17.02.06, 11:53
Co robić? Sprzedać ze stratą (dużą) czy czekać aż się odbije? Jeśli tak to
kiedy i do jakiego poziomu? Proszę o opinię, może ktoś też "wpadł"...
Tylko błagam bez polityczno-życiowych gadek jak na innych wątkach. Konkretnie
bez "sentymentów"!
Obserwuj wątek
    • romaszb Re: AGORA 17.02.06, 11:59
      W tym roku sie nie odbije, niedosc ze podali zle wyniki to dali jasno do zrozumienia ze ten rok bedzie jeszcze gorszy! Moze sie odbije w przyszlym roku jak cos nowego i pozyt podadza ale co masz zamiar rok czekac? Wyskakuj bo to plonacy budynek!
    • jozef.pilsudski Re: AGORA 17.02.06, 12:33
      niżej już chyba nie spadnie... kurs był już po 52 ale chyba się obił -
      przynajmniej mam taką nadzieję :)
      • mk-kamyk Re: AGORA 17.02.06, 13:06
        Witam!
        Też na tej spółce wpadłem.Kupiłem po 62 zeta bo myslałem że już się powoli
        odbija, a tu taka wpadka.Narqazie niewygląda to najlepiej, ale zobaczymy może
        od 50 zeta się powoli odbije-mam taką nadzieje to sprzedam po kosztach, chyba
        że coś się polepszy.W zeszłym roku było podobnie kurs był po 73 spadł do 68 i
        nagle ogłosili że z nową gazetą pujdą na stracie ( czy coś takiego ) i spadła
        do 60, a wtym roku też już była po 73 czyli wyszedłem jeszcze na plusie tylko
        musiałem ją troche przytrzymac jakies 3 miechy.Pozdrowienia
        • rrj Re: AGORA 17.02.06, 13:15
          Dzisiejsza rekomendacja BZWBK - 48 zł.

Koło 45 zł jest poziom równowagi dla Agory, już od wielu lat.
          • wiesio2 Re: AGORA 17.02.06, 13:58
            Zgadzam się z przedmówcą, mój pesymizm każe mi jednak sytuować cenę w okolicach
            ceny emisyjnej sprzed 6 lat, czyli w okolicach 36 zł. Ja momementami na Agorze
            zarabiałem 7100 %.
            • greg_skce Re: AGORA 17.02.06, 23:28
              Wiemy, wiemy, jako były pracownik miałeś akcje za 1 zł. No na takich akcjach to
              nie sztuka zarabiać.
    • tomaso_b Re: AGORA 17.02.06, 16:30
      Analizy analizami, ale biorąc pod uwagę sytuację na rynku mediów, to nie masz
      chyba co się łudzić, że Agora wystrzeli jeszcze w górę. Wiosną przybędzie
      Gazecie Wyborczej kolejny duży gracz na rynku - Axel Springer wprowadza
      opiniotwórczy tytuł na modłę Die Welt. Chcą odebrać czytelnika Wyborczej i
      Rzeczpospolitej. Sprzedaż Wyborczej mimo olbrzymich nakładów promocyjnych wcale
      nie idzie w górę. Kiedyś Wyborcza sprzedawała się, bo była dobra. Teraz kosztem
      grubyc pieniędzy dodają do gazety książki i płyty i w ten sposób ratują poziom
      sprzedaży. W najbliższych miesiącach prognozy mówią, że poziom sprzedaży
      egzemplarzowej jeszcze spadnie z powodu właśnie polskiego Die Welt (tytuł
      polski jeszcze nie jest znany). Jednym słowem, przyszłość nie jest różowa. Weź
      jeszcze pod uwagę, że jeszcze spora grupa pracowników Agory ma darmowe lub
      kupowane po złotówce akcje Agory. To oni też w dużej mierze spowodowali, że w
      ostatnim czasie ten kurs zaczął pikować. Dla nich i tak zysk jest niesamowity.
      A te darmowe akcje ciągle są rozdawane w postaci różnych premii. Musisz się
      chyba pogodzić ze stratą. Dzisiejsza sesja najlepszym przykładem tego.
      • wiesio2 Re: AGORA 17.02.06, 19:31
        Ano sa rozdawane, zarządowi w Sulwestra, kadrze w ramach planów motywacyjnych, a
        reszcie agorowego spedu z okazji okragłych rocznic, za 3 lata znowu kilka
        milionów akcji po 1 zł trafi do obrotu...
        Zauważcie, że AGORA HOLDING czyli taka czapa nad Agora SA, mna tych akcji dla
        pracowników całkiem sporo.
        Przejrzystość akcjonariatu AGORY SA - jest bardzo nie przejrzysta, a już skład
        tej czapy /czyli AGORY HOLDING/ to juz zupełnie jakiś tajemniczy sanhedryn. Znam
        dwie osoby z owego ciala, ale myślę że to "pionki", za sznurki pociaga ktoś inny.
        • wiesio2 Re: AGORA 17.02.06, 23:43
          akcje agory mam od 3 lat, a na giełdzie jestem od 13 i na paru walorach tez
          niezle zarobiłem
          • zzzyziu Re: AGORA 18.02.06, 00:36
            Porownaj sobie wartosc Agory do innych firm z branzy medialnej:
            - radiowke mozesz porownac do RMFFM (wartosc - akcje Interii/3)
            - portal (Interia/3)
            - GW (Rzepax2,5)
            - Nowy Dzien (Rzepa/3)
            - outdoor - 300M???
            - czasopisma - 100M???
            Zsumuj. Jak masz sentyment to troche dodaj...

Wedlug mnie jeszcze spadnie...
            • wiesio2 Re: AGORA 18.02.06, 11:39
              Ano ze swoimi proroctwami nie trafisz do starego test. - o tym wszyscy wiedzą,
              że spadnie!
              • christoph.g Re: AGORA 18.02.06, 11:45
                ano masz rację, wiesiu, ale wiedz o tym, iż ty juz umarłeś!!! - niech ci ziemia
                z Książecej lekką będzie!
              • wio4litery Re: AGORA 18.02.06, 12:24
                wiesio2 napisał:

> Ano ze swoimi proroctwami nie trafisz do starego test. - o tym wszyscy wiedzą,
                > że spadnie!

Patrząc na formę i treść twoich postów widać, że
                Agora szafuje akcjami przydzielając je zawistnym indywiduuom.

w4l
                • christoph.g Re: AGORA 18.02.06, 14:34
                  Jeszcze jest więcej zawistników - ktorzy tych akcji po 1 zł nie dostali. Wszak
                  to lepsze przebicie niż G/k/ant!
    • fular1 Re: AGORA 19.02.06, 12:12
      agora jest mocno przewartosciowana. BZ WBK rekomenduje na 48 zl a inni na 50.. jest sporo za duzo... trzeba upuscic krwi... fundusze juz wychodza z niej i prosze stracila 15%. kto wyszedl pierwszy ten lepszy... dalej bedzie rzez niewiniatek, radze zaakceptowac straty....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka