getin 31.08.06, 10:25 Za kilka dni zaczynają się zapisy na wrocławską spółę AB S.A. - dystrybutora sprzętu komputerowego. Czy ktoś ma bliższe informacje na temat tej spółki, analizy rentowności inwestycji w te akcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszekszwajcarski Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 31.08.06, 21:06 Uwzględniając porównania do rynkowych wycen ( P/E i P/BV ) Action, które robi dokładnie to samo, akcje AB są warte jakieś 14 - 15 PLN. A sprzedawane będą po 12 PLN. Natomiast jeśli w drugim półroczu będą mieli taką samą dynamike zysku jak w pierwszym, to pod koniec roku akcje AB powinny być warte jakieś 27 - 28 PLN. Fajna spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
getin Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 31.08.06, 21:07 Nikt się nie odezwie nw tej sprawie, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 31.08.06, 21:19 Ja się odezwe. Jak napisałes AB S.A. to spółka z Wrocławia.A jak z Wrocławia to ja radzę wchodzić w ciemno. Patrz Hutmen,Tim,MCI,Koelner,Kogeneracja. Wrocław - w ciemno bracie.A jak popatrze na Dolnośląskie,to hohoho - tu juz głowa boli, Masters pierwszy,a dalej.......:-) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 31.08.06, 21:32 O Getinie nie wspomniałem,ale sądząc po Twoim nicku to napewno wiesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
getin Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 01.09.06, 08:51 Pytam całkiem serio... Odpowiedz Link Zgłoś
6an1 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 01.09.06, 09:15 Ale tylko 30% jest dla indywidualnych - 1,6 mln., a więc duża redukcja. Poza tym dziwi mnie dlaczego dotychczasowi akcjonariusze chcą sprzedać akcje (ok. 5 mln.). Odpowiedz Link Zgłoś
6an1 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 01.09.06, 09:49 04.09.06 AB - chat z zarządem spółki w serwisie www.parkiet.com (początek o godzinie 11:00) Odpowiedz Link Zgłoś
yorrick2 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 04.09.06, 21:38 Ktoś widział czat? Zapisujecie się? Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: AB S.A. - rynek pierwotny. Co myślicie? 04.09.06, 22:23 Ja odpuszczam. Branza komputerowa i IT nie jest w modzie. Wystarczy popatrzec na wyniki spólek IT i na ostatnie debiuty podobnych spólek Action, Qumak secom. Nie za dobrze to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
6an1 Re: AB S.A. - kredyt 05.09.06, 11:15 Może być w związku z tym duża redukcja: Bank BPH przygotował specjalną oferte, której celem jest umożliwienie Klientom nabycie akcji AB S.A. z wykorzystaniem środków pochodzących z kredytu. Oferta kredytu obowiązuje w dniach 4 września - 6 września 2006 - kredyt do 300% środków własnych Klienta zdeponowanych na rachunku brokerskim Kredytobiorcy w Biurze Maklerskim (minimalna wysokość kredytu 10 000 zł), prowizja za przygotowanie od 0,4 %. Oprocentowanie kredytu wynosi 5.00%. Odsetki od kredytu będą naliczane od dnia uruchomienia kredytu. Wnioski kredytowe będą przyjmowane w placówkach Banku od 4 września do 6 września. Opłata przygotowawcza będzie potrącana z kwoty kredytu. Od dnia 4 września br. do 6 września br. będą przyjmowane zapisy na zakup akcji AB S.A. w transzy detalicznej. Zapis będzie można złożyć w sieci placówek, telefonicznie oraz drogą internetową (System Internetowy - zakładka - Zlecenia - Nowe Emisje). Odpowiedz Link Zgłoś