Dodaj do ulubionych

co robić z ENAP-em?

IP: 80.50.250.* 30.11.05, 13:39
czy myślicie że warto kupić te akcje teraz?dzisiaj ładny wzrost,czy to
początek wzrostów? proszę o podpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: co robić z ENAP-em? IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 30.11.05, 14:05
      Akcje systematycznie skupuje chyba spółka JARO. To może oznaczać w perspektywie
      tylko jedno: wzrosty. Osobiście podejrzewam, że w spółce coś się "kroi" i może
      być tak jak z Próchnikiem. Jak będzie zobaczymy. Póki co kurs jest niski.
      • Gość: gość366 Re: co robić z ENAP-em? IP: 80.50.250.* 30.11.05, 14:14
        tak też sądziłem-mam nadzieje że przewidywania się sprawdzą, dzięki za opinię
        pozdrawiam
        • Gość: mario Re: co robić z ENAP-em? IP: 217.153.198.* 30.11.05, 18:04
          --------------------------------------------------------------------------------
          Na pewno bardzo pozytywnie.Widać już od jakiegoś czasu że Jaro zwiększa stan
          posiadania akcji a osoby związane z zarządem ENP systematycznie się ich
          pozbywają.Myślę że jest w tym taktyka polegająca na przejąciu przez Jaro w
          póżniejszy okresie ENP. Kiedyś Jaro będzie chciało przejąć akcje znajdujące
          się na rynku w dużym rozproszeniu i wtedy będzie musiało jak myślę zwiększyć
          obroty i doprowadzić do dużego wzrostu ceny tego waloru. Na razie prowadzi
          taktykę powolnego skupywania ale kiedyś będzie ona musiała ulec zmianie.Akcje
          ENP będą bardzo falowały i jak myślę nastąpi w niedługim okresie czasu
          kilkudniowa szybka ich zwyżka na pewno mająca charakter spekulacyjny.Zwrócić
          trzeba uwagę na przychylny spółce stosunek ZUS-u oraz na wyniki za 3 kwartał
          2005.Może nie są to wyniki rewelacyjne ale na pewno lepsze niż za 2 kwartał
          2005.Coś się tam dzieje i to dzieje coś dobrego. I Jaro o tym wie.ENP to jak
          myślę spółka warta zwrócenia na nią uwagi,choćby dla czystej spekulacji.Ja
          osobiście czekam jescze z zakupami ,choć jestem na nie przygotowany. Myślę
          jednak że kurs akcji będzie na razie jescze spadał a odbicia i sygnału do
          kupna można się spodziewać gdzieś w granicach o,75gr.Nie wiem czy mam rację ale
          myślę że wcześniej dobrze strzelałem.POpatrz na ELX.Mario
          • Gość: g Re: co robić z ENAP-em? IP: 87.207.226.* 30.11.05, 18:11
            musicie zamówić ich jako wykonawców waszych instalacji elektr - wtedy podnioę
            swoją docelową wycenę z 1 do 2 groszy..
            • Gość: Greg Re: co robić z ENAP-em? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:16
              Myślę, że możesz się nieco zdziwić przebiegiem kursu. Daleki jestem od
              opymizmu, ale z całą pewnością na Twój kurs mogę się tylko uśmiechnąć.
          • Gość: Greg Re: co robić z ENAP-em? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:12
            Właśnie czytam info, że JARO sprzedało ok 900tys. akcji. Nie wiem co kombinują,
            może chcą obniżyć kurs, a potem dlaej skupować? Nie wiem już co o tym myśleć.
            Jak sądzisz Mario, co stanie się dalej, do dzisiaj myślałem ak ja Ty.
            • Gość: g Re: co robić z ENAP-em? IP: 87.207.226.* 30.11.05, 19:11
              wola sprzedać po obecnej cenie niż po 1 czy 2 grosze
            • Gość: mario Re: co robić z ENAP-em? IP: 217.153.198.* 30.11.05, 19:34
              Myślę że może on jescze delikatnie popikowac do dołu ale odbicie będzie na
              pewno w niedługim czasie . To może być to falowanie .Myślę że Jaro obniża kurs.
              Ty chciałbyś kupować taniej, czy droże? Ja czekam jeszcze trochę i wchodzę w to
              bo myślę że mozna z tego coś wyciągnąć dla siebie.Greg gdzie przeczytałeś o
              Jaro? Nie wiem czy się nie mylę ale moje dotychczasowe przewidywania dotyczące
              innych śmieci w dużej mierze się się sprawdzały.Popatrz na dzisiejszy kurs
              ELX.o innych nie wspomnę.Jak nowe Forum ?Dobry powysł ale jakoś trudno tam na
              razie o forumowiczów.Mario
              • Gość: Greg Re: co robić z ENAP-em? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:02
                Czytałem tu: gielda.onet.pl/175,1204364,komunikaty.html?S=&sektor=0
                "Groszowe" akcje zawsze były nieprzewidywalne. Ja powoli w ENP wchodzę, ale
                raczej bardzo ostrożnie i małymi kroczkami, zaczekam na panikę. Falowanie kursu
                (ostatnio bardzo przeze mnie ulubione) daje trochę zarobić. Niewiele ale zawsze.
                Nowe forum OK, bardziej wyważone wypowiedzi, zważywszy na kilkudniowe
                funkcjonowanie nie jest wcale tak źle.
                • Gość: kossak Re: co robić z ENAP-em? IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 30.11.05, 21:59
                  Nowe forum już działa ale jeszcze żaden z nas jeszcze nie zaczął dyskusji - i to
                  jest nasz wina - ale powolutku do przodu.
                  A co do ENP - zgadzam sie z przedmówcami co do falowania i jeszcze kilku ruchów
                  spekulacyjnych lecz mysle, ze cena docelowa to raczej 60 gr. - bedzie ona
                  wyjściowa do konsolidacji w obrębie kanału 0.6 - 0.7 i to jest raczej cel JARO.
                  • Gość: mario Re: co robić z ENAP-em? IP: 217.153.198.* 01.12.05, 07:55
                    Myślę że trzeba się jej dokładnie przyglądac i nie przegapić.Na pewno nastąpi
                    tam w niedługim czasie szybki i mocny strzał.Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka