Dodaj do ulubionych

UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokości

02.01.07, 15:01
wreszcie ktoś się zabrał z Tepsę... Z powodu takiej a nie innej prywatyzacji tej firmy mamy najdroższe usługi telefoniczne w Europie... no ale ci co mieli na nej zarobić ... zarobili!... ale naszym kosztem
Obserwuj wątek
    • torwin7 UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokości 02.01.07, 15:05
      Blagam, nalozcie kare na kierujacych firma, bo inaczej bekna wszyscy
      uzytkownicy TPSA :(
      • lesteer Dla dobra polskich usług telekomunikacyjnych.... 02.01.07, 15:19
        Dla dobra polskich usług telekomunikacyjnych, każdy powinien zrezygnować z
        usług naszej kochanej tepsy:

Udało mi się nawet rodziców przekonać do rezygnacji, ostatni miesiąc i
        good bye...
        • sojomail dokladnie tak !!! 02.01.07, 16:01
          ja mam w nowym mieszkaniu internet z kablowki i nawet jakby z tpsa byl tanszy - nigdy bym do tej firmy nie wrocil. wystarczajaco duzo na mnie zarobili na numerze 0 202122. nie bede sie wypowiadal na temat samej firmy u uslug przez nich swiadczonych a o obsludze klienta to juz wogole !
          powiem tylko tyle: moi rodzice za moja namowa zrezygnowali z tpsa pol roku temu.
          ja nigdy z ta firma nic nie bede miec wspolnego., ani tym samym z orange.
          teraz uzywamy w 2 mieszkaniach telefonow z plusa i ery, a neta z kablowki i jestesmy bardzo bez tpsa szczesliwi.

A W NOWYM 2007 ROKU ZYCZE SERDECZNIE Z CALEGO SERCA FIRMIE TPSA JAK NAJWYZSZYCH KAR Z UKE, JAK NAJWIECEJ ODCHODZACYCH OD TPSA KLIENTOW I JAK NAJSZYBSZEGO BANKRUCTWA !!! CALUJE !!!
          • zaffaran Re: dokladnie tak !!! 02.01.07, 16:23
            Ja mam internet z LANa i chocby z tepsy byl nie wiadomo jak szybki, to niech
            sie pocaluja! A telefon stacjonarny mam z ERY i nie narzekam. Precz ze
            zlodziejska tepsa!!!
            • 77qwerty Re: dokladnie tak !!! 02.01.07, 22:21
              a ja kuźwa albo noe albo nic
              i tak jest w wiekszosci poza miastami
              • lesteer a nie ma możliwości radiówki?? 02.01.07, 23:16
                ..jakiejś...Wiadomo że w blokach net najłatwiej mieć, ale poza nimi można ew.
                radiówkę złatwić - na jednym domu antena i tylko sie z paroma sąsiadami
                dogadać...
                ps. byle nie trafić na Byrcyna...hehe
        • zaffaran Re: Dla dobra polskich usług telekomunikacyjnych. 02.01.07, 16:20
          Mnie tez sie wydawalo, ze bye bye. Łobuzy jeszcze przez 3 miesiace przysylaly
          mi rachunki za abonament. Aha, trzymajcie dowody wplat. Tepsa jeszcze po roku
          potrafi sie upomniec o niezaplacone rzekomo rachunki!
    • oreganoboy Teraz czas na ZUS! 02.01.07, 15:06
      No to czas znaleźć "Streżyńską" ukręcenia ZUSu.
      • uburama Będzie kara dla ZUSu. Każdemu emerytowi wlepią 03.01.07, 01:05
        10 kijów na plery.
      • primitivo i ukochana przez abonentow TVP 03.01.07, 18:10
    • jkzi Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 15:25
      kolejny sposób na ratowanie budżetu rządu PIS-u - kosztem klientów Tepsy którzy
      solidarnie się na tą karę zrzucą
    • daro1304 Podziękujmy Kulczykowi 02.01.07, 15:28
      Podziękujmy Panu Kulczykowi, to on pomógł France Telekom kupić narodowego
      operatora na takich bandyckich zasadach. Wzór polskiego businessmana - nie ma
      co...
    • dersky UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokości 02.01.07, 15:30
      Brawo! Brawo! Brawo!
    • szembek Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 15:43
      Po pierwsze - nie nasza to tepsa a francuska i biznesmenowska.
      Po drugie - z niemałym zdziwieniem obserwuję celowe chyba szneki jakie firma
      robi pod światłym przywództwem menadżerów francuskich i ich polskich
      przydupasów-prezesuniów.
      Po trzecie - kara karą, tylko co to da abonentom tepsy? Nic. Jak ktoś mądrze
      napisał, dobrze byłoby ukarać wierchuszkę firmy (tyle, że jest to niemożliwe),
      bo to przecież oni wydają debilne decyzje.
      Po czwarte - zadajcie sobie pytanie dlaczego tak się dzieje. I jak ma się przy
      tym wszystkim żabojadzka centrala koncernu....
      Dlatego, choć tepsa mnie wkurza mówiąc delikatnie, wstrzymuje się z
      komantarzami typu "zamknąć" albo "rozpirzyć".
    • mietowe_loczki Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 15:56
      "Mniejsze kary nie robią na TP SA żadnego wrażenia. W tym przypadku decyzja
      powinna być wydana pod koniec miesiąca" - powiedziała Streżyńska.

Może dlatego, że jak dotąd pani Streżyńskiej żadnej kary nie udało się
      WYEGZEKWOWAĆ? I może dlatego, że tej z połowy stycznia też się nie uda?
      • mat25 Ta pani ma dobre chęci ale jest śmieszna 02.01.07, 16:02
        Nałożyła już na TPSA dziesiątki kar, ale żadnej nie udało jej wyegzekwować. TPSA
        ma po prostu w d... jej tupanie nóżką, bo wie, że i tak wygra.
        • viczgo Re: Ta pani ma dobre chęci ale jest śmieszna 02.01.07, 16:12
          na szczescie zwykli ludzie moga wymierzyc kare. ja jak sie dowiedzialem ile
          zaplace za "utrzymanie lacza" poszedlem do telepunktu najblizszego i w koncu za
          miesiac rozstanie z tpsa. hurra
          ale ja moge miec net z kablowki
          wspolczuje tym co nie maja wyjscia...
          • mat25 Re: Ta pani ma dobre chęci ale jest śmieszna 02.01.07, 16:21
            Obawiam sie ze poczekasz dluzej niz miesiac, bo TPSA tak latwo nie rozstaje sie
            ze swoimi abonentami. A do tego bedzie ci jeszcze przysylala ponaglenia, zebys
            zaplacil rachunki.
          • oligiusz Re: Ta pani ma dobre chęci ale jest śmieszna 02.01.07, 21:53
            Niestety,kiedys bylem zadowolonym klientem tpsa ... naprawde, mialem isdn'a i
            bylo super, az zmienili ceny, ale dali mozliwosc przejscia za 1 zl na analoga...
            skorzystalem, to byl blad trzeba bylo ze zlodzieji zrezygnowac....oczywiscie
            przez 3 miesiace przychodzily rachunki za 2 telefony i gnoje nic z tym nie
            zrobily... zmiana o czym wszyscy pisali miala kosztowac zlotowke, mowili dajemy
            wybor skur....ny, nagle po kolejnej wizycie z reklamacja powiedzieli, ze ok
            zalatwione - zdziwilem sie, mysle o moze nie sa tacy zli, po pewneym czasie
            przyszlo pismo z firmy windykacyjnej zaplacilem nie mam czasu na latanie z
            papierkami i mam ich gdzies... Idea to bylo to samo, po zakonczeniu kazdej umowy
            i zmianie taryfy mylili sie na moja niekorzysc o ok 100 zl, oczywiscie zawsze
            korygowali faktury i nawet 2 razy przyslali listownie przeprosiny, za trzecim
            razem ich olalem i nigdy do tych zlodzieji nie wroce, nawet jesli bede musial
            placic komus wiecej to mam nadzieje, ze mnie nie sprobuja oszukac. Uzywam
            komurki i starcza, zawsze jak mam do wyboru dzwonic na komorke czy telefon
            stacjonarny wybieram komorke.... jak najmniej stycznosci ze zlodziejami ... to
            sprawdza sie w zyciu najlepiej....
        • 6666q Re: Ta pani ma dobre chęci ale jest śmieszna 02.01.07, 21:22
          Ale to nie jej wina że nie można wyegzekwować kar, dobrze że jest taka osoba
          której zależy na swojej pracy i dobrze ją wykonuje. A Telekomuna jest
          monopolistą miedzy innymi dzięki durnej prywatyzacji.
    • reset999 Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 16:10
      moj dobry znajomy we francji ostatnio dobil mnie stwierdzeniem ze u nich
      niedlugo maja wejsc bodajze 20gigowe dsle...
      u nas tepsa wyciaga 6.
      smutek mnie ogarnia niezmierny.
      ale nie bojta sie FT juz nie pociagnie dlugo. szkoda ze dzieki bandytyzmie
      ministrow przedluza sie jej agonie naszym kosztem i szkoda ze w polsce nigdy
      jeszcze nie bylo kapitalizmu a komunizm wraca...
      ale coz. matematyki nawet milosciwie nam panujacy nie moga oszukac... predzej
      czy pozniej wszystko to sie wyp***** i bedzie normalnie.
      nawet taki kraj jak Polska nie moze oszukiwac statystyki zbyt dlugo wiec kiedy
      i u nas bedzie super ;)
      pozdrawiam wszystkich cierpiacych i niech wam i mnie 2007 lekkim bedzie.
    • 666kgb nie bedzie "fransuz" pluł nam w twarz, ni dzieci 02.01.07, 16:31
      nam tepsił !!!
      :)
      tepsa do wora - albo normalne opłaty....
    • przykopa od 15 grudnia mozna uciec z TPsa z netem do netii 02.01.07, 16:42
      - jest to informacja szczególnie dla użytkowników abonamentu o smiesznej nazwie <<socjalny<<
      za 42z/mc brutto ( + ok 30 za telefon) mozna mieć telefon z darmowymi impulsami i netem 512Kbps bez limitu ściągania ( net 24).

Dla tych co nie mają kablówki i sieci z netii to jest dobra informacja.
    • swoboda_t Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 16:43
      Tepsę prywatyzowały SLD i AWS=>PiS - warto o tym pamiętać :)
    • andrzej9615 Karac Zabojadow!!! 02.01.07, 16:48
      NIech sobie nie mysla,ze beda nas doic!!!
      • portluis Upanstwowić tepse 02.01.07, 16:56
        A na prezesa Kaczyński da Marcinkiewicza! Wtedy net będzie za 2 grosze a reszta będzie za free. Komuno wróć!
        • zaffaran Re: Upanstwowić tepse 02.01.07, 17:16
          Pewnie, na telefonii sie tez swietnie zna- w koncu prawdopodobnie korzysta z
          telefonu od lat!
    • jerry.maguire No to .... SEPSA 02.01.07, 16:53
      jw
    • optymistyczny Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 16:59
      Brawo Pani Minister!

Swoja droiga ja nie rozumiem dlaczego France Telecom i TPSA stale powiekszaja
      soebie grupe zadeklarowanych "przeciwnikow". Tak jakby mysleli, ze na ciemnocie
      ludzi mozna jeszcze zerowac - prezciez jak sie kolejni 'anbonenci" dowiedza za
      co placa haracz (abonament - haha!) i jak sie ich drenowalo przez lata,
      przynajmniej do 3 pokolenia :) nikt nie tknie niczego co z France Telcom czy
      TPSA jest zwiazane...
    • brynk co ja jako uzytkownik będę miał z tej kary? -góno 02.01.07, 17:23
      TP SA gra poprostu sobie z URE i z nas klientów w h... Te zapowiedzi URE to
      pic na wode - fotomontaż . Proszę mi powiedziec jakie kary nałozone przez ten
      Urząd zostały uregulowane przez złodzieja - TP SA ?
      • jurek7 Re: co ja jako uzytkownik będę miał z tej kary? - 02.01.07, 19:16
        TP SA gra poprostu sobie z URE i z nas klientów w h... Te zapowiedzi URE to
        > pic na wode - fotomontaż . Proszę mi powiedziec jakie kary nałozone przez ten
        > Urząd zostały uregulowane przez złodzieja - TP SA ?

URE nie nałożyło na Tepsę żadnej kary, zrobiło to natomiast UKE ;)

A co do pytania, Tepsa, tak jak każda inna duża firma, zapłaciła każdą
        prawomocną karę nałożoną przez UKE lub UOKiK. Rzecz w tym, że organy
        rozpatrujące odwołania od decyzji o karze, zwykle stwierdzały że organ nie miał
        racji i karę znacząco zmniejszały lub w ogóle anulowały. Czyli po prostu
        właściwa władza sądownicza orzekła, że kara była niesłusznie lub nieprawidłowo
        nałożona.
        Tak więc nie ma się co specjalnie podniecać wysokością kar nałożonych przez UKE,
        skoro zwykle się okazuje, że ich wielkość jest wzięta z sufitu. Trzeba raczej
        spokojnie poczekać co powiedzą sądy rozpatrujące odwołanie w sprawie.
    • brynk TP okrada klienta,a Państwo z tego czerpie zyski 02.01.07, 17:27
      Paranoja jakiej Swiat nie widział , czyli złodziej okrada złodzieja !!!!!!!!!!
    • brynk UKE-skontroluj TELE2, tam tez klientów okradają 02.01.07, 17:35
      ..szczególnej kontroli poddać pakiet "60 min.darmowych"...
      • g_taradys Re: UKE-skontroluj TELE2, tam tez klientów okrada 03.01.07, 12:24
        I nie tylko ten pakiet - wszystkie to jest naciągactwo i rabunek w biały
        dzień.... i jeszcze te ich reklamy wprowadzające w błąd ludzi...
    • jolka707 Francusko - Kulczykowi złodzieje ! 02.01.07, 17:56
      Jasiu "dostał", sprzedał Francuzom a razem łupią najbiedniejszych w Unii
      Polaków na dziesiątki miliardów. Polacy !! Rezygnujcie z TP -sy.
      Subito ! Rozmawiajcie przez internet, SMSy, Skype, GG itp. Nie
      pozwólmy się okradać przez Kulczyka i jego sponsorów. A dalej przez
      Kwacha, Millera itp.
    • kot_behemoth Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 18:05
      Brawo. Wreszcie ktos sie zabral za TP. I wreszcie kary sa proporcjonalne do
      dochodow. Oby jeszcze udalo sie to z TP sciagnac, bo beda sie odwolywali bez konca.
    • legal.legal brawo j..baćtelekomunę 02.01.07, 18:07
    • mi.ro fobią p.Streżyńskiej jest TP S.A. 02.01.07, 18:42
      kobieta ma najwyraźniej kompleks na punkcie TP abstrachując, że z Tele2 ją
      wywalili za nieudolność. A co do TP to jestem za karą ale tych na górze za
      całokształt dzisiejszej TP.
    • psdteam Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 19:03
      Ja zapytam tylko dlaczego tak jest,ze ta sama firma France Telekom pod szyldem
      Orange oferuje dostep do internetu zabojadom za smieszne pieniadze: lacze 18Mb/s
      za jedyne 34.99 € ? Wiem bo ostatnio wysylalismy im plytki z programem
      dostepowym...Ciekawe czy to dlatego,ze dorobili sie juz niezle na "polaczkach"...?
      • kalinowski11 Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 20:15
        psdteam napisał:

> za jedyne 34.99 € ? Wiem bo ostatnio wysylalismy im plytki z programem
        > dostepowym...Ciekawe czy to dlatego,ze dorobili sie juz niezle na "polaczkach".
        > ..?

I jeszcze prezenty... bajery, rowery :)

tiny.pl/wmvl
        Pozdrawiam.
        • psdteam Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 23:30
          kalinowski11 napisał:

> psdteam napisał:
          >
          > > za jedyne 34.99 € ? Wiem bo ostatnio wysylalismy im plytki z progra
          > mem
          > > dostepowym...Ciekawe czy to dlatego,ze dorobili sie juz niezle na "polacz
          > kach".
          > > ..?
          >
          > I jeszcze prezenty... bajery, rowery :)
          >
          > tiny.pl/wmvl
          > Pozdrawiam.

Sorki 39.90...:) Tak sie sklada, ze pracuje w tloczni cd, dvd i tloczymy plyty
          m.in dla nich.Mialem w swoich rekach taka plyte razem z ulotka informujaca o
          kosztach takiego przylacza...Jak to zobaczylem to mnie krew zalala...Ale coz to
          tylko Polska...
    • net_friend Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 19:22
      Popieram kare dla tych pijawek.
      • jubo7 Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 20:28
        ludzie czy wy nie widzicie ze ta pani z uke jest po prostu niezrównoważoną
        zakompleksioną populistką. najłatwiej jest karać tpsa. nie tylko klient za to
        zapłaci bo kara jest częścią dochodu z usługi nią objętej ale ona wyraźnie
        działa na korzyść innych operatorów hamując nawet pozytywne dla klienta zmiany
        jakie proponuje tpsa jak np nielimitowane darmowe rozmowy w cenie 90 pln
        miesięcznie. jak dla mnie oferta jedna z wielu bardzo dobrych zaproponowanych
        przez tpsa ale wstrzymanych przez uke gdyż zdaniem pani prezes prowadziło by to
        do utraty konkurencyjności przez innych operatorów, których nie stać na
        wprowadzenie takiej lub podobnej oferty. moim zdaniem pani prezes powinna się
        zastanowić co robi. uke jest po to by bronić praw konsumenta na rynku
        komunikacji elektronicznej oraz nie dopuścić do monopolizacji tego rynku ale nie
        poprzez hamowanie obniżek kosztów usług. Wiem że tpsa nie jest fer i powinna za
        to ponieść karę ale uke tez nie postępuje fer. troszkę mi to przypomina hasło
        balcerowicz musi odejść tylko jak mu się kadencja kończy to okazuje się że nie
        ma nikogo lepszego na jego stanowisko. czy nie to samo będzie z tpsa????
        • no_one2 Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 20:57
          A co maja Cie wyrzucic w ramach redukcji z telepsa ,ze tak ryczysz?

Tu nikt normalny telepsa nie lubi.Chyba,ze pracownicy tej firmy drzacy o stolek
          lub ich rodziny.
          • jubo7 Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 21:13
            niestety nie pracuję dla tepsy i chyba nawet jak dobrze pamiętam nie znam nikogo
            kto dla niej pracuje. jestem tylko abonentem i zależy mi abym w ramach płaconego
            abonamenty miał możliwie najwięcej interesujących mnie usług oraz aby ów
            abonament był możliwie najniższy wiec interesuję się nieco proponowanymi do uke
            zmianami a nie tylko nakładanymi na tpsa karami, które bardzo medialnie
            wyglądają w nagłówkach (czytaj wysokie kwoty) a naprawdę nic nie znaczą. czy
            zadałeś sobie chociaż trud przeczytania o co naprawdę w decyzji uke odnośnie
            rozdzielenia usług chodzi - wątpię ale kreci cię temat bo jest medialny i w
            domyśle chodzi o to aby tpsa zarobiła mniej a może nawet straciła. pierwszą
            umiejętnością jaką powinien posiąść człowiek jest czytanie i słuchanie a potem
            pisanie i mówienie. dokładnie w tej kolejności.
    • coggiorno UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokości 02.01.07, 20:50
      dzisus
      A coż to za flat rate?
      Sięgnijże gryzipiórku po słowniczek.
      stawka ryczałtowa!
      Proszę Radę Czystości Języka Polskiego o wezwanie policji i zrobienie z tym porządku!
      • zat4ra Re: UKE zapowiada kary dla TP rekordowej wysokośc 02.01.07, 21:51
        A ja poprosze o wezwanie psychiatry dla ciebie.
        Jakos latwiej mi zrozumiec co to "flat rate"
        niz "stawka ryczaltowa" (to brzmi jak nazwa jakiegos
        stwora bagiennego).

Z czym ty walczysz, czlowieku? Z 21 wiekiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka