bambii 04.11.07, 10:25 są plany ustawienia dodatkowych radarów w Siedlcach. Jakie macie typy tzn. gdzie powinny stać radary ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz57-90 Re: Nowe radary w Siedlcach 04.11.07, 10:41 radary... a co bedziemy chcieli robic to i tak bedziemy robic... w te wkacje co byly radar byl wloczony przez 2 miechy na strzale bo policjant go obslugujacy byl na urlopie.. wiem to z pewnego zrodla! radary ustawia na wylotach z miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Nowe radary w Siedlcach 04.11.07, 11:34 Jagiełły przy przejściu dla pieszych w okolicach szkoły 9, Warszawska i myślę, że w 2 miejscach, w okolicach Ponańskiej i w dołku między Daszyńskiego a Muchawką ( w tym miejscu wielu myśli, że jest Kubicą) A tak swoją drogą, to kiedy będzie skuteczny monitoring miejski ? Na przykład z kamery na skryżowaniu Piłsudskiego i Wojskowej na pewno widać skręcajęcych przez ciągłą linię do Galerii S, a codziennie widzę idiotów skręcających w tym miejscu i blokujących ruch w tym główne skrzyżowanie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe radary w Siedlcach 04.11.07, 12:06 ja bym dołożył jeszcze ulice Pescantina bo po pierwsze jest tam PG4 a do tego dalej jest SP12 a domorośli (jak sie wyraziłeś) "Kubice" myślą że ulice miast to najlepsze miejsce do ścigania i sprawdzania swoich umiejętności: zzczególnie w kierunku do SP12. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Nowe radary w Siedlcach 05.11.07, 18:09 Jestem stanowczo przeciwko postawieniu radaru na Warszawskiej za zakrętem na Daszyńskiego. Jest tam krótki odcinek gdzie można sobie bezpiecznie śmignąć kawałek w stronę Igań, o wiele lepsza jest lokalizacja na Piłsudskiego gdzie ruch pieszych jest setki razy większy niż przy Daszyńskiego a zarazem wielokrotnie zwiększa się niebezpieczeństwo wypadków z ich udziałem. A są "giganci" którzy na Piłsudskiego cisną ile się tylko da. Aha mają być jeszcze budowane światła na skrzyżowaniu Piłsudskiego i 10 lutego - to jest dla mnie głupota na maxa:/ Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Nowe radary w Siedlcach 05.11.07, 18:32 Światła przy 10 lutego będą potrzbne jak będzie przebita Popiełuszki, a co do Wrszawskiej to Ty może jesteś z tych co cisną i wyprzedzają na przejściu dla pieszych ? Za każdym razem jak temtędy jadę widzę takich "miszczów" kierownicy. A tak a propos fotoradarów to maszt na Monte Cassino jest już zbędny, gdyż rondo pełni rolę spowalniacza, no chyba, że przesunąć maszt jakieś 200 m w stronę Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Nowe radary w Siedlcach 05.11.07, 21:26 > wyprzedzają na przejściu dla pieszych ? Zawsze wyprzedzam za przejściem dla pieszych, bo nie mam w zwyczaju ciągnąc się 50 km/h w tylko teoretycznie zabudowanym terenie. A odnosząc się do 10 Lutego to lepiej przejdź i zobacz jaką szerokość ma ta uliczka, dwa większe samochody mają kłopoty z wyminięciem się (i to ma być swego rodzaju obwodnica ???), więc o wiele bardziej sensownym wydaje się budowa drogi w karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Nowe radary w Siedlcach 05.11.07, 20:07 Nash czyba przesadzasz albo myslisz o innym miejscu,badz to ja mysle o innym.Wyjezdzales kiedys z Daszynskiego w lewo do miasta?Jak sadzisz czy uciekniesz samochodem malolitrazowym przed mistrzem ktory nagina 100 km /h od strony miasta?Zreszta sa tam pasy ,latem sporo ludzi sie tam przewija,nie widze sensu rozwijania tam wiekszej predkosci zeby za 200metrow wychamowywac kolo Igan.Radar to moze nie ale zeby pilowac to stanowczo NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Nowe radary w Siedlcach 05.11.07, 21:32 Istnieje coś takiego jak wysepka i pas dla włączających się do ruchu. Warszawska jest na tyle szeroka, że wystarczy tam miejsca na takie rozwiązania :)) Jak dla mnie 100 km/h od strony miasta to przesada, ale od daszyńskiego do obwodnicy jest o wiele więcej niż 200 metrów i można przez chwilę pojechać jak człowiek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
darood11111 Re: Nowe radary w Siedlcach 06.11.07, 12:14 A co rozumiesz prze jazdę - jak człowiek???? przez chwile 150km/h potem ostre hamowanie bo zjazd na obwodnice i tłumaczenie przy stłuczce - panie władzo to on mi w tyłek wjechał ja jestem nie winny????? Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch250 Re: Nowe radary w Siedlcach 07.11.07, 08:41 Dołączę głos do dyskusji nt. wyjazdu z Daszyńskeigo. Więc moim zdaniem jest potrzeba "spowolnienia" wjeżdżających do Siedlec od Warszawy którzy jeszcze myślą że sa "na trasie" a nie już w mieście. jak ktoś wyżej zauważył, wyjazd z Daszyńskiego w stronę miasta małym samochodzikiem (w dodatku "zimnym" i pod lekką górkę) w opisanych przeze mnie okolicznościach jest trudny bez narażenia się wjeżdżającym do Siedlec. Druga kwestia powrót z miasta na Daszyńskiego: sygnalizuje skręt w prawo a oczywiście w 95 % przypadków mijają mnie na przejściu dla pieszych (z lewej)i na "zakreskowanym", polu. Gdyby nie to, kierowca z Daszyńskiego mógłby włączyć się do ruchu (w stronę miasta) Na szczęście wielu z nas wyjeżdżających spodziewa sie takich niedozwolonych manewrów i nie próbuje.... na szczęście... do czasu... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Nowe radary w Siedlcach 07.11.07, 10:47 Czy zbudowanie tam wysepki nie było by roziwiązaniem problemu ??? Zawsze jeszcze można tam usypać kopiec i wprowadzić ruch okrężny, chyba niket nie powie, że tam miejsca nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe radary w Siedlcach 07.11.07, 10:47 eldritch250 napisała: > Druga kwestia powrót z miasta na Daszyńskiego: sygnalizuje skręt w prawo a > oczywiście w 95 % przypadków mijają mnie na przejściu dla pieszych (z lewej)i n > a > "zakreskowanym", polu. Nasuwa się proste rozwiązanie. Obszar "zakreskowany" trzeba podnieść jakieś poł metra w górę :) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowe radary w Siedlcach 07.11.07, 12:49 niepotrzebne są radary, potrzebne są wielopasmowe jezdnie, estakady, ze dwie obwodnice na kształt berlińskich ringów, tunele i mosty. do tego jeszcze metro do żelkowa, igań i chodowa i sprawa załatwiona Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nowe radary w Siedlcach 07.11.07, 21:16 To jest myśl, która powinna znaleść się w wątku "Siedlce bez korków". Ja widziałem mniejsze metro a ty widzisz "metro ogromne". Odpowiedz Link Zgłoś
energy.m Re: A przy WSFIZ ? (N/T) 09.11.07, 08:25 Przy WSFIZ nie widzę potrzeby radaru, ale popieram głosy dotyczące Warszawskiej. Wjeżdżający do miasta jakby nie widzą tabliczki obszaru zabudowanego. Co prawda czasami stoi tam policja na przystanku autobusowym i może się nieźle "nałowić",ale to krótkotrwałe rozwiązanie niestety. Było już kilka wypadków w tym obszarze nie tylko z udziałem pieszych, ale i wyjeżdżających z Daszyńskiego. Pamiętam,że miały być światła, ale od pomysłu jak dotąd odstąpiono, a szkoda. Najgorzej jest rano, kiedy trafi się jakaś przysłowiowa "sierotka",która boi się "wciąć"do ruchu na Warszawskiej to cała Daszyńskiego stoi aż do grugiej bramy wjazdowej osiedla "Panorama". Może radar, może światła, ale coś trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: A przy WSFIZ ? (N/T) 09.11.07, 08:37 > Przy WSFIZ nie widzę potrzeby radaru tam po obu stronach sa budynki WSFiZ a pędzący w stronę Chodowa nieźle sie rozpędzają szczególnie za torami (pierwszymi od strony Siedlec) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Wkrótce wideoradary... 09.11.07, 10:27 Z tego co się dowiedziłem, policja ma dostać nową "broń" do dyscyplinowania kierowców czyli wideoradary, które mogą mierzyć prędkość zarówno będąc w ruchu jak też stojąc... Widziałem wczoraj w Ełku Peugeota 607 na rejestracji z Legionowa, stał na parkingu przy drodze i "kręcił" filmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: A przy WSFIZ ? (N/T) 09.11.07, 10:31 proste rozwiązanie mandatowe: przekroczenie prędkości o np. 15 km/h 1000 zł, o 20 km/h 3000 zł. itd. zapewniam, że problem idiotów na drogach szybko zostałby rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś