Dodaj do ulubionych

Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu Agory

25.04.06, 16:32
Kierownictwo zaczęło pozbywać się akcji. Dziś kurs spadł o 5%, czyli akcjonarisze stracili tylko dziś 120000000zł
Obserwuj wątek
    • terrestre prawie 5. Od rocznego szczytu /73,90/ prawie 44 % 25.04.06, 16:33
      • pink.freud Re: prawie 5. Od rocznego szczytu /73,90/ prawie 25.04.06, 16:34
        To prawie 2000000000zł strat.
        • terrestre Re: prawie 5. Od rocznego szczytu /73,90/ prawie 25.04.06, 16:35
          moj watek na ten temat od razu wycieli.przed chwila
          • pink.freud Re: prawie 5. Od rocznego szczytu /73,90/ prawie 25.04.06, 16:37
            Hehe.. faktycznie poleciał na oślą, ale kierownictwa pewnie nie odważą sie wyciąć;)
    • rodzynka.sardynka Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 25.04.06, 16:39
      "bez jaj" cytuję kogoś tam,
      nie martwi Cię chyba zniknięty pryszcz z Partenonu Agory.
      • soros2 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 25.04.06, 19:04
        Wdać Panowie, że nie interesujecie się kompletnie Agorą. Zarząd tej spółki
        sprzedaje akcje od kilku lat informując o wszystkich transakcjach. Juz pisałem
        o tym nieraz ale cóż, czytacie "wybiórczo", he, he a mówiąc inaczej - bez
        zrozumienia. Typowe dla malkontentów. Proszę więc o trochę samokrytyki i
        wysiłku umysłowego zanim znowu obrzucicie tą spółkę i jej zarząd błotem.

Na koniec znowu przypomnę, że niejaki Gates Bill, gość od Microsoftu jakbyście
        nie wiedzieli, też sprzedaje akcje Microsoftu informując o tym za każdym razem
        bo prawo w USA jest w tej kwestii podobne do naszego. I jakoś nikt nie uważa,
        że Bill skądś gdzieś ucieka. I oczywiście nikt nie uważa, że MSFT tonie.
        • ojciec_dyktator Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 25.04.06, 20:09
          Forum Kraj. Oni tak mają - przychodzą na portal Agory pisać, jak to się brzydzą
          Agorą i Gazetą Wyborczą, ostatnio zwaną przez nich "Judaszówką" od hecy
          z "Ewangelią wg Judasza".
          Admini przerzucają im dyskusje o cenie akcji Agory na Forum Giełda, a oni
          myslą, że wycinają. Nie połapali się jeszcze, że te wszyskie wątki o akcjach tu
          lądują.
          • soros2 Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 25.04.06, 20:46
            Dzięki Ojcze za info. Też zlokalizowałem jednego gościa mieniącego się "Pink
            Freud" (skądinąd fajny zespół jazzowy lub jasowy) wieszającego psy na Agorze.
            Coż, te typy tak mają.
            • pink.freud Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:38
              Ten wątek oczywiście nie miał tu trafić. Cenzorzy zamiatają w ten sposób, wkurzające ich wątki pod dywan. Wyciąć nie mogą, bo i za co, to przenoszą tam, gdzie nikt nie czyta.
              Bluzgi na GW czy Agorę to tylko mały procent ogólnych bluzg, najwiecej jest frustratów, którym przeszkadza RM czy PiS. O Judaszniku nie słyszałem, chociaż oczywiście rozbawił mnie pomysł, że gazeta Michnika, Maleszki i spółki szuka patrona dla szpicli:)
              Częściej używane jest określenie kibuc, ale to przez pracowników, szczególnie wśród najnizszej kasty wyrobników GW.
              To tyle na temat zsyłania typów, którzy tak mają, do domu spokojnej starości pt Giełda;)))
              Wracając do tematu, wyskakujesz przed orkiestrę, jesteś wolontariuszem?:)
              To tłumaczenie płatnych pracowników kibucu;)
              "Najmocniej w gronie WIG20 potaniały akcje Agory, o 4,8 proc. Od 18 do 21 kwietnia dwie osoby z kierownictwa spółki, mające dostęp do informacji poufnych, sprzedały łącznie 16,6 tys. akcji (0,03 proc. kapitału) wydawcy "Gazety Wyborczej". Pakiety były warte 641,8 tys. zł oraz 93,5 tys. zł. Insiderzy najwyraźniej wystraszyli się debiutującego właśnie 18 kwietnia konkurencyjnego "Dziennika"."
              Pink Freud skądinąd jest zajebisty:)
              • racheela Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:42
                a tak własciwie co tacy jak Ty robia na portalu GW?
                • pink.freud Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:53
                  Mógłbym odpowiedzieć nie Twój interes, bo takie pytania męczą na ogół trolle, które mają odmienne zdanie na jakis temat i używają ich jako argumentów w dyskusji, ale zakładam, że jesteś grzeczną panienką i zapytam się jak rozumiesz tacy jak ja?:)
                  • racheela Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:59
                    najwazniejsze to nie zakladac niczego z góry, a dyskusja z toba nie ma sensu.
                    żegnam
                    • pink.freud Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 11:02
                      Też Cię lubię:)
              • aloha11 Re:pink.freud 26.04.06, 10:56
                pink.freud napisał:

> Ten wątek oczywiście nie miał tu trafić. Cenzorzy zamiatają w ten sposób,
                wkurz
                > ające ich wątki pod dywan. Wyciąć nie mogą, bo i za co, to przenoszą tam,
                gdzie
                > nikt nie czyta.

Bardzo słuszna uwaga. Ciekawi mnie to gdzie trafił usunięty mój post w którym
                użyłem słów "pieprzenie głupot" odnosząc się do wypowiedzi niektórych
                szczekaczek. Na moje pytanie otrzymałem odpowieź, że został usunięty jako
                wulgaryzm.I tu wypada zadac pytanie Panowie: to jest wasza wolność? ... Czemu
                takie pejoratywne podejście do pieprzenia? Ja pieprzu często używam w kuchni...
                Hmmm. Różnie różni ludzie podchodzą do różnych słów. Dla jednych pieprzenie to
                wulgaryzm ... a dla innych codzienna czynność bez której życie ma mało sensu.
                Nie wyobrażam sobie kanapki nie popieprzonej. Tak więc odbiór przekazu zależy
                właściwie od nastawienia odbiorcy a nie od nadawcy przekazu.
                ... a jak komuś wszystko kojarzy się z ... to inni już nic nie mogą mówić, aby
                go nie urazić. Mam nadzieję, że usunięty post trafił na forum sex i będzie tam
                nowym hiciorem.... a na serio - zwisa mi to. Mario
                • pink.freud Re:pink.freud 26.04.06, 11:07
                  To wszystko kwestia gustu adminów no i czy akurat nie mają pmsa;)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=40858846
                  • aloha11 Re:pink.freud 26.04.06, 11:12
                    Od głupich sam się człek obroni,
                    Od mędrków - niech nas Pan Bóg broni. To jest dobre i pasuje do dzisiejszej
                    sytuacji. Mario
          • pink.freud Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:26
            Hehe.. zawsze się znajdzie jakiś usłużny przygłup garbusek, który pośpieszy z wyjaśnieniami:)
            • aloha11 Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:29
              No cóż przyszedł czas na zmiany i bardzo dobrze. Przypominam sobie jak skończył
              Głos Robotniczy i Trybuna Ludu. Mario
              • pink.freud Re:Soros szkoda Twojej klawiatury, to klienci z 26.04.06, 10:54
                Sporo gazet bankrutuje, nie tylko gadzinówki:) To normalka i dlaczego GW miałaby być wyjątkiem.
        • gorbibanki Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 10:59
          Wybacz Soros, że Ci to zrobiłem ale wybieram się na długi Majowy weekend i
          kupili mnie tą mapą Polski. Jeżeli dalej będą tak efektywnie rozdawać prezenty
          to Agora nie obroni wsparcia na 41 zł. Przepraszam.
    • gorbibanki Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:08
      A jaki nagły zwrot sytuacji.
      • soros2 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:16
        Spoko, Gorbi. Ja nie jestem dyżurnym obrońcą Agory. Ona obroni się sama ale,
        póki co, czeka ja bardzo trudny okres. Nie mam tych akcji - to nie jest jeszcze
        czas na inwestycje w Agorę. Poczekam, i to raczej dłużej niz krócej. Może w
        końcu przyjdzie czas, w którym będę mógł zapłacić tyle za Agorę ile bym chciał.
        Na razie niech waka trwa na rynku mediów papierowych - będę przygladał się
        bacznie temu.
        A jak ktoś nie ma co robić ze swoim czasem to niech wiesza sobie psy na tej
        firmie - to wolny kraj, m.in. dzięki takim ludziom jak Michnik. Prosze tylko o
        argumenty a nie np. wyciąganie transakcji zarządu, które niczym się nie róznią
        od tych kiedy to były dobre czasy dla Agory.
        • soros2 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:17
          I żeby wszystko było jasne - tak się składa, że jestem Izraelitą.
          • gorbibanki Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:20
            Jakoś to przeżyję ;) Ważne żeby kasa się zgadzała :)
          • pink.freud Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:27
            Czy Izraelita to takie określenie na Żyda jak Rom na Cygana czy oznacza mieszkańca Izraela?
          • aloha11 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:01
            soros2 napisał:

> I żeby wszystko było jasne - tak się składa, że jestem Izraelitą.

No to dla mnie wszytsto jasne. Uważam, że ok 30% postujących na tym forum też.
            Mario
            • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:03
              jak to wyliczyłeś, Mario?
              • aloha11 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:06
                Bo goje nie maja czasu na codzienne postowanie, ponieważ musza w tym czasie
                ciężko pracować:)Mario
                • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:11
                  to dobrze:) bo juz myślałam, że........... a strasznie tego nie lubie.
                  • aloha11 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:14
                    Ja też droga rachel. Ty jak zawsze cierpliwa, łagodna jak jagnię. Mario
                    • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 20:25
                      cieszę sie Mario, musze być jagnię bo jestem Jagienka:)
                      • tomas_al Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 21:02
                        O, zaczyna byc ciekawie. Bo jedyne wspomnienie Jagienki z dziecinstwa to to, ze
                        posladkami miazdzyla orzechy. Dopiero teraz zrozumialem coz to musialo byc za
                        dziewcze.
                        • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 21:21
                          Gdyby miala dostep do internetu gralaby na gieldzie:)
                          • tomas_al Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 21:23
                            O, napewno. Ostro - spekulacyjnie.
                          • aloha11 Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 21:37
                            Na pewno tak i to z pomocą Ojca Inwestora. Przecież już w czasach jej
                            współczesnych niejaki stary opat nie próżno mawiał o niej, że wygląda jak na
                            wpół kalina, wpół sosenka. Mario
                            • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 22:06
                              ojciec Inwestor łączyłby ja ze swiatem osobiscie;)
    • pink.freud Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 11:19
      Niezły obrót dzisiaj, paru inwestorów sprzedało pakiety po 20-30 tysięcy akcji po 41.30. Ciekawe czy znów insiderzy?
    • racheela Re: Wypasione szczury uciekają z tonącego okrętu 26.04.06, 13:41
      2006-04-26 08:02:00
      Śrendia sprzedaż "GW" w ciągu tygodnia od wprowadzenia "dziennika" 502.000 szt.
      26.4.Warszawa (PAP) - Średnia dzienna sprzedaż "Gazety Wyborczej" wydawanej
      przez Agorę w ciągu siedmiu dni od wejścia na rynek nowego konkurenta,
      wydawanego przez Axel Springer Polska "Dziennika", wyniosła 502.000
      egzemplarzy - poinformowała "Gazeta" w środowym wydaniu.
      Pierwszy numer "Dziennika" ukazał się na rynku we wtorek 18 kwietnia i w tym
      dniu sprzedał się w liczbie około 350 tys. egzemplarzy, wyszedł natomiast w
      nakładzie 800 tys. egzemplarzy.
      "Po słabszym początku roku sprzedaż +Gazety+ rośnie z miesiąca na miesiąc" -
      czytamy w "Gazecie".
      Średnia sprzedaż "Gazety" w styczniu spadła o 12,9 proc. w ujęciu rocznym i
      wyniosła 385.353 sztuk.
      Natomiast w lutym 2006 roku średnia dzienna sprzedaż "Gazety" spadła o 1,9
      proc. do 415.319 egzemplarzy.
      Sprzedaż "Gazety Wyborczej" w lutym w stosunku do stycznia wzrosła o niemal 8
      proc.(PAP)

Ja na miejscu niektórych tez by, sie teraz wkurzyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka