agata523 07.02.09, 14:35 Czy ktoś zna najswiezsze informacje odnośnie tego nowego kina.caly czas pisza o nowym terminie otwarcia i niewiadomo w koncu kiedy je otworza.czy ktos ma sprawdzone informacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpppm Re: NOVE KINO 07.02.09, 14:41 nie wiem co i kiedy? Mam dzisiejsze zdj., będą tu: www.markopm.za.pl/kino.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tommy.b Re: NOVE KINO 07.02.09, 15:53 za radiopodlasie.pl: Siedlce: pierwszy seans w nowym kinie w kwietniu? 2009-02-05 09:56:08 Budowa nowego siedleckiego kina ma być zakończona w marcu, a pierwszy seans jest planowany na kwiecień - poinformował Radiu Podlasie Marcin Łobko, członek zarządu Instytucji Filmowej Max-Film. Miesięczny odstęp między sfinalizowaniem prac a otwarciem placówki to czas na odbiór techniczny i ostatnie poprawki. Max-Film jeszcze w lutym chce rozpocząć rekrutację pracowników nowego kina. Nadal jednak nie podaje, kto i w jaki sposób zagospodaruje powierzchnie przeznaczone pod wynajem. Z fragmentarycznych informacji wynika, że raczej nie będą to sklepy, ale firmy związane z rekreacją i rozrywką. AB/Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
tommy.b Re: NOVE KINO 07.02.09, 15:56 za tygodnik.siedlecki.pl: - Według najświeższych informacji, MaxFilm przewiduje odbiór kina w pierwszym kwartale tego roku, a uroczyste otwarcie w drugim kwartale – informuje Leszek Borkowski z Urzędu Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: NOVE KINO 16.02.09, 19:08 w końcu mamy nowe kino www.ckis.siedlce.pl/ i coś mi się zdaje że kolejnego novego długo jeszcze nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rexerka Re: NOVE KINO 16.02.09, 19:33 Dlaczego to kino takie jajowate na zdjęciach? Czy na stare lata fotografujący w akwarium mieszka i tak widzi świat. Może atryzm Centrum sie mu udzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: NOVE KINO 16.02.09, 21:11 Raczej chodzi o to, by wizualnie powiększyć pomieszczenie. Ale to tylko moje zdanie, aż tak się nie znam na fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: NOVE KINO 16.02.09, 21:21 To raczej na szerokim kącie trzeba by było ją łapać... Odpowiedz Link Zgłoś
onkelgebels Re: NOVE KINO 16.02.09, 20:17 unitedk napisał: > sa 2 wersje :-) > > kwiecien albo czerwiec czyli zapewne listopad nastepnego roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata523 Re: NOVE KINO 20.03.09, 22:54 Czy coś wiadomo w sprawie Novego kina? Dziwny zbieg okoliczności, strona max filmu jest nieaktywna??? Czyżby jakieś większe problemy spółki? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: NOVE KINO 20.03.09, 23:47 agata523 napisała: > Czy coś wiadomo w sprawie Novego kina? Na razie cisza :( Budowa jak stała tak stoi > Dziwny zbieg okoliczności, strona max filmu jest nieaktywna??? A mi działa :) Może się serwer zawiesił ?! na stonie jest tylko że wkrótce otwierają www.novekino.pl/kina/siedlce/index.html > Czyżby jakieś większe problemy spółki? Spółka ma problemy nie od dziś, stare kina sprzedają na grunty pod apartamentowce, a oprócz naszego nigdzie indziej nie budują Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: NOVE KINO 21.03.09, 00:56 Dzis palilo sie światlo w środku budynku ok polnocy i mysle ze tak przez calą noc W środku jakby prace wykonczeniowe Chyba cos sie pomalutku tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
agata523 Re: NOVE KINO 21.03.09, 08:39 A może złodzieje? pomalutku wszystko wynoszą... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: NOVE KINO 24.03.09, 20:44 Wedle, tego co podało radio RDC otwarcie kina nastąpi najprawdopodobniej w połowie maja, po ślimacząjej się dwu i pół letniej budowie. www.rdc.pl/index.php?/pol/aktualnosci/aktualnosci/siedlce_nowe_kino pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kubek Re: NOVE KINO 25.03.09, 13:14 Z tego co ja wiem były tam problemy z instalacją elektryczną i musieli coś zmieniać, druga sprawa to ponoć fakt, że zmieniał się tam właściciel. Ile w tym wszystkim prawdy to sam nie wiem. Czy ktoś się orientuje co będzie tam oprócz kina? Sphinx, Gymnasion coś innego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: NOVE KINO 25.03.09, 13:38 te typy to chyba marzenia gimnassion na pewno nie - maxfilm to juz zapowiedział sfinx ma teraz problemy finasowe i właścicielskie wiec chyba tez nie ale jestem jak najbardziej za słyszałem pare miesiecy temu o MC ale nic w tej kwestii niewiem miała byc tez fabryka trzciny ale wszystko jest na etapie rozmów ciekawa jest informacja na stronach rdc, że kino ma byc otwarte 15 maja tylko pytanie ile wtym prawdy juz wiele razy była mowa o kolejntych pewnych ostatecznych terminach zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kubek Re: NOVE KINO 25.03.09, 16:54 hehe no to może coś z grupy Amrest: myśle, że KFC lub Pizza Hut by sobie poradziły:) swoją drogą to musi być coś z grubszym kapitałem bo z tego co wiem cenna netto m2 wynajmu kształtuje się tam na poziomie 150 zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martin-21 Re: NOVE KINO 26.03.09, 22:54 Druga restauracja Mc Donald`s ma być w centrum Siedlec ale w ciąg kilku najbliższysz lat. W nowym kinie na pewno nie bedzie. Podobno szykuje sie KFC. Odpowiedz Link Zgłoś
agata523 Re: NOVE KINO 27.03.09, 11:54 martin-21 napisał: > Druga restauracja Mc Donald`s ma być w centrum Siedlec ale w ciąg kilku najbliż > szysz lat. W nowym kinie na pewno nie bedzie. Podobno szykuje sie KFC. Skąd ty to wiesz??? Wyczytałeś z gazete czy jakieś bardziej wierzytelne informacjie? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: NOVE KINO 27.03.09, 17:08 A no właśnie. Jak nie wiadomo co, to na pewno jakiś urząd czy inne biura: "Z nieoficjalnych informacji wynika, że jedno z pięter budynku zajmie siedlecka delegatura Urzędu Marszałkowskiego" A gdzie ona delegatura teraz tak się gniecie, że potrzebuje rozprostować kości w kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
szperacz_siedlecki Re: NOVE KINO 01.04.09, 10:39 to ja trochę z innej beczki o Novym Kinie Siedlce, a raczej o jakości świadczonych usług. To tak żeby nikt się nie zdziwił że w nowym kinie będą puszczać same hity. To tak dla porównania w takim kinie na warszawskiej pradze ( novekino.pl/kina/praha/index.php?id=38 ) aktualnie w tygodniu grają 5 filmów z czego moim zdaniem jeden nadaje się na obejrzenie (7dusz), natomiast w zapowiedziach novekino.pl/kina/praha/index.php?id=6 ) jest 10 filmów z czego też jeden nadaje się do obejrzenia (zapaśnik), a reszta to moim zdaniem- gnioty. To się tyczy każdego Novego kina w Polsce.... więc bez fajerwerków. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: NOVE KINO 01.04.09, 10:42 Ja dla odmiany chciałabym, by chociaż jeden dzień w tygodniu był przeznaczony na starsze, ale kultowe filmy, a nie same nowości i czasami badziewia w stylu Hanna Montana (czy jak to sie tam pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: NOVE KINO 01.04.09, 10:51 Jeśli kino ma zarobić na siebie, to nie liczyłbym na to ;) Biorąc pod uwagę liczbę miejsc, sal, cyfrowy sprzęt no i praktycznie monopol na kino w okolicy..to nie powinno być tak źle z tym repertuarem ogólnie, na pewno lepiej niż w warszawskim oddziale, gdzie to kino jest jednym z mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
szperacz_siedlecki Re: NOVE KINO 01.04.09, 11:13 ale zobaczcie sobie inne kina z serii "Nove"... w największym kinie w Tychach grają to samo... "Kochaj i tańcz" "Krwawe walentynki"... Odpowiedz Link Zgłoś
gontii Re: NOVE KINO 01.04.09, 14:05 misinka81 napisała: > Ja dla odmiany chciałabym, by chociaż jeden dzień w tygodniu był > przeznaczony na starsze, ale kultowe filmy, a nie same nowości i > czasami badziewia w stylu Hanna Montana (czy jak to sie tam pisze). to predzej takie rzeczy beda w kinie Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: NOVE KINO 01.04.09, 13:14 juz wiadomo ze w kinie dodatkowo bedą: H&M, Empik i KFC!! Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: NOVE KINO 01.04.09, 13:53 Fajnie pomarzyć szkoda, że to prima aprilis Odpowiedz Link Zgłoś
gontii Re: NOVE KINO 01.04.09, 14:06 fajnysasaaa napisał: > juz wiadomo ze w kinie dodatkowo bedą: H&M, Empik i KFC!! prima aprillis Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kubek Re: NOVE KINO 01.04.09, 14:33 hehe z H&M to ktoś przesadził, ale czy by się nie sprzedało?? hmm śmiem twierdzić, że spokojnie tak Empik? w BP jest to czemu nie u nas? KFC - jest MC to czemu nie KFC problem bardziej, ze w ciagu dnia w tej galerii wiekszego ruchu nie bedzie i KFC lokalizacyjnie byłoby tam niewypałem (ale w innym punkcie Siedlec czemu nie?;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: NOVE KINO 01.04.09, 15:28 zapomniałeś dodać, że na parterze będzie aquapark i całoroczne lodowisko, no i stadion w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: NOVE KINO 01.04.09, 16:20 emektb napisał: > zapomniałeś dodać, że na parterze będzie aquapark i całoroczne > lodowisko, no i stadion w piwnicy stadion będzie na dachu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: NOVE KINO 30.01.10, 08:48 Dzisiejsza Stołeczna "życzliwie" donosi, że Max-Film, będący właścicielem NovegoKina Siedlce jest na skraju upadku. Zdaniem warszawskich dziennikarzy wszystkiemu winne chybione inwestycje w Siedlcach i Płocku. Mnie się jednak wydaje, że to bardziej stare i zaniedbane warszawskie kina oraz nikomu niepotrzebne, wybudowane na starej Pradze NoveKino Praha ciągną spółkę w dół. Chociaż oczywiście jak się nie ma z czego spłacić 55 mln kredytu na budowę kin w Siedlcach i Płocku, to dla warszawiaczków winna zawsze będzie prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: NOVE KINO 30.01.10, 20:22 Dla mnie nie jest to chybiona inwestycja, tak mi się przynajmniej wydaje, jak widzę liczbę ludzi w kinie. Sama chodzę częściej niż kiedyś, mimo droższych biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: NOVE KINO 30.01.10, 21:04 Hmmmm, szkoda aby to kino.....qrcze aż boje sie to napisać.Pomimo dużej liczby widzów , taka instytucja może wychodzić poniżej kosztów. I co z tego , że tu sporo ludkow będzie jeszcze długo uczęszczać na seansy skoro inne lokale mogą przynosić straty. A co będzie , gdy jednak.... czy ktoś to może dalej pociagnąć. Co w takim wypadku? Też od kiedy to kino istnieje duuuuużo częściej jestem w takim lokalu niż kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: NOVE KINO 30.01.10, 22:58 Może jakimś rozwiązaniem byłaby sprzedaż całego budynku zanim Max- Film upadnie. Z info na stronie AMB-Group wynika, że projektują już budynek galeryjki handlowej na działce od strony Starowiejskiej i bardzo by chcieli powiększyć już posiadany teren. Wtedy ten nowy inwestor mógły wydzierżawić obiekt samego kina jakiemuś innemu operatorowi kin wielosalowych. Jeśli jednak Max-Film padnie, to z uwagi na wysoki poziom zadłużenia mogą tę spółkę zlicytować za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: NOVE KINO 30.01.10, 23:02 Tutaj link do info o którym wspomniałem. www.ambgroup.com.pl/index.php?page=develop Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: NOVE KINO 31.01.10, 12:56 Mam nadzieje że ABM dostanie bez problemu pozwolenie na budowę i że nasi "kochani kupcy" nie bedą w inwestycjie wtykać nosa. A co do Max Filmu do ja już dawno mówiłem że to lipna firma, pamiętam jak się ludzie podniecali że będzie multipleks nazywali go Multikinem co jeszcze do dziś gdzie niegdzie pokutuje choć nic poza branżą dziłania nie ma nic wspólneco z Multikinem grupy ITI. Jest to średniej wielkości kino wielo salowe, gdzie w porownaniu 12 salowymi Cinema City w Warszawie i Pozaniu wypada dosyć słabo, więc nie podniecajmy się tak ok ? Reasumując jeśli maxfilm bedzie padał mam nadziej że nasze kino kupi jakaś pożądna sieć kinowa np. jedna z tych co wymieniłem wyzej , bo tylko to gwarantuje najlepszą jkość działania kina. link do artykułu: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7510822,Kinami_zajmie_sie_fachowiec__Czy_uchroni_je_przed.html pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: NOVE KINO 31.01.10, 13:50 Były dyrektor mówi tak "Lech Jaworski kierował Max-Filmem od końca 2007 r. Twierdzi, że posadę opuścił z ulgą. - Zarządzanie tą spółką było koszmarem - mówi. - Zastałem w niej szereg szalonych decyzji moich poprzedników. Szybko zorientowałem się, że projekt budowy kin w Płocku i Siedlcach był z ekonomicznego punktu widzenia absurdalny - wyjaśnia." I pewnie ma rację. Niezagospodarowane pomieszczenia, pomieszczenia na biura Urzędu Marszałkowskiego nie zarobią na spłatę kredytów. Taki los czeka zapewne aqapark, jeśli powstanie. No chyba, że miasto będzie dokładać, dokładać i dokładać. W końcu od tego jest aby zapewniało mieszkańcom rozrywki, rekreację i miejsca pracy. Dobrze, że miasto za swoje(kredyt) nie postawiło tego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd W Kinie będzie restauracja. 02.02.10, 15:16 W styczniu 2010 roku została także podpisana umowa najmu na największą powierzchnię komercyjną w obiekcie z przeznaczeniem na działalność gastronomiczną. Już w maju otwarta zastanie tutaj pierwsza w regionie restauracja Hollywood Bollywood z prawdziwym indyjskim klimatem. www.esiedlce.pl/2010/02/02/udany-poczatek-roku-w-novekino-siedlce/ Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: W Kinie będzie restauracja. 03.02.10, 10:38 szczerze? Bardziej pasuje tam Pizza Hut, ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: W Kinie będzie restauracja. 03.02.10, 11:27 Myślę, że jakaś pizza hut, czy burgerking powstanie w Galerii Handlowej, jeśli takowa zostanie wybudowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosbak Re: W Kinie będzie restauracja. 04.02.10, 20:08 Nie powstanie na 200% Pizza Hut nie jest zainteresowana Siedlcami zresztą było już parę podejść żeby ich tu ściągnąć w NovymKinie też Polityka firmy jest taka a nie inna chyba, że kiedyś coś się nagle zmieni Wiele mówi też mapka ich restauracji w Polsce północny wschód jest czysty i niezagospodarowany ;-) od wielu wielu lat www.pizzahut.pl/Nasze_restauracje,5.html?no_cache=1 Odpowiedz Link Zgłoś