Dodaj do ulubionych

LOP & rolowanie

11.12.06, 21:51
Re: Przesiadka!..
citro1 13.09.06, 21:25 + odpowiedz

Witam.
Ciekawi mnie takie zagadnienie jak rolowanie pozycji.Kto rolował i komu to się
opłaca??
Moim zdaniem bardzo dobrze wychodza na tym krótkie - zamykanie S na
FW20U6 ,czyli kupno w przedziale 3040/3050 i otwieranie S na FW20Z6,czyli
sprzedaż w przedziale 3080/3090.
W takim układzie arbi i krótkie ręce mają czysty zysk.Z bazy zerowej na
U6,przechodzą na +40 na Z6.

A co reszta panów o tym myśli??

Witam - wklejam tą wypowiedż z połowy września.Dzisiaj sytuacja się powtarza
Przypomnę tylko iż po tygodniu od wygaśnięcia serii U6 baza się wyzerowała na
serii Z6
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:03
      ale zajętych pozycji na nowej serii cośik malutko.
      • citro1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:09
        A brałbyś na nowej serii "L" na takiej bazie?? Coś kipi pod rynkiem,tylko co??
        • elamigo1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:25
          Jak przez półtora roku hossa rwala do przodu to baza wciąż była na dużym plusie
          - nie przeszkadza. Branie Lek przed posiedzeniem fedu, na krawędzi kryzysu?
          To zabawa dla odważniejszych niż ja. Zresztą którkich też bym nie ryzykował póki
          nastroje nie opadną. Tłum jest łatwy w manipulacji.
          Co kipi pod rynkiem. Pod rynkiem kipi prawda:-)
          konsomolskaja prawda-bo nie wątpię że współnota interesów robi z GTI komunę albo
          kibuc. Dla jasności: myślę o formach organizacyjnych a nie o polityce.
          Się okaże do końca tygodnia. Ostatnio sięgnąłem do jednej z książek co mam na
          półce. Tak na kibel. Akurat otworzyłem na stronie dotyczącej relatywności
          przewartościowania spółek p/e i p/bv w cieniu ich stopy wzrostu oraz roe.
          Jak pokazać niedźwiedziowi pod koniec zimy że pasieki ukradli - wkrada się
          zwątpienie.
          elami
          • citro1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:38
            Na plusie była ,ale nie takim.60/70pkt to było krótko w porywach.Mam ochotę
            otworzyć większą ilość na H7.Jutro rano pomyśle:))
            Dobranoc
            • elamigo1 Re: citro 11.12.06, 22:41
              długie czy krótkie?:-)
              • prenditore Re: citro 11.12.06, 22:46
                krótkie.
        • prenditore Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:27
          Różnica między marcowymi a indeksem wynosi 65 pkt.
          Ci co rolują krótkie z grudniowych, otrzymują premię w wysokości około 35 pkt.
          Jest duży optymizm wśród długich, że godzą się na taką różnicę na swoją
          niekorzyść.
          Obecnie łączny LOP na serii grudniowej i marcowej przekracza 75k.
          Rośnie polaryzacja oczekiwań i napięcie. WIG20 jest wysoko, a piątek się zbliża.
          • elamigo1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:35
            Prendi weź poprawkę na zdyskontowaną wartość kotraku marcowego. Wyjdzie wtedy że
            różnica wynosi nie 60 a poniżej 30 punktów. Jak się zbliża do 30 to arbi się
            jeszcze opłaca rolować.
            • prenditore Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:42
              Tu mam coś ciekawego;
              gospodarka.gazeta.pl/gielda/1,49586,3785716.html
              To trochę wyjaśnia dlaczego drogie akcje drożeją i mogą jeszcze drożeć.
              Ale zwrot wywoła spory zjazd w dół, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi.
              • elamigo1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:51
                a czytałeś ty mojego posta o hossie funduszowej?
            • zawodowiec4 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:44
              LOP rośnie coraz bardziej. Jak zsumujemy LOP na seriach Z6 i H7 to mamy wuęcej
              o prawie 1.000 sztuk kontraktów. Powtarza się sytuacja z poprzedniego rolowania
              a nawet bardziej.
              Gdzie jest maksimum ? Aha, to chyba jeszcze nie koniec grzania rynku (czytaj
              hossy).
              • zawodowiec4 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:45
                Zapomniałem dopisać - mamy więcej 1.000 sztuk w porównaniu do piątku.
                • elamigo1 Re: LOP & rolowanie 11.12.06, 22:55
                  a czy nie może być tak że fundusze zamiast sie pompować akcjami otwierają
                  syntetyczne pozycje i stąd ten popyt na długie? W razie co łatwiej zepchnąć a
                  oefekt dla portfela ten sam. Załóżmy że fundusz zrównoważony ma niedoważoną
                  klasę akcji ale nie jest pewien jaką zająć długoterminowo pozycję na ryku. Taki
                  syntetyk byłby w sam raz. Nie wiem czy im wolno - tym naszym. Bo obcym nie
                  powinno to sprawiać problemów. Przy krótkoterminowym inwestowaniu, w okresie bez
                  dywidend...
                  ma sens?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka