Dodaj do ulubionych

SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:58
ostatnio jest tak, ze gdzie nie zajrzę na listy o GPW, niemal na temat
dowolnej akcji, tam jest tylko euforia! dyskusje ze odpali za chwilę, najdalej
za tydzień, ale za to mowi sie o min 50%, nawet 1000%. sami sprawdzcie
parkiet, tutaj, na bankierze, dowolnie. W miedzyczasie rozpoczeła sie zwała na
TPSA, PKN i nie tylko, na wielkich obrotach, więc ktos juz wywala. Ale to
nieważne teraz, zupełnie nikt o tym nie wspomina a tym bardziej o tym, kto ma
kupowac te akcje po wielkich odpałach.

sam mam akcji sporo, tylko się tak zastanawiam dyskretnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: JERZY i jeszcze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:05
      pb.pl/content.aspx?sid=4281&guid=EA84E849-514E-4DE7-BF52-6B467CD41A49
    • Gość: Greg Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:06
      Tepsa traci, przez swoją skostniałość, grunt pod nogami i klientów, nie jest
      dziwne, że spada. PKN też jest nieco napompowany, korekta musi być, obietnice
      inwestycji niewiele pomogły. Słowem przesadnie drogie spółki muszą spadać. Ja
      na razie nie widzę ogólnej tendencji, tym nie mniej baczniej rozejrzę się w
      całości.
      • Gość: JERZY Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:09
        USA dzis zjechało, w tym wielkie koncerny, nawet Coca-Cola. Jest takie sweitne
        amerykanskie powoedzenie, ze straż pozarna nigdy nie przyjezdza przed pożarem!
        • Gość: liberał Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:22
          jak to na giełdzie jeden wywalu drugi zbiera.
          • Gość: racheela Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:24
            zalezy jeszcze kto wywala a kto zbiera
        • Gość: Greg Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:27
          Trafne określenie. Jedna sesja jednak jeszcze o niczym nie świadczy. Zobaczymy
          co będzie jutro. U nas euforia jest tak wielka, że bezpośredniego przełożenia
          raczej nie będzie. Chyba, że jakiś kataklizm w USA, atak terrorystyczny albo
          naprawdę duże spadki.
        • Gość: A Re: SYTUACJA NA RYNKU, POD ROZWAGĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:28
          To dobre AMERYKAŃSKIE POWIEDZENIE.
          Polskie realia to stażacy ochotnicy którzy podpalają by gasić i rząd który
          najpierw wzmacnia złotówkę by ją później osłabiać. (z całym szacunkiem dla
          strażaków ochotn. - robią dużo pożytecznego)

Amerykanie liczyli na poprawę wyników makroekonomicznych. Byli w dobrym
          nastroju po rajdzie styczniowym a tu jakieś anale psują im humor jakimś
          deficytem handlowym , rekordem wydatków rządowych etc. I jesczcze ich straszą
          że benzynka znów pójdzie w górę. Prócz tego nie maja pewności czy odchodzący
          guru rynków nie zabierze farta na emeryturę.
          Jutro kolejny ciekawy dzień w gmachu KC PZPR. Z jednej strony presja na
          odreagowanie po uspokojeniu politycznym z drugiej zaś presja globalnego rynku.
          Indeksy ameryki południowej w dół (to też rynki wschodzące) zobaczymy w nocy co
          będzie w azji - może zneutralizować negatywny wydźwięk dzisiejszegi dnia w
          ameryce. Dużo mieszanych sił.
    • Gość: mye A jutro piątek, 13 IP: *.eranet.pl 12.01.06, 23:28
      :-)
      • Gość: christoph.g Re: A jutro piątek, 13 IP: *.chello.pl 12.01.06, 23:30
        od mojego znajomego z banku /nie powiem jakiego?/ usłyszałem ostatnio, że
        większość martwych kont w DM im "zmartwychwstało"
      • kumana1 Re: A jutro piątek, 13 12.01.06, 23:31
        co tam piatek tymbardziej 13. moze tym bardziej wystrzeli w góre :) ja tam
        lubie 13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka