Dodaj do ulubionych

W Sejmie o losach Orlenu

IP: *.acn.waw.pl 15.04.04, 21:05
I co tu komentować....
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja, Polak Orlen i komisja sledcza IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 15.04.04, 21:17
      Wyglada na to, ze czeka nas kolejna komisja sledcza. Sadze, ze nie jest to
      ostatnia komisja sledcza, gdyz Orlen, podobnie jak Rywin-gate sa
      tylko "czubkiem góry lodowej". W Polsce bylo wrecz niemozliwym dorobienie sie
      duzych uczciwych pieniedzy, dlatego kazdy kto mial taka okazje, naduzywal
      stanowisk i mozliwosci. Czesto bedac w Polsce przy okazji interesów, spotykalem
      sie z wrecz nagminnymi propozycjami korupcyjnymi. To ja, bedac uczciwy, bylem
      odbierany jako "dziwak" - bo nie chcialem KRASC. "panie - mówiono mi - u nas
      tylko ryba nie bierze".
      Nie wiem, jaki Ty masz stosunek do tego zjawiska, lecz gdy zastanowimy sie nad
      tym troche dluzej, to zaden organizm nie wytrzyma RAKA KORUPCJI. Uwazam, ze nie
      mozna kochac swego Kraju i jednoczesnie go okradac... Pomysl, byc moze mam
      racje...
    • Gość: ktoś kogo to wk... Ludzie !!! Zablokujcie tych idiotów IP: *.magma-net.pl 15.04.04, 22:07
      Bo rozwalą firmę.
      Historia :
      Na początku CPN i Pertochemia Płock istniały razem. CPN handlował w detalu na
      stacjach, a Petrochemia produkowała "bajurkę"
      Potem odłączono DEC i Naftobazy od CPN osłabiając jej majątek.
      Petrochemia łyknęła CPN ( do porównania był stan majątkowy - gdyby nie
      odłączono powyższych "filli" byłoby odwrotnie).
      A teraz starzy CPNowcy, którym nie można zarzucić nie dbanie o rozwój firmy
      jaki i co najważniejsze - ludzi - są kasowani, bo opierają sie debilnym
      zarządzeniom nowej kadry zarządzającej "kolesi" z Płocka.
      Jak tak dalej poleci - to jedynymi , którzy będą zarabiać na Orlenie - będą
      rosjanie - nie skarb państwa, nie polacy - ale rosjanie.
      I wszytsko do tego zmierza - od lat przynajmniej pięciu. Powoli,ale skutecznie.

• Gość: alibaba po co ten sejm? i tak sie go olewa IP: *.mega.tmns.net.au 16.04.04, 10:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka