Dodaj do ulubionych

Co z instalem?

04.11.05, 13:58
czy ktos wie czemu instal idzie dzisiaj tak w góre?
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:11
      bo ktoś go pomylił instalem kraków
    • Gość: kalkulator Re: Co z instalem? IP: *.asta-net.com.pl 04.11.05, 17:07
      Przeczytaj raport... A poza tym, już raz Instal dał dobrze zarobić, i teraz
      wszyscy liczą, że sytuacja się powtórzy...
    • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:43
      Pisałem o nim już w maju.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=23504467&a=23504467
      Znalazł się jednak jeden głupek, Pan A., który kosekwentnie wyszydzał moje
      informacje.

• Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 04.11.05, 22:47
        pisałeś na początku maja, zdrożał pod koniec czerwca, potem znów spadł, zwykła
        spekulacyjna zagrywka ot tyle...
        • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 07:17
          Tyle, że zdrożał z około złotówki do 2,70 zł i nigdy juz nie spadł w okolice
          1 zł za akcję.

A jak chciałbys Kolego, żebym pisał?
          Czy miałem ogłosić w przeddzień wzrostów Instalu:

"Uwaga! Uwaga! Jutro Instal będzie rósł jak na drożdżach!
          Cena maksymalna 2,70 zł??"

Czy ja jestem instytucją charytatywną? I tak zresztą nikt by mi nie uwierzył.

Można podać inny przykład. Jeden z Kolegów rekomendował RAFAKO, kiedy było
          po około 12 zł. Został również wyśmiany, a jaka jest obecna cena akcji Rafako,
          każdy może sobie sprawdzić.

Przykro stwierdzić, ale naiwność Twojego postu jest żenująca.

Nie wiem, czy obecne młode pokolenie nie potrafi już logicznie myśleć?
          Czy takie metody rozumowania jak dedukcja czy indukcja logiczna są Wam obce?
          A zasada wyłączonego środka? Słyszałeś o czymś takim? Wyciągasz wnioski na
          podstawie, najdelikatniej mówiąc, niekompletmych przesłanek.
          • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 05.11.05, 10:01
            Każdy głąb może w ten sposób napisać..Ja też mogę napisać, że Tras Intur będzie
            po 7 złotych...niech tylko podpisze to co ma podpisać.
            • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 11:17
              Przykro mi to stwierdzić, ale dyskusja z Tobą Szanowny Kolego, nie przynosi mi
              ani zaszczytu, ani przyjemności. Jedyne, co mogę poradzić, to choćby pobieżny
              kurs logiki formalnej i matematycznej. Równiez mógłbyś się podszkolić co nieco
              w retoryce.

Żegnam i pozdrawiam, życzę powodzenia w inwestycjach.
            • lotam Re: Co z instalem? 05.11.05, 11:26
              Elek pisał o Instalu juz w listopadzie ubiegłego roku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=17946211&a=17946211
              I miał w zupełności racje.
              Wtedy Instal był po 80 groszy, za pół roku po 2,70 zł.
              A ty rzeczywiście sie podszkol!
              • racheela Re: Co z instalem? 05.11.05, 12:11
                Elek co dalej? myslisz ze teraz juz go sprzedac czy jeszcze czekac?
                Zainwestowalam w te spolke zupelnie przypadkiem a tu taki traf.
                • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 13:54
                  Niech Pani trzyma akcje, ale proszę pilnować dotychczasowego zarobku, czyli
                  złożyć zlecenie sprzedaży stop loss. I przesuwać limity w miarę wzrostu
                  kursu lub spokojnie czekać na realizację zlecenia w przypadku spadków.
                  Ponad 30% za jeden dzień to i tak chyba nieźle?
                  • racheela Re: Co z instalem? 05.11.05, 14:23
                    dziekuje za informacje. Mam nadzieje ze jeszcze na instalu zarobie. Pozdrawiam
                    serdecznie :)
                    • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 05.11.05, 19:06
                      to elek jest monotematyczny jak pisze tylko o instalu od kilku miesięcy, który
                      raz idzie w gore, pozniej spada do punktu wyjścia i tak w kółko macieju, ale jak
                      ma kompleksy- to niech chociaż mieni się "specem od instalu", czyli od spółki
                      spekulacyjnej...
                      • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 05.11.05, 19:08
                        ...że nie wspomne o tym, że instal dogaduje się z wierzycielami itylko tym
                        najmnieszym ma spłacić 100 %, a reszta odegra role ograbionych frajerów...
                        • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:15
                          Chyba się już pożegnaliśmy Drogi Kolego?

Czy mam jeszcze życzyć Ci miłego wieczoru?
                          Co miałem Ci do przekazania, to już przekazałem.

Czekam teraz na Twoją prognozę, czyli wytypowanie spółki, której kurs
                          w przeciągu 7-8 miesięcy wzrośnie ponad 300%.
                      • lotam Re: Co z instalem? 05.11.05, 19:22
                        Po jakiemu to jest napisane? Po polskiemu? Może po polacku?
                        Ty masz rzeczywiście jakies kłopoty z głową. Czy może jesteś tak teraz
                        modnym dyslektykiem? Kiedyś takich nazywano po prostu osłami i sadzano
                        w tzw. oślej ławce. Ale to było za tak zwanej "komuny".

A co do logiki, to nie otrzymałbyś ode mnie nigdy zaliczenia,
                        ani nie zdałbyś u mnie egzaminu. Bredzsz i bełkoczesz cały dzień.
                        To takie hobby?
                        • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 05.11.05, 23:21
                          Elku jak się pożegnałeś- to zamknij drzwi i nie wracaj, no chyba, że jakiejś
                          swoistej logiki cię uczył lotam /mnie wydział Filozofii i Socjologii UW uczył
                          jej prawideł/.
                          Zdaje mi się, że i wam by się jakieś korepetycje przydały, może zamiast udawać
                          "giełdowych przedszkolaków"- może warto pomyśleć o solidnym wykształceniu.
                    • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 08:53
                      I co Pani Rachelo? (Racheelo?)

Szykuje się chyba niezłe otwarcie na Instalu. Mam nadzieję, że nie przejęła się
                      Pani zbyt poważnie postami jednego, wyjątkowo upartego ... (tutaj mozna
                      wstawić, co się Pani podoba).

Proszę jedynie pilnować dotychczasowego zysku za pomocą zlecenia stop loss.
                      • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 07.11.05, 09:01
                        spekuluj instalowy Tercecie Egoztyczny...spekuluj
                        • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:05
                          spekulacja - ryzykowna transakcja handl., obliczona na wysoki zysk ze
                          spodziewanych zmian w cenach, w zaopatrzeniu rynku, metodach produkcji itp.
                          • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 07.11.05, 10:14
                            ano ryzykowna i nie dla amatorów?!
                            • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 07.11.05, 11:24
                              miało być, wedle piatkowego postu, 2,70, może zero z siódemką się zamieniło?
                              • Gość: elek Re: Co z instalem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:33
                                Ty Kolego masz naprawdę wielkie problemy ze zrozumieniem najprostszego tekstu.
                                Typowa dysleksja, czy jak to się tam nazywa.

Nie odróżniasz ponadto czasu przyszłego od przeszłego.
                                "Zdrożał" (do 2,73 zł) oznacza, że taki był kurs tej spółki w sierpniu. Roczne
                                maksimum. W końcu listopada 2004 kurs oscylował koło 0,80 zł.

Poza tym, dzisiejsze dzienne maksimum to (jak dotąd) 2,58 zł. Czyli wszyscy,
                                którzy chcieli sprzedać po, powiedzmy 2,57 zł, dopięli swego. nie mam racji?
                                A to oznaczało dodatkowy zarobek 18 groszy w stosunku do piątkowego zamknięcia.
                                Chyba nienajgorzej. Jest zresztą bardzo mądre powiedzenie "nie chwal dnia przed
                                zachodem słońca" (i vice versa).

Jeżeli rzeczywiście miałeś coś do czynienia z Wydziałem czy Katedrą
                                Filozofii UW, to musiała tam pójść niejedna gęś czy niejedno prosię
                                w intencji zdania egzaminów czy uzyskania zaliczenia.

Moze darowałbyś sobie na razie dalsze pisanie na temat Instalu?
                                Wrócimy do tematu za pół roku. Szkoda czasu na Twoją "logikę".
                                • Gość: g Re: Co z instalem? IP: *.chello.pl 07.11.05, 15:27
                                  Za pół roku nie będzie do czego wracać, jak już Most Export podrasuje kurs ,
                                  wyprzeda akcje i zwróci kasę wierzycielom- to nie będzie o czym gadać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka