Gość: Vertical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:13 Dzisiaj Teta do góry az miło. Przyznaje pomyliłem sie uznając że poleci. Chyba Teta skoszy podobnie jak JAGO + 15% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guska Re: TETA, TETA, TETA IP: 195.116.1.* 19.12.05, 11:21 chyba nie... tak dobrze to nie ma chociaz mam trohe tej spolki... ale jak by poszlo to bym sie nie obrazila:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vertical Re: TETA, TETA, TETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:29 Do 12,5zł do konca roku skoczy jak nic. wystarczy popatrzec na volumen, dzis duze zakupy po 6000 akcji, (to juz grube ryby). No i wystarczy popatrzec na analogie z Jago - obydwie spólki tak samo szły w góre i tak samo spadły. Teraz podobnie wzrosną.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: TETA, TETA, TETA IP: *.c155.petrotel.pl 19.12.05, 16:50 Tak, tylko Jago rosło przez kilka dni, a TETA od razu następnego dnia rozpoczęła wielki odwrót.Kiedyś na pewno bedzie lepiej, ale chyba jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vertical Re: TETA, TETA, TETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:16 Oto jak dzis odpowiedział na mojego maila makler z którym konsultuje wieksze zakupy na pytanie czy warto wejść TETA: 1. Spółka zdrowa, pręzna i z szansami szybkiego rozwoju. 2. Bezpieczna inwestycja - kupując w okolicach 10,20 - 11zł ryzyko spadku kursu i duzej straty jest niewielkie (spadek do około 10zł to max przy bessie) 3. Kazde nawet najmniejsze info moze spowodowac wybicie w góre (inwestorzy lubia spólki które nie są napompowane i kazdy impuls może wzbudzic zainteresowanie.) 4.Fundusze rzadko kiedy pozbywaja sie akcji obnizając kurs. Jak bedzie zainteresowanie spółka (wieksze obroty i wzrosty) to może wystapic podaż ze strony funduszy ale praktycznie bez obnizenia kursu. 5. Brak lub niewielkie ryzyko kryzysu w spólce (strajki, grupowe zwolnienia itp.) mogace nagle powalic TETA`e na kolana. 6. Stopniowo zwieksza sie zainteresowanie spólkami IT (były one niedoceniane w poprzednich latach) Zawsze istnieje ryzyko ze kurs spadnie ale w przypadku TETY ryzyko to jest znikome. Odpowiedz Link Zgłoś