Gość: ekolog IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 21:03 Domyslam sie, ze poruszam newralgiczny watek, ale chcialbym sie dowiedziec jak wyglada segregacja smieci w Rybinku i Zorach,jakie sa ku tem warunki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.03, 20:32 czemu nikt nie odpowiada? ............ Odpowiedz Link Zgłoś
bruntek Re: segregacja smieci 21.07.03, 05:27 śmieci wyrzucać należy do lasu bo niema gdzie. ci z żor do rybnika i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.03, 17:04 A moze jakas sensowniejsza wypowiedz????? Odpowiedz Link Zgłoś
woytas Re: segregacja smieci 21.07.03, 20:12 no rozpoczela sie segregacja smieci w domach prywatnych- worki na rozne plastiki, szklo i cus jeszcze- na osiedlach nie ma tego a szkoda. Pamietam jednak akcje segregacji kilka lat temu-osobne kontenery-przyjechala jedna smieciarka i fruuuu do jednego miecha :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: segregacja smieci IP: 80.51.236.* 22.07.03, 21:42 mieszkam w Rybniku Popielowie, od pewnego czasu mamy worki na złom- niepotrzebnie, sprawę załatwiają, tzw. złomiarze na szkło - też raczej nie ma problemuco wrzucać- chociaż na świecie raczej oddziela się białe szkło od kolorowego na plastik- jest ulotka co wrzucać a czego nie - ale nigdzie nie są ujęte pudełka po jogurtach i margarynach, moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby posłużono się oznaczeniami typu- PET , HDPE czy coś takiego, co zazwyczaj jest na plastikach. Na zebraniu, z prez miasta, w sprawie kanalizacji na którym poruszono też sprawę wprowadzenia segregacji śmieci- na moje żądanie obiecano kontener na makulaturę ( nie są przewidziane w dzielnicach z zabudową jednorodź) do tej pory nie pojawił się ani jeden kontener, choć mimęło parę mcy. JA JESTEM ZA PRZETWARZANIEM ODPADÓW- zdarzyło mi sie policzyć - codziennie do kiosku kilkukilogramowa paczka z gazetami x kioski w mieście x miasta x drzewka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś