Dodaj do ulubionych

Dom Development

04.10.06, 20:22
gdzie beda przyjmowane zapisy??
Obserwuj wątek
    • cfa Re: Dom Development 04.10.06, 20:25
      cdm pekao
      • kurwik Re: Dom Development 07.10.06, 14:45
        czyli nie majac rachunku w cdm pekao nie ma mozliwosci kupna akcji w ofercie
        pierwotnej?
        • makler2006 Re: Dom Development 08.10.06, 16:32
          Moim zdaniem ta spółka ma przyszłość, szczególnie dlatego, że wciąż dynamicznie
          rosną ceny mieszkań i gruntów pod ich budowę. Do tego jeszcze dochodzą
          wspaniałe, żeby nie powiedzieć oszałamiające zyski firmy (oto wyniki z
          prospektu emisyjnego):

I poł.2006 I poł.2005 2005 2004 2003

zysk 57.976 11.599 52.150 10.562 6.967
          (mln zł)

Jak dobrze pójdzie to na koniec 2006 osiągną zysk ponad 100 mln- jednym słowem
          rewelacyne wyniki. Ciekawe jescze jaką dadzą cenę na rynku pierwotnym??
          Myślicie, że warto w to wejść. Pod względem fundamentalnym wygląda to na prawdę
          bardzo bardzo dobrze.
          • abanderado Re: Dom Development 11.10.06, 15:25
            też mnie zastanawia ta spółka
            troche za pieknie to wygląda ...

mają troche długów a infoprmacji o tych niby nieruchomościach mało brak info o
            lokaluizacjach .... znajac zycie głownie białołeka
            • raffy2 Re: Dom Development 17.10.06, 19:34
              85 zlotych, nienajgorzej, na dwoje babka wrozyla, ale chyba trzeba w to wejsc...
              • lojek1 Re: Dom Development 18.10.06, 10:13
                a kiedy DD zaczyna byc notowany na gpw ??
                • niebogaty Re: Dom Development 18.10.06, 11:27
                  Mam konto w DM PKO BP, czy mam mozliwosc zapisania sie?
                  • kurwik Re: Dom Development 18.10.06, 12:29
                    Tak, sprawdzilem. idziesz do CDM Pekao, robisz zapis, i po przydziale akcji
                    przeleja je na twoje konto w DM PKO BP (operacja jest darmowa). potrzebujesz
                    gotowke ze soba, albo wczesniej musisz wykonac do nich przelew, tak by widzieli
                    go i zdazyli go zaksiegowac (czyli musisz go wykonac dzisiaj).
                    zagranica sie na akcje rzuci, wiec powinno byc ok.
                    • niebogaty Re: Dom Development 18.10.06, 12:51
                      Dowiedzialem sie ze majac 5000 nie ma sensu w to wchodzic, ktos gdzies obliczyl
                      ze zyski sa w granicach 30 zl. Niezly megaamator ze mnie
                      • abanderado Re: Dom Development 18.10.06, 14:10
                        jakie lewary i za ile daje cdm pekao ?
                        • meinz Re: Dom Development 18.10.06, 18:13
                          abanderado napisał:

> jakie lewary i za ile daje cdm pekao ?

lewar x3 możliwy lewar x5 ale potrzebna jest rekomendacja CDM. prowizja przy
                          350 000 zł wynosi 0,35 % a oprocentowanie 7,7. Więc całkiem korzystnie. Dobrze
                          że lewar nie jest tak duży bo gdyby był np x10 to redukcja byłaby
                          niemiłosierna. Jutro jadę się zapisać.
                          • cleo_1 Re: Dom Development 19.10.06, 00:17
                            przygotuj sie na mega papierki i mega kolejki
                            jsi wezmiesz kredyt pod zakup akcji, obowiazkowo otworza ci konto w tym
                            zakichanym banku i konieczna bedzie druga wizyta (celem podpisania umowy i
                            dokonczenia formalnosci w CDM)
                            • meinz Re: Dom Development 19.10.06, 15:28
                              Mega papierki?? Mega kolejki?? Jestem już po wszystkim i stosu papierów ani
                              kolejek gigantów nie było. Mowa o CDM w Olsztynie. A obsługa niemal wchodzi w
                              cztery litery - byli bardzo pomocni. Jeśli chodzi o formalności to poszło
                              bardzo sprawnie. Nie było takiego bydła jak przy PKO BP. Teraz tylko kilka
                              litanii do odmówienia żeby redukcja nie była MEGA. Mam nadzieję że zrobię na
                              tym papierze dobry intetres.
    • cleo_1 Re: Dom Development 18.10.06, 14:41
      Ponoc ma byc 95% korekta

• cleo_1 Re: Dom Development 18.10.06, 14:43
        oj, wyslalo sie za wczesnie.
        Dzis robilam zapisy rano i nawet wzielam kredyt, bo przy takiej redukcji z
        moimi kilkunastoma tysiacami za wiele bym nie zwojowala
        --
        • hubymac Jakie zyski? 18.10.06, 20:42
          Na jakie zyski mozna liczyc po ok pol roku inwestujac te spolke okolo 10 tys
          uwzgledniajac juz korekte przy zakupie. Chcialem ogolnie zainwestowac 70 tys pln
          • citro1 Re: Jakie zyski? 18.10.06, 20:57
            Co Ty się martwisz zyskami,Ty pilnuj żeby nie było strat,a zyski zostaw w
            spokoju.
            • elamigo1 świetne:-) 19.10.06, 16:09
              pozwolisz że będę czasem cytował?
              na marginesie: jak się nazywa ten święty od niepełnosprawnych umysłowo?
              będzie najbardziej na miejscu.
              >> nie każda nowa emisja daje zarobić. Może się okazać że ktoś weźmie znacznie
              więcej akcji niz się spodziewał - bo np. redukcja będzie tylko 10%. A później
              się okaże że debiut nie wypali. Inwestowanie w spółkę wchodzącą na giełde
              powinno być zawsze inwestowaniem długoterminowym a nie obliczonym na kilka
              tygodni czy nawet pół roku. Ryzyko jest astronomiczne. Lewar, żadnej ceny
              odniesienia, etc.
              Swoja drogą powinno być spore zainteresowanie ze strony naszych funduszy -
              ostatnio mało jest emisji i mają gotówkę.
          • all Re: Jakie zyski? 19.10.06, 17:14
            hubymac jak sobie policzę:
            redukcja 95% to, aby zainwestować 10 tys. to trzeba się zapisać i wpłacić kasę
            w wysokości... 10tys./5%=200 tys. zł
            To brakuje ci jeszcze 130 tysiączków...
            • zawodowiec4 Re: Jakie zyski? 19.10.06, 17:52
              Widzę samych amatorów. Czy ktoś z was zadał sobie elementarny trud aby spojrzec
              na parę liczb dotyczących tej spółki ? Np. wskaźnik C/Z, Cena do wartości
              księgowej itp. I porównał do innych deweloperów na naszej giełdzie ?
              Wszyscy piszecie o megazyskach do zarobienia a żaden matoł nie zadał sobie
              trudu z oszacowaniem wartości akcji tej spółki. Dramat.
              • jasiek233 Re: Jakie zyski? 19.10.06, 23:01
                To nas oświeć łaskawco.
                • abanderado Re: Jakie zyski? 20.10.06, 11:14
                  kto pierwszy wyczai poziom redukcji niech daje znać ...
                  • raffy2 Re: Jakie zyski? 21.10.06, 10:52
                    no właśnie, podali wielkość redukcji wczoraj?
                • zawodowiec4 Re: Jakie zyski? 20.10.06, 11:24
                  Sam se to policz. Co ja jestem ? Skrzynka informacyjna ?
                  Smutne jest tylko to wasze totalne lenistwo umysłowe.
                  • lumploretariat Re: Jakie zyski? 20.10.06, 14:21
                    Do odczego jest forum,. Jak Cie grzecznie proszą to odpowiadaj.
                    • mabo Re: Jakie zyski? 20.10.06, 22:20
                      policzył za nas bankier.pl 95,49 zł Swoją drogą niestety 85 zł to cena wywalona
                      w kosmos czyli z 25-30% premią więc jeśli wejdą po 100 zł to będzie dobrze.
                      Acha a propo zachwytu nad zyskami firmy itp. to polecam ostatni numer Muratora
                      tam jest co nieco o jakości wykonania. Oczywiście w momencie hossy na rynku
                      nieruchomości nawet jeśli będą sprzedawali zgniłe jaja to i tak każdy je kupi,
                      ale polecam - może przed zakupem kolejnego mieszkania (z zysków na giełdzie)
                      może każdy z kupujących sprawdzi po prostu co słychać u konkurencji
                      • meinz Re: Jakie zyski? 21.10.06, 11:44
                        Wczoraj w CDM nie podawano oficjalnie info o redukcji. Ale jeśli bankier.pl się
                        nie myli to oceniłbym redukcję na poziomie średnim i mam nadzieję że wyzsza nie
                        będzie w rzeczywistości. Policzyłem że przy tej stopie redukcji aby wyjść na
                        swoje kurs musi wzrosnąć o ok 9%. A że mam zamiar trzymać ten papier dłuzej
                        więc nie specjalnie boje się o przyszłość. Wszystko zależy od debiutu - jesli
                        okaże się że wypali ostro w górę to będę się cieszył ale jesli tak się nie
                        stanie to dokupuję. Wasze trochę posępne komentarze odrobinę studzą mój zapał
                        co do tej spółki ale fakt cena jest wzięta trochę z sufitu i to mnie niepokoi.
                        Ale jestem dobrej mysli.
                        • mabo Re: Jakie zyski? 21.10.06, 20:46
                          tz. 95,49 zł to jest teoretyczna cena akcji na wejściu wyliczana ze wskaźników
                          to odpowiedź na posta kolegi pietro wyżej. Stopy redukcji jeszcze nie znamy ale
                          oceniam ją na 99% na podstawie amatorskiej analizy tz. wizyty w CDM i składania
                          zapisów po prostu goście obok mnie skłądali zapisy na kwoty przekraczające 100k
                          więc nie oczekujcie cudów na poziomie redukcji 50% hahah
                          • meinz Re: Jakie zyski? 22.10.06, 17:03
                            mabo dzięki za sprostowanie - pomyliłem tą liczbę. Hmm nie wiem czy się cieszyć
                            czy płakać. Bo jeśli papiery osiągnęłyby taką cenę na starcie to całkiem nieźle
                            (ok 12% up), bo cena 85 zl odstrasza. Myslę że przeszacowałeś redukcję - ja
                            obstawiam 96-97 %. Coś czuję że będzie to moje ostatnie IPO w najbliższym
                            czasie. Zarobek będzie (jeśli będzie) marny.
                            • prenditore Re: Jakie zyski? 22.10.06, 20:04
                              Zysk będzie wtedy, gdy ktoś zechce odkupić taką masę akcji po cenie wyższej niż
                              85zł.
                              • meinz Re: Jakie zyski? 23.10.06, 10:56
                                Czy ktoś z Was ma dostęp do serwisu PAP? Za pół godziny powinno pojawić się
                                info o redukcji.
                                • ahead1 Re: Jakie zyski? 23.10.06, 10:58
                                  demo.e-pap.pl/espi
                                  • zember Re: Jakie zyski? 23.10.06, 11:30
                                    4. Stopy redukcji:

a) 0% - w Transzy Inwestorów Instytucjonalnych,

b) 97,95 % - w Transzy Inwestorów Indywidualnych.
                                    • meinz Re: Jakie zyski? 23.10.06, 12:03
                                      KUŹWA!!!!!!!!!!
                                      • kasia_ia Re: Jakie zyski? 23.10.06, 12:11
                                        A czego się spodziewaliście? W redukcję rzędu 75% wierzyli chyba tylko
                                        megaoptymiści (ja dla zabawy zrobiłam wyliczenia dla 80% jako wersji
                                        b.optymistycznej)
                                        • meinz Re: Jakie zyski? 23.10.06, 13:46
                                          Chodzę przecież po ziemii więc redukcja poniżej 90% nie wchodziła w grę ale
                                          miałem nadzieję że będzie bliżej dolnego progu a nie 0,05 od mojego
                                          pesymistycznego założenia :-)
                                          • mabo Re: Jakie zyski? 23.10.06, 15:19
                                            0% redukcji dla II to nie jest optymistycznie, ale mam nadzieje ze jakies
                                            fundusze nieruchomosci będą brały po trochu. Nie wiem czy duzo ludzi brało na
                                            kredyt ale chyba nie tak duzo wiec jest szansa ze wszyscy beda trzymali DD w
                                            swoich portfelach wiec cena nie zejdzie ponizej 85 zł
                                            • meinz Re: Jakie zyski? 23.10.06, 17:24
                                              demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20061023/20061023_164728_0000031753.xml&xsl=depesza3.xsl&id=hyxq68qa41

Jutro debiut! Ok przyznaję się jestem początkujący - i pożądnie skacze mi
                                              ciśnienie. Sporo kasy na to poszło i przykro będzie zaczynać od wtopy. Ale
                                              zobaczymy jutro.
                                              • naganiatch Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 18:00
                                                No ja jestem niekontent z powodu redukcji i jutro bede dobieral akcji. Nie wiem
                                                jak wy, ale nie bede czekal az ok 11tej wywinduja cene do 120 zeta, wiec od rana
                                                slecze przy kompie.
                                                • meinz Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 18:43
                                                  To chyba symptom szczeniaka ale mam taką tremę przed jutrzejszym dniem że chyba
                                                  mnie cholera strzeli. Nie mogę się skupić na pracy magisterskiej:-) Mam pytanie
                                                  do doswiadczonych. Czy jeśli jutro ewentualny wzrost nie będzie zbyt wysoki
                                                  radzicie dokupić trochę papieru? Ja mam taki plan ale nie chcę dostać rozstroju
                                                  emocjonalnego tym bardziej że jak dla mnie pieniądze które przeznaczyłem na DOM
                                                  są duże. A 120 zł to chyba zbyt optymistyczna wersja ale daj boże jak
                                                  najwięcej.
                                                  • ahead1 Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 20:21
                                                    Sprzyja nam dobra koniunktura a jesli spekula sie dolaczy bedzie tylko dobrze.
                                                    Sam nie posiadam tego papiera.
                                                    P.S. Szybko zaczynasz prace magisterska, ja kilka lat temu piaty rok zaczalem
                                                    od... hulaj dusza piekla niema, a praca zaczalem sie interesowac na pocztku
                                                    roku... ale kalendarzowego:) powodzenia
                                                  • meinz Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 21:37
                                                    Hehe tak praca magisterska....Tyle że piąty rok skończyłem w czerwcu...:-)
                                                    Przyczyny opóźnień - nieznane. Pocieszyłeś mnie co do jutrzejszego przebiegu
                                                    notowań ale chyba muszę na jutro wziąć w garś i przemyśleć to jeszcze kilka
                                                    razy co tym fantem zrobić.
                                                  • naganiatch Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 21:42
                                                    Jak bedzie <105zl tojugtro dokupuje za to co mi zwrócili z cdm a jest tego
                                                    trochę bo redukcja wszak duza byla. Jak bedzie powyżej 130 to sprzedam troche i
                                                    wchodze w energopol usredniajac w gore, a jak jutro bedzie wtorek to beda wzrosty :)
                                                  • meinz Re: Jutro będzie się działo 23.10.06, 23:34
                                                    Naganiacz czy ty naprawdę w to wierzysz? Ja bardzo bym chciał ale niestety nie
                                                    wychodzi mi.
                                                  • ahead1 Re: Jutro będzie się działo 24.10.06, 09:26
                                                    No i zapowiada sie niezle:) powodzenia
                                                  • meinz Re: Jutro będzie się działo 24.10.06, 09:54
                                                    Naganiacz - zwracam honor!! Jestem pod wrażeniem.
                                                  • ffiill Re: Jutro będzie się działo 24.10.06, 10:59
                                                    i jak.. zmieniłeś już zdanie.. ;-)))))))
              • abanderado Re: Jakie zyski? 25.10.06, 11:19
                i co zawodowcu. jak Twoje szacunki pajacu ?
                • zawodowiec4 Re: Jakie zyski? 25.10.06, 11:53
                  Jajco. Kupuj kolego, kupuj aż pękniesz. To dobra spółka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka