Dodaj do ulubionych

Piast SA - do mario (aloha11)

28.05.06, 15:59
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Piast SA niniejszym informuje o
zmianie daty publikacji raportu rocznego Spółki za rok 2005. Raport, o którym
mowa wyżej, zostanie przekazany w dniu 30 maja 2006 roku.

?? mozliwe ze maja gorsze wyniki od spodziewanych i specjalnie zmieniaja date
publikacji zeby rynek po korekcie ochlona i nie zdolowal kursu jeszcze
nizej?? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aloha11 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 29.05.06, 12:32
      Raport nic nie wnosi i nie będzie miał wpływu na kurs akcji. Uważam, że cena
      jest na tyle atrakcyjna, że można zastanawiać się nad robieniem zakupów. Część
      inwestorów, która ostro pograła na akcjach Piasta i zrealizowała zyski na
      górce a wierzy w potencjał spółki z pewnością będzie chciała odkupić akcje po
      niższej cenie. W ostatnim okresie na rynek zawitała korekta, wywołała panike
      wśród drobnicy i nic dziwnego, że kursy nawet bardzo dobrych spółek dołowały. W
      najbliższym okresie stabilizacja a potem powrót kursu w granice 9 zł. Częśc
      bardziej doświadczonych inwestorów wyszła z Piasta i robiła zakupy akcji Emax
      widząc tam większy zarobek. Podobna sytuacja miała miejsce na Sawilu, kiedy to
      częśc inwestorów tej spółki wolała przenieśc swój kapitał na Mastersa. Piast to
      przyszłośc, przynajmniej ja tak uważam. Mario
      • aloha11 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 01.06.06, 16:28
        Dzisiejszy kurs wskazuje, że mogłem znów mieć rację, nawet jeśli to tylko
        chwilowe odbicie. Mario
        • andzia138 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 01.06.06, 16:36
          Jak kurs zjechał z 9,5 zł na 5 zł też miałeś rację.
          I w ogóle my tu wszyscy nie możemy sie doczekać kiedy znowu będziesz miał rację.
          • aloha11 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 01.06.06, 16:41
            Na innych wątkach dostałaś po rajtuzach, to przylazłaś tu. Sio!!!!!!! Mario
            • syndicate Re: Piast SA - do mario (aloha11) 01.06.06, 22:49
              też mam nadzieje ze w najblizszym czasie pare zlotych ten papier da jeszcze
              zarobic a jak nie to dzieki twoim wskazowka jestem pare zlotych do przodu :))a
              co do andzi.... poziom jej frustracji i niezadowolenia z zycia zaczyna juz
              wielu irytowac a mnie osobiscie zaczyna przerazac- Andzia nie przenos problemow
              z zycia osobistego na forum o gieldzie do tego sa stworzone inne fora -
              pozdrawiam.
              • andzia138 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 02.06.06, 09:13
                Ty juz się o mnie nie martw. Popatrz na siebie i zmierz może poziom swoich
                emocji zwiazanych z konkretnym papierem (w tym przypadku Piastem).
                A jak ci sie nie podoba moja opinia to juz twój problem. Nikt ci nie każe tego
                czytać ale skoro to czytasz to cos w tym jest.
              • aloha11 Re: syndicate 02.06.06, 10:18
                Ostatnie spadki na spółce były spowodowane ogólną sytuacja na parkiecie i
                niczym więcej. Grubasy wykorzystały panikę /skutecznie rozsiewaną także i na
                tym forum/ dobierając akcje na niższych poziomach w sytuacji, gdy wystraszony
                akcjonariat w panice wywalał akcje. Sytuacja się odmienia, kurs wychodzi z
                trendu spadkowego, widać, że jest mniej sypiących a coraz więcej chętnych do
                zakupów. Osoba o nicku andzia potrafi tylko czytać i krytykować wypowiedzi
                innych forumowiczów. Jest mistrzem biadolenia i narzekania na wzrosty,
                spadki, inwestorów itd. Proponuje jej, żeby zamiast ciągłej krytyki wniosła od
                siebie -coś mądrego na to forum lub po prostu odwiedziła odpowiedniego lekarza
                specjaliste. Mario
                • andzia138 Re: syndicate 02.06.06, 10:27
                  Następny troszczący się o moje zdrowie. Nie narzekam. A co do propozyjci to
                  moje zdanie chyba znacie od dawna. To nie koniec spadków. mamy na razie ich
                  korektę a Piast nie jest tu wyjątkiem. Myślę, że wzrost jego kursu zostanie
                  wykorzystany do oddania akcji właśnie takim leszczom jak mario i inni.
                • delmarco Re: syndicate 02.06.06, 11:38
                  Popieram w całej rozciagłości. Tez sadze ze teraz Piast sie odbije, wystarczy
                  spojrzec na wczorajszy wzrost w bardzo krotkim czasie, wg mnie to tez nie
                  koniec wzrostów. Poza tym Piast dziala w bardzo przyszlosciowej branzy i mysle
                  ze Ci ktorzy potrzymaja troche papier a spadki umiejetnie wykorzystaja do
                  dokupowania napewno nie beda zalowac inwestycji w Piasta.
                  • aloha11 Re: syndicate 02.06.06, 12:05
                    Ja nie narzekam, ekstra , fajnie ze uroslo i aby nadal tak było. Mario
                    • aloha11 Re: syndicate 02.06.06, 18:59
                      Teraz już wiecie komu zależało na obniżaniu kursu. Pozdrawiam posiadaczy Piasta
                      a od poniedziałku zapraszam na ostry marsz na północ..... zabieramy ze sobą
                      swarzędz. Mario
    • bodzio_zb1 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 02.06.06, 19:59
      Pewnie zainteresowani już wiedzą więc ta informacja dla tych co nie wiedzą.
      demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20060602/20060602_170850_0000019955.xml&xsl=depesza3.xsl&id=hyxq68qa41
      • aloha11 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 08.09.06, 12:04
        Wyciągam ten "stary post" z szyflady tylko po to, żeby panienki miały o czym
        pisać. Mario
        • aloha11 Re: Piast SA - do mario (aloha11) 08.09.06, 12:07
          andzia, gdzie ty jesteś? Mario
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka