02.06.06, 15:54
Jeszcze kilka tygodni temu, gdy zwrócono na forum uwagę na gorsze wyniki Arki
akcyjnej w stosunku do innych funduszy - wymądrzałeś sie, że to bzdury, że po
kilkudniowych relatywnie głębokich spadkach nie można tak pochopnie oceniać
tego funduszu. Teraz ze zdumieniem czytam, że wycofałeś się z Arki w 100 % -
ale nadal odstawiasz na forum wszystkowiedzącego ważniaka. Krytykowano cię
już zresztą za to na tym forum. Może dał byś nam od siebie odpocząć?
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Fular 02.06.06, 15:56
      Chyba się spóźniłeś.
      Ostatnio fulara jak na lekarstwo
    • fular1 Re: Fular 02.06.06, 16:01
      arka ma wyniki fenomenalne - podczas hossy. takową mamy od 3 lat. jest to coraz
      wiekszy pociag nad ktorym podczas paniki nie ma kontroli.

co do moich pieniedzy-pozwol ze bede sobie z nimi siedzial nawet na dworcu
      centralnym. pozwol ze ja wybiore gdzie beda.

nie mam czasu pisac bo pracuje ostatnimi czasu duzo. do wrzesnia bede w
      ochronie, nie mam czasu do wrzesnia sledzic gieldy niestety.

i prosze cie, nie mow mi co mam robic. mozesz to mowic swojemu dziecku.
      • lulu55 Re: Fular 02.06.06, 17:30
        Nie ma mnie na forum - bo w przeciwieństwie do ciebie nie mam czasu ślęczeć
        przed monitorem i natychmiast wychwytywać każdą krytykę pod swoim adresem.
        Oczywiście, że twoje pieniądze to Twoja sprawa. Rzecz tylko w tym, że doradzasz
        innym, zabierasz autorytatywnie stanowisko w jakiejś kwesti, żeby potem, gdy w
        grę wchodzi twoja własna kasa - wycofać się rakiem . Więcej pokory i
        skromności - a może kiedyś osiągniesz prawdziwy sukces (finansowy)
        • aloha11 Re: lulu55 02.06.06, 17:40
          Oni w większości maja tyle wspólnego z giełdą co mój syn albo i jescze mniej.
          Przychodzą jak hieny i jak hieny szybko znikają. Ktoś, kto od jakiegoś czasu
          śledzi to forum doskonale wie kim są i jaki jest cel ich obecności. Mario
        • aloha11 Re: lulu55 02.06.06, 17:40
          Oni w większości maja tyle wspólnego z giełdą co mój syn albo i jescze mniej.
          Przychodzą jak hieny i jak hieny szybko znikają. Ktoś, kto od jakiegoś czasu
          śledzi to forum doskonale wie kim są i jaki jest cel ich obecności. Mario
        • fular1 Re: Fular 02.06.06, 17:43
          NIE JESTEM DORADCĄ INWESTYCYJNYM I NIKOMU NIE DORADZAM. A NA FORUM JESTEM
          ZWYKLE TERAZ WIECZORAMI.

forum jest po to, zeby kazdy wyrazil opinie, powiedzial jak to wizdzi i co
          robi. jesli tego nie rozumisz - przykro mi. trzeba miec swoj mozg :-)

swoja droga tatra mocne nie ma sobie rownych po debowym :)
    • fular1 Re: Fular 02.06.06, 16:13
      poza tym co mam do dodania.

1. po co specjalnie sie rejestrujesz ?? nigdy cie na tym forum nie widzialem.
      żałość. poza tym jesli masz za duzo czasu chetnie kupie go od ciebie. mi sie
      przyda.
      2. dlaczego nie piszesz takich rzeczy jak jest -2,5% ?? poczekajmy. pozyjemy,
      zobaczymy. ja sobie robie urlop bo nic innego tylko od pol roku gielde dzien w
      dzien sledze.

po wakacjach pogadamy kto mial racje ;)

mniej zlosci. wiecej krytyki.
      • andzia138 Re: Fular 02.06.06, 16:17
        Fular, nie denerwuj się. Na tym forum mnóstwo ludzi wymaga jakiejs stadnej
        solidarności, deklaracji, że wytrwa się w jakims postanowieniu itd. A tu chodzi
        przecież o kasę i każdy robi co mu się podoba. Przecież i tak nie wiadomo co
        robi z pieniędzmi lub akcjami osoba postująca. Wszystko to pewna konwencja.
        Atakujmy argumenty a nie ludzi.
        • js.2 Re: Fular 02.06.06, 16:20
          w imieniu fulara..

Bóg zapłać dobra kobieto
        • laykonik Re: Fular 02.06.06, 17:11
          bez zaufania, bez solidarności, nie ma rynku, nie ma gospodarki, nie ma społeczeństwa, nie ma państwa i jego instytucji
          Andzia słyszałem, że Korwin teraz na cara kandyduje
          Wiesz coś o tym?
        • fular1 Re: Fular 02.06.06, 17:44
          dokladnie. ja nikomu umowy nie podpisywalem ze bede w akcjach do konca zycia.

przekonamy sie za 2,3 miesiace kto mial racje. chylę czoła.
    • fular1 Re: Fular 06.06.06, 15:19
      lulu55 moze odswiezymy ten wątek ??

czemu nikt nie pisze o frajerstwie jak spada tylko jak rosnie ??

pozdrawiam
      • js.2 Re: Fular 06.06.06, 15:25
        bo opadanie pokazuje że tej nocy nic się już nie zdarzy, pora spać
        • fular1 Re: Fular 06.06.06, 16:38
          szkoda, podyskutowalbym nad tym -3%. ale co to tam. jutro bedzie lepiej
      • lulu55 Re: Fular 06.06.06, 22:19
        Człowieku, o tym ty piszesz? Nikt nie dyskutuje z Tobą czy masz rację
        prognozując spadki, czy też jej nie masz. Tego dzisiaj nie wie nikt.Rzecz
        jedynie w tym że na tym forum robiłeś ludziom wodę z mózgu "broniąc" słabych
        wyników akcyjnej Arki wtedy gdy inni zauważali że fundusz ten w niepokojący
        sposób notuje relatywnie gorsze wyniki (w spadkach) od innych funduszy. A
        następnie postąpiłeś a rebours, dając drapaka z Arki. To tylko kwestia zasad -
        nie radź innym jeśli sam postępujesz dokładnie odwrotnie. Jeś.li tego nie
        rozumiesz - to trudno.Na tym kończę tę dyskusję bo mam mniej czasu niż ty na
        ślęczenie w Internecie. Pozdrawiam
        • fular1 Re: Fular 07.06.06, 01:01
          ja pisze CO JA ROBIE. nie pisze CO KTOS MA ROBIC.

to duza roznica.
          • marcin278 Re: Fular 07.06.06, 02:34
            tak sobie od jakiego czasu przegladam to forum
            i od razu rzucil mi sie w oczy gosc o ksywce Fular

pelno go, non stop cos komentuje, stara sie sprawiac wrazenie ze sie zna

az ktoregos dnia doczytalem ze kolega fular, ma arke :)
            hmm taki analityk a kupil sobie arke dla emerytow???

lepiej wlozyc 10% z tego co w arke w kontrakty terminowe na wig20

raz ze nie zapalcimy prowizji 1.5% czy 2% (gdy sie wplaca ponizej 50tys)
            a tylko 15zl za kontrakt
            to mozemy wycofac pieniadze na bierzaco a nie z 2 dniowym opoznienim

a arka idzie jak wig idzie do gory, spada jak wig spada, wiec co za roznica? :)

na dodatek nie musimy angazowac calosci jaka wkladamy w arke tylko jakies 10% z
            tego, a ryzykujemy duzo mniej z racji mozliwosci szybkiego wycofania kasy
            i widzimy na bierzaco wartosc a nie po 2 dniach

i jak spada to tez mozemy zarobic lub zminimalizowac straty kupujac 2 kontrakt
            przeciwny

wiec Fular, wloz kase lepiej na kontrakty i nie zgrywal analityka
            • fular1 Re: Fular 07.06.06, 08:12
              zeby zabezpieczac chlopie kontraktem kapital w funduszu trzeba miec specjalisto
              od 7 bolesci z 500 000 zl. pomyłka kosztuje cie ze 100pkt czyli 1000 zł wiec
              szansza ze 500 000 cie zabezpieczy w gore.

sami krezusi pisza na forum. poza tym chlopcze nie kazdy siedzi 25h na dobe
              przy kompie i ma czas patrzec w monitor.

dyskusje uwazam za zakonczoną.

ps a do arki nie wplacam od jakiegos czasu bo w mbanku mam bez prowizji. a w
              arce prowizje juz mam "zdyskontowana"
              • marcin278 Re: Fular 07.06.06, 14:17
                co ty opowiadasz?

z sufitu wziles te pol miliona ?

pomylka 100 punktow?
                pomylka kosztuje cie tyle samo co na funduszu przeciez pod warunkiem ze nie
                kupisz kontraktow o duzo wiekszej wartosci niz mialbys inwestowac w fundusz

i nie pisalem nic o zabepzieczaniu kontraktem kapitalu z funduszu
                • fular1 Re: Fular 07.06.06, 14:38
                  ok. masz 10 000 zł w funduszu. super.

wiec tu jest prosta zasada - rosnie to jest dobrze. w druga strone nie
                  najlepiej.

zabezpieczasz ten kapital 2 krotkimi. jak spada to przynajmniej kontrakty ci
                  zyskuja czyli nawet jestes na +.

gorzej jak cie nie bedzie w domu i wzrosnie ze 150 pkt ( wig20 + 4% ) wtedys
                  jest 1500 zł na kontraktach a z funduszu jakies 300 zł do przodu.

poto jest fundusz zeby sie nim nie martwic. no chyba ze jestesmy na szczycie
                  hossy a tak raczej jest.

wiec zeby sie bawic w zabezpieczanie to musisz miec z 300 000 zł na funduszu
                  chyba ze jestes hazardzista. bo te 10 000 to te 1500 straty odrobi ci za 2 lata.

hameryki nie odkryles, sory
                  • fular1 Re: Fular 08.06.06, 09:43
                    lulu55 ja bym znow dzis mogł podyskutowac o tym -3% otwarciu. dobrze sie
                    szczeka jak jest +3%. kozactwo. siedzi sie jak mysz pod miltłą jak jest
                    lustrzane odbicie.

zycze udanych inwestycji nawet tobie lulu55. pozdrawiam
                    • aloha11 Re: Fular 08.06.06, 09:57
                      Spokojnie kolego Fular, to przecież dopiero początek sesji. Kiedyś słaba
                      koniunktura na rynkach zagranicznych sie skończy i nastąpi czas wzrostów,może
                      nawet szybciej niz byśmy sie tego mogli spodziewac. Nadszedł czas misiów i
                      trzeba im ustąpić na jakiś czas miejsca na parkiecie. Większośc byczków jest
                      zarobiona - dosc sie byki napracowały i chyba należy im się troszkę czasu na
                      odpoczynek. Mario
                      • fular1 Re: Fular 08.06.06, 09:59
                        poprostu smieszy mnie jak mi ktos pisze ze postapilem zle. postapilem bardzo
                        dobrze i nawet jak wig20 bedzie na poziomie 4000 dalej tak bede uwazal.

robie to co chce, z nikim nie zawieralem umowy, to jest moja kasa, a to co
                        pisze, pisze to co robie, nie to CO KTOS ma robic.

niech rosnie, wielu moich znajomych jest na gieldzie. nie jestem psem
                        ogrodnika. niech ludzie zarabiaja. ale takie posty do mnie kiedy jest +3% jest
                        nie na miejscu. to jest -3% i teraz ja pisze.

pozdro. musze w koncu zrobic aktualizacje konkursu
                        • aloha11 Re: Fular 08.06.06, 10:10
                          Oczywiście, że tak. Mario
    • fular1 Re: Fular 12.06.06, 12:44
      podyskutujesz jeszcze z panikarzem ? lulu55 ?
    • fular1 Re: Fular 13.06.06, 14:10
      szkoda ze sie juz nie odzywasz :(((((((((((((((((((

ok. to jak bedzie +3% to licze ze sie odezwiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka