koonek 21.09.06, 21:31 spółka bardzo niedowartościowana, jest szansa że niedługo przejdzie na gpw, myślicie, że to dobra inwestycja, proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soros2 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 21.09.06, 21:55 A czemu uważasz, że niedowartościowana ? A może przewartościowana ? Skoro zacząłeś wątek to napisz co o tej spółce myślisz. Ja tak rzuciłem okiem na spółkę i...kto wie. Może coś tam jest ? Ale musze troche o niej poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvil Re: ZASTAL (ceto) - opinie 21.09.06, 23:11 wyniki finnsowe nienajlepsze - brak płynności finansowej + duże zadłużenie żadnej rewelacji w tej sólce nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 21.09.06, 23:31 To chyba widzieliśmy jakieś inne spółki. Płynność finansowa wysoka, zadłużenie niskie. Natomiast taka analiza nic nie mówi albo niewiele. Ta spółka ma spore aktywa trwałe i to trzeba sprawdzić - tam może być jakaś ukryta wartość (choć nie musi). Sam rachunek wyników (faktycznie tu wyniki są marne) to jeszcze nie wszystko. Proponuję poczytać sprawozdanie zarządu itd. A potem podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
maklerux Re: ZASTAL (ceto) - opinie 08.11.06, 21:22 Zastal okazał si perełką i już widać pierwsze przebłyski wyskoku w górę. Spółka Na Pewno niedowartrtościowana , jak to czaami w CeTO więc szkoda że nie zauważyłe tego jak była za 70 groszy. Zrobiłem analizę po wzrostach i zgadza mi się wszystko tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 09.11.06, 16:57 ja tą spółkę zauważyłem jak była po 50gr i sugerowałem jako bezpieczną alternatywę dla leasco Odpowiedz Link Zgłoś
lukando Re: ZASTAL (ceto) - opinie 22.09.06, 17:43 dziś ktoś wystawił 30k po 0,70 i wmiare szybko mu to rozebrano, ładny dziś wolumen na papierku Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 23.09.06, 19:42 Firma, jak dla mnie okazuje się ciekawa. Szczególnie w ujęciu skonsolidowanym. Notowana około 4 razy poniżej wartości księgowej, C/Z też niski (za 2005 rok). Brakuje mi kwartalnych sprawozdań skonsolidowanych (to CETO więc z informacjami jest tak sobie). Mają sporo nieruchomości na wynajem w Zielonej Górze - chyba są w większości wynajęte. Wartość nieruchomości była aktualizowana na koniec 2004, teraz pewnie jest jeszcze większa ale nie spodziewałbym się tutaj jakiegos wielkiego wzrostu ich wyceny. Feler to akcjonariat - jakiś taki szemrany (m.in. Kolmex i ludzie z tego układu). Ktos cos wie o Kolmexie ? Trochę w to zapakowałem w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: ZASTAL (ceto) - opinie 23.09.06, 19:50 uważacie że jest szansa na przejście na gpw? jak myślicie kiedy to nastąpi ? Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: ZASTAL (ceto) - opinie 07.10.06, 16:11 ostatnimi czasy obrót na tym walorku jest znacznie większy niż wcześniej, chyba ktoś to zbiera przed przejściem na gpw jaka jest realna data przejścia na gpw ? Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 07.10.06, 23:28 A skąd wiesz, że w ogóle jest szansa, że Zastal przejdzie na GPW ? Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: ZASTAL (ceto) - opinie 08.10.06, 23:38 Jako zielonogórzanin podam troche faktów( plotek???) o ZASTALU- kiedys potentat w produkcji wagonów teraz slabiutka firemka ,która niewiadomo co poza wynajmem nieruchomosci robi,akcjonariat dziwny -taki spekulacyjny,zarząd tez na miescie nie ma dobrej opinii,a co dobrego : duzy majątek -nieruchomosci w centrum Zielonej Góry-tyle ,że Zielona to nie Warsiawa to i wartosc inna ,a i wladze miasta obchodzą się z nimi jak z jajkiem bo troche ludzi jeszcze zatrudniają to i np: zwolnienia z podatku od nieruchomosci dostają...... Odpowiedz Link Zgłoś
maklerux Re: ZASTAL (ceto) - opinie 08.11.06, 21:27 głupek........ pzred wyborami każdy wydziwia . ja jesyem też zielonogóraninem i nie potwierdzam wypowiedzi przedmówcy. znam tą firmę i jest to potentat na skale ogólnopolską Odpowiedz Link Zgłoś
lukando Re: ZASTAL (ceto) - opinie 21.10.06, 23:14 znalazłem to na parkiecie tu kilka informacji ze stronki zastalu Spółka Akcyjna ZASTAL została założona 17 grudnia 1990 roku. W roku 1992 przejęła Przedsiębiorstwo Państwowe ZASTAL - firmę o dużych tradycjach przemysłowych istniejącą na polskim rynku od 1945 roku. Od 1 stycznia 1993 roku ZASTAL SA funkcjonuje jako grupa kapitałowa o strukturze holdingowej. Spółka dysponuje kapitałem akcyjnym o wartości 20,5 mln zł. Akcje Spółki zostały dopuszczone do obrotu publicznego, a notowania odbywają się na Centralnej Tabeli Ofert. Spółka dysponuje znacznym majątkiem położonym na obszarze 30 ha znajdującym się w pierwszej strefie miasta Zielona Góra. Na terenie Spółki zlokalizowane są obiekty produkcyjne, magazynowe, socjalne i biurowe. Działalność gospodarcza ZASTAL SA to przede wszystkim produkcja konstrukcji stalowych, najem majątku jakim dysponuje spółka, archiwizacja akt oraz zarządzanie infrastrukturą zapewniającą właściwe funkcjonowanie podmiotów wykorzystujących majątek ZASTAL SA Stworzony na terenie ZASTAL-u Park Przemysłowy ma za zadanie zapewnienie optymalnych warunków do funkcjonowania jednostkom prowadzącym działalność. ZASTAL SA prowadzi działalność produkcyjną w zakresie produkcji konstrukcji stalowych na bazie majątku oraz długoletnich doświadczeń jakie w tym zakresie posiada. Wykorzystując bazę lokalową prowadzi także działalność w zakresie przechowywania i archiwizowania akt różnego rodzaju a w szczególności akt kadrowo - płacowych. Posiada zaświadczenie o wpisie do rejestru przechowawców akt osobowych i płacowych wydane przez Wojewodę Lubuskiego. ZASTAL SA posiada również wyłączne jak i znaczące udziały w podmiotach wchodzących w skład Grupy Kapitałowej ZASTAL, które działają na rynku usług transportowych oraz ochrony mienia. Zakład Konstrukcji Stalowych prowadzi działalność w strukturze Spółki Akcyjnej ZASTAL na terenie Parku Przemysłowego zlokalizowanego w Zielonej Górze przy ulicy Sulechowskiej 4a. Jesteśmy kontynuatorem bogatych tradycji przemysłowych Przedsiębiorstwa Państwowego Zastal Na sukces naszej firmy pracuje doświadczona i stabilna załoga, której bogata wiedza i doświadczenie gwarantuje wysoką jakość wykonywanych prac. Szczególną uwagę zwracamy właśnie na jakość na każdym poziomie funkcjonowania przedsiębiorstwa, począwszy od jakości samego zarządzania, procesów organizacyjnych i technologicznych poprzez współpracę z dostawcami oraz obsługę klienta i serwis. Produkcja odbywa się w hali o powierzchni 1600 m2 wyposażonej w 2 suwnice pomostowe o udźwigu 3 Mg. Obok hali posiadamy do dyspozycji estakadę magazynową o powierzchni 2185 m2 z dwoma suwnicami o udźwigu 5 i 8 Mg. Dysponujemy specjalistycznymi maszynami, dzięki którym jesteśmy w stanie zrealizować różnego typu zamówienia, nawet najbardziej nietypowe. Park Przemysłowy ZASTAL w Zielonej Górze położony jest w strefie śródmiejskiej, na terenie zabudowy przemysłowej, pomiędzy ulicami - Sulechowska, Winogradu, Towarową, Źródlaną i Ludową oraz w sąsiedztwie dworca PKP. Do Parku Przemysłowego jest dogodny dojazd od strony ul.Sulechowskiej oraz od strony ul. Ludowej. PARK PRZEMYSŁOWY Park zajmuje ok. 30 ha powierzchni gruntu oraz jest zabudowany budynkami o funkcji biurowej, magazynowej i produkcyjnej o łącznej powierzchni ok. 105.000 m2. Teren Parku jest ogrodzony, a ruch pieszych i pojazdów odbywa się pod nadzorem Agencji Ochrony "GAMA". Teren Parku jest wyposażony w instalację energetyczną, c.o., wodociągową, kanalizacyjną i telefoniczną oraz posiada utwardzone drogi i bocznicę kolejową. Na terenie Parku prowadzi działalność kilkadziesiąt podmiotów dzierżawiąc obiekty i grunty od ZASTAL SA. Najwięksi dzierżawcy to: "TABOR SZYNOWY" Opole SA, ZASTAL TRANSPORT, SMURFIT EUROPA CARTON, "DART", BLEICHERT, "HEITZMANN". Nadzór nad gospodarczym wykorzystaniem majątku obejmującego Park Przemysłowy sprawuje Biuro Zarządzania Majątkiem. Zakład Konstrukcji Stalowych prowadzi działalność w strukturze Spółki Akcyjnej ZASTAL na terenie Parku Przemysłowego zlokalizowanego w Zielonej Górze przy ulicy Sulechowskiej 4a. Jesteśmy kontynuatorem bogatych tradycji przemysłowych Przedsiębiorstwa Państwowego Zastal Na sukces naszej firmy pracuje doświadczona i stabilna załoga, której bogata wiedza i doświadczenie gwarantuje wysoką jakość wykonywanych prac. Szczególną uwagę zwracamy właśnie na jakość na każdym poziomie funkcjonowania przedsiębiorstwa, począwszy od jakości samego zarządzania, procesów organizacyjnych i technologicznych poprzez współpracę z dostawcami oraz obsługę klienta i serwis. Produkcja odbywa się w hali o powierzchni 1600 m2 wyposażonej w 2 suwnice pomostowe o udźwigu 3 Mg. Obok hali posiadamy do dyspozycji estakadę magazynową o powierzchni 2185 m2 z dwoma suwnicami o udźwigu 5 i 8 Mg. Dysponujemy specjalistycznymi maszynami, dzięki którym jesteśmy w stanie zrealizować różnego typu zamówienia, nawet najbardziej nietypowe. Akcje ZASTAL SA od 1998 roku są notowane na rynku regulowanym pozagiełdowym tj. Centalnej Tabeli Ofert, do obrotu publicznego jest dopuszczone 20.499.539 szt. akcji co stanowi 100 % kapitału akcyjnego spółki. W obrocie znajdują się akcje I, II i III emisji tj.: - 99.539 szt. akcji I emisji o numerach od 00001 do 99539, - 13.123.079 szt. akcji II emisji o numerach od 00000001 do 13123079, - 7.276.921 szt. akcji III emisji o numerach od 0000001 do 7276921, o wartości nominalnej 1,00 PLN każda. Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 08.11.06, 20:44 jak na razie wszystko wskazuje, że inwestycja Zastal to dobra inwestycja - ja akurat rozważałem tą inwestycję ale zdecydowałem się na co innego Odpowiedz Link Zgłoś
maklerux Re: ZASTAL (ceto) - opinie 08.11.06, 21:31 na ceto jest taka perła jak zastal a wy czaicie sie na bankruta leascco Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: ZASTAL (ceto) - opinie 09.11.06, 16:53 ja akurat na leasco się nie przyczaiłem Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: ZASTAL (ceto) - opinie 24.11.06, 18:44 Data sporządzenia: 2006-11-23 Skrócona nazwa emitenta ZASTAL Temat Wdrożenie systemu zarządzania jakością w firmie Zastal SA Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Spółki Akcyjnej ZASTAL informuje, że z dniem 01 grudnia 2006 roku rozpoczyna działania związane z opracowaniem i wdrożeniem systemu zarządzania jakością zgodnie z międzynarodową normą EN-ISO 9001:2000. MESSAGE (ENGLISH VERSION) Odpowiedz Link Zgłoś
btb Może bardzo pójść w górę 25.11.06, 21:12 Napiszcie, że Romek tam wchodzi Midasem (jeśli wchodzi) i od razu poleci kilkaset procent up. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: ZASTAL (ceto) - opinie 02.12.06, 14:43 Raport bieżący nr 24 / 2006 Data sporządzenia: 2006-12-01 Skrócona nazwa emitenta ZASTAL Temat Zbycie aktywów o znacznej wartości Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Spółki Akcyjnej Zastal informuje, że w dniu 01 grudnia 2006 r. dokonano sprzedaży aktywów o znacznej wartości będących własnością Spółki. W dniu 01 grudnia 2006 r. zawarto aktem notarialnym warunkową umowę sprzedaży nieruchomości gruntowej o powierzchni 32.473 m2, położonej w Zielonej Górze przy ulicy Obywatelskiej (warunek: prawo pierwokupu Gminy miejskiej Zielona Góra). Numer ewidencyjny działki - 120/61, numer księgi wieczystej ZG1E/00071196/4. Nabywcą nieruchomości jest Przedsiębiorstwo Budowlano Produkcyjne EKONBUD-FADOM Leszek Jarząbek, Elżbieta Jarząbek s.c. z siedzibą w Zielonej Górze przy ul. Bohaterów Westerplatte 11. Nieruchomość została sprzedana za cenę netto 3.084.935,00 zł. Wartość ewidencyjna nieruchomości wynosi 836.595,40 zł. Nie istnieją żadne powiązania pomiędzy nabywcą, a Zastal SA. Wartość sprzedaży aktywów przekracza 20% przychodów emitenta za ostatnie cztery kwartały obrotowe. Nieruchomość nie była wykorzystywana przez Spółkę w swojej działalności. MESSAGE (ENGLISH VERSION) Odpowiedz Link Zgłoś