wahh 13.12.07, 13:56 Czy dzisiaj nie czas na długie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom8010 Re: Dołek?? 13.12.07, 14:16 jak dla mnie jeszcze za wczesnie na dlugie... na razie eska zamknieta i czekam sobie z boku. calkiem mozliwe ze dzisiaj jeszcze wskocze w S. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Dołek?? 13.12.07, 14:22 Od skakania,to mamy Małysza:) To tak się pracuje?? ładnie ładnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Dołek?? 13.12.07, 14:41 w tym tygodniu nie ma szefostwa takze mam troche luzniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Dołek?? 13.12.07, 14:50 No właśnie, trochę tak podiluje i przejdzie na zawodostwo. A tak poważniej to czytając toma ostatnio to chyba jest bliski tego. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 13.12.07, 15:08 co ja widzę..?! wracam sobie z chałturki, siadam, patrzę.. i se tak myślę, że dołka to trzeba będzie dopiero poszukać ! no,no.. tom, tłuściutkie eski - tłuściutkie, tu widzę.. ;) podpisano: Amator Pasjonat Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Dołek?? 13.12.07, 19:36 A ja gram sobie ostatnio tylko jednym kontraktem, bo chcę rok zakończyć z zyskiem. Pełny psychiczny komfort i wypatruję okazji aby tę eSkę obrócić na eLkę, albo wogóle wyjść z rynku. Ten duży LOP i arbitraż zapakowany na maksa przy wygasającej serii mogą zapewnić niedługo niezłe widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Dołek?? 13.12.07, 20:56 Prendi, nie rozbrajaj mnie. Co Ty, jakiś fundusz jesteś, że rozliczasz się rocznie ? To przecież w przypadku takich jak my (prywatnych inwestorów) nie ma sensu - to jest tzw. mentalne księgowanie - sprawa znana w psychologii inwestowania. Ja już z tego wyrosłem - nie ma dla mnie takiej kategorii jak miesięczny, kwartalny czy roczny zysk. Ja podliczam wszystko na bieżąco bo oczywiście trzeba wiedzieć w każdym momencie gdzie się jest (czy np. nie ma debetu) ale...to tyle. Żeby to zwalczyc to może ustaw sobie, że rok rozpoczyna się 23 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Dołek?? 13.12.07, 21:05 Można też sobie rok na 3 pory roku podzielić. Różnice w porach roku i tak zanikają a jak się zysk podzieli na 3 a nie 4 to lepszy wynik wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Dołek?? 13.12.07, 21:07 zysk nie kwartalny ale trautalny w tym wypadku ale samopoczucie zawsze lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 13.12.07, 21:18 co z tą Ameryką do cholery ! ma się spieprzyć, bo mam założoną piątą falę a tu jakieś dziwne obrony widzę.. i śmierdzi odbiciem u nas jutro.. jak ten rynek mnie traktuje !? jak nie powiem kogo - znów będę musiał zdanie zmieniać ! Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Dołek?? 13.12.07, 22:01 Piąte fale to chyba w ruchu głównym. Ja tam nie znam się na eliocie ale jak to korekta to trzy fale, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 14.12.07, 09:20 no właśnie piąta fala w ruchu głównym.. ;) (zobaczymy) Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 14.12.07, 09:30 a już wiem.. chodzi mi o W jako całość a nie o W20.. Odpowiedz Link Zgłoś
wahh Re: Dołek?? 13.12.07, 22:43 Jeśli jutro rozpoczną się dłuższe wzrosty spełni się w 100% prognoza Harrego z 6 grudnia i przewidywania Elamigo. Postawiłem na nich po godz. 14, gdy w świecie zaczęli się stabilizować, a u nas rynek otrzasnął się ze strachliwych , którzy wcześniej uciekli w panice. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 14.12.07, 12:13 no.. pojawia się cień-cienia szansy z tymi elkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Dołek?? 14.12.07, 12:32 na razie to mamy tylko emocje. obroty troche nie odpowiednie jak na taki ruch. pojechali pod wsparcie na tygodniowym i zobaczymy co dalej zrobia. nie ma komu sprzedawac na panice. stopik ustawiony i mozna dalej spokojnie pracowac :) narka Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Dołek?? 14.12.07, 12:35 Zgadza się. Tylko spokój. Duży zjazd bez obrotu. Strajk popytu. Ale dzisiejszy dzień możemy zapamiętać z powodu usd. To jest coś naprawdę istotnego (albo może będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 14.12.07, 14:04 ale mnie korci żeby se coś wziąć.. ale wytrzymam ! wytrzymam ! Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Dołek?? 14.12.07, 14:38 to jak Cie tak korci to moze lepiej nie bierz bo jak wezmiesz to dopiero moga byc emocje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Dołek?? 14.12.07, 14:45 ha,ha - trzymać się ! nic nie brać ! (jeszcze nie pora..) możecie skopiować mój pomysł - ja przywiązałem prawą rękę do krzesła a lewą nie potrafię wypełnić zlecenia.. ;) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Dołek?? 14.12.07, 16:39 Zamknąłem na fiksie moją ostatnią eSkę. Weekend spokojny, a potem się zobaczy. Może kupię kontrakcik pod wyciąganie przez fundy na koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś