Dodaj do ulubionych

PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 21:38
Ja kupiłem na dzień przed tajną wizytą w Iraku :) Co wy na to :) Jeżeli się
mylę to proszę o komentarze ale twierdzę, że we wtorek te akcje nabiorą
nagłego rozpędu. Jeżeli analitycy w swoich rekomendacjach zakładali te pola
naftowe to cena którą zakładali jest jak najbardziej realna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:18
      Sądzę, że takie cieniasy jak Polacy nie dostaną pól w dzierżawę. Polityka
      amerykańska wystawia tylko marchewkę na kiju, a my w ślepym pędzie biegniemy,
      biegniemy... i nic z tego nie wynika. Przeanalizuj sytuację kilka lat wstecz,
      dostrzeż, że ciągle tylko nas "dymają".
      Bardzo bym się zdziwił, gdyby było jak piszesz, ale życzę Ci tego.
      • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:15
        Nawet jeżeli masz rację to i tak przez te kilka tygodni zanim się to wyjaśni
        akcje będą szły mocno w górę.
    • hurtor Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK 25.12.05, 22:33
      :) Oby się sprawdziło, chociaż tak na 23.00/24.00 zł :)

Honorcia
      • fred300 Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK 25.12.05, 23:26
        Jak sie ma pecha, to sie ma. Akurat przed ta wiadomoscia sprzedałem Orlen, bo w
        ogóle sie nie ruszał do przodu przez 3 miesiace. A tu masz ci los! Widocznie
        jest mi sądzone zrobić pieniądze w inny sposob.
        • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:18
          Nie martw się. Ja sprzedałem PKO na dzień przed tym jak skoczył o 1,5 zł :)
      • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:16
        Ja MOSTOSTALU dokupiłem za dywidendę i moja cena wyjścia po kosztach wynosi
        teraz 21,8 więc jak sprawdzi się Twoje to moje tym bardziej :)
        • Gość: Vertical Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 18:37
          Mysle ze cos jednak z tych kontraktów w iraku dostaniemy. wystarczy mały
          przeciek i będziemy na Mostostalu mieli nagły wzrost. Do ilu? nie wiem ale
          mysle ze cos koło 24-25zł.
          • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:41
            Jak na razie większość opini jest pozytywnych. Oby tak dalej. No i oczywiście
            żeby kursy akcji też były pozytywne.
            • Gość: soros Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.aster.pl 26.12.05, 21:22
              To wtrącę swoje trzy grosze. Ja bym nie liczył na jakieś koncesje polityczne.
              Jak już, to sukces przypadnie ludziom PiS-u, czyli takie koncesje mogą być (w
              co wątpię - ropa jest dla amerykanów a nie dla nas - kto to jest Kaczyński lub
              Marcinkiewicz dla Busha ? Nikt)ale najpierw nastąpią zmiany w radzie i
              zarządzie PKN.
              Patrz na fundamenty - te są raczej bez zmian - ropa jest droga (choć sporo
              brakuje do tegorocznych maksów) i wciąż znajdyje się w trendzie rosnącym. I to
              raczej obserwujmy a nie podniecajmy się pierdołami.
              • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:31
                Dobrze wiesz że na fundamenty to patrzy garstka zapaleńców. "Kupuj plotki
                sprzedawaj fakty" to są prawdziwe fundamenty które rządzą giełdą. Tu nie chodzi
                o to czy my naprawdę te pola dostaniemy. Chodzi o wykorzystanie tego wzrostu
                przez te kilka tygodni gdy nie będzie pewne jak naprawdę będzie z tymi polami.
                A co jak jednak dostaniemy tą ropę. Na wzrost ze spekulacji nałoży się jeszcze
                rzeczywistość. Ryzyko prawie żadne bo w dół nie poleci to czemu nie korzystać.
                Już frycowe zapłaciłem. Teraz czas zacząć zarabiać pieniądze.
                • Gość: soros Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.aster.pl 27.12.05, 00:00
                  Ta informacja o Iraku była podana jakieś kilka tygodni temu. I co ? Nic. Kurs
                  jakoś nie chce rosnąć. Gdzie jest to kupowanie plotek ?
                  Powiem więcej, ja bym zalecał ostrożność z tymi akcjami - jak ropa przebije w
                  dół linię trendu rosnącego to na akcjach spółek naftowych może być masakra. Np.
                  w USA indeks spółek naftowych zaczyna już wchodzić w trend boczny a dotychczas
                  był (od kilku lat) w trendzie rosnącym. To samo w sobie już wygląda tak
                  sobie. U nas może być podobnie (bo niby czemu ma być inaczej ?).
                  Tak czy inaczej - mam lekkie pozycje w tych akcjach ale nie czuję się z tym
                  najlepiej a już na pewno daleko mi do hurraoptymizmu.
                  • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:47
                    Nie martw si
                    • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:50
                      Chyba już się naprawiło :) Nie martw się :) Najbliższe 4 dni powinny być
                      dobre :) Co będzie później przemyślimy w sylwestra :)
                      • Gość: soros Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:14
                        Spoko, Gorbi - ja się z definicji nie martwię swoimi giełdowymi inwestycjami.
                        Mogą być w życiu naprawdę większe problemy.
                        • Gość: Gorbi Re: PKN ORLEN - MOSTOSTAL PŁOCK - IRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:42
                          Za luzacko do inwestowania też nie można podchodzić :) Chyba że ktoś ma takie
                          doświadczenie że inwestuje już jak komputer bez emocji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka