Gość: Muszkieter SL
IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
09.02.03, 13:39
Polacy zachowuja sie jak wirusy stwierdzenie to mze byc odebrane jako orazliwe wobec nich ja jednak uwazam ze jest sluszne. Dlaczego? jak wiemy wirusy do zycia potrzebuja zywiciela, same z siebie nie potrafia egzystowac potrzebuja wciaz nowych komorek do tego by sie namnazac tutaj i tu jawi mi sie analogia pomiedzy Gornym Slaskiem jako zdrowym silnym i doskonale funkcjounujacym organizmem a z tym co sie stalo po 45 roku. Masowy najazd goroli na Gorny Slask ktorzy w przewazajacej wiekszosci mieli postawe roszczeniowa "Przyjechali do tzw Eldorado" by napchac swe kiesy rozmnozyc sie i zasrac slask swoim Potomstwem ktore teraz w braku calkowitego poszanowania dla tradycji tej ziemi jej kultury i mieszkancow uwaza sie za nowych wlodazy tej ziemi, wlodazy jak najbardziej nieprawowitych w dawnych czasach okreslono by ich bekartami. No coz dzisiaj mamy nowoczesne czasy zas polityczna porrawnosc jest obowiazujaca norma i na szczescie nie wszyscy sie temu poddaja. Wrocmy jednak do Gornego Slaska
Po 50 latach zadow uzurpatorow i ich poplecznikow G Slask jest w stanie calkowitego wyczerpania kleska ekologiczna, materialna, cywilizacyjna po prostu trzeci swiat w G slaskich Miastach jeszcze pol wieku temu uchodzacymi za tygiel nowoczesnosci i przemian W Europie i na Swiecie pozostaly tylko dawne wspomniemia minionej chwaly ktore przezieraja sie czesto w zapomnianych postgotyckich budynkach, zas w samych miastach dominuje wszechogarniajaca bieda. No coz dac polsce Slasak to tak jak dac malpie zegarek brzmi wciazx ten sam glos odbijajacy sie coraz glosniejszym echem.
Dzis Polska jest u wejscia do UE pojawila sie perspektywa nowego zywiciela cala klasa polityczna wprost ostrzy sobie kly by powalic nowego cielca niestety naiwnosc Unijnych urzednikow przeraza mnie
czy unia jest za tak glupia by sponsorowac polskiego brudnego rolnika to sie jeszcze okaze. Tak czy owak Epidemia Gorolstwa ma sie dobrze dzis to na nas Slazakach tkwi ogromna odpowiedzialnosc by zaszczepic spoleczenstwa Unijne przed ta zaraza, a szczepis ich bvedziemy przez uswiadamianie.