Dodaj do ulubionych

ZJEDNOCZMY SIŁY

11.03.05, 10:41
Uwaga do wszystkich użytkowników tego forum i graczy giełdowych.Wszyscy wiemy
jak ostatnio trudno zarobić coś na giełdzie.Dlatego też mam propozycję
zjednooczenia sił i wspólnej gry razem.Proponuję aby ktos dobrze znający się
na giełdzie wziął inicjtywę "w swoje ręce" i przedstawiał w weekend w co
zainwestować w nadchodzącym tygodniu.Tak dużą grupą będzie nam łatwiej
podbijać kurs spółki.Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: 55marek Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: 217.11.136.* 11.03.05, 11:01
      Znaczy się - Spółdzielnia ?
      • Gość: Rysio Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:38
        Tak to jest świetny pomysł kto chce wejść do spółdzielni wpłaca 10000 lub
        wielokrotność zainteresowanym nr. konta wysyłam mailem
        Zyski będą dzielone na wyspach Kanaryjskich w celu uniknięcia podwójnego
        opodatkowania.
        Zapraszam do współpracy.
      • Gość: to-ja Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:48
        witam,
        wedlug mnie to nie jest propozycja zalozenia "spoldzielni", tylko "Klubu
        inwestorow" co przestepstwem nie jest. Spoldzielnia robi sztuczny obrot
        wymieniajac akcje miedzy soba(jeden sprzedaje drugi kupuje i ponownie pierwszy
        kupuje a drugi sprzedaje po coraz wyzszej cenie).
        Propozycja nierealna, zeby wszyscy zgodnie wierzyli jednemu "Guru", zawsze ktos
        bedzie mial inne zdanie.
        Pozdrawiam,
        Mar..
    • Gość: Zibi Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 12:04
      Twoja propozycja jest nierealna.
      - w taki sposób jak to chcesz zrobić możesz być pociągnięty do
      odpowiedzialności za manipulowanie kursem. Przeczytaj regulamin obrotu akcjami.
      KPWiG nie jest wstanie nic zrobić przeciwko działajacym na GPW spółdzielniom
      ale w stosunku do takich jak Ty będzie miała dowody (oni też śledzą fora).

- nigdy nie zbierzesz iluś tam chętnych, którzy będą myśleli w podobny sposób i
      w podobny sposób oceniali zasadność danej inwestycji.
      • Gość: Waldek Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:10
        A ilu z tych co wejdzie do tej spółdzielni będzie chciało wyrombać resztę żeby
        wyjść z jak największym zyskiem!
    • Gość: tygrysek Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.net.autocom.pl 11.03.05, 13:39
      grzywna do 5 000 000 mln zl
      kara wiezienia ( w zaleznosci od roli ) - do 8 lat

Zycze powodzenia ( art 177 ust o publicznym obrocie )

---------------------------------------
      Tygrysek
      moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
      republika.pl/forex_world/
    • Gość: Zgred Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:08
      Przecież fundusze akcyje, emerytalna to są ogromne spółdzielnie i im wolno
      legalnie, a jak się paru gości przy piwie umówi na zakupy to już jest
      przestępstwo, to pisanie na forum o spółekach też powinno być przestępstwem, bo
      jest to nakłanianie do kupna.

• Gość: Zibi Re: Manipulacje kursami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 15:56
        To, że kursy są manipulowane widać jeżeli ogląda sie tabele notowań.
        Manipulują drobne spółdzielnie poprzez szybki wzrost jakiejś groszowej spółki,
        wywindowanie jej ceny 20 - 30% w góre i opuszczenie w momencie gdy pozostali
        jeszcze wsiadają. Im bardziej groszowa spółka tym większe pole do popisu.
        Manipuluje się również kursami spółek z WIG20. Tutaj zaangazowane są bardziej
        potężne siły. Przy czym nie chodzi tutaj o wartość akcji danej spółki tylko o
        kontrakty na indeks WIG20. Tu idzie gra o szybkie i duże pieniądze. Widać to po
        bardzo skorelowanych transakcjach w newralgicznych punktach kursu WIG20.
        Tych manipulacji jakoś KPWiG nie jest w stanie wyłapać. Natomiast takie jawne
        umawianie sie poprzez internet zawsze będa w stanie.

Wyrażanie swojej opinii na temat danej spólki nie moze być podciągnięte pod
        poragraf. Dlatego do dyskusji na forum nikt sie nie przyczepi, natomiast jeżeli
        dyskusja sprowadzi sie do umawiania - tak.
    • Gość: DISCO POLO Akt założycielski spółdzielni AGORA FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:19
      Propozycja ze wszech miar słuszna!! Zawiążmy tu Spółdzielnię!!!
      Wpłaty po minimum 10 000 zł lub równowartość w głównych walutach świata
      (Mongolskich Tugrików i Dolarów Zimbabwe nie przyjmuję!!!) prześlijcie na MOJE
      KONTO:
      IBAN: 1122444382500003365742814
      Ryszard Cwaniak
      ul. Zniweczenia Wrażych Knowań 45
      Wołkowyja Smocza
      Powiat Łękołody
      Województwo zakarpackie

Zobowiązuję się inwestować wszystkie Wasze pieniądze we wskazane przez Was
      spółki, ale wpierw musicie mi całą kasę spółdzielni przesłać na ww. konto,
      inaczej nic z tego. Ręczę, że będę uczciwy - tym bardziej, im większą kwotę
      prześlecie. Zapewniam Was, że jestem wielkim fachowcem i najlepiej z Was znam
      się na giełdzie, dlatego powierzenie mi Waszych pieniędzy uważam oczywiście za
      najlepsze i najsensowniejsze rozwiązanie.
      Pozdrawiam i CZEKAM NA KASĘ.
      Wasz Giełdowy Góró
      Disco Polo
      • Gość: georgew Re: Akt założycielski spółdzielni AGORA FORUM IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 11.03.05, 21:25
        Disco Polo - podaj jeszcze raz nr konta ! Brakuje jednej cyfry - chcę wysłać
        kilka baniek. Jeśli się nie doczekam , to w poniedziałek wchodzę na całość w
        strzelca.
        • Gość: Prezes Re: Akt założycielski spółdzielni AGORA FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:08
          Z ostatniej chwili był nalot KGB na spółdzielnie trzeba było im dać pare baniek
          łapówki teraz będą nas ochraniać. Interes się świętnie kręci w dniu dzisziejszy
          zwrot z inwestycji Pana Bogdana z osiedlowego Klubu spartakus wyniósł tylko
          17,3% zysku spowodowane to było słabym zachowaniem spółek z naszego rynku.
          Zaufało nam wielu zaufaj i Ty czekamy na dalsze wpłaty!
    • lelion Re: ZJEDNOCZMY SIŁY 12.03.05, 17:01
      jesli chodzi o klub inwestora to moze byc dobry pomysl

Co wy na to

trzeba min 5 chetnych

Mnie gielda bardzo interesuje

Dajcie znac
      • Gość: roberto Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: 80.55.194.* 13.03.05, 16:32
        a www.investstock.info ? to nie spółdzielnia ?
        • Gość: pawełek2 Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:02
          inwestowanie na GPW poprzez spóldzielnie( stowarzyszenie inwestorów
          indywidualnych)według mojej oceny nie jest nielegalne ponieważ to spółdzielnia
          ryzykuje pieniędzmi lokowanymi w daną spółkę. Jeśli zakupi złą spółkę to
          zwyczajnie straci kasę, a to że będą między sobą wymieniać akcje na coraz
          wyższym kursie to ich sprawa co robią z kasą. Jak chcą w ten sposób dać zarobić
          biurom maklerskim za prowizje to ich problem.
          A jeżeli jakiś chytry naiwniak się da złapać na rosnącym kursie i kupi akcje to
          jego ryzyko finansowe.
          TO tak jak z bankami,wiadomo że oferują za depozyt 4-6% , to inny zaoferuje 40%
          , czyż to nie podejrzane. Lokata atrakcyjna , ale ryzykowna.
          Sami podejmujemy decyzje życiowe, również zakupów na GPW i nic do tego
          biurokracji giełdowej.
          Co innego oszustwa księgowe w firmach(ENRON)
          To tylko moja luźna ocena odnośnie wspólnego lokowania kapitału na GPW
          Ja inwestuje fundamentalnie w spółki i nie daje się wciągać w naciągane kursy,
          bo w dłuzszym terminie kursy przewartościowanych spółek spadają
          Podobno na Sanoku odbywało sie jakieś manipulacje, bo kurs wzrósł kilkukrotnie,
          a zwyczajnie akcje sanoka były niedowartoścowane i dlatego wzrosły.
          Zycze sukcesów i powodzenia w inwestowaniu
          Sto lat życia , milion do zdobycia

• Gość: tygrysek Re: ZJEDNOCZMY SIŁY IP: *.net.autocom.pl 14.03.05, 21:43
            Tu sie mylisz. Przejzyj sobie art.97 ust o publicznym obrocie. To jest
            manipulacja. Jak juz pisalem do 8 lat wiezienia i 5 mln zl. Oczywiscie pytanie
            czy was zlapia i czy skaza :))

---------------------------------------
            Tygrysek
            moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
            republika.pl/forex_world/
            • doradca1 Re: ZJEDNOCZMY SIŁY 18.03.05, 15:57
              ale zawsze mogą założyć firmę MLM :):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka