js.2 16.08.07, 17:04 Może nie tak bezpośrednio, ale przez L na W20, siedzicie w Biotonie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prenditore Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 17:08 Ja zaczynam myśleć o Biotonie ( odliczając split i PP 1zł=14zł przedtem), ale wejdę w niego przy 0,7-0,5 Na razie za duże spadki i za duże obroty na spadkach co oznacza dalszy lot w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 17:11 Ja na Biotonie czekam na split 1 : 111 i wtedy wchodzę śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 17:24 co prawda bylem dzisiaj w aptece ale nie po insuline ;-) kupilem sobie plasterek bo sie skaleczylem. Cholera za kawalek gazika musialem zaplacic dwiescie zeta. ale stary to jeszcze nic zebys wiedzial po ile teraz meliska chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 17:26 Współczuję, ale czy mimo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu załapałeś się na L, o czym rano wspominałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 18:10 2 razy dzisiaj gralem na L raz na dzien dobry ale zamknalem pozycje z g...zyskiem, a drugi raz zagralem kolo poludnia. myslalem ze chociaz mocniej odbija sie od luki i moze cos europa nam pomoze ale gdzie tam polamali plotek jak zapalki. stop pekl i dalej juz z tak tylko z doskoku ogladalem sesje i pisalem pamietnik ;-) mysle ze za kilka lat bedzie jak znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 a tak przy okazji szacuneczek dla prendiego 16.08.07, 18:13 obegral forumowa druzyne byków - chyba ze jeszcze citro z gorbim cos walcza. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: a tak przy okazji szacuneczek dla prendiego 16.08.07, 18:18 Mam więcej szczęścia niz rozumu Tom, ale uważam, że hossa się skończyła i to przekonanie utwierdzało mnie w utrzymywaniu krótkich pozycji, a także przykład maja zeszłego roku -800pkt w dół. Myślę, że to powtórzymy, jeśli nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 18:33 biotonu jakoś nie posiadam. Gratulacje dla Predniego - nie bądź taki skromny. Ja na przykład ten ruch w dół przeoczyłem w większości ale cóż....wakacje (wróciłem w jego trakcie). Teraz czekam na kolejną okazję. Bez pozycji (chociaż nie - jest trochę walut). Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 19:09 Pamiętasz zawodowiec jak pisaliśmy przy 3720 ze czekamy na sygnały.... kupna?? Ja tam już nie dopisuję się ze czekam na okazję wole popisać pamiętniki zachowania inwestora giełdowego i rynku. Może za kilka lat okaże się cenniejszy niż zeszycik Citro :-) to jest właśnie giełda – skoro zaskoczyła Ciebie, Citro czy Harrego to co ja taki młokos mam powiedzieć ?? lepiej wezmę co ugrałem i zwinę swój kramik. Pewnie coś tam mnie będzie ciągnąć do lasu wiec na jednej pozycji pogram ale na SWOJĄ okazję to jeszcze poczekam do następnej hossy hehheheh Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 22:14 Tom, zabrzmiało to tak jakby wszystko co było do ugrania na giełdzie było już za nami, konkretnie za Tobą. Spokojnie, to dopiero maleńki początek większej całości, jeśli myślisz o bessie. S-ki dadzą jeszcze zarobić, takie okazje będą jeszcze nie raz. A jak nie takie jak dziś, to kilka mniejszych pod rząd, co w sumie na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Z4, 16.08.07, 22:20 Z4, otwierając L wierzysz w odbicie W20, czyli również, chciał nie chciał Biotonu, jak każdy akcjonariusz cennego walorka. Stajesz się takim pośrednim ( niech będzie drugiej kategorii ) akcjonariuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Z4, 16.08.07, 22:29 Wierzyć to ja tylko wierzę w siebie (a i to nie zawsze). Ale fakt, jak ma być odbicie to bioton pewnie będzie jego liderem - wzrost może być nawet 20 - 50%. Zobaczymy. Na razie parę spółek z wig 20 przebiło swoje wsparcia więc teza robocza jest taka, że odbicie najpierw doprowadzi do tych oporów (teraz). Ale ruch powinien być silny tyle, że proponuję traktować go jako zwykła korektę spadków czyli dojście do linii trendu itd. Dzisiaj udało się coś ugrać na długich na indeksy amerykańskie - na sp500 jest na wykresie krótkoterminowym ukształtowana formacja rgr z zsięgiem wzrostu do koł 1440 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Z4, Tom, macie Bioton ? 16.08.07, 23:14 Nie, to nie miało zabrzmieć tak dramatycznie hehhee chodziło mi o to, że obecnie rynek jest bardzo rozgrzany przez co mamy duża zmienność. Czy to jest korekta czy początek bessy cholera go wie. Ja na razie zaliczam się do dzieci hossy więc nie przeżyłem jeszcze zmiany trendu ;-) wiadomo jaka jest rzeczywistość – mam tutaj na myśli fundamenty – i ile już trwa hossa. Jak to bywa w przyrodzie tak i tez na giełdzie jakaś równowaga musi być. Owszem, przy takiej zmienności można dużo zarobić ale też i dużo stracić. Ja tam aż tak chciwy nie jestem i wolę popatrzeć z boku, ewentualnie pograć jakąś jedna pozycją.. Przy takiej strategii nie ma takich emocji więc obiektywniej patrzysz na rynek i notujesz sobie takie tam pierdoły co rzucają Ci się w oczy. Za kilka lat tez będzie hossa i wtedy zaglądasz sobie do takiego zeszyciku i widzisz .... „16 sierpnia 2007 było tak i tak, wcześniej było tak” ... i jak Ci się układanka zgadza to grasz spokojniej na większych pozycjach i wszystko masz gdzieś. Popatrz jakie teraz są emocje – nawet w głównych wiadomościach mówią już o giełdzie a fora aż trzeszczą. Niedawno próbowaliśmy wszyscy złapać górkę i wyszedł z tego kibel teraz próbujemy łapać dołek. Ani nauki nie ma ani kasy takiej jak powinna być. Na razie zeszycik efekty przynosi. Pamiętasz wtorek?? Zgodzę się ze patrząc na LOP logika mówiła trzymaj L ale zeszycik mówił żeby zamknąć pozycje przy bandzie. A bandę widziałem jak na wykresie poniżej: img254.imageshack.us/my.php?image=fw20lsh5.jpg Na godzinowym też można sobie narysować podobną formację. I dzisiaj pod to zagrałem tylko o godz. 10 nie przeszli płotka więc zamknąłem pozycję i poczekałem na dalszy rozwój sytuacji. Na DAXie też jest podobna formacja tylko, że oni z niej nie wyszli więc myślałem ze nasi chociaż lukę na 3400 obronią ale gdzie tam. img254.imageshack.us/my.php?image=dax1em6.gif Na eskach z pewnością da się jeszcze zarobić i to ładnie. Pytanie tylko kto lubi jakie ryzyko. Ja nie za bardzo lubię chodzić po omacku a mapę dopiero sobie tworzę. Poza tym zawodowiec kiedyś mówił, że młodzi chcą dużo i szybko więc chcę mu zagrać na nosie hehheheh dobra teraz ja jadę na jakieś malutkie wakacje więc jak coś to miłego łikendu życzę i powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś