Dodaj do ulubionych

BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:22
Obserwuj wątek
    • Gość: mongol Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:15
      wykres biotonu to katastrofa. do swiat poleci przynajmniej na 7,5zł. Trzeba
      uciekac ludziska, a nie trzymac sie kurczowo tego szmacianego papiera.
      • hurtor Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 26.11.05, 12:21
        Bzdura :) Pójdzie w górę. Sprzedawajcie sprzedawajcie, będzie więcej dla nas :P

Honorcia
      • Gość: Biofan Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:01
        Najnowsze wyceny DM BZ WBK dla BIOTONu to 5,50zł ceny docelowej.
        Wycena CDM Grupy Pekao SA to 5,20zł w horyzoncie średniookresowym.

Ktoś chce jeszcze kupić trochę BIOTONu ?

He, he. Żarty mnie się trzymją. Mam Bioton zakupiony za 11,20 i czekam. A żebym
        miał kurna czekać 15lat to nie sprzedam ze stratą. O nie.
        Pozdr.
        • Gość: Ircia Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:50
          czasami wyceny domow maklerskich, sa do bani. 5,50 czyli oznacza to ze ci co
          kupili 20 mln akcji biotonu po 9,00 to frajerzy tak??
          • Gość: Biofan Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:35
            TAK, to są zwykli frajerzy:)
            • Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c157.petrotel.pl 27.11.05, 10:54
              Czyli my też jestesmy frajerami, a przynajmniej ja i Ty, bo Ty kupiłeś po 11,20
              a ja po 11,30. CZekam na wejście do WIG 20, może akcje wtedy wzrosna trochę, a
              potem do ogłoszenia zysku za IV kw. Potem dopiero sprzedam i mam nadzieje, że
              chociaz wyjdę na zero.
              • Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:54
                Ja mam Bioton po 12.25 i domyślacie się zapewne, co w tej chwili czuję, a mam
                tych akcji 2400 sztuk. Już kiedyś postanowiłem sprzedawać KGHM ze stratą, po
                czym po kilku miesiącach kurs poszedł ładnie do góry i do tej pory jestem na
                siebie wściekły. Teraz zaczekam ze sprzedawaniem, a może to być długie
                czekanie - nawet kilka lat. Spółka jest naprawdę z przyszłością i nie ma siły
                aby zainwestowane przez nią pieniądze nie zaczęły przynosić dochodów np. w
                takich Chinach, a jeśli zarejestrują insulinę w Europie Zachodniej, to też
                będzie ładnie. Ktoś, kto skupił te akcje po 9 zł wiedział co robi (ponoć było
                to kilku, a nie jeden inwestor). Trzeba też pamiętać, że Bioton wchodzi do
                WiG20, co też jest czynnikiem pozytywnym. Jednak w obecnej sytuacji najbardziej
                niewesoła jest wisząca nad giełdą bessa, która będzie musiała nastąpić i nikt
                nie wie czy będzie to za miesiąc, pół roku, czy rok? A jeśli ona nastąpi, to
                nic nam nie pomoże i aby wyjść z papieru z zyskiem, trzeba będzie poczekać
                kilka lat. Może warto oswoić się już w tym momencie z taką myślą?
                Jest jeszcze jeden niewesoły czynnik - za rok fundusze inwestycyjne będą mogły
                lokować kapitał na giełdach zagranicznych. Ciekawe, czy będą masowo wychodziły
                z papierów krajowych i jak to się odbije na ich cenach?
                • Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c153.petrotel.pl 27.11.05, 12:47
                  Chcesz trzymać kilka lat? Myslę, że nie warto,poczekajmy, co bedzie po wejsciu
                  do WIG 20 i potem , kiedy Bioton ogłosi zysk za IV kw. I wtedy trzeba
                  zaryzykować, trudno, może ta strata nie bedzie taka duża. Jeśli tych
                  inwestorów, co kupilo po 9 zł, było kilku jak piszesz, to przecież im tez, tak
                  jak i nam, zalezy na zysku.Ogólnie czuję się pod psem, bo jeszcze mam i PGNIG,
                  a to jest większy problem, niestety. Trzymajmy się i nie dajmy,bedzie lepiej.
                  • r3003 Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 27.11.05, 13:02
                    Inwestorów było kilku i każdy z osobna nie przekroczył 5%, więc nikt nie ma
                    obowiązku ogłaszać, kto nabył ten papier. Prawdopodobnie są to fundusze
                    inwestycyjne. A jeśli papier został przejęty przez kogoś nastawionego
                    spekulacyjnie, to może po niewielkich wzrostach wywalać akcje w kosmicznych
                    ilościach i znowu będzie jazda do dołu.
                  • Gość: BYCZYSKO Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 13:57
                    UWAGA!
                    1.Jedni wyrzucali w piatek duze pakiety BIO a jednoczesnie drudzy te same
                    pakiety kupowali.Co Wy na to?
                    2.Nie wiem czy dobrze to inerpretuje ale Baca akcje ,ktorymi sie sfajdał
                    przekazuje w dwóch terminach w listopadzie i grudniu.Wiekszosciowy pakiet juz
                    przekazał w listopadzie(chyba połknąl ktos mocniej -tyle poprostu chciał
                    połknąc )a reszta pojdzie w grudniu -czy jest w tym logika i mozna cos
                    pozytywnego wyczytac.
                    Ps.W ostatnim poscie sprzed kilku dni odzielilem Bace od banku w Austrii-
                    przeciez to to samo.Nie bylem zupelnie trzezwy.Teraz o Bio i jego udziałowcach
                    wiem wiecej niz Prezes i cala reszta.Bedzie ok .Cierpliwosci
                    Z parkietowym pozdro.Byczysko
                    • Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:26
                      Byczysko, czy nie uważasz, że na Biotonie może być teraz trochę paniki
                      związanej z tym, że lista nowych akcjonariuszy nie będzie opublikowana w
                      związku z tym, że każdy z nich nie przekroczył 5% akcji spółki?
                      Sam mam te papiery i jestem coraz bardziej sceptyczny, co do szybkiego powrotu
                      kursu w rejony końca października i początku listopada.
                      Cierpliwości, o której piszesz trzeba nam będzie na całe miesiące, jeśli nie na
                      dłużej, bo co będzie jak w międzyczasie zacznie się bessa?
                      • Gość: Byczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 17:31
                        To że ktoś kupił pakiety mniejsze od 5% to tylko przypuszczenie, jedna z teorii
                        ,która pewnie się nie sprawdzi.Tak czy owak BIO nawet gdy będzie bessa nie
                        spadnie poniżej 9 zł.Prędzej czy później odbicie przyjdzie,dopóki nie
                        sprzedałeś akcji to nie straciłeś.Jeżeli kupiłeś drogo, możesz kupić
                        promocyjnie i uśrednić kurs.To nie są jakieś tam buty,szmatki czy czekoladki
                        tylko leki ,które ratują życie, a więc nie panikuj.Cierpliwości, jeszcze na nim
                        zarobisz.
                        Z parkietowym pozdrowieniem-Byczysko
                    • Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c157.petrotel.pl 27.11.05, 16:13
                      BACA miał 11,5% akcji Biotonu i wszystkie sprzedał teraz w listopadzie, nic mu
                      juz nie zostało,
          • Gość: slimaczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:42
            Ja myślę, że może być tak, że ci "frajerzy" kupili całą masę tego towaru, żeby
            teraz kontrolowanie doprowadzić akcje w dolne rejestry ceny i wtedy dokupić
            biotonu za bezcen i czekać na zwyżki.
    • Gość: rav_b Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:11
      Ach, Raflfio...
      To jeszcze zobaczymy, ja stawiam do końca roku na ok. 11 zł. Chyba żeby dopiero
      w styczniu. Ale ogólenie powolutku do góry, a korektami co kilka dni, czyli tak
      normalnie.... :)
      • Gość: g Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 22:08
        na koniec roku bedzie 3 plny, a ktoś kupił dużo po 9 pln, by później je
        odsprzedać po 3 plny i zaniżyć sobie podatek giełdowy - pamiętajcie zbliża się
        koniec roku i takie akcje będą coraz częstsze...
        • Gość: Raf Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:26
          To co piszesz, to już kompletna fantazja - ktoś kupuje aby sobie samemu
          strzelić w plecy. Z całym szacunkiem, ale to jest nonsens. BACA sprzedał aby
          zrobić sobie wyniki finansowe, a ci którzy kupili liczą na zysk, bo wiedzą może
          więcej od nas i że ta spółka ma przed sobą przyszłość jak mało która na GPW.
          Oczywiście w krótkim terminie może być różnie, ale cierpliwość z pewnością w
          tym przypadku opłaci się inwestorom.
          • hurtor Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM 27.11.05, 22:47
            Krauze głupi nie jest :)

Honorcia
            • Gość: Byczysko Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.chello.pl 27.11.05, 23:36
              A ja Wam mówię,że te akcje BACY mają fundusze i tylko czekają na jeszcze
              większą panikę żeby dokupić.
              Ja dokupuję na czerwono jutro,a poza tym FON ma swoje 5 minut i dokończa
              jeszcze nie wybuchł, też go połknę na czerwono.
              A Wy zrobicie jak chcecie.
              Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko
        • Gość: dr Piotr " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:55
          Większego już debila jak " g " to ja na tym forum nie widziałem. Robią sobie
          straty aby nie zapłacić podatku. He... Taką strategię to mogą wymyślać tylko
          ludzie twojego niskiego poziomu, a nie inwestorzy instytucjonalni. Weź się może
          za sklejanie modeli a nie za giełdę OK. Aż wstyd pisać takie durnoty " g ".
          Żenada.
          • Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:15
            Cofnij się do zachowań funduszy i banków z grudnia ubiegłego roku - kazdy
            rozsadny człowiek wyprzeda papiery /na ktorych traci/ pod koniec roku
            kalendarzowego, by je pare dni /już w nowym roku/ odkupić - w ten sposób
            zmniejsza sobie podatek giełdowy. Jesli takich rzeczy nie rozumiecie
            "przedszkolaczki giełdowe" - to może warto sobie dac spokój z giełdą. Bioton
            jest znakomitym papierem na taką akcje, spadnie z 50-70 procent, można go
            sprzedac po świetch za 3 złote i po nowym roku odkupic za tyle samo i wtedy
            zarobić...
            • Gość: Aśka Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.c154.petrotel.pl 28.11.05, 10:22
              Bioton jest już po 10,10.
              • hurtor Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! 28.11.05, 10:28
                Dopiero 10.10, będzie dużo więcej. Nie dziś, lecz wróci na >11.00 zł. Dlaczego?
                :) Ponieważ mam zamiar sporo zarobić, to dobry powód dla Biotonu, niech się mnie
                słucha :D

Honorcia
                • Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:33
                  Bioton ma duży "potencjał spadkowy".
                  • hurtor Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! 28.11.05, 10:37
                    Ależ ja nie przeczę, że Bioton jeszcze spadnie. Docelowo pójdzie w górę.
                    Cierpliwości, po 16 grudnia będzie powolutku widać kształt.

g czy Ty masz akcje Biotonu zakupione? Jeżeli nie, to nie masz się czym
                    przejmować :)

Honorcia
                    • Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 10:49
                      Nigdy mnie bioton nie interesował, jak tez cała dzialalność pana Krauzego,
                      ciekaw jestem jak mu będą szły interesy przy nowej władzy, czy dalej będzie
                      wygrywał przetargi, mimo takich wpadek /ZUS, czy ostatnio zapaść systemu DM
                      Millennium - odczułem to na własnej skórze/, czy dalej będzie preferowana jego
                      biotonowska insulina. Raczej czarno to widzę...
                      • Gość: Milioner Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:54
                        G tu jest biznes.
                        A nie sentymenty.
                        Bioton jest niewiele wart, ale wchodzi do Wig 20 i ma spora grupke naganiaczy i
                        fanow. Kto wie do ilu dojdzie...
                        A tak w ogole sprawdz gdzie jest Wieslaw Walendziak, heh.
                        • Gość: g Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.chello.pl 28.11.05, 11:00
                          walendziak nic tu nie pomoże
                          • Gość: kon Re: " g " co ty tutaj wypisujesz? Wstyd ! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.12.05, 22:28
                            a ja kupie po 11 zł i sprzedam po 2 zł zeby niepłacic podatku .
    • Gość: Aśka Re: BIOTON DALEJ LECI A NIE MÓWIŁEM IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:23
      Juz nie leci,ale rośnie, więc ten watek czas skończyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka