelnie mi nie podpasowuje.Jakis taki zielonkawy niczym sciany w Szpitalu Wojewodzkim
              • muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 23:30
                Ponieważ Champion jest małym sklepem przypuszczalnie "przezbraja się" na
                placówkę z serii Carrefour Express, dlatego może te kolory dla niższej ligi.
                • muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 29.04.07, 23:41
                  Tu mam coś na poparcie mojego domysłu:

Carrefour Polska otworzył 7 marca br. Carrefour Express w Centrum Sadyba Best
                  Mall w Warszawie. Nowy supermarket z logo Carrefour powstał z przekształcenia
                  istniejącego tam wcześniej sklepu Champion.
                  Otwarcie to wynik rozpoczętej w ubiegłym roku ekspansji nowych formatów
                  Carrefour na polskim rynku oraz przekształcania placówek handlowych sieci
                  Champion w sklepy z logo Carrefour. Prace rebrandingowe w sklepie Champion trwa-
                  ły około trzech tygodni. Dzięki temu powstał tam sklep o powierzchni 2 200 m²,
                  zatrudniający ponad 100 osób.
                  www.carrefour.pl/page/pl/korporacyjny/praca/wiadomosci/carrefour-express-w-warszawie-juz-otwarty/

• muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 01.05.07, 11:03
                    Byłem wczoraj w Championie. Wielkiego remontu nie dostrzegłem. Owszem, obok
                    stoiska mięsnego jakby szykowali nową wnekę, może na kąt piekarniczy,
                    bo w dotychczasowej części piekarniczej lekki rozgardziasz.
                    Zmian kolorystycznych nie zauważyłem. Asortyment w zasadzie zmian, poza
                    nielicznymi towarami z logo carrefour.
                    • emti1 Re: Jezyk francuski w Siedlcach 01.05.07, 11:20
                      Zgadza sie...kolo miesnego szykuja cos nowego.
                      Co do wystroju...remontowane oraz przemalowywane na zielono są kasy.Moim zdaniem wszystko robione bedzie stopniowo.
                      • muchawka Re: Jezyk francuski w Siedlcach 01.05.07, 21:36
                        No patrz, tych kas to nie zauważyłem. Może dlatego, że duże kolejki były
                        i zrezygnowałem z zakupów.

Jeżeli ktoś z Championa/Carrefoura czyta to forum, to mam prośbę.
                        Wykorzystajcie remont na zwiększenie ilości kas, płacenie za zakupy jest wąskim
                        gardłem w tym sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka