dankaczapla
03.01.20, 11:30
Korzystaliście może z tzw. Kalkulatora Frankowicza? Chodzi mi o takie narzędzie do wyliczania korzyści wynikających z odfrankowienia, czy też unieważnienia umowy kredytowej we frankach. Już wcześniej widziałam taki kalkulator frankowicza na kilku stronach przeważnie jakiś kancelarii prawnych albo organizacji wspierających frankowiczów, ale nigdy jakoś nie skorzystałam. Dopiero wczoraj na jednej z grup frankowych, gdy zadałam pytanie o metodologię wyliczenia oszczędności wynikających z unieważnia mojej umowy kredytowej, ktoś zasugerował mi skorzystanie z takiego kalkulatora frankowicza właśnie. No więc przeszukałam sieć, i znalazłam kilka takich kalkulatorów, ale każdy podaje mi inny wynik. Ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Przecież za każdym razem wpisuję te same dane, a kalkulator i tak wylicza inaczej. Może po prostu część z takich kalkulatorów frankowicza działa mniej dokładnie, albo uwzględnia inne kursy? Tak się przynajmniej domyślam, ale ekspertem nie jestem. Będę wdzięczna za wasze sugestie w temacie.