elastr Re: bułki francuskie 02.12.05, 00:09 przepraszam za szybko nacisnęłam enter. Chciałam się zapytać czy ktoś robił już bułki francuskie. Jest w książce przepis ale może ktoś już robił i ma dodatkowe porady Ela Odpowiedz Link
atunia Re: bułki francuskie 02.12.05, 10:32 Hm, w której książce? W mojej nie znalazłam... Robiłam tylko bułki-kajzerki z przepisu na bułki (takie najprostsze, niesłodkie) i jagodzianki z przepisu na "bułki zwykłe", z żółtej książki obydwa. Na czym polegają francuskie? Atunia Odpowiedz Link
elastr Re: bułki francuskie 02.12.05, 11:03 masz racje że nie ma Wzoraj w nocy mąż "rzucił we mnie" że zjadłby bułeczki francuskie i że jest przepis w którejś książce a ja mu uwierzyłam. może ktoś robił i zna przepis? Ela Odpowiedz Link
atunia Re: bułki francuskie 02.12.05, 13:45 Może w kuchni francuskiej? Sama nie mam... Ale wpierw wyciągnij z męża, jak to ma wyglądać . Bo najszybsza wersja to jednak kupienie mrożonego ciasta francuskiego, zawinięcie brzoskwini z puszki, nacięcie, wycięcie i do pieca. A dla mnie najlepszy smak mają jednak drożdżówki, nie francuskie Atunia Odpowiedz Link