lukasz57-90 08.08.09, 12:56 Witam, czy jest tu ktoś lub znacie kogoś kto ma zwierzęta egzotyczne w swoim domu? Chodzi mi głównie o węża. Jeśli znacie kogoś takiego bardzo proszę o kontakt :) Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misinka81 Re: Terarystyka w Siedlcach 09.08.09, 20:50 Ja nie znam i mam nadzieję, że nikt w moim bloku nikt nie hoduje takiego paskudzctwa, blee.. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Terarystyka w Siedlcach 09.08.09, 21:03 Też mam nadzieję, że nikt nie będzie takich zwierząt zamęczał hodowaniem w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Terarystyka w Siedlcach 09.08.09, 21:05 Zgadza się, pewnie że się męczą. Ja bym bardziej bała się o swoje bezpieczeństwo. Niedawno gdzieś w USA pyton uciekł z terrarium i udusił dwulatka. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 11:12 weź nawet nie mów co mogłoby być, gdyby taki pupil uciekł swojemu właścicielowi, mojemu sąsiadowi podobno uciekł pająk!!!!!! wiem, że są osoby, które hodują takie potworki w okolicach Siedlec są conajmniej dwie takie osoby (jedna ma dusiciela!) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 13:10 policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,6911546,Zatrzymani_zlodzieje_jadowitych_pajakow.html o prosze kolejni miłośnicy węży ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 15:35 widzę, że "mieszkańcy" forum bardzo przestraszeni są hehe. Powiem wam tak, jeśli wąż jest dobrze karmiony to nikomu krzywdy nie zrobi. Dusiciele to spokojne węże które nie atakują ludzi... no może czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 15:40 To "czasem" jest dla mnie zupełnie wystarczającym powodem. Wystarczająco mi ciarki przechodzą po grzbiecie, jak widzę takiego w telewizji, a już w ogóle w terrarium. Dziękuję za takie atrakcje. O pająkach tym bardziej nie będę się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 15:46 lukasz57-90 napisał: > Dusiciele to spokojne węże > które nie atakują ludzi... no może czasem. i to Twoje czasem mi wystarczy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 15:55 W parku miejskim żółwie jak się patrzy. Myślałem, że to żart mpppk ale zauważyłem, że wygrzewają się na wysepce. To nie symbol naszego rozwoju ale zgody, że jesteśmy w tropikach. www.festiwalzhp.za.pl/inffoto.htm#215 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 16:00 a ja chcę Pythona Królewskiego - rośnie do 1,20m - czasem do 1,80m :) je od małych myszek, chomików, świnek morskich, po małe króliki :) I wcina takie jedzonko raz na 3-4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 20:25 To nie symbol naszego rozwoju ale > zgody, że jesteśmy w tropikach. Sądzę, że ani jedno, ani drugie. Jest to raczej skutek znudzenia się zabawką jakiegoś "miłośnika" gadów, któremu nie chce się już opiekować zwierzakami i pozbył się kłopotu, wypuszczając je do najbliższego zbiornika wodnego. Pytanie tylko jakie mają one szanse na przeżycie najbliższej zimy? W ubiegłym roku wielokrotnie obserwowałem żółwie w zalewie, w tym ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 21:39 Hm, żółwiom życzyłabym jak najbardziej przeżycia w wodzie, ale takiemu pytonowi to juz niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 21:45 > Jest to raczej skutek znudzenia się > zabawką jakiegoś "miłośnika" gadów, któremu nie chce się już > opiekować zwierzakami i pozbył się kłopotu, wypuszczając je do > najbliższego zbiornika wodnego Ja też tak myślę. Dziwi mnie tylko, że nikt z AP ich nie zauważył i nie chce ich ratować. Inne siedleckie media też nie zauważyły żółwi w parkowym stawie. Do naszych rodzinnych żółwi błotnych nie są podobne, więc to jakieś egzotyczne. > W ubiegłym roku wielokrotnie > obserwowałem żółwie w zalewie Mnie się zdawało,że to wielkie szczeżuje i nie alarmowałem. ( Małż a żółw to jednak różnica i szkoda,że nie podobny do węża, co by się miłośnikom tych zwierząt podobało. Miętus, piskorz też takie wężowate, no nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Terarystyka w Siedlcach 10.08.09, 22:13 > Mnie się zdawało,że to wielkie szczeżuje i nie alarmowałem. No przestań... uważasz, że mógłbym pomylić małża z żółwiem? ;) Te z zalewu, były mniej więcej dwa razy mniejsze od tych z parku. Pływały kilkanaście metrów od brzegu po powierzchni, czego małże raczej nie potrafią :), a ja obserwowałem je przez lornetkę. > Miętus, piskorz też takie wężowate, no nie?) Piskorz to może jeszcze..., ale miętus? To przecież taki słodkowodny dorsz. Miałeś na myśli chyba węgorza? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 10:31 > No przestań... uważasz, że mógłbym pomylić małża z żółwiem? ;) Wiem, że ty się nie pomylisz ale znam takich co kijanki i pijawki mylili z wężami. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 16:22 Co do węża, to jeśli go kupię to na pewno wam pokaże warunki jakie mu stworzyłem do życia. A co do żółwi w parku to są to faktycznie Żółwie Czerwonolice i pisali o nich w TS ZOBACZ To nie jeden żółw, ale pięć – mówi Stanisław Mrówczyński. – Zwierzęta najwyraźniej zaadaptowały się do naszych warunków klimatycznych, bo co roku widać je, jak wygrzewają się na wysepce. Chyba mają takie miejsce w stawie, gdzie potrafią się schować i przezimować. Fakt, że żółwie czerwonolice od lat pływają w stawie, potwierdza też Jadwiga Konkiel, wieloletnia opiekunka zwierząt w minizoo w parku. Także, spokojnie :) Żółwie przeżyją :) ciekawy jestem tylko skąd się tam wzieły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 16:25 > Także, spokojnie :) Żółwie przeżyją :) ciekawy jestem tylko skąd się > tam wzięły Ja ich nie wpuściłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 00:09 Z tego co widzę, ale znawcą nie jestem, jest to żółw czerwonolicy i szanse na przeżycie ma spore. Widziałam to, to na żywo w terrarium i nawet znam takiego co palec mu włożył, oj nie polecam, nie polecam, gryzie cholera bardzo mocno. pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BB%C3%B3%C5%82w_czerwonolicy Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 01:07 Chore ludzkie umysły wymyślają te głupie zabawy hodowli egzotycznych zwierząt w mieszkaniach. Gdyby tak tych z bożej łaski hodowców potrzymać kilka tygodni w sadzawce albo w szuwarach może by pojęli, co to znaczy żyć w nie swoim środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 16:28 > w sadzawce albo w szuwarach albo w oczeretach jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Terarystyka w Siedlcach 11.08.09, 16:37 w TS na stronie jest o żółwiach. Ktoś do nich doniósł informację. Ktoś doniósł też, że są tam od kilku lat. Bardzo ciekawe, siedlczanie byli ślepi i nie widzieli. Krzychu zainteresowałeś się, to teraz wiesz, że są to żółwie podlaskie, siedlecki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 13.08.09, 16:16 Dzisiaj ich nie widziałem. Dały nura? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Terarystyka w Siedlcach 19.08.09, 09:20 kolejny przypadek bezmyslności, oby nasi miłosnicy gadzin byli rozsądniejsi wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,6940640,3_5_metrowy_pyton_pojawil_sie_na_podworku.html Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Terarystyka w Siedlcach 20.08.09, 21:03 Karmiony nie zaatakuje człowieka. Nie ma czego się bać. To dusiciel więc nawet nie ugryzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Terarystyka w Siedlcach 21.08.09, 07:57 dziękuję za poprawę humoru z samego rana :D Odpowiedz Link Zgłoś
darwet Re: Terarystyka w Siedlcach 21.08.09, 12:44 niunianiu napisała: > dziękuję za poprawę humoru z samego rana :D Tak się nie ciesz bo jak taki cię dorwie, to wyściska i ma jeszcze "drugi koniec". Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Terarystyka w Siedlcach 24.08.09, 22:35 No weź przestań, nie osłabiaj mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Terarystyka w Siedlcach 30.08.09, 20:01 Dzisiaj żółwie wygrzewały się na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś