Gość: RAFIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mongol Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:15 wykres biotonu to katastrofa. do swiat poleci przynajmniej na 7,5zł. Trzeba uciekac ludziska, a nie trzymac sie kurczowo tego szmacianego papiera. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 26.11.05, 12:21 Bzdura :) Pójdzie w górę. Sprzedawajcie sprzedawajcie, będzie więcej dla nas :P Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biofan Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:01 Najnowsze wyceny DM BZ WBK dla BIOTONu to 5,50zł ceny docelowej. Wycena CDM Grupy Pekao SA to 5,20zł w horyzoncie średniookresowym. Ktoś chce jeszcze kupić trochę BIOTONu ? He, he. Żarty mnie się trzymją. Mam Bioton zakupiony za 11,20 i czekam. A żebym miał kurna czekać 15lat to nie sprzedam ze stratą. O nie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ircia Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:50 czasami wyceny domow maklerskich, sa do bani. 5,50 czyli oznacza to ze ci co kupili 20 mln akcji biotonu po 9,00 to frajerzy tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biofan Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:35 TAK, to są zwykli frajerzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c157.petrotel.pl 27.11.05, 10:54 Czyli my też jestesmy frajerami, a przynajmniej ja i Ty, bo Ty kupiłeś po 11,20 a ja po 11,30. CZekam na wejście do WIG 20, może akcje wtedy wzrosna trochę, a potem do ogłoszenia zysku za IV kw. Potem dopiero sprzedam i mam nadzieje, że chociaz wyjdę na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:54 Ja mam Bioton po 12.25 i domyślacie się zapewne, co w tej chwili czuję, a mam tych akcji 2400 sztuk. Już kiedyś postanowiłem sprzedawać KGHM ze stratą, po czym po kilku miesiącach kurs poszedł ładnie do góry i do tej pory jestem na siebie wściekły. Teraz zaczekam ze sprzedawaniem, a może to być długie czekanie - nawet kilka lat. Spółka jest naprawdę z przyszłością i nie ma siły aby zainwestowane przez nią pieniądze nie zaczęły przynosić dochodów np. w takich Chinach, a jeśli zarejestrują insulinę w Europie Zachodniej, to też będzie ładnie. Ktoś, kto skupił te akcje po 9 zł wiedział co robi (ponoć było to kilku, a nie jeden inwestor). Trzeba też pamiętać, że Bioton wchodzi do WiG20, co też jest czynnikiem pozytywnym. Jednak w obecnej sytuacji najbardziej niewesoła jest wisząca nad giełdą bessa, która będzie musiała nastąpić i nikt nie wie czy będzie to za miesiąc, pół roku, czy rok? A jeśli ona nastąpi, to nic nam nie pomoże i aby wyjść z papieru z zyskiem, trzeba będzie poczekać kilka lat. Może warto oswoić się już w tym momencie z taką myślą? Jest jeszcze jeden niewesoły czynnik - za rok fundusze inwestycyjne będą mogły lokować kapitał na giełdach zagranicznych. Ciekawe, czy będą masowo wychodziły z papierów krajowych i jak to się odbije na ich cenach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c153.petrotel.pl 27.11.05, 12:47 Chcesz trzymać kilka lat? Myslę, że nie warto,poczekajmy, co bedzie po wejsciu do WIG 20 i potem , kiedy Bioton ogłosi zysk za IV kw. I wtedy trzeba zaryzykować, trudno, może ta strata nie bedzie taka duża. Jeśli tych inwestorów, co kupilo po 9 zł, było kilku jak piszesz, to przecież im tez, tak jak i nam, zalezy na zysku.Ogólnie czuję się pod psem, bo jeszcze mam i PGNIG, a to jest większy problem, niestety. Trzymajmy się i nie dajmy,bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 27.11.05, 13:02 Inwestorów było kilku i każdy z osobna nie przekroczył 5%, więc nikt nie ma obowiązku ogłaszać, kto nabył ten papier. Prawdopodobnie są to fundusze inwestycyjne. A jeśli papier został przejęty przez kogoś nastawionego spekulacyjnie, to może po niewielkich wzrostach wywalać akcje w kosmicznych ilościach i znowu będzie jazda do dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYCZYSKO Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 13:57 UWAGA! 1.Jedni wyrzucali w piatek duze pakiety BIO a jednoczesnie drudzy te same pakiety kupowali.Co Wy na to? 2.Nie wiem czy dobrze to inerpretuje ale Baca akcje ,ktorymi sie sfajdał przekazuje w dwóch terminach w listopadzie i grudniu.Wiekszosciowy pakiet juz przekazał w listopadzie(chyba połknąl ktos mocniej -tyle poprostu chciał połknąc )a reszta pojdzie w grudniu -czy jest w tym logika i mozna cos pozytywnego wyczytac. Ps.W ostatnim poscie sprzed kilku dni odzielilem Bace od banku w Austrii- przeciez to to samo.Nie bylem zupelnie trzezwy.Teraz o Bio i jego udziałowcach wiem wiecej niz Prezes i cala reszta.Bedzie ok .Cierpliwosci Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:26 Byczysko, czy nie uważasz, że na Biotonie może być teraz trochę paniki związanej z tym, że lista nowych akcjonariuszy nie będzie opublikowana w związku z tym, że każdy z nich nie przekroczył 5% akcji spółki? Sam mam te papiery i jestem coraz bardziej sceptyczny, co do szybkiego powrotu kursu w rejony końca października i początku listopada. Cierpliwości, o której piszesz trzeba nam będzie na całe miesiące, jeśli nie na dłużej, bo co będzie jak w międzyczasie zacznie się bessa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 17:31 To że ktoś kupił pakiety mniejsze od 5% to tylko przypuszczenie, jedna z teorii ,która pewnie się nie sprawdzi.Tak czy owak BIO nawet gdy będzie bessa nie spadnie poniżej 9 zł.Prędzej czy później odbicie przyjdzie,dopóki nie sprzedałeś akcji to nie straciłeś.Jeżeli kupiłeś drogo, możesz kupić promocyjnie i uśrednić kurs.To nie są jakieś tam buty,szmatki czy czekoladki tylko leki ,które ratują życie, a więc nie panikuj.Cierpliwości, jeszcze na nim zarobisz. Z parkietowym pozdrowieniem-Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c157.petrotel.pl 27.11.05, 16:13 BACA miał 11,5% akcji Biotonu i wszystkie sprzedał teraz w listopadzie, nic mu juz nie zostało, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:42 Ja myślę, że może być tak, że ci "frajerzy" kupili całą masę tego towaru, żeby teraz kontrolowanie doprowadzić akcje w dolne rejestry ceny i wtedy dokupić biotonu za bezcen i czekać na zwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav_b Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:11 Ach, Raflfio... To jeszcze zobaczymy, ja stawiam do końca roku na ok. 11 zł. Chyba żeby dopiero w styczniu. Ale ogólenie powolutku do góry, a korektami co kilka dni, czyli tak normalnie.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 22:08 na koniec roku bedzie 3 plny, a ktoś kupił dużo po 9 pln, by później je odsprzedać po 3 plny i zaniżyć sobie podatek giełdowy - pamiętajcie zbliża się koniec roku i takie akcje będą coraz częstsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:26 To co piszesz, to już kompletna fantazja - ktoś kupuje aby sobie samemu strzelić w plecy. Z całym szacunkiem, ale to jest nonsens. BACA sprzedał aby zrobić sobie wyniki finansowe, a ci którzy kupili liczą na zysk, bo wiedzą może więcej od nas i że ta spółka ma przed sobą przyszłość jak mało która na GPW. Oczywiście w krótkim terminie może być różnie, ale cierpliwość z pewnością w tym przypadku opłaci się inwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 27.11.05, 22:47 Krauze głupi nie jest :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 23:36 A ja Wam mówię,że te akcje BACY mają fundusze i tylko czekają na jeszcze większą panikę żeby dokupić. Ja dokupuję na czerwono jutro,a poza tym FON ma swoje 5 minut i dokończa jeszcze nie wybuchł, też go połknę na czerwono. A Wy zrobicie jak chcecie. Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Piotr " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:55 Większego już debila jak " g " to ja na tym forum nie widziałem. Robią sobie straty aby nie zapłacić podatku. He... Taką strategię to mogą wymyślać tylko ludzie twojego niskiego poziomu, a nie inwestorzy instytucjonalni. Weź się może za sklejanie modeli a nie za giełdę OK. Aż wstyd pisać takie durnoty " g ". Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:15 Cofnij się do zachowań funduszy i banków z grudnia ubiegłego roku - kazdy rozsadny człowiek wyprzeda papiery /na ktorych traci/ pod koniec roku kalendarzowego, by je pare dni /już w nowym roku/ odkupić - w ten sposób zmniejsza sobie podatek giełdowy. Jesli takich rzeczy nie rozumiecie "przedszkolaczki giełdowe" - to może warto sobie dac spokój z giełdą. Bioton jest znakomitym papierem na taką akcje, spadnie z 50-70 procent, można go sprzedac po świetch za 3 złote i po nowym roku odkupic za tyle samo i wtedy zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.c154.petrotel.pl 28.11.05, 10:22 Bioton jest już po 10,10. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! 28.11.05, 10:28 Dopiero 10.10, będzie dużo więcej. Nie dziś, lecz wróci na >11.00 zł. Dlaczego? :) Ponieważ mam zamiar sporo zarobić, to dobry powód dla Biotonu, niech się mnie słucha :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:33 Bioton ma duży "potencjał spadkowy". Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! 28.11.05, 10:37 Ależ ja nie przeczę, że Bioton jeszcze spadnie. Docelowo pójdzie w górę. Cierpliwości, po 16 grudnia będzie powolutku widać kształt. g czy Ty masz akcje Biotonu zakupione? Jeżeli nie, to nie masz się czym przejmować :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:49 Nigdy mnie bioton nie interesował, jak tez cała dzialalność pana Krauzego, ciekaw jestem jak mu będą szły interesy przy nowej władzy, czy dalej będzie wygrywał przetargi, mimo takich wpadek /ZUS, czy ostatnio zapaść systemu DM Millennium - odczułem to na własnej skórze/, czy dalej będzie preferowana jego biotonowska insulina. Raczej czarno to widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:54 G tu jest biznes. A nie sentymenty. Bioton jest niewiele wart, ale wchodzi do Wig 20 i ma spora grupke naganiaczy i fanow. Kto wie do ilu dojdzie... A tak w ogole sprawdz gdzie jest Wieslaw Walendziak, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 11:00 walendziak nic tu nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.12.05, 22:28 a ja kupie po 11 zł i sprzedam po 2 zł zeby niepłacic podatku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:23 Juz nie leci,ale rośnie, więc ten watek czas skończyc. Odpowiedz Link Zgłoś