27.10.06, 14:58
Może ktoś jest w stanie pomóc tej pani ?

www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1140129.asp
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: yorkshire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:06
      Wzruszająca prosba, żal dziecka ale ... żywe zwierze to nie zabawka i jeszcze
      szczególnie że MUSI to być własnie Yorkschire. Być może przesadzam lecz
      przecież znacznie prościej i taniej mozna zdobyć innego małego psiaka i
      zaprzyjaźnić się z nim do końca zycia. Skoro dziecko takie odpowiedzialne to
      poważnie porozmawiała bym z nim o tym. Mialam niezbyt dobre doświadczenia na
      linii: Yorkschire - Dziecko i Dzieci
    • czekolada21 Re: yorkshire 30.10.06, 09:56
      Chodzi o to żeby chłopczyk się cieszył. Jeżeli zakochał się w tej rasie to
      raczej zależy mu na tym żeby żeby to był york a nie inny piesek. Poza tym yorki
      nie uczulają (jeżeli ktoś ma alergię na zwierzęta ). Nie wiadomo jak to jest
      dokładnie. Ja sama mam yorka ale niestety psa (więc nie będę miała małych
      szczeniaczków) . Też był moim marzeniem. Zbierałam na niego rok czasu i już
      półtora roku jest ze mną. Dlatego między innymi chciałabym pomóc temu chłopcu.
      Tym bardziej że nie wiadomo jak jego los się potoczy.
      • lena_zet czekoladko 30.10.06, 10:02
        do pani już zostały wysłane oferty zabiedzonych yorków, których w schroniskach
        nie brakuje.Oczywiście schroniskowe yorki nie mają rodowodów, bo nienormalni
        ludzie na potęgę rozmnażają tą rasę, nie myśląc o papierach.... Pani odpisała,
        że żaden york bezrodowodowy ją nie interesuje, jej york ma być rasowy! Sory,
        ale jak dla mnie to zwykła naciągaczka, która manipuluje ludźmi wykorzystując
        chorobę dziecka-o ile w ogóle dziecko jest chore.... bo takich naciągaczek
        niestety nie brakuje.
        • pierozek_monika Re: czekoladko 30.10.06, 10:59
          wybredna bestia.
          W każdym razie niech pooszczędza kwotę którą miesięcznie wydała by na szczeniaka
          - za jakiś czas odłoży na pewno.
          Przypominam, że psy też chorują. Jeśli nie ma pieniędzy, to za co go będzie
          leczyć? Wyląduje jak ta cała reszta bid w schronisku?

Ludzie potrafią ładnie wykorzystywać współczucie, zwłaszcza wobec choroby dziecka.
    • Gość: Michał Re: yorkshire IP: 83.230.121.* 30.10.06, 10:06
      Jeśli ta pani jest tak bardzo zdesperowana i chce spełnić marzenia dziecka,
      niech zrezygnuje z telefonu i internetu na pół roku. Za taką oszczędność na
      pewno można kupić Yorka.

Dziwnie mi to wygląda.
      • lena_zet Re: yorkshire 30.10.06, 10:29
        a co jeśli psiak się pochoruje i będzie wymagał leczenia.....ech, szkoda słów.
        • Gość: psiarz Re: yorkshire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:30
          Koszt utrzymania psa rasowego to minimum 200zl miesiecznie jak chce sie aby
          piesek był zdrowy. Nestety pieski rasowe maja to do siebie ze sa bardziej
          wrazliwe na wszystkie choroby np przewodu pokarmowego niz kundelki. tak wiec ta
          Pani niema na codzien pieniazkow na leczenie i codzienne zycie a chce miec
          pieska?
    • czekolada21 Re: yorkshire 02.11.06, 07:37
      Pisałam do tej pani i wcale nie musi być rodowodowy piesek ! Chodzi o rasę -
      york.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka