Gość: INDY IP: *.stacje.agora.pl 11.12.01, 14:28 Czy ktoś wie jakie elementy wchodzą w skład piramidy? Może macie jakieś namiary na stronę internetową na której można znaleźć tego typu informacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alt Re: Piramida Du Pont'a 11.12.01, 16:47 moze by tak troche wiecej informacji. w szukarkach nie wyrzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INDY Re: Piramida Du Pont'a IP: *.stacje.agora.pl 11.12.01, 18:01 alt napisał(a): > moze by tak troche wiecej informacji. w szukarkach nie wyrzuca? Wyrzuca, ale tylko informacje dot. szkoleń. A ja potrzebuje info. o samej piramidzie i jej elementach składowych. Jest to piramida w skład, której wchodzą takie składniki jak ROE,ROA,TAT, ROS i jeszcze inne ale dokładnie jakie to właśnie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alt Re: Piramida Du Pont'a 11.12.01, 20:02 moze skoro Du'Pont'a to powinno sie wpisywac po angielsku -pyramyd albo po francuzku? Odpowiedz Link Zgłoś
ellivia Re: Piramida Du Pont'a 18.12.01, 23:18 Gość portalu: INDY napisał(a): > Czy ktoś wie jakie elementy wchodzą w skład piramidy? Może macie jakieś namiary > > na stronę internetową na której można znaleźć tego typu informacje? czesc, wlasnie przerabiam ten temat, więc jak jestes jeszcze zainteresowany to napisz, a moge Ci przysłac plik bo mam to zaskanowane z ksiazki. Znalazłam tez na jakiejs stronie internetowej ale w tej chwili nie pamietam adresu. W kazdym razie jest to tak,że najpierw rozpisujemy ROE jako ROA*mnoznik kapitału własnego, ROA jako wskaźnik marży zysku netto*wskaźnik obrotowości aktywów, i każdy ze wskaźnków możemy jeszcze rozlożyć bardziej szczegółowo, z tym dasz sobie chyba rade jak nie to napisz. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś