Dodaj do ulubionych

Kalkulator Frankowicza

03.01.20, 11:30
Korzystaliście może z tzw. Kalkulatora Frankowicza? Chodzi mi o takie narzędzie do wyliczania korzyści wynikających z odfrankowienia, czy też unieważnienia umowy kredytowej we frankach. Już wcześniej widziałam taki kalkulator frankowicza na kilku stronach przeważnie jakiś kancelarii prawnych albo organizacji wspierających frankowiczów, ale nigdy jakoś nie skorzystałam. Dopiero wczoraj na jednej z grup frankowych, gdy zadałam pytanie o metodologię wyliczenia oszczędności wynikających z unieważnia mojej umowy kredytowej, ktoś zasugerował mi skorzystanie z takiego kalkulatora frankowicza właśnie. No więc przeszukałam sieć, i znalazłam kilka takich kalkulatorów, ale każdy podaje mi inny wynik. Ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Przecież za każdym razem wpisuję te same dane, a kalkulator i tak wylicza inaczej. Może po prostu część z takich kalkulatorów frankowicza działa mniej dokładnie, albo uwzględnia inne kursy? Tak się przynajmniej domyślam, ale ekspertem nie jestem. Będę wdzięczna za wasze sugestie w temacie.
Obserwuj wątek
    • antonek Re: Kalkulator Frankowicza 07.01.20, 12:29
      Mi swego czasu polecono ten kalkulator frankowicza: kancelariafrankowicza.pl/kalkulator-frankowicza/ trudno mi jednak powiedzieć czy jego wyliczenia są rzetelne czy nie, gdyż nigdzie tego później nie weryfikowałem. W każdym razie na grupie frankowej ktoś właśnie ten kalkulator polecał, więc chyba warto sprawdzić.
    • dankaczapla Re: Kalkulator Frankowicza 09.01.20, 15:35
      antonek napisał(a):

> Mi swego czasu polecono ten kalkulator frankowicza: kancelariafrankowicza.pl/kalkulator-frankowicza/ trudno mi jednak powiedzieć czy jego wyliczenia są rzetelne czy nie, gdyż nigdzie tego później nie weryfikowałem. W każdym razie na grupie frankowej ktoś właśnie ten kalkulator polecał, więc chyba warto sprawdzić.

Ten kalkulator frankowicza wydaje się w porządku. Wrzuciłam prośbę o weryfikację na grupę facebookową, i z tego co ludzie pisali wyniki generowane przez kalkulator nie odbiegały znacznie od tego, co wyliczała im kancelaria na etapie formułowania pozwu. Różnice w wyliczeniach są podobno na poziomie kilku procent, a to może wynikać z aktualnych kursów walut - tak przynajmniej ktoś mi zasugerował. Tak więc dzięki wielkie za informacje, będę testować kalkulator na własną rękę. Muszę tylko dotrzeć do umowy kredytowej, bo tam mam wszystkie dane kredytu, których niestety już nie pamiętam, a umowę kredytową mam niestety w starym mieszkaniu. W każdym razie jak już sprawdzę ten kalkulator frankowicza to dam znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka