Dodaj do ulubionych

Najlepszy rok w historii giełdy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:46
"Najpoważniejszym kandydatem jest Euronext, który pomagał przy tworzeniu GPW
na początku lat 90."

BZDURA! na początku lat 90-tych to Euronext jeszcze nie istnial; powstal może
w 1996, moze w 1997 roku. A może się mylę? niech mnie ktoś oświeci - mnie,
albo tego dziennikarza :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dex Najlepszy rok w historii giełdy IP: *.unregistered.media-com.com.pl 29.12.04, 20:48
      Do szału doprawadzaja mnie informacje o możliwości sprzedaży giełdy na
      przykład giełdzie wiedeńskiej. Dlaczego GWP nie może się sama rozwijać, a w
      przyszłości może nawet przejować sama słabsze giełdy?
      • Gość: Kwadraat Re: Najlepszy rok w historii giełdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:46
        bo jest za słaba kapitałowo ??
    • Gość: imw Re: Najlepszy rok w historii giełdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:46
      Euronext N.V., a holding company incorporated under Dutch law that operates
      through local subsidiaries, was formed on 22 September 2000 when the exchanges
      of Amsterdam, Brussels and Paris merged. The Euronext group expanded at the
      beginning of 2002 with the acquisition of LIFFE (London International Financial
      Futures and Options Exchange) and the merger with the Portuguese exchange BVLP
      (Bolsa de Valores de Lisboa e Porto).
      • Gość: blq wstyd, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 02:05
        > Euronext N.V., a holding company incorporated under Dutch law that operates
        > through local subsidiaries, was formed on 22 September 2000

No właśnie. Nawet później niż myślałem.

Założę się, że w Google, czy innej wyszukiwarce odnalazłeś te dane po paru
        minutach (lub wcześniej). Pytanie brzmi: czemu dziennikarz tego nie potrafił,
        czemu napisał bzdurę i nawet jej nie sprawdził? To już nie jest literówka, czy
        błąd stylistyczny.

To jest oznaka niewiedzy, którą potrafi wyłapać ktoś taki jak ja - człowiek
        średnio zainteresowany ekonomią.

GW mogła by przynajmniej poprawić swój błąd i przyznać się do niego, bo wstyd...

• Gość: ken Re: wstyd, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:02
          Nie ma sie co czepiac. Francuzi i Euronext to przeciez to samo. Chyba ze sie
          myle
    • Gość: STALY CZYTELNIK! HA,HA,HA........... IP: *.homedics.org 30.12.04, 15:28
      TAK BO WARSZAWA LEZY NA INNEJ PLANECIE,I JEJ POCZYNANIA MA WPLYW
      TYLKO "WARSZAWKA"
      • Gość: leszcz Re:A KTO Z WAS ZAROBIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:55
        z kim nie rozmawiam to albo wtopił albo leczy rany Czytamy o pięknych
        wzrostach (fakt) jak inwestorzy realizują zyski (Piskorski,Kwaśniewska,Pawelec
        itd fakt) a mnie ciekawi czy przeciętny inwestor to zarobił na polskiej
        giełdzie czy ja mam tylko takich znajomych co potracili albo ściemniają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka