Dodaj do ulubionych

segregacja smieci

IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 21:03
Domyslam sie, ze poruszam newralgiczny watek, ale chcialbym sie dowiedziec
jak wyglada segregacja smieci w Rybinku i Zorach,jakie sa ku tem warunki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.03, 20:32
    • Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.03, 20:32
      czemu nikt nie odpowiada? ............
      • bruntek Re: segregacja smieci 21.07.03, 05:27
        śmieci wyrzucać należy do lasu bo niema gdzie. ci z żor do rybnika i na odwrót.
        • Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.03, 17:04
          A moze jakas sensowniejsza wypowiedz?????
          • woytas Re: segregacja smieci 21.07.03, 20:12
            no rozpoczela sie segregacja smieci w domach prywatnych- worki na rozne
            plastiki, szklo i cus jeszcze- na osiedlach nie ma tego a szkoda. Pamietam
            jednak akcje segregacji kilka lat temu-osobne kontenery-przyjechala jedna
            smieciarka i fruuuu do jednego miecha :(
            • Gość: Asia Re: segregacja smieci IP: 80.51.236.* 22.07.03, 21:42
              mieszkam w Rybniku Popielowie, od pewnego czasu mamy worki

na złom- niepotrzebnie, sprawę załatwiają, tzw. złomiarze

na szkło - też raczej nie ma problemuco wrzucać- chociaż na świecie raczej
              oddziela się białe szkło od kolorowego

na plastik- jest ulotka co wrzucać a czego nie - ale nigdzie nie są ujęte
              pudełka po jogurtach i margarynach, moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby posłużono
              się oznaczeniami typu- PET , HDPE czy coś takiego, co zazwyczaj jest na
              plastikach.

Na zebraniu, z prez miasta, w sprawie kanalizacji na którym poruszono też
              sprawę wprowadzenia segregacji śmieci- na moje żądanie obiecano kontener na
              makulaturę ( nie są przewidziane w dzielnicach z zabudową jednorodź) do tej
              pory nie pojawił się ani jeden kontener, choć mimęło parę mcy.

JA JESTEM ZA PRZETWARZANIEM ODPADÓW- zdarzyło mi sie policzyć - codziennie do
              kiosku kilkukilogramowa paczka z gazetami x kioski w mieście x miasta x drzewka.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka