Dodaj do ulubionych

Żłobek państwowy w Sosnowcu

IP: *.alba.com.pl 08.04.16, 12:40
Hej.
Kto się orientuje jak wygląda rekrutacja dzieci do żłobka państwowego? Czy to jest na podstawie punktacji? Czy liczy się też czas złożenia wniosku? oraz jaka jest szansa dostania się?
Obserwuj wątek
    • maggiela Re: Żłobek państwowy w Sosnowcu 18.04.16, 13:58
      Generalnie to jak się jest w ciąży to na swoim PESELU można dziecko, które się jeszcze nie urodziło wpisać na listę na rok kolejny (po macierzyńskim itd.) ewentualnie można wpisać dziecko jak tylko dostanie swój PESEL czyli zaraz po urodzeniu, ale czasami to może być już trochę późno żeby dostać żłobek przykładowo w 2017 roku we wrześniu dla dziecka urodzonego w czerwcu 2016 roku. Jeśli nie działa się od razu to ciężko dostać od razu żłobek Państwowy. Zwykle jest tak że przez pierwszy rok to z mamą bo macierzyński potem rok żłobka prywatnego i dopiero po tym czasie żłobek państwowy. Z przedszkolami jest jeszcze gorzej.
      • Gość: j Re: Żłobek państwowy w Sosnowcu IP: *.alba.com.pl 28.04.16, 15:11
        jak wpisać na liste, jak wnioski są wydawane od 4 kwietnia i rekrutacja trwa tylko i wyłącznie w kwietniu?? nie ma czegoś takiego jak wpisywanie na listę, bo takiej nie ma. lista jest tylko rektutacyjna
    • Gość: lili Re: Żłobek państwowy w Sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.16, 16:44
      Ja w tamtym roku składałam wniosek o przyjęcie 1.04.2016 wydawali wnioski, do wniosku dawało się pieczątki od pracodawcy że rodzice pracują (zwiększa to szanse przyjęcia) 2.04.16 złożyłam gotowy wniosek, pani ze żłobka informuje kiedy są wywieszane wyniki i tyle, moje dziecko się dostało bez większego problemu, jednak wniosek można złożyć tylko do jednego żłobka a nie do kilku gdyż grozi to skreśleniem.
      • Gość: lili Re: Żłobek państwowy w Sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.16, 04:54
        MIało być 2015 rok oczywiście
        • aga8207 Re: Żłobek państwowy w Sosnowcu 20.04.17, 13:48
          Niby miejsc w żłobkach brakuje a jak są zapisy to chętnych nie ma bo lokalizacja nie taka. Ja składałam wniosek w terminie dodatkowym i jeszcze nie było kompletu miejsc w tym roku. Mam nadzieję że w ciagu tygodnia czy dwóch nie uzbiera się tyle ze mi mi dziecka nie przyjmą 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka