Dodaj do ulubionych

UKE nałożył milion złotych kary na Tele2

06.11.06, 15:47
Nie tylko telefonicznie. Moich rodzicow tak nabila w butelke przedstawicielka
Tele2, ktora pojawila sie w ich domu. Dokladnie na to samo - na preselekcje,
przez co rodzice ze zdziwieniem po 2 miesiacach (cwaniaki tak wydluzyli czas
wystawiania faktur) zobaczyli, ze z dymem poszly minuty wliczone w abonament
tepsowy....z dwoch miesiecy...
Zrobilem maly dym w Tele2, byli zadziwiajaco "wyrozumiali" i spolegliwi -
teraz juz wiem dlaczego hehehehe. Odkrecilem preselekcje w tepsie i rodzice
maja teraz spokoj.
Obserwuj wątek
    • ezavv Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 15:57
      Praktyki sprzedaży przez Tele2, właściwie agentów pracujących dla Tele2, są
      znane nie od dziś. Podobnie było z preselekcją. Pokaż kwit, a będziesz
      szczęśliwym klientem.
      Czyżby kogoś z rodziny to dotknęło i stąd taki rejwach. Gdzie był URTiP w
      poprzednich latach?
      • colage Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 16:23
        Ja tez chetnie bym sie dowiedzial, gdzie byl URTiP gdy trzeba bylo zbadac
        monopolistyczne praktyki TPSA? Wtedy sprawa ciagnela sie latami, teraz
        wystarczyly dwa miesiace.
        • andrzej9927 Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 23:47
          No i co? zapłacili naciągnięci klienci, a forsa do kasy państwowej. Powinni ją
          otrzymać poszkodowani. Ale, jak wiadomo, to stara praktyka. Wiele kar za różne
          podobne przekręty poszły do wspólnego banku, jakoś tak, jakby to był podatek od
          błędu. Firmy wyłudzają krocie, po to, żeby po jakimś czasie część pozyskanych
          pieniędzy dać Państwu niby to za karę. Te pieniądze potem rozpływają się na
          różne biura, agentów, nowe służby. Np. Kara za zatruwanie środowiska. Obywatel
          grzybieje od trucizny, a kara którą wypłaca fabryka powiedzmy azbestu czy innego
          świństwa, spokojnie spływa na ogólne konto. Zyski są przemyślnie regulowane w
          taki sposób, żeby zakład produkcyjny nie stracił tego co ma zarobić zgodnie z
          założeniem. W rezultacie, obywatel dorzuca się do wyprodukowania materiału
          własnej choroby lub śmierci. Super akcja!
          • plmlp Tele2 to wyjątkowi przewalacze. TPSA to przy nich 07.11.06, 12:49
            wzór uczciwości. Moze nieudolni (przez ich nieudolność uciekłem nieświadomie do tamtych gangsterów) ale nikt tu przynajmniej programowo nie usiłuje kraść.
    • josner UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 15:58
      "Ustalając wysokość kary prezes UKE wziął pod uwagę m.in. to, że Tele2 wykazała
      dobrą wolę i pełną współpracę w czasie prowadzonego przez UKE postępowania,
      oraz fakt, iż Tele2 mając na uwadze dobro swoich klientów zmierza do poprawy
      istniejącego stanu rzeczy."

Ciekawe ile by dostali jakby nie chcieli współpracować?
    • 1panrysio Przegnałem z domu tych oszustów he,he.. 06.11.06, 16:31
    • tenare Dokładnie tak jak w artykule Tele2 nabiła 06.11.06, 16:42
      w butelkę moją teściową, starszą kobietę - wdowę. O tym, że jest abonentką Tele
      2 dowiedziała się, gdy dostała od nich fakturę. Pomogłem jej się skutecznie
      pozbyć naciągaczy.
    • brynk smierc tele 2 ! zabij tele 2, 06.11.06, 16:47
    • panna.migotka777 Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 16:49
      A szkoda ze ich nie ukarali za oszustwo polegające na tym że dzwoniąc do kogoś
      płaci się nawet wtedy kiedy rozmowa nie została odebrana. Jak ktoś do mnie
      przychodzi z ofertą Tele2 ucieka zaraz po tym jak o to zapytam. Pracowałam też
      kiedyś u nich w biurze, jakie tam odchodziły oszustwa..
      • brynk Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 17:15
        cytat:"...A szkoda ze ich nie ukarali za oszustwo polegające na tym że dzwoniąc
        do kogoś
        płaci się nawet wtedy kiedy rozmowa nie została odebrana."- koniec cytatu .
        COOOOOO? - TU U NICH PłACIMY NAWET ZA NIEODEBRANE ROZMOWY? No nie wytrzymie...
        Dlaczego ta złodziejska firma działa jeszcze na polskim rynku ? URE - SłYSZYSZ ?
      • maciop Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 18:19
        Płaci się nawet za rozmowy nieodebrane ? Tu przesadzasz !!
        • andrzej9927 Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 23:52
          Nie istnieje coś takiego jak "rozmowa nieodebran" Jeżlei nie odbierzesz rozmowy
          to jej nie ma. Zacznie się dopiero w chwili rozpoczęcia, ale po podniesieniu
          słuchawki. Wtedy płaci wywołujący rozmowę a nie odbierający rozmówca. A może
          czegoś nie wiem?
          • margotje Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 07.11.06, 10:23
            andrzej9927 napisał:

> Nie istnieje coś takiego jak "rozmowa nieodebran" Jeżlei nie odbierzesz rozmowy
            > to jej nie ma. Zacznie się dopiero w chwili rozpoczęcia, ale po podniesieniu
            > słuchawki. Wtedy płaci wywołujący rozmowę a nie odbierający rozmówca. A może
            > czegoś nie wiem?

Andrzeju, jesli nie masz nic madrego do powiedzenia, to stul pyszczycho! W tele2
            impulsy zaczynaja sie liczyc od momentu wybrania numeru zadanego
            abonenta!!!!!!!!!!!!
        • margotje Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 07.11.06, 10:22
          maciop napisał:

> Płaci się nawet za rozmowy nieodebrane ? Tu przesadzasz !!

NIE!!!!!!!!!!!! Nie przesadza ani troche!!!! Licznik biej nawet jak rzomowa
          nie jest przeprowadzona, czyli nie odebrano telefonu!!!
    • dominik.olsztyn Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 16:54
      Głupie to tele2. No frajerzy jacyś normalnie. Tepsa robi ludzi w konia już 20
      lat i nawet złapana za rękę, krzyczy że to nie ich ręka, odwleka sprawę kar
      latami. A tak poważnie, to cieszy fakt, że znalazł się operator, który choć
      postępuje niegodnie, to przynajmniej nie rżnie głupa i nie udaje że wszystko
      jest OK, tylko obiecuje poprawę.
      • sklis Tele2 jest do d... 06.11.06, 23:08
        ...nawet sie nie wysilili, zeby polskie reklamy w TV przygotować - tandetnie
        zaadaptowali jakieś zagramaniczne... Głupi kupi. Ja nie.
    • klocmaster Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 16:57
      To cale pseudackie przedsiewziecie powinno sie zrownac z ziemia a pracownikow -
      management i tych popapranych przedstawicieli pseudakow porozjezdzac
      buldozerami. Oszustwo pod nosem a prokuratura nic nie robi (i to zakrojone na
      szeroka skale). U moich starszych podali sie za przedstawicieli telekomunikacji
      a to byl dopiero poczatek. Za morde jednego z drugim i wyp... do rynsztoka.
      • klocmaster Sprostowanie 06.11.06, 17:00
        Za pracownikow TP SA oczywiscie...
    • brynk Rozpedzić to dziadostwo-tele2 w cholere jasną ! 06.11.06, 17:02
      Mnie oszukano na przyjeciu oferty "60 min darmowe" , których nie ma
      wyszczególnionych w bilingu i jednoczesnym podniesieniu ceny za impuls z 29 gr.
      na 32 gr., o czym w zadnej ulotce i "opowieściach" akwizytorów nie było mowy
      Jednoczesnie za wycofanie się z umowy przed upływem roku musze
      zapłacić kare 100zł . Moim zdaniem URE winien nakazac złodziejowi -Tele2
      uniewaznienie wszelkich tak zawartych umów . W przypadku nie wywiązania sie z
      nakazu
      wywalic firme na "zbity ryj" z Polski . Nienawidze TELE2 . TELE2 TO KRóL
      ZłODZIEJI ! TELE2 - ABY WAS PIORUN TRZASł. Deklaruje wycofanie się z Tele2 .
      Juz mnie zadne zapewnienia z ich strony nie przekonaja . Tą firmę nalezy
      poprostu osr...
    • brynk a co my z tej kary jako klienci będziemy mieć ? 06.11.06, 17:28
      To pytanie kieruje do URE...
      • rafvonthorn Re: a co my z tej kary jako klienci będziemy mieć 06.11.06, 17:34
        Podniesienie abonamentu i cen Tele2... Lepiej odżałuj tę stówkę i uciekaj...
        • w_ Re: a co my z tej kary jako klienci będziemy mieć 06.11.06, 18:51
          Nawet nie trzeba odżałowywać. Wystarczy dzwonić bez preselekcji przez prefiks
          innego operatora.
    • signal Tele 2 - naciągacze 06.11.06, 17:36
      nie można się od nich odczepić, nachalni i kombinatorzy
      • 2berber Re: Tele 2 - naciągacze - czyżby? 06.11.06, 18:25
        signal napisał:
        > nie można się od nich odczepić, nachalni i kombinatorzy
        Walczą o klienta.
        Obrażać Tele 2 a gloryfikować TPSA to głupota.
        Zresztą Tele2 to kultura skandynawska
        TPSA to kultura francuska - i wszystko jasne :-)

• ready4freddy Re: Tele 2 - naciągacze - czyżby? 06.11.06, 22:31
          nie wiedzialem, ze praktyki typu przedstawianie sie jako "telekominikacja" bez wymieniania nazwy firmy (kiedy wiadomo, ze "telekomunikacja" w swiadomosci zbiorowej to "telekomunikacja polska SA") to "kultura skandynawska".
    • jolanta10 UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 18:54
      Nie wiem dlaczego praktyki zawierania umów tak się zmieniły że aż oparło się o UKE.
      Jestem klientem Tele2 prawie od początku ich zaistnienia na polskim rynku i na
      razie nie miałam problemów. Tylko dzięki temu, że są mogłam znacznie taniej
      rozmawiać "z zagranicą" oraz korzystać z innych ich usług.
      Miałam zaufanie bo polecono mi(rodzina ze Szwecji) tego operatora właśnie jako
      alternatywę do TP
      • brynk Jolanta 10 - wida , ze jestes klakierem tele2 ... 06.11.06, 19:46
        ...i to by było na tyle...
        • jolanta10 Re: Jolanta 10 - wida , ze jestes klakierem tele2 06.11.06, 19:58
          A figa :)))
          Jestem zwykłym zjadaczem chleba co miał TP od zawsze. Teraz też mam abonament bo
          mam jeszcze Neostradę (jeszcze na 2 lata)
          • maruda.r Re: Jolanta 10 - wida , ze jestes klakierem tele2 07.11.06, 10:25
            jolanta10 napisała:

> A figa :)))
            > Jestem zwykłym zjadaczem chleba co miał TP od zawsze.

Problemu nie ma ze zwykłymi klientami, świadomie podpisującymi umowę, a z
            potencjalnymi klientami, tudzież z tymi, którzy chcą zrezygnować.

• jtfk Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 18:55
      Kara słuszna. Proponuję jeszcze ukarać osoby nieczytające dokumentów, które
      podpisują.
      • r306 :) 06.11.06, 19:06
        One sa karane - stratami finansowymi.
      • maruda.r Re: UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 07.11.06, 10:35
        jtfk napisał:

> Kara słuszna. Proponuję jeszcze ukarać osoby nieczytające dokumentów, które
        > podpisują.

Czuj się ukarany stosownym epitetem za nie zrozumienie tekstu.

• yoreek A ja muszę stanąć w obronie. 06.11.06, 19:02
      Moja rodzicielka świadomie założyła sobie Tele2. I jest zadowolona. Płaci mniej,
      bo dzwoni w darmowe weekendy. Aż chłopaki z tele2 dzwonili czy nie popsuł się
      jej telefon ;) Nikt nikogo nie nabierał, nie okłamywał itp. Generalnie to dobrze
      że TPSA ma konkurencję, a zgniłe jajo w postaci oszustów i naciągaczy zawsze się
      znajdzie.
      • r306 Ale w obronicze czego? Konkurencji? Wolnego rynku? 06.11.06, 19:14
        Niestety Tele2 od poczatku ma bardzo zla opinie o procesie zawierania umow. Pol
        biedy gdy trafia sie w pelni swiadomy klient, ktory swiadomie wybiera oferte -
        znacznie gorzej, gdy jest naciagany klamliwa agitka przedstawiciela.

Z moimi rodzicami bylo tak, ze odradzalem im, kiedy zglosili sie do mnie, z
        pytanie, co to jest tele2: "bo ciagle do nas wydzwaniaja". Wyjasnilem im co
        moga zyskac, co stracic, ze obecny plan taryfowy, ktory maja jest dla nich
        odpowiedni, ze beda mieli problemy z podwojnymi fakturami itd. Odradzalem.
        Jednak (nie pierwszy raz zreszta) dali sie namowic (a to przedstawicielowi, a
        to majstrowi) i zamiast sluchac rad - wysluchali marketingu i zgodnie z moimi
        przewidywaniami - pierwsza faktura z Tele2 i od razu AWANTURA i "synu -
        wyjasniaj sprawe".... Rodzice indagowani na rzecz wizyty u nich konsultantki z
        Tele2 zapewniali, ze ta pani zareczala, ze niczego co maja obecnie w Tepsie NIE
        TRACA. No i pani sklamala. Moglem nie dawac do konca wiary rodzicom - bo mogli
        cos pokrecic, ale po tym artykule niestety sprawa zamyka sie w pewna calosc:
        1. Deklaracje rodzicow, o zapewnieniach pani z Tele2
        2. Dziwna uleglosc w biurze telefonicznym Tele2: "tak, oczywiscie moze pan
        zmienic preselekcje bez zadnych konsekwencji"
        3. Kara UKE za podobne praktyki.
      • brynk Re: A ja muszę stanąć w obronie. 06.11.06, 19:56
        yoreek napisał:

> Moja rodzicielka świadomie założyła sobie Tele2. I jest zadowolona. Płaci mniej
        > ,
        > bo dzwoni w darmowe weekendy. Aż chłopaki z tele2 dzwonili czy nie popsuł się
        > jej telefon ;) Nikt nikogo nie nabierał, nie okłamywał itp. Generalnie to dobrz
        > e.........Yoorek - jestes kolejnym po jolancie10 klakierem tele2, a moze
        jeste pracownikiem w tej firmie, to w takiej sytuacji jestes usprawiedliwiony.
        Mimo to dla mnie tele2 jest oszustem i złodziejem. Zadne pozytywne opinie juz
        mnie do nich nie przekonają . Sam juz na swoim koncie sukcesy , poniewaz kilku
        moich znajomych poprostu mnie posłuchało i odpie..... się od nich
        .

> znajdzie.
        • 77qwerty Re: A ja muszę stanąć w obronie. 06.11.06, 22:27
          mam 2 lata tele 2 i nie narzekam
          płace troche taniej niz w tpsa
          ale nie łape sie na rzadne promocje , ułatwienia dodatkowe umowy
          A jak mnie oszukaja to ich oleje i im nic nie zapłace
          • legionek Re: A ja muszę stanąć w obronie. 06.11.06, 22:39
            jedną kwestią to są naciągactwa, lecz z drugiej strony jeżeli ludzie nie byli
            tempi jak ... to by nie było takich przekretów.(Niektórzy) Ludzie każdemu kto
            zadzwoni to od razy uwierzą bezkrytycznie a potem wychodzą właśnie takie kwasy.
            tak jest jak się nie czyta podpisywanych umów
      • maruda.r Tele2 - pasożyt telekomunikacyjny 07.11.06, 10:20
        yoreek napisał:

> Moja rodzicielka świadomie założyła sobie Tele2. I jest zadowolona. Płaci mniej
        > ,
        > bo dzwoni w darmowe weekendy. Aż chłopaki z tele2 dzwonili czy nie popsuł się
        > jej telefon ;) Nikt nikogo nie nabierał, nie okłamywał itp. Generalnie to dobrz
        > e
        > że TPSA ma konkurencję,

Zapominasz, że różnicę rabatową opłaca TPSA właśnie. Tele2 jest zwykłym
        pasożytem, a nie konkurencją. Przecież nie budują własnej infrastruktury i są
        tzw. operatorem wirtualnym. Prawdziwą konkurencją wobec TPSA są Dialog, Netia i
        kablówki, oferujące obecnie fizyczne łącza telefoniczne, a nie tylko prefiks.

• leszek.st37 UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 06.11.06, 23:28
      TELE-2 to zlodziejska firma. Pół roku nie mogłem się z nią rozstać ,
      pomimo formalnego wypowiedzenia przeze mnie umowy , co miesiąc
      przysyłali kolejne faktury. Ostatnią otrzymałem na 10 zł. po 9-ciu
      miesiącach od formalnego wypowiedzenia. Znajomi z Francji też
      wypowiadali się o niej niezbyt pochlebnie.
    • kapelusznik13 chwalę tele 2 06.11.06, 23:34
      A ja jestem zadowolony z tele 2- gadam po 18,00 za darmo ile wleze z wszysktm
      operatorami,aktywacja usług w ciągu 24 godzin ,a w telekomunie darmowe weekendy
      i wieczory kosztowały mnie kilkaset złotych z powodu kłamliwej reklamy
      • jasiu_smietana Re: chwalę tele 2 07.11.06, 00:22
        rowniez korzystam z uslug tele2, ale pozwole sie z Toba nie zgodzic w 100%. Juz
        nie ma dzwonienia do woli po 18 i w weekendy. Mozna przegadac tylko 1000minut,
        co daje ok 33min dziennie :]
        • myslacyszaryczlowiek1 Reklamy=przemysł oszustów. 07.11.06, 03:21
          Dlaczego się zatrudnia specjalistów wyszkolonych w oszustwie.
          Czy zamiast wydawać 200 zeta od umowy ( taki koszt miej więcej ponosiło tele 2
          za pozyskanie nowego klienta) nie lepiej było zaoferować 200 zł klientowi w
          postaci np. darmowych minut czy innych bonusów. Podejrzewam że klienci sami by
          walili drzwiami i oknami aby podpisać umowę. Bo zysk 10 zł na miesiąc nikogo nie
          przekonuje.
          • ant777 Re: Reklamy=przemysł oszustów. 07.11.06, 07:55
            myslacyszaryczlowiek1 napisał:

Bo zysk 10 zł na miesiąc nikogo nie przekonuje.

Oczywiście, że nie przekonuje. Dlatego od roku korzystam z komórki.
    • maruda.r Śmieszna ta kara 07.11.06, 10:14

"Wskazane powyżej naruszenia przepisów Prawa telekomunikacyjnego miały miejsce
      bezpośrednio w relacjach pomiędzy partnerami Tele2 a użytkownikami końcowymi.
      Należy jednakże wskazać, że to Tele2 ponosi odpowiedzialność za swoich partnerów
      handlowych" - stwierdza urząd.

Srutututu. UKE, od pewnego czasu forujący Tele2, najzwyczajniej się ośmiesza.
      Nie mamy tu do czynienia z typową sytuacją monopolistyczną, a z jawnym
      oszukiwanie klientów, czyli kradzieżą. Tele2 nie stosuje tych praktyk od
      wczoraj, a do 3 lat. Ilość negatywnych sygnałów jest wynikiem ekspansji na rynku
      przygotowanym przez UKE. To wszystko jest zwyczajną kpiną.

Kara powinna być w wysokości 50 mln, bo 1 mln można uznać za przysłowiowe
      wykręcenie się w psim nosie.

• margotje UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 07.11.06, 10:19
      Mam nieprzyjemne doswiadczenia z tele2 w Holandii. Bardzo nieprzyjemne.
      Kiedy dowiedzialam sie o wejsciu tych zlodziei na rynek polski, probowalam
      ostrzegac, informowac o metodach i dzialania.
      NIKT NIE POSLUCHAL!

I prosze: oto potwierdzenie mojej tezy: tele2 to banda zlodziei i oszustoww.
      Milion zlotych , to stanowczo nieodpowiednia kara. Te organizacje kryminalna
      nalezy zlikwidowac, a wszystkich jej uczestnikow zamknac na bardzo dlugo w
      obozie pracy tak, aby spoleczenstwo nie musalo tych zlodziei utrzymywac w
      zwyczajncyh pierdlach. Niech teraz zapracuja na lyzke strawy ciezko i uczciwie!!!!
    • gosc19 UKE nałożył milion złotych kary na Tele2 07.11.06, 12:22
      Miłe, serdeczne, sympatyczne panie przychodzą i naciągają starszych ludzi (i nie tylko)a nawet każą podpisać umowę nazwiskiem, na które jest podpisana umowa w TP SA. I tak np. żona może podpisać się za męża nawet bez jego wiedzy. Czy to jest legalna polityka zdobywania klientów? Jeśli przedstawiciel danej firmy każe mi podpisać fałszywą umowę, to jakie może ta firma świadczyć usługi? Szkoda tylko, że później tak trudno jest odkręcić całą sprawę i wyrwać się ze szponów naciągaczy.
      • all Zamiast krytykować, najlepiej... 07.11.06, 17:22
        niech wszyscy, którzy się czują oszukani, złożą reklamacje i postarają się
        odzyskać to co stracili.
        A może nie można?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka